Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ANTIΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 5ΜΙΣΗ ΕΤΩΝ

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Πρωτογράφτηκα στο φορουμ οπότε γειά σε όλους σας.

Εχω ένα κοριτσάκι υγιέστατο πεντέμιση ετών αρκετά έξυπνη ετοιμόλογη αλλα και ταυτόχρονα πολύ ενεργητική δηλαδή μονίμως ή τέλος πάντων τακτικά σε μία υπερδιέγερση θέλοντας τα πάντα τώρα.

Το ένα θέμα είναι αυτή η υπερκινητικότητα. Απο την άλλη και ενώ στο νηπιαγωγείο της περνάει καλά με τους φίλους/φίλες της (εννοείτε μέ ότι παρατράγουδα φυσιολογικά μεταξύ παιδιών) με τις ξαδέρφες της συγκεκριμμένα είναι όλο στην κόντρα. Συνήθως δε το επιδιώκει και η ίδια να είναι σε μία εμπόλεμη κατάσταση με τα πιτσιρίκια. Θέλει το αρχηγιλίκι. Προσωπικά εγώ αλλά και ο πατέρας της δεν της λέμε ποτέ ότι είναι αρχηγός ή τέτοια παρόμοια πράγματα. Επειδή είναι μοναχοπαίδι και δουλεύουμε και οι δύο ναι την χαιδολογάμε αλλα ως εκεί.. Εγώ ειδικά και φωνάζω πολυ αλλα και συζητάω συνέχεια (τακτικά) μαζί της το σωστό και το λάθος όπως και ο πατέρας της. Βέβαια όπως τα περισσότερα σημερινά παιδιά έχει αρκετά παιχνιδια και ερεθίσματα όσα μπορούμε να της δώσουμε χωρίς υπερβολές.

Δεν ξέρω βέβαια μήπως την κουράζω με την συζήτηση και για αυτό αντιδρά αλλά όταν ειδικά τα σαββατοκύριακα την παρατηρώ και ειδκά με τις ξαδέρφες της που παίζει περισσότερο χρόνο διαπιστώνω ότι γίνεται εκνευριστική απαιτητική επιδιώκοντας την αρχηγία ως επίσης και αγενής σχεδόν συνέχεια.

Δηλαδή συγκεντρώνοντας τα παραπάνω αναρωτιέμαι είναι ηλικιακό έχετε εσείς παρόμοια προβλήματα?

Διαφημίσεις

σαφώς και το έχει η ηλικία.....

αν θέλεις όμως περιέγραψε και περισσότερο τι εννοείς λέγοντας εμπόλεμη κατάσταση για να βοηθήσουμε περισσότερο. :) (πιο συγκεκριμένο παράδειγμα που είδες που ίσως σε ανησυχησε)

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Καλησπερα. Το κοριτσάκι μου έχει ακριβώς την ιδια συμπεριφορά, (ειναι μοναχοπαιδι 5μιση χρονων) ειδικά όταν είμαστε όλοι μαζί τις περισσότερες φορές έχει μεγάλη γκρίνια και την εκνευρίζουν τα πάντα. Πάντως και εγω πιστεύω ότι είναι μια φάση που πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με προσοχή και κυρίως υπομονή. Το λέω απο εμπειρια αφου και εγω και ο πατερας της ειμαστε εκπαδευτικοι και τα παιδια απο τη στιγμη που αρχιζουν να συνειδητοποιουν τον εαυτο τους δοκιμαζουν τα ορια και τα συναισθηματα τόσο των γονιων οσο και του εαυτου τους. Όσον αφορά το λιγο χρονο που περνατε μαζί με το παιδί να μην έχετε ενοχές και κυρίως να μην την κακομαθαίνετε γι' αυτο. Λείπετε απο το σπιτι γιατί δουλεύετε τίποτα παραπανω. Πολύ συζήτηση, υπομονή και κυριως αγάπη!! Ολα θα πανε καλα! :wink:

Διαφημίσεις

ΕΝΑ λεξοτανίλ??? Σε εμένα ή σε αυτούς?? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

931663kvgtxhgi9y.jpg

:lol::lol::lol: Θέλεις να γίνεις έτσι??? ε???? :lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ.. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΑΝΑΓΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΚΗ ΔΙΑΠΕΔΑΓΩΓΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ..

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ.. ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ SITE.

Συνήθως δε το επιδιώκει και η ίδια να είναι σε μία εμπόλεμη κατάσταση με τα πιτσιρίκια. Θέλει το αρχηγιλίκι.

Δεν ξέρω βέβαια μήπως την κουράζω με την συζήτηση και για αυτό αντιδρά αλλά όταν ειδικά τα σαββατοκύριακα την παρατηρώ και ειδκά με τις ξαδέρφες της που παίζει περισσότερο χρόνο διαπιστώνω ότι γίνεται εκνευριστική απαιτητική επιδιώκοντας την αρχηγία ως επίσης και αγενής σχεδόν συνέχεια.

Δηλαδή συγκεντρώνοντας τα παραπάνω αναρωτιέμαι είναι ηλικιακό έχετε εσείς παρόμοια προβλήματα?

Γενικά το πρόβλημα με τις περισσότερες συμπεριφορές

που θεωρούμε 'προβληματικές' δεν έιναι τόσο η ίδια η συμπεριφορά

αλλά η ένταση και η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται.

Θα πρέπει δηλαδή να ανησυχούμε μόνο εάν η συμπεριφορά αυτή

δυσκολεύει τις σχέσεις του παιδιού και, κατά συνέπειά, την προσαρμογή του, την ομαλή ανάπτυξή του και την ψυχολογία του.

Εάν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε συνήθως για

'φυσιολογικές' συμπεριφορές και τις εκλαμβάνουμε ως μέρος της αναπτυξιακής πορεία των παιδιών.

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Α!!εχω και δευτερη ιδεα!!!μπορεις τωρα που ειναι αποκριες να βαλεις αυτη την στολη και να πεις αυτα τα λογια στα παιδια σου118856n042uwvkki.jpg

τι εχω παθει?τις περισσοτερες φορες γραφω σοβαρα σε αυτα τα θεματα.μην με παρεξηγησεις....

Διαφημίσεις

Εμάς που το κάνουν και οι δύο μας γιοί?? Είναι κακό γιατρέ μου?? Θα ζήσω???????????????

ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΠΙΒΙΩΣΕΤΕ!!! :lol: