Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Rooming-in στο Μητέρα

kyveli

Recommended Posts

Λοιπον γεννησα μεσα την προηγουμενη εβδομαδα με καισαρικη κ επελεξα rooming in.Το πρωτο βραδυ ζητησα κ την κρατησαν μεσα γιατι ημουν καλωδιωμενη αλλα απο το πρωι της επομενης την ειχα συνεχεια μαζι.Καθε πρωι τα παιρνουν 8-10 για να τα δει ο παιδιατρος.

Οι μαιες αψογες, κ ολα γενικα ηταν τελεια.Στον θηλασμο βοηθησανε αρκετα κ γενικα εφυγα με τις καλυτερες εντυπωσεις.

Οσον αφορα το επισκεπτηριο, ευτυχως δεν ειχαμε στο δωματιο πολυ κοσμο, ετυχε, αλλα κ παλι αν ξαφνικα γεμισει απο κοσμο, μπορειτε να ζητησετε να το παρουν για λιγο.

Εγω το συνηστω παντως, απο εκει κ περα εξαρταται απο τις αντοχες σας.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 67
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μακάρι να ήξερα πως θα ειμαι μετά τον τοκετό ωστε να με βοηθήσει να αποφασίσω... Πρώτη φορά θα γεννήσω.. Θέλω πολύ μαζί μου το μωρό αλλά σκέφτομαι οτι κι ο γιατρός μου που έχει δει τόσες περιπτώσεις κάτι θα ξέρει.. Όσο για βοήθεια, θα είναι η μαμά μου στην αθήνα και ο άντρας μου αλλά δεν ξέρω πόσες ώρες θα επιτρέπετε να μείνουν μαζί μου κατα τη διάρκεια της μέρας... Όσο για το βράδυ νομίζω δεν αφήνουν να μείνει κάποιος.. Όποια άλλη πληροφορία μπορείτε να μου δώσετε θα μου φανει χρήσιμη.. Ευχαριστώ!!!!

q2aezf3j9gb2ojly.png

gk_maria στο δωματιο το βραδυ αφηνουν εναν συνοδο να μεινει μαζι σου.Εγω δεν ηθελα γιατι ειχα πειρα, αλλα οι αλλες 2 που ηταν πρωτομανουλες ειχαν παντα καποιον μαζι τους.

tyazp2.png

C9SDp2.png

gk_maria στο δωματιο το βραδυ αφηνουν εναν συνοδο να μεινει μαζι σου.Εγω δεν ηθελα γιατι ειχα πειρα, αλλα οι αλλες 2 που ηταν πρωτομανουλες ειχαν παντα καποιον μαζι τους.

Δεν το γνώριζα αυτό!!! Φαντάζομαι οτι οι συνοδοί βγάζουν τη νύχτα στην καρέκλα ε????

q2aezf3j9gb2ojly.png

Διαφημίσεις

2αγορακια να σου ζησει το κοριτσακι σου!!!!

Ωραια η εμπειρια σου, μακαρι να ειναι ετσι και σε μας!

Να σε ρωτησω ο συνοδος μπορει να ειναι ο συζυγος; γιατι εχω ακουσει οτι αφηνουν μονο γυναικα συνοδο...

WaUBp2.png

WHWGp2.png

• 1 month later...

Κορίτσια γεια σας,

γεννάω σε 2 βδομάδες το 2ο παιδάκι μου στο μητέρα και θέλω να ζητήσω rooming in.Πρέπει παράλληλα να ζητήσω και αποκλειστικό θηλασμό ή αυτό εννοείται από τη στιγμή που θα έχω rooming in;Όταν θα έρχονται να παίρνουν το μωράκι για εξετάσεις κλπ,μήπως του δίνουν ξένο γάλα χωρίς να το ξέρω;

http://lb3m.lilypie.com/dSWWp2.png

http://lb1f.lilypie.com/4RjTp2.png

Κορίτσια γεια σας,

γεννάω σε 2 βδομάδες το 2ο παιδάκι μου στο μητέρα και θέλω να ζητήσω rooming in.Πρέπει παράλληλα να ζητήσω και αποκλειστικό θηλασμό ή αυτό εννοείται από τη στιγμή που θα έχω rooming in;Όταν θα έρχονται να παίρνουν το μωράκι για εξετάσεις κλπ,μήπως του δίνουν ξένο γάλα χωρίς να το ξέρω;

καλημερα, εγω εχω γεννησει στο Ιασω αλλα η τακτικη ειναι ιδια πιστευω.. αν και ειναι αυτονοητο οτι με το rooming in θα μπορεις να τηρεις αποκλειστικο θηλασμο, σωστο ειναι να το πεις απο την πρωτη κιολας στιγμη που θα γεννησεις ωστε να μην ταιζουν το μωρο σου στον θαλαμο νεογνων οταν θα το παιρνουν για εξετασεις, μπανιο η για αλλους λογους..

