Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσοχη .Aγορές μέσω internet.Αυτα που πρεπει να προσεχουμε

Recommended Posts

Προφατα εκανα μια ατυχη αγορα απο πολυ γνωστο ηλεκτρονικο καταστημα.

Εκανα την αγορα Κυριακη γιατι υπηρχε μια καλη προσφορα ( μια φωτογραφικη μηχανη).

Δεν ειχα την δυνατοτητα επικοινωνιας λοιπον, για επιπλεον διευκρινησεις.

Η σελιδα ανεφερε αποστολή 7 εργασιμες σε εμφανη σημειο κιόλας...

Η χρεωση εγινε κανονικοτατα.

Η μηχανη ΔΕΝ εφτασε.

2 μηνες μετα την παραγγελια τους πηρα τηλ.

Απαντησαν οτι η συγκεκριμενη εχει εξαντληθει και δεν θα ξαναφερουν και θα μου στειλουν απο οποιο καταστημα βρουν....

2 εβδομαδες τωρα τους παιρνω τηλ και προσπαθω να βρω τι θα γινει.

ΑΡΑ

1. δεν παραγγελνουμε ποτε χωρις προηγουμενως να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ με το καταστημα

και να επιβεβαιωσουμε

α) οτι πραγματι ειναι αυτη η τιμη και

β) αυτο το συγκεκριμενο προιον που επιλεξαμε, και

γ) οτι ειναι διαθεσιμο.

δ) Ρ Ω Τ Α Μ Ε το αναμενομενο χρονικο οριο για να την παραλαβή

ε) Ρ Ω Τ Α Μ Ε αν το προιον ειναι εκθεσιακο και επομενως χρησιμοποιημενο.

2. Φροντιζουμε ωστε το καταστημα να εχει τηλεφωνο και διευθυνση επικοινωνίας (εξασφαλίζουμε έτσι οτι υπαρχει η επιχειρηση)

3. Αν γινεται κανουμε την αγορα με προπληρωμενη καρτα η με αντικαταβολή

Υπαρχει μια γνωστη μου που χρεωθηκε για αγορά απο σελιδα του εξωτερικου και δεν παρελαβαν ποτε........

ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ Internet δεν ειναι και ακριβως αληθινο, τελικα....

Α και κάτι άλλο...

Μπορει να βλεπουμε κατι για αγορά σε φωτογραφία και να μην ειναι το αληθινο αλλα φτηνή πολύ φτηνή απομίμηση. Η τιμή βεββαίως ακρως δελεαστική...

Ποιος σας εγγυάται ομως για την ποιότητα, και κυρίως αν θα παραλάβετε και πως ( αν θα ειναι σκισμένο η τσαλακωμενο...)

Εγινε πολύ λόγος για κατι νυφικά και φορέματα εδω...

Προσοχή.Μονο αυτό λέω...

Συμβουλές από άλλους???

Διαφημίσεις

Ισως αν κανεις ενα μικρό τεστ σε κατι μικρό και φθηνό;;;

Εξαλου κανεις -ακομη και νυφικά και φορέματα-δεν αγορασε αν πρωτα δεν ρωτουσε αυτήν που εκανε παραγγελεια και της ηρθαν...

Η εγω με τα καλλυντικά...παρακολούθησα την συζητηση πολύ καιρό και τεσταρισα πως και έρχονται αλλά και είναι στο 80% κατω απο τιμη της Ελλάδος...Γιατι να μας φοβιζει το φθηνο οταν ΤΟ ΙΔΙΟ-μιλάω για τα νυφικά και για φορέματα- εδω στην Ελλάδα εχουν 300% πάνω...

