Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Συχνότητα γευμάτων!!!;;;

Recommended Posts

Αγαπημένη μου παρέα δεν εχω επιστρέψει ακόμα στην δουλειά από όπου μπαίνω στο internet μέσω pc οπότε σας παρακολουθώ από το κινητό μου που η επικοινωνία είναι λίγο δύσκολη! Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:ο μπεμπάκος μου είναι 43 ημερών και πίνει γάλα σκόνη! Συγκεκριμένα το guigoz. Το θέμα είναι ότι ενώ στα τρία νυχτερινά γεύματα πίνει ανά 3-4 ώρες από 100-110γρ. Την ημέρα θέλει να τρώει ανά 1-2 ώρες από 60-80γρ. Αναλόγως χωρίς να μπορώ να τον καθυστερήσω! Τι κάνω λάθος;πως θα μπούμε σε πρόγραμμα;

Διαφημίσεις

Συγνώμη που δεν μπορώ να γράψω αναλυτικά αλλά οι χαρακτήρες είναι περιορισμένοι από το κινητό! Ήθελα λοιπόν να σας πω ότι μου έχετε λείψει! Επίσης να πω ότι δεν μπορώ να αλλάξω από το κινητό τίποτα στο προφίλ μου και για αυτόν το λόγο δεν μπορώ να προσθέσω και το πένθος στο προφίλ μου!

Όταν επιστρέψω στην δουλεια εχω να σας πω πολλά! Φιλάκια σε όλες!

καλημερα!! :lol::lol::lol:

τι μου θυμησες τωρα?? :roll::roll::roll:

λοιπον.....εμενα τρωγανε ακαταστατα και οχι ταυτοχρονα!!!10 ,20 , 30 ml ανα 1 , 1 1/2 και 2 ωρες!!(οπως καταλαβαινεις υπαρχουν και χειροτερα!!)

κι ελεγα δεν μπορει να συμβαινει αυτο!!:cry::cry:

λοιπον...μας ελεγε η παιδιατρος οτι δυστυχως δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα!!!!τοσο θελουν και τοσο τρωνε!!!!

να σου πω οτι μετα το 5μηνο !!!!στρωσαν εμενα!! :cry::cry::cry:

ελπιζω να αλλαξει πιο γρηγορα σε σενα!

παντως, δε νομιζω οτι μπορεις να ''βαλεις σε προγραμμα'' ενα βρεφος νεογεννητο!!αλλα με τιποτα!!

εμεις το τι ακουγαμε απο διαφορους δεν λεγεται!!

ειναι καθαρα στο παιδι!μας το τονιζε η παιδιατρος!!!!!

τωρα τι αλλο να σου πω......???? :roll::roll::roll::roll:

το μόνο που μπορώ να σκεφτώ με την λίγη εμπειρία μου είναι μήπως κουράζεται πολύ και το πρωί έχει τη δυνατότητα να σταματήσει ενώ το βράδυ κοιμισμένο δεν πολυκαταλαβαίνει...

πόση ώρα κάνει για να πιει αυτά τα 60-80ml?

επίσης έχεις δοκιμάσει μόλις πιει αυτά τα 60-80ml να το βάλεις να ρεφτεί και να ξαναπροσπαθήσεις?

Αχ, κι εγώ την ίδια απορία έχω. Η μπέμπα μου σαράντησε πριν από μερικές ημέρες. Όταν είναι ξύπνια θέλει να τρώει ανά 2 ώρες ενώ όταν κοιμάται περίπου ανά 3 ώρες. Το βράδυ τρώμε κατά τις 9.30 και μετά κοιμάται πολλές φορές ως τις 2-3 το πρωί. Το επόμενο ξύπνημα για φαί είναι στις 6 το πρωί περίπου. Ο παιδίατρος μου είπε να τις δίνω 150ml αλλά δεν τα πίνει σχεδόν ποτέ. Είμαστε σταθερά περίπου στα 120ml ανά γεύμα. Επίσης κατόπιν συμβουλής του παιδιάτρου αρχίσαμε στο γεύμα στις 2-3 το βράδυ να τις δίνουμε χαμομήλι αντί για γάλα για να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν τρώμε το βράδυ.

Αυτά. Είναι όλα οκ?

Διαφημίσεις

Δυστυχως καλη μου η ελενα εχει δικιο!Τρωνε οποτε αυτα θελουν...