με το καλο να παρεις αγκαλια το μωρακι σου!

καλημερα, εγω εχω γεννησει στο Ιασω αλλα η τακτικη ειναι ιδια πιστευω.. αν και ειναι αυτονοητο οτι με το rooming in θα μπορεις να τηρεις αποκλειστικο θηλασμο, σωστο ειναι να το πεις απο την πρωτη κιολας στιγμη που θα γεννησεις ωστε να μην ταιζουν το μωρο σου στον θαλαμο νεογνων οταν θα το παιρνουν για εξετασεις, μπανιο η για αλλους λογους..

με το καλο να παρεις αγκαλια το μωρακι σου!

Eτσι ακριβως nicole82.Και για τις εξετασεις θα του δωσουν γαλα εφοσον το ζητησεις εσυ.Εγω επειδη ηξερα τι ωρα θα την επαιρναν την ταιζα λιγο πριν.

Με το καλο.

Αριστεα τωρα ειδα το μηνυμα σου, ναι συνοδος μπορει να ειναι κ αντρας.Παντως μην αγχωνεστε για τον συνοδο, ερχονται οι μαιες οτι ωρα τις ζητησετε.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Γεννησα λοιπον κ γωωωωω!!!!!!:D

Ζητησαμε οπως ειχαμε αποφασισει το rooming in αλλα ειπα απο την πρωτη μερα οτι θελω κ αποκλειστικο θηλασμο..

Το δωματιο ηταν ενα απλο 3κλινο το οποιο ειχε μια αλλαξιερα μεσα, με ολα οσα χρειαζομαστε για να περιποιηθουμε το μωρο. (πανες, κρεμα για ποπο, γαζες, οινοπνευμα, φορμακια, πανακια)

Βεβαια παντα υπηρχε η εναλλακτικη να καλεσει κανεις τις μαιες κ να παρουν το μωρο κ να το αλλαξουν, κ να το κανουν μπανιο.. (μετα ομως καντε ενα τηλ. για να το φερουν εγκαιρως γιατι καμια φορα ξεχνιουνται κ το κρατουν στο θαλαμο... :rolleyes: )

Τα πρωινα κατα τις 7-8 παιρνουν τα μωρα για να τα δει ο παιδιατρος, για εξετασεις κλπ, οποτε φροντιζα να ειχε φαει μεχρι τοτε!!!

Τα 2 πρωτα βραδια εμεινε μαζι μου η μητερα μου για βοηθεια..

Τις 2 επομενες μερες το μωρο μου παρουσιασε ικτερο οποτε το επαιρναν για να το βαλουν στη φωτοθεραπεια.. Κ παλι ομως μου την εφερναν καθε φορα που εκλαιγε για να την ταισω (ή αν δεν εκλαιγε την εφερναν καθε 2 ωρες, επειδη ειχε χασει πολυ βαρος)

Σε γενικες γραμμες ολα ηταν καλα, οι μαιες ηταν εξυπηρετικες κ βοηθουσαν αρκετα..

Με το καλο οσες περιμενουν τα μωρα τους!!!

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Διαφημίσεις

αριστεα να σου ζησει το μωρακι σου!!!! κι εγω Μαρτιο γενναω στο Μητερα και θελω οπωσδηποτε να ζητησω rooming in! Να σου πω, με το αλλαγμα, το μπανακι και τον θηλασμο σε βοηθησαν καθολου οι μαιες? φιλια

cf7op3.png

wQtYp3.png

αριστεα να σου ζησει το μωρακι σου!!!! κι εγω Μαρτιο γενναω στο Μητερα και θελω οπωσδηποτε να ζητησω rooming in! Να σου πω, με το αλλαγμα, το μπανακι και τον θηλασμο σε βοηθησαν καθολου οι μαιες? φιλια

Καλησπερα!!

Με το καλο να ερθει το μωρο σου κ μ'εναν πονο κοριτσι μου!!!

Ναι βοηθανε σε ολα αρκει βεβαια να το ζητησεις..

Σου δειχνουν πως να το πιανεις για να το κανεις μπανιο, πως να του βαλεις ορο στη μυτουλα, πως να το αλλαξεις...ολα!!!!!

Στο θηλασμο εγω δε χρειαστηκα ιδιαιτερη βοηθεια, ωστοσο διπλα μου την πρωτη μερα ειχα μια μαμα που το μωρο της ηταν πολυ μικρο κ ειχε πολυ αγχος(2500 κιλα) κ επειδη δε μπορουσε να πιασει καλα τη θηλη επαιρνε συνεχεια τηλ. για βοηθεια.

Η μαια ερχοταν αμεσως, βεβαια δεν καθοταν πολυ, τουλαχιστον ειναι εκει οταν χρειαζεσαι εναν ανθρωπο να βοηθησει..

WaUBp2.png

WHWGp2.png

Καλησπερα!!

Με το καλο να ερθει το μωρο σου κ μ'εναν πονο κοριτσι μου!!!

Ναι βοηθανε σε ολα αρκει βεβαια να το ζητησεις..

Σου δειχνουν πως να το πιανεις για να το κανεις μπανιο, πως να του βαλεις ορο στη μυτουλα, πως να το αλλαξεις...ολα!!!!!

Στο θηλασμο εγω δε χρειαστηκα ιδιαιτερη βοηθεια, ωστοσο διπλα μου την πρωτη μερα ειχα μια μαμα που το μωρο της ηταν πολυ μικρο κ ειχε πολυ αγχος(2500 κιλα) κ επειδη δε μπορουσε να πιασει καλα τη θηλη επαιρνε συνεχεια τηλ. για βοηθεια.

Η μαια ερχοταν αμεσως, βεβαια δεν καθοταν πολυ, τουλαχιστον ειναι εκει οταν χρειαζεσαι εναν ανθρωπο να βοηθησει..

Καλησπέρα Αριστέα να σου ζήσει το μωράκι σου!!!Τελικά τα δωμάτια με rooming in τα επιλέγουν οι μανούλες??Εχουν δλδ πληρότητα?Και κάτι ακόμα.Αν ζητήσω και δωμάτιο με μπαλκόνι θα υπάρχει ή τα δωμάτια αυτά είναι χωρίς μπαλκόνι?

[/url]

Καλησπέρα Αριστέα να σου ζήσει το μωράκι σου!!!Τελικά τα δωμάτια με rooming in τα επιλέγουν οι μανούλες??Εχουν δλδ πληρότητα?Και κάτι ακόμα.Αν ζητήσω και δωμάτιο με μπαλκόνι θα υπάρχει ή τα δωμάτια αυτά είναι χωρίς μπαλκόνι?

Δεν ξερω αν υπαρχει δυνατοτητα να επιλεξεις δωματιο (σε ποιον οροφο, αν θα εχει μπαλκονι κλπ)

Κανε μια ερωτηση στην παραλαβη επιτοκων οταν θα ερθει η ωρα..

Εγω ημουν στον 2 οροφο που ηταν τα 3κλινα δωματια, κ δεν ηταν μονο rooming in.

WaUBp2.png

WHWGp2.png

• 8 months later...

καλησπέρα σε όλες,

παρότι έχει περάσει πολύς καιρός να προσθέσω κι εγώ την εμπειρία μου, γέννησα το καλοκαίρι του 2010 στο Μητέρα ζήτησα rooming in, όλα όλα υπήρχαν δύο τρίκλινα δωμάτια στον δεύτερο όροφο. Δεν ξέρω αν έχουν επεκταθεί σήμερα κι αν έχει αυξηθεί η ζήτηση.

Το επισκεπτήριο των άλλων μαμάδων ώρες ώρες ήταν ενοχλητικά πολύ (ιδίως στις πρώτες προσπάθειες για θηλασμό με 10-15 άτομα να μπαινοβγαίνουν, ένιωθα λίγο σαν να βρίσκομαι σε διάδρομο).

Είχα δηλώσει κι εγώ αποκλειστικό θηλασμό αλλά κάθε φορά που η μικρή απουσίαζε από κοντά μου για να την πάνε στον παιδίατρο επέστρεφε χορτάτη και κανείς δεν παραδεχόταν ότι την είχαν ταΐσει. Γενικά ήμουν πολύ απογοητευμένη από την ελλειπή στήριξη στον θηλασμό, ζητούσα απεγνωσμένα μία μαία να μου δείξει πώς και μία κυρία που έστειλαν μετά από πολλές παρακλήσεις ήρθε και μου έδειξε πώς να την κάνω μπάνιο (χαίρω πολύ) και όταν της είπα ότι με τον θηλασμό είναι που χρειάζομαι βοήθεια η απάντηση της ήταν "δώσε ξένο και μην παιδεύεσαι" γενικά δεν έλλειψε από το κομοδίνο μου το "ξένο" γάλα παρ'όλες τις ενστάσεις μου και μέχρι να φύγω δεν βρέθηκε καμία μαία πρόθυμη να μου δείξει τα κατατόπια του μητρικού θηλασμού.