Παντως εγω με την απαντηση του συγγεκριμενου οικου-Ελληνικού- δεν πιστηκα διοτι ειχε πολλα κενά...Οταν κάποια Ελληνιδα παραγγελνει απο Κινα και της ερχεται και μαλιστα ολα ειναι οπως τα θελεις, γιατι να μην το πιστέψω;;;

Τίποτα δεν αγοράζω αν πρωτα δεν μάθω οτι κάποιος αλλος εχει προβει σε αγορά...Νομιζω οτι ειναι το καλύτερο τσεκαρισμα

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Και ο σύζυγος και εγώ έχουμε παραγγείλει δεκάδες φορές μέσω internet, κυρίως e-bay. Στο e-bay έχεις τη δυνατότητα να δεις πόσους ευχαριστημένους πελάτες έχει ο κάθε πωλητής, αν υπάρχουν δυσαρεστημένοι πελάτες και για ποιο λόγο είναι δυσαρεστημένοι. Έχουμε παραλάβει από ηλεκτρικό πιάνο μέχρι και ηλεκτρική σκούπα πριν λίγες μέρες. Μάλιστα στην ηλεκτρική σκούπα δεν είχαν το μοντέλο που παραγγείλαμε και αφού επικοινώνησαν μαζί μας με e-mail μας έστειλαν το αμέσως καλύτερο μοντέλο χωρίς επιπλέον χρέωση. Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε να παραλάβουμε και το καινούριο καροτσάκι της μπουμπούς. Γενικά αν αθροίσουμε τα χρήματα που έχουμε γλυτώσει από όλες τις αγορές είναι πάρα πολλά.

Κάποια φορά ο σύζυγος είχε κάνει συνδρομή σε κάποια ηλεκτρονική υπηρεσία και χρεωνόταν κάθε μήνα τη συνδρομή στην πιστωτική κάρτα. Όταν διέκοψε πλέον τη συνδρομή ο παροχέας της υπηρεσίας συνέχισε να τον χρεώνει επί τρεις μήνες επιπλέον. Τις τρεις αυτές φορές είδε τη χρέωση εγκαίρως, επικοινώνησε με την τράπεζα και του επεστράφησαν τα χρήματα. Φαντάζομαι όμως ότι θα πρέπει κάτι τέτοιο να γίνεται σε εύλογο διάστημα.

Έπρεπε να είχες επικοινωνήσει μαζί τους πιο νωρίς από το δίμηνο ειδικά αφου λέγανε για χρόνο παράδοσης 7 ημέρες. Μήπως να κάνεις επιστολή στο συνήγορο του καταναλωτή και στο Υπουργείο Εμπορίου (την οποία να την κοινοποιήσεις και στο κατάστημα για να θορηβηθεί) και να ζητάς είτε να σου στείλουν τη μηχανή είτε να σου επιστρέψουν τα χρήματά σου. Επίσης μπορείς να κοινοποιήσεις την επιστολή σου και εδώ στο forum για να προσέχουμε οι υπόλοιποι.

Να σας ενημερώσω πως η παραγγελίες απο το pharmacy4u.gr δεν φτάνουν με τις αποδείξεις μέσα, με λίγα λόγια αν κάποιος παραγγείλει κάτι αυτοί τα παίρνουν μαυρα. Το διαπίστωσα και εγώ με 2 παραγγελίες. Ε όχι και θα τους τα χαρίζουμε, ψάχνουν για κορόιδα? Κρίμα και ήταν το πιο φθηνό απο ολα τα φαρμακεία. Προσοχή!

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως ψωνίζω μεσω νετ εδώ και ενα χρονο περίπου δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα ποτε, για λεφτώ μιλωντας πάντα, και τωρα ετοιμαζομαι να παραγγείλω μια βιντεοκάμερα απο το ebay γιατι εδω η τιμη της ειναι απαγορευτικη!!!!!!!!

Εγώ ψωνίζω από το Internet περίπου 15 χρόνια, πλέον μόνο τα ψώνια του super market δεν τα κάνουμε ηλεκτρονικά. Για το συγκεκριμένο κατάστημα, νομίζω πως κατάλαβα σε ποιο αναφέρεσαι γιατί μου έχει τύχει και εμένα το ίδιο με αυτούς 2 φορές στην πρώτη το ακύρωσα και στις δύο ζήτησα να μου στείλουν παρεμφερές προϊόν και μάλιστα μεγαλύτερης αξίας από το αρχικό σαν αντικατάσταση και το έκαναν. Αλλά χρειάστηκε να τους κυνηγάω καμιά εβδομάδα τηλεφωνικά με την εξυπηρέτηση πελατών μέχρι να το συνεννοηθούμε.

Για αυτό αποφεύγω όλα τα ελληνικά καταστήματα, γιατί όσο μεγάλα και να είναι, αντιμετωπίζουν τις ηλεκτρονικές πωλήσεις ερασιτεχνικά. Προτιμώ μεγάλα ξένα καταστήματα ιδιαίτερα όσα κάνουν μόνο ηλεκτρονικές πωλήσεις. Αν δεν ξέρω ένα κατάστημα ψάχνω πρώτα στο δίκτυο να βρω κριτικές και σχόλια άλλων πελατών για τις υπηρεσίες και την αξιοπιστία του πριν αγοράσω. Αν δεν βρω τίποτα, κάνω πρώτα μια μικρή αγορά 15-20 euro, και αν μείνω ικανοποιημένη τότε αγοράζω περισσότερα.

There is no patch for human stupidity.

mariori σε ποιο e-bay αγορασες?Τα προιοντα του e-bay ειναι μεταχειρισμένα?

Από το http://www.ebay.co.uk/ αγοράζουμε. Πουλάνε και μεταχειρισμένα αλλά και καινούρια. Εμείς πάντα αγοράζουμε καινούρια με εξαίρεση μια φορά που αγόρασε ο σύζυγος μεταχειρισμένο φορητό Η/Υ πριν 2-3 χρόνια που όμως ήταν από κατάστημα και είχε εγγύηση. Σε ό,τι αντικείμενο πωλείται μπορείς να δεις αν είναι μεταχειρισμένο ή καινούριο. Αν είναι καινούριο θα το αναφέρει. Αν έχεις καποιο ερώτημα πχ πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά για Ελλάδα στέλνεις e-mail και ρωτάς τον πωλητή πριν παραγγείλεις.

ευχαριστω...

για να ανοίξω και παλι λιγο το θεμα.....

εμαθα τα παρακάτω...()

Τα προιοντα (ρουχα παπουτσια κρεμες κλπ) που παραγονται στην Ε.Ε. υποκεινται σε ελεγχους υγειονομικους ωστε να ειναι ανεκτα για την υγεια μας.

Η Ε.Ε θετει λοιπον προδιαγραφές.

Τα προιοντα που παραγονται εκτος Ε.Ε. ΠΡΕΠΕΙ να τηρουν αυτές τις προδιαγραφες για να εισαχθουν.Π.Χ. Ο DIOR ραβει μεν στην Κινα αλλά με προδιαγραφές Ε.Ε. ωστε να μπορει να τα πουλήσει στην Ε.Ε

Οταν γίνεται εισαγωγή προιόντων στην Ε.Ε. οι προδιαγραφές αυτές ελέχονται στο τελωνείο, αφού περνανε έγγραφα που εγγυούνται τα παραπάνω προδιαγραφές καθως και γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος.

οταν δεν περνανε τελωνειο π.χ. μεσω ταχυδρομείου, οι ελεγχοι δεν γινονται οπώτε περνάνε ότι θελουνε.

ΠΡΟΣΕΧΩ εγώ τουλαχιστον το προιόν να πρέρχεται απο Ε.Ε. Η και να κατασκευάζεται απο Ε.Ε

ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ?ΗΜΟΥΝ ετοιμη να δοκιμασω να αγορασω.Αλλά αν ειναι μαιμού?Και καλά να πληρώσω μαιμου αντί για Dior κρέμα, αν παθω κατι ?

Φίλη μου το ότι αγοράζουμε από το εξωτερικό προϊόντα φθηνότερα απο εδώ δε σημαίνει ότι είναι μαϊμού αλλά ότι ζουμε στη χώρα που όλοι κοιτάνε να θησαυρίσουν στην πλάτη μας...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Κι εγω ψωνιζω απο το ιντερνετ εδω και λιγα χρονια.Ποτε μα ποτε δεν υπηρξε προβλημα.Προσεχω τις περισσοτερες φορες ,γι αυτο και προτιμω το ebay, να πληρωνω με paypal.