Το θεμα βεβαια ειναι οτι την νυχτα κοιμαται και ξυπναει και τρωε μονο οταν πιναει πολυ ενω την ημερα ειναι σε εγρηγορση και οταν για παραδειγμα κουραστει απο κατι η ενοχληθει απο κατι αλλο και γκρινιαξει εσυ θεωρεις οτι απλα πειναει οποτε του δινεις το γαλα του απο το οποιο το μωρο πινει οσο ακριβως του χρειαζεται για να χορτασει και ξανα μανα το ιδιο! :D

Ααααααχ!!!Εμενα ετρωγε ανα δυο ωρες μερα νυχτα :?

Αφου να φανταστεις οταν κοιμηθηκε για πρωτη φορα ολοκληρο πενταωρο ανησυχησα και νομιζα οτι αρρωστησε :lol:

yHVLp3.png G2Hmp3.png

Αχ, κι εγώ την ίδια απορία έχω. Η μπέμπα μου σαράντησε πριν από μερικές ημέρες. Όταν είναι ξύπνια θέλει να τρώει ανά 2 ώρες ενώ όταν κοιμάται περίπου ανά 3 ώρες. Το βράδυ τρώμε κατά τις 9.30 και μετά κοιμάται πολλές φορές ως τις 2-3 το πρωί. Το επόμενο ξύπνημα για φαί είναι στις 6 το πρωί περίπου. Ο παιδίατρος μου είπε να τις δίνω 150ml αλλά δεν τα πίνει σχεδόν ποτέ. Είμαστε σταθερά περίπου στα 120ml ανά γεύμα. Επίσης κατόπιν συμβουλής του παιδιάτρου αρχίσαμε στο γεύμα στις 2-3 το βράδυ να τις δίνουμε χαμομήλι αντί για γάλα για να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν τρώμε το βράδυ.

Αυτά. Είναι όλα οκ?

Η γνωμη μου ειναι οτι σε τοσο μικρο μωρακι δεν προσπαθουμε να του μαθουμε οτι δεν τρωμε τη νυχτα δινοντας του χαμομηλι. Το ξερω οτι πολλοι παιδιατροι στην ελλαδα το λενε αυτο αλλα σε τοσο μικρη ηλικια........καπως μου΄ρχεται. Το μωρο για να ξυπναει σημαινει οτι πειναει και εμεις θα του δωσουμε χαμομηλι? Αυτα τα κανουμε σε παιδακια πιο μεγαλα. Συμφωνα παντα με τη δικη μου αποψη και αυτα του παιδιατρου μας τα λεω ολα αυτα για να μην παρεξηγηθω.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Δυστυχως καλη μου η ελενα εχει δικιο!Τρωνε οποτε αυτα θελουν...

Το θεμα βεβαια ειναι οτι την νυχτα κοιμαται και ξυπναει και τρωε μονο οταν πιναει πολυ ενω την ημερα ειναι σε εγρηγορση και οταν για παραδειγμα κουραστει απο κατι η ενοχληθει απο κατι αλλο και γκρινιαξει εσυ θεωρεις οτι απλα πειναει οποτε του δινεις το γαλα του απο το οποιο το μωρο πινει οσο ακριβως του χρειαζεται για να χορτασει και ξανα μανα το ιδιο! :D

Α/quote]

Συμφωνω. :D

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Παιδιά μην απογοητεύστε ... θα στρώσουν τα μωράκια τα γευματάκια τους .... είναι ακόμα μικρούλια!!! Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φτάσω στο σημείο να το λέω αυτό γιατί και εγώ είχα απογοητευτεί με τη μικρή μου και τα πολλά γεύματά της, έπινε πολλές φορές και από λίγο. Μεγαλώνοντας αλλάζουν οι ανάγκες τους και μπορούν να φάνε μεγαλύτερη ποσότητα και να κρατήσουν παραπάνω. Εκεί κοντά στον 6ο μήνα ήταν που η δικιά μου έστρωσε το προγραμμά της .... το ημερήσιο τουλάχιστον γιατί το βραδινό ακόμα το παλεύουμε :lol::lol::lol: !!!

1aLup3.png

BtUIp3.png

• 1 χρόνο μετά...

Γεια σας κορίτσια!

Ο μπέμπης μου (2 μηνών) ζυγίζει 5570 γραμμάρια. Μέχρι τώρα έτρωγε πολύ κι έπαιρνε αρκετό βάρος. Τώρα όμως μας έχει κόψει το 5το γεύμα και τρώει 180-200 ml τη φορά με αποτέλεσμα σε μισή βδομάδα να πάρει μόνο 55 γραμμάρια. Το πρώτο του γεύμα είναι 7 με 8 το πρωί και το τελευταίο 11 με 12 το βράδυ. Δοκίμασα να του δώσω όσο κοιμάται, αλλά άμα δεν θέλει δεν τρώει με τίποτα.