Επίσης τα βράδια έψαχνα τις νοσοκόμες-μαίες με τα κυάλια, κι έτσι κι ο δικός μου σύζυγος και της διπλανής κοπέλας μείναν μαζί μας το βράδυ και όταν ήρθε έξαλλη η προϊσταμένη λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται να παραμείνει ο σύζυγος παρά μόνο στα μονόκλινα κι οι τέσσερις της απαντήσαμε ότι αν το προσωπικό σας απαντούσε στα τηλέφωνα μας κι ερχόταν όταν το είχαμε ανάγκη δεν θα χρειαζόμασταν τους άντρες μας να κάνουν τις νοσοκόμες. Κι έτσι μας άφησαν ήσυχες / στην τύχη μας αναλόγως πώς το βλέπει κανείς με τα αγόρια μας να μας βοηθούν. Αν αυτή η στάση του προσωπικού είναι μόνο για τις μανούλες που ζητούν rooming in θεωρώντας ότι αφού αρνήθηκαν την δική μας παρέμβαση για την φροντίδα των μωρών ας κρατήσουμε κι εμείς μεγαλύτερη απόσσταση, αυτό θα μείνει μόνο ένα ερώτημα στο μυαλό μου...

Δεν ξέρω αν τύχαμε στην περίπτωση αλλά η γενική εμπειρία δεν ήταν καθόλου ικανοποιητική (έτυχε να κάνουν κι ανακαίνιση στον από πάνω όροφο με συνέπεια να μην λείψουν οι θόρυβοι οικοδομής και να μην λειτουργεί ο κλιματισμός) με αποτέλεσμα η καλύτερη μου στιγμή να είναι η αναχώρηση μας από το νοσοκομείο.

Δεν ήταν όμως το rooming in που με κούρασε αυτό δεν θα το άλλαζα, δεν θα ήθελα το μωράκι μου από την 24ωρη επαφή που είχαμε να βρεθεί "εγκαταλελειμμένο" από την μαμά του σε ένα ψυχρό θάλαμο με άλλα 20-30? μωρά και άγνωστες γυναίκες να το περιβάλλουν. Το βρίσκω πολύ εχθρικό κι απάνθρωπο. Τα "φέραμε" εννιά μήνες, θα τα έχουμε κοντά μας για πολύ περισσότερο γιατί να περάσουν την υποδοχή τους σε αυτόν τον κόσμο με "ξένους"; Κατά την προσωπική μου γνώμη είναι εντελώς αφύσικο.

Τώρα για την γενική συμπεριφορά του προσωπικού στις μανούλες του rooming in ας διαβάσετε κι άλλες απόψεις γιατί εύχομαι να έπεσα στην περίπτωση!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κορίτσια γειά σας !!

Απευθύνομαι στις κοπέλες εκείνες που διάλεξαν rooming in( και αν ήταν στο Μητέρα ακόμα καλύτερα). Ποιές οι εντυπώσεις σας ??? Σε περίπτωση καισαρικής η κοπέλα μπορεί να τα καταφέρει ή είναι αδύνατον?? Το μωρό το προσέχουν αν χρειαστεί να πάτε στο μπάνιο ή πρέπει να έχετε συνέχεια κάποιον δίπλα σας????

Σας ευχαριστώ!!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

και γω rooming in σε 3κλινο. όλα καλά. αν θες παίρνεις και στο αλλάζουν αυτές. μικρό το δωμάτιο, πολλοί οι επισκέπτες αλλά οκ και γω ήθελα να μπορώ να έχω μέσα τον άντρα μου. κοιμήθηκε 2 βράδια εκεί και καμία κοπέλα δεν είχε πρόβλημα. ούτως ή άλλως θηλάζαμε φόρα παρτίδα όλες. εμένα μου την έσπασαν μόνο κάποιοι δικοί μου που σε ώρες που δεν έτρωγε και είχα ένα μπέρδεμα με βλέπαν σκατά αλλά περιμέναν να βγάλω έξω το βυζί. φύγε ρε πουλάκι μου λίγο και ξαναμπαίνεις. δεν μπορεί να λέω πρέπει να φάει και όλοι εκεί με το μάτι γαρίδα. πως να γίνει φρικάρεις και κάποια στιγμή.πάντως καλά όλα. το καλύτερο στο μητέρα είναι το προσωπικό στα χειρουργεία. τους ευχαριστώ όλους. ήταν σαν να τους είχα πληρώσει όλους. ακόμα και άλλοι γιατροί περνούσαν και μου δίναν κουράγιο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...