Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θαλασσαιμία

VarSa04

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα!

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, μια και η αναζήτηση στο φόρουμ δε μου έβγαλε αποτελέσματα για αυτό τον όρο.

Εγώ δεν έχω ακόμα παιδιά, είμαι όμως στη φάση που προετοιμάζομαι για να ξεκινήσουμε να προσπαθούμε από Ιούνιο και μετά. Συνεπώς πήγα στη γιατρό μου και με παρέπεμψε να κάνω κάποιες εξετάσεις. Μια από όλες φυσικά είναι για στίγμα στο ΚΜΑ. Το κακό είναι πως στα τηλέφωνα που έχω δεν απαντάει κανείς εκεί, αλλά ελπίζω πως έχει να κάνει με την απεργία και θα καταφέρω να κλείσω ραντεβού.

Και τώρα η ερώτηση. Εγω παλιά είχα κάνει εξετάσεις και εμφανίστηκε η ένδειξη Θ, και ο γιατρός το είπε θαλασσαιμία (αν τα λέω λάθος δείξτε κατανόηση ήμουν 16 τότε!!) και ότι αυτό δείχνει οτι κάποιος από τους γονείς έχει στίγμα (ο πατέρας μου). Όταν το είπα αυτό στη γιατρό μου μου είπε να ξανακάνω τις εξετάσεις (γιατί δεν τις έχω πια μετά από 15 χρόνια!) και να κάνει και ο άντρας μου εξέταση για κρυφό γόνο μόνο στο ΚΜΑ στο Λαϊκό όμως.

Μήπως γνωρίζετε την περίπτωση της θαλασσαιμίας από δική σας εμπειρία;

Τι σημαίνει αυτό, και αν ο άντρας μου διαγνωστεί με στίγμα τι σημαίνει αυτό για την περίπτωση μιας εγκυμοσύνης;

ευχαριστώ :)

Διαφημίσεις

Αν ειχες θαλασσαιμια θα ζουσες μονο με μεταγγισεις αρα σιγουρα δεν εχεις. Μηπως σου ειχαν πει οτι εχεις το στιγμα της θαλασσαιμιας κατα κοσμο Μεσογειακης αναιμιας??? Αυτο θα τσεκαρεις και εσυ και ο αντρας σου με εξετασεις στο Λαικο νοσοκομειο.

γεια σου Marco Polo.

Δεν είπα καλέ ότι έχω θαλασσαιμία! (χτυπάω ξύλα τώρα!!!)

Για στίγμα θαλασσαιμίας μιλούσα, αλλά από ότι είδα δε το διατύπωσα σωστα! :oops::oops::oops:

Δηλαδή το στίγμα θαλασσαιμίας είναι το στίγμα μεσογειακής αναιμίας ή έιναι άλλος τύπος; Ξερεις τι δεν καταλαβαίνω; Σε μια αναζήτηση που έκανα στο internet από αυτά που διάβασα καταλάβαινα πως είναι κάτι άλλο και δεν έβγαλα άκρη.

Επίσης όταν έιχα κάνει στα 16 τις εξετάσεις θυμαμαι που μου είπαν ότι δεν έχω στίγμα αλλά έχω αυτό το Θ (15 χρόνια πίσω) απλώς θυμάμαι έντονα τη μάνα μου που έλεγε ευτυχως τα παιδιά δεν πήραν το στίγμα. (ανησυχούσε τότε για τον αδερφό μου επειδή η κοπέλα του είχε στίγμα γι᾽αυτό το θυμάμαι έτσι).

Sorry που σε ζαλίζω απλά δεν έχω καταφέρει να επικοινωνήσω με το ΚΜΑ και γι᾽αυτό έχω τόσες απορίες και... τόσα μαύρα μεσάνυχτα!

Ευχαριστώ πάντως για την απάντησή σου, αν ξέρεις κι αλλα θα χαρώ.

φιλιά

Γεια σου κι από μένα!

οτι έχεις το στιγμα απο μονο του δεν σημαίνει τίποτα. Και ναι, η θαλασσαιμια κ η μεσογειακή αναιμία είναι το ίδιο πραγμα. Θα πρεπει να κάνεις καινουρια εξέταση για να δεις αν εχεις το στίγμα και εσύ και ο σύζυγος σου. Αν το έχετε και οι δύο τότε το μωρό που θα κάνετε έχει πιθανότητες να πάσχει από θαλασσαιμία 25%. Να έχει το στίγμα όπως εσύ πιθανότητες 50% και άλλες 25% να μην έχει το στίγμα.

Αν ο σύζυγος σου έχει το στίγμα πρέπει να καταφύγεις σε εξωσωματική γον. για να φέρεις στον κόσμο ενα υγιές μωρό.

Η άλλη λύση είναι να κάνεις αμνιοπαρακέντηση όταν θα είσαι έγκυος και αν βρεθεί οτι το παιδί νοσεί να κάνεις διακοπή της κύησης. (στα λέω ωμά όπως μου τα είπαν οι γιατροί)

πλέον οι περιπτώσεις που γεννιούνται παιδια με θαλασσαμία είναι λίγες και αυτο γιατί ο κόσμος εξετάζεται.

φιλάκια!

γεια σου vickoulina!

thanks για την περιεκτική απάντηση. Εγώ εννοείται πως θα ξανακάνω εξέταση στο Λαϊκό όταν πάμε και θα κάνει και ο άντρας μου για κρυφό γόνο, εύχομαι να καταφέρω να βρω κάποιον εκεί για να κλείσω ραντεβού. Εδώ και 3 μέρες δεν απαντάει κανείς σε κανένα τηλέφωνο. Θα τα καταφέρω όμως που θα μου πάει!! εύχομαι να μην έχει στίγμα ο καλός μου γιατί μετά δυσκολεύουν τα πράγματα.

Ευτυχώς έχεις δίκιο και πλέον ο κόσμος προσέχει και δεν έρχονται στον κόσμο δυστυχισμένα παιδιά. Είναι τραγικό αυτό το πράγμα που γινόταν παλιά. Κάποτε υπήρχε στη γειτονιά μου ένα παιδάκι με μεσογειακή, μετά έφυγαν αλλά δεν ξέρω τι απέγινε. Η οικογένεια πάντως είχε δυστυχήσει όσο τους θυμάμαι, πόσο μάλλον φαντάζομαι αυτό το καημένο.

φιλάκια πολλά και σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια.

Θα τα λέμε απ᾽ότι καταλαβαίνω γιατί είστε όλες εξπέρ από ότι εχω δει μεχρι στιγμής και μια κοπέλα που ξεκινάει τώρα αυτή τη διαδρομή έχει πάντα πολλές απορίες να λύσει για το μεγάλο αυτό μυστήριο!!!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...