Τι λέτε; Πόσο πρέπει να πίνει ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του;

Πείτε μου γιατί ανησυχώ πολύ!

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια!

Ο μπέμπης μου (2 μηνών) ζυγίζει 5570 γραμμάρια. Μέχρι τώρα έτρωγε πολύ κι έπαιρνε αρκετό βάρος. Τώρα όμως μας έχει κόψει το 5το γεύμα και τρώει 180-200 ml τη φορά με αποτέλεσμα σε μισή βδομάδα να πάρει μόνο 55 γραμμάρια. Το πρώτο του γεύμα είναι 7 με 8 το πρωί και το τελευταίο 11 με 12 το βράδυ. Δοκίμασα να του δώσω όσο κοιμάται, αλλά άμα δεν θέλει δεν τρώει με τίποτα.

Τι λέτε; Πόσο πρέπει να πίνει ανάλογα με την ηλικία και το βάρος του;

Πείτε μου γιατί ανησυχώ πολύ!

Βρε, Δέσποινα, για ποιό λόγο ανησυχείς; Το παιδάκι σου μια χαρά είναι, μη σου πω και μεγάλο για την ηλικία του. Οι δικές μου είχαν το βάρος του μικρού σου όταν ήταν 4-5 μηνών. Για να σου κοιμάται στις 12 το βράδυ και να ξυπνάει 8 το πρωί, σημαίνει ότι το μωρό έχει χορτάσει όλη την ημέρα και δεν πεινάει για να ξυπνήσει. Άλλες μητέρες θα σκοτώνανε για να κοιμάται έτσι το μωρό τους. Όσο για το βάρος που παίρνει, πιστεύω ακράδαντα ότι φταίει ο παιδίατρός σου που δε σου έχει εξηγήσει. Τα μωρά σ'αυτή την ηλικία παίρνουν 180-200 γραμμάρια το μήνα. Πάνω-κάτω. Αν σου πήρε σε μισή εβδομάδα 55 γρμ., τότε σημαίνει ότι σε ολόκληρη την εβδομάδα θα σου πάρει (ας πούμε, χονδρικά) 100 και στο μήνα 400. Είναι πολλά αυτά τα γραμμάρια. Συζήτησέ το μαζί του για να σου εξηγήσει και να ηρεμήσεις. Τίποτα απολύτως δε συμβαίνει με το μωράκι σου, ίσα-ίσα.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Μία φίλη μου μου είπε ότι σ'αυτή την ηλικία πρέπει να πίνουν 150 ml για κάθε κιλό τους. Δηλ. ένα μωρό που ζυγίζει 5820 πρέπει να πίνει 150χ5,820=873 ml.

Εσείς συμφωνείτε μ'αυτό; Ο δικός μου πίνει περίπου 700 ml το 24ωρο.

Καλημέρα Δεσποινα79. Αυτό που λες ισχύει για τα νεογέννητα όσο περνά ο καιρός μειώνεται η ποσότητα που πίνουν ειδικά αν από μικρά φτάσουν "μεγάλες" ποσότητες. Η μπέμπα μας είναι τωρα 6 μηνών και πίνει το ίδιο γάλα (ποσότητα) που έπινε και όταν ήταν 2 μηνών, ίσως και λίγο λιγότερο. είναι όμως πολύ μεγάλο μωρό και συνέχισε να αναπτύσετε κανονικά! θα σου πρότεινα να μην ανησυχείς αν δεν ανησυχεί ο γιατρός σου. Και όσον αφορά την πρόσληψη βάρους θα δεις ότι μπορεί μια εβδομάδα να πάρει λίγο και στην επόμενη να ΄"καλυψει" τη διαφορά. Άσε που στη συνέχεια θα αρχίσει να παίρνει λιγότερο βάρος από ότι στην αρχή! Α και για τα 4 γεύματα, το έκανε κ η δικιά μου για μερικές μέρες και μετά μάλλον την έκοβε λόρδα και ξαναγύριζε στα 5! :D

uXGbp3.png

Καλημέρα Δεσποινα79. Αυτό που λες ισχύει για τα νεογέννητα όσο περνά ο καιρός μειώνεται η ποσότητα που πίνουν ειδικά αν από μικρά φτάσουν "μεγάλες" ποσότητες. Η μπέμπα μας είναι τωρα 6 μηνών και πίνει το ίδιο γάλα (ποσότητα) που έπινε και όταν ήταν 2 μηνών, ίσως και λίγο λιγότερο. είναι όμως πολύ μεγάλο μωρό και συνέχισε να αναπτύσετε κανονικά! θα σου πρότεινα να μην ανησυχείς αν δεν ανησυχεί ο γιατρός σου. Και όσον αφορά την πρόσληψη βάρους θα δεις ότι μπορεί μια εβδομάδα να πάρει λίγο και στην επόμενη να ΄"καλυψει" τη διαφορά. Άσε που στη συνέχεια θα αρχίσει να παίρνει λιγότερο βάρος από ότι στην αρχή! Α και για τα 4 γεύματα, το έκανε κ η δικιά μου για μερικές μέρες και μετά μάλλον την έκοβε λόρδα και ξαναγύριζε στα 5! :D