Mεχρι και μεταχειρισμενα που εχω παραγγειλει απο το ebay,συγκεκριμενα κατι λουτρινα τα build a bear με τα οποια εχει τρελα η κορη μου,μπορω να πω οτι ηταν ολα σε αριστη κατασταση σαν καινουρια οπως ακριβως τα περιεγραφαν.

Προσφατα παρηγγειλα κρεμα προσωπου την οποια τη βρηκα 20 εβρω ακριβοτερη....

Μιλαμε για τρελες διαφορες......φτανει να εισαι λιγο προσεκτικη!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Οπως τα λεει η Φλώρα ειναι...

Μαϊμού θα μπορεσει κάποιος να δει αν ειναι κάτι, εχοντας αγοράσει το ιδιο πολλές φορες και ξερει την κανονική του ποιοτητα...

Για τα αρωματα δεν μπορει κανεις να μου πει οτι ειναι μαϊμού γιατι τα φοράω 20 συναπτά ετη και η μυτη μου ξεχωριζει τη μαϊμού απο χιλιομετρο...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Φίλη μου το ότι αγοράζουμε από το εξωτερικό προϊόντα φθηνότερα απο εδώ δε σημαίνει ότι είναι μαϊμού αλλά ότι ζουμε στη χώρα που όλοι κοιτάνε να θησαυρίσουν στην πλάτη μας...

Συμφωνώ απολύτος.Εγω μολις γλίτωσα 80Ευρουλάκια σε 2 αρώματα που παραγγειλα απέξω.Δήλαδή το χρωστάω σε κανέναν Ελληνάρα έμπορο το ιδιο προιον να το πληρώνω 3 φορές επάνω?

Διαφημίσεις

ερώτηση :

αγόρασα ενα βιβλίο (δνε αγοράζω τίποτα αλλο μέσο ιντερνετ μόνο βιβλία)

μέσο pay pal

εχω electron visa (προπληρομένη δλδ πιστοτική καρτα ) για λόγους ασφαλέιας...

με το που εκανα την αγορα μου ήρθε μειλ οτι δνε εχω αρκετα λεφτα μεσα( είχα 20 ε και οκ ...το βιβλίο εκανε με shipping 28 )

λέω οκ θα βάλω απο δευτερα και θα κανω την αγορα

το βιβλίο όμως μου ήρθε και μου στέλνουν συνεχώς εμαιλ και η pay pal και το οn line store οτι τους χρωστάω

λέω κι εγω οκ το ξερω

και σημερα εφαγα ενα φλας και λεω σορι αφου δνε εχω λεφτα μεσα στην κάρτυα γιατι μου το στείλατε ?

με την ίδια λογική καποιος μπαινει στον λογαριασμόο μου στο pay pal και αγοράζει της παναγιάς τα ματια

και μετα εταιρίες μου ζητ΄'ανε τα λεφτα

σορι αλλα τα πειρα !!!

τι κάνουμε σε αυτες τιε περιπτωσεις ξερει καμια να με διαφωτησει πριν τους αρχίσω τα γαλλικα μου ...????

Λογικα θα επρεπε πρωτα να παρουν τα λεφτα κ μετα να στειλουν την παραγγελια..

Οταν παρηγγειλα μια φορα με αδεια προπληρωμενη, μου ηρθε μυνημα οτι η παραγγελια εχει καταχωθηθει αλλα θα προωθηθει κ θα ολοκληρωθει οταν γινει η πληρωμη. Και οτι θα παραμεινει στο συστημα τους για μια βδομαδα κ αν δεν γινει η πληρωμη θα σβηστει...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

ε αυτο λεώ κι εγω ...

ετσι θα έπερπε να γίνει .....

άρα λογικά τα πέιρα ε???

για μένα φταιει και η εταιρία που πείρα το βιβλίο αλλα και η pay pall ...

(οκ απο δευτέρα θα αρχίσω τα γαλλικά ....)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...