Περίπου πόσα ml το 24ωρο πίνει η μπέμπα σου και πόσο ζυγίζει; Εμένα γύρω στα 780 και ζυγίζει 5900.

Διαφημίσεις

Περίπου πόσα ml το 24ωρο πίνει η μπέμπα σου και πόσο ζυγίζει; Εμένα γύρω στα 780 και ζυγίζει 5900.

6 μηνών έπινε 800 με 850 και ήταν 8,5 κιλά. Μη μπαίνεις σε αυτό το λούκι όμως. αφου το μωρό σου παίρνει βάρος να μην αγχώνεσαι με το τι πίνει. Στο λέω εγώ που αγχωνόμουν τη μια μέρα ότι δε πίνει πολύ και την άλλη ότι παίρνει πολύ βάρος... δεν εχει νόημα

uXGbp3.png

6 μηνών έπινε 800 με 850 και ήταν 8,5 κιλά. Μη μπαίνεις σε αυτό το λούκι όμως. αφου το μωρό σου παίρνει βάρος να μην αγχώνεσαι με το τι πίνει. Στο λέω εγώ που αγχωνόμουν τη μια μέρα ότι δε πίνει πολύ και την άλλη ότι παίρνει πολύ βάρος... δεν εχει νόημα

Έχεις δίκιο! Σ'ευχαριστώ πολύ!

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια δεν ξέρω τι έγινε κι όλα ανατράπηκαν!

Αύριο κλείνουμε τους 3 μήνες και είμαστε 6400 (γεννήθηκε 3850). Ενώ έτρωγε μια χαρά 200-250 ml τη φορά (4 γεύματα το 24ωρο) ξαφνικά είχαμε τη φαεινή ιδέα να τα κάνουμε 5 τα γεύματα (με μικρότερη ποσότητα φυσικά). Το δοκιμάσαμε 2 μέρες και δεν πέτυχε, οπότε είπαμε να ξαναγυρίσουμε στα 4 γεύματα. Όμως άρχισε να πίνει πολύ λογότερο στο σύνολο. Ενώ έπινε 800-900 ml την ημέρα τώρα με πολύ ζόρι πίνει 600. Να σημειώσω ότι επειδή έμπαινε η πιπίλα του μπιμπερό μέσα από το ρούφηγμα βάλαμε αυτή της Chicco για 4 μηνών με τις 3 τρύπες.

Η παιδίατρος μας είπε αν συνεχίσει έτσι να κάνουμε εξετάσεις (καλλιέργεια και γενική ούρων) για ουρολοίμωξη. Αλλά το πιο πιθανό είναι να βαρέθηκε τη διαδικασία του φαγητού γιατί τον πιέζω πολύ να φάει.

Τι να κάνω όμως; Δεν αντέχω να τον βλέπω να τρώει τόσο λίγο!

Πείτε μου τη γνώμη σας, σας παρακαλώ!

• 1 χρόνο μετά...

Τα βρεφη δεν χρειαζονται κανενα απολυτως προγραμματισμο και ειμαι ακρως αντιθετη στην αποψη κπ παιδιατρων που προτρεπουν τους γονεις να ταλαιπωρουν τα νεογεννητα μωρακια για να τα βαλουν σε προγραμμα. Το μωρο ξερει μονο του ποτε θελει να φαει και ποσο θα φαει. Οσο περνανε οι μηνες φτιαχνουν απο μονα τους ενα προγραμμα. Τωρα οταν μεγαλωσει κ τρωει στερεες τροφες τοτε μπορεις να φτιαξεις ενα προγραμμα αλλα πιο πριν δεν θα το συνιστουσα.

...Τι να πρωτοπω...

Πως να περιγραψω την αγαπη μου για σενα...

Μονο λογια αγαπης και στοργης πλημμυριζουν την ψυχη μου καθε φορα που...με κοιτας...μου γελας...με παιρνεις αγκαλια......

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...