Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΗΤΕΡΑ VS ΓΑΙΑ!!!!!

angie!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

angie καλημέρα

νομίζω πως δεν έχει λειτουργήσει ακόμα η κλινική Γαία εξαιτίας κάποιων νομικών θεμάτων που προέκυψαν. Βέβαια αν περάσεις απ' έξω υπάρχουν ταμπέλες ακόμα και μία που γράφει "Υποδοχή επίτοκων" !!!!!

βετα:lol:

angie καλημέρα

νομίζω πως δεν έχει λειτουργήσει ακόμα η κλινική Γαία εξαιτίας κάποιων νομικών θεμάτων που προέκυψαν. Βέβαια αν περάσεις απ' έξω υπάρχουν ταμπέλες ακόμα και μία που γράφει "Υποδοχή επίτοκων" !!!!!

ΟΧΙ,Βέτα μου λειτουργει σιγουρα,ειχα δει και ρεπορταζ την 1οχρονια με το πρωτο μωρο που γεννηθηκε εκει!κι ειδα κι εδω καποια κοπελα που γεννησε εκει κι ηταν πολυ ευχαριστημενη,αλλα δε μπορω να την βρω!ευχαριστω!αν μαθεις κατι με ενημερωνεις!!

3IrTp3.png

Ήμουν στο Γαία πριν μία εβδομάδα για τη β-επιπέδου (η οποία κοστίζει 95ευρώ ενώ στο Ιασώ 130). Με την ευκαιρία μας έκαναν μία ξενάγηση στα δωμάτια και μάλιστα σε μία πτέρυγα που δεν είχε γεμίσει ακόμη. Φυσικά ήταν όλα ολοκαίνουργα και αστραφτερά. Τα τετράκλινα ευρύχωρα, με 2 τουαλέτες και 4 tv. Όλα τα δωμάτια είναι στον 7ο όροφο του νοσοκομείου ενώ τα χειρουργεία στον 1ο. Μου έδωσαν και όλες τις τιμές των δωματίων από το λογιστήριο.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω καμία να έχει γενήσει ήδη εκεί αλλά στις επόμενες 2-3 εβδομάδες γεννάει εκεί μια πολύ καλή μου φίλη. Οπότε θα μάθω...

preg.png

• 3 εβδομάδες μετά...

καλημερα εχω μπερδευτει εντελως δεν ξερω που να παω να γεννησω και θελω την βοηθεια σας, για να τα παρω με την σειρα:

το πρωτο μου παιδι το γεννησα στο Μητερα και δεν εχω καποιο παραπονο απο θεμα νοσοκομειου η προσωπικου καλα ηταν το θεμα ομως που προκειπτει τωρα ειναι το οικονομικο, χτες που πηρα τηλεφωνο στο νοσοκομειο και ρωτησα για τιμες μου ειπαν τα εξης?

ΜΗΤΕΡΑ: για καισαρικη τομη σε οικονομικο τρικληνο ειναι 2.200 (με την επισκληριδιο μεσα) και + τα φαρμακα αν χρειαστουν ( αντιβιωση, χαπια κτλ) + 90 ευρω εξετασεις μωρου για το ενζυμα (αυτο χρεωνετε) + εξετασεις μωρου αυτια, ματια 170 ευρω (προαιρετικα)

ΓΑΙΑ: για καισαρικη τομη σε τετρακλινο οικονομικο 1950 ( με επισκληριδιο) + 200 εξετασεις μωρου ματια ,αυτια ( προαιρετικα).

και λεω εγω τωρα το ΜΗΤΕΡΑ θα μου παει κοντα 2.500 το ΓΑΙΑ πιο λιγα και επειδη παω σιγουρα για καισαρικη και αν χρειαστω καποια παυσιπονη η κατι αλλο ποσο θα την χρεωσουν στο ΜΗΤΕΡΑ δηλαδη να φυγουμε και να εχουμε χρεωθει κοντα στα 3.000.

ο αντρας μου θελει να παμε στο Μητερα γιατι λεει το ξερουμε ενω το αλλο οχι εγω ομοως προβληματιζομαι.

Γεννησε καμμια μανουλα στο Γαια να μας πει πως ειναι?

και το αλλο που μου λεει ο αντρας μου ειναι το μητερα ειναι ολοκληρο νοσοκομειο ενω το αλλο ενα οροφος μονο ..

πειτε καμμια γνωμη σας παρακαλω....

Διαφημίσεις

Oι διαφορές στα χρήματα δεν είναι μεγάλες. Απ΄ότι κατάλαβα ο γιατρός σου συνεργάζεται και με τα δύο; γι΄αυτό έχεις την επιλογή;

Στο θέμα της παυσίπονης απ΄ότι θυμάμαι χρεώνουν το κουπόνι του φαρμακου, δεν κάνουν καμιά τρελή χρέωση!

Εγώ προσωπικά γέννησα στο ΜΗΤΕΡΑ και ήμουν πολύ ευχαριστημένη με όλα. Και το μωρό που ζήτησα αποκλειστικό θηλασμό μου το έφερναν συνέχεια ακόμα και μετά από 1 ώρα εάν έκλαιγε και ακόμα και βράδυ ( περίπου 3-4 φορές κάθε βράδυ μου το έφερναν ). Έχω πολλές φίλες που γέννησαν στο ΜΗΤΕΡΑ, ΙΑΣΩ και ΛΗΤΩ, αλλά δεν γνωρίζω καμία να γέννησε στο ΓΑΙΑ για να ρωτήσω. Πάντως και εγώ γέννησα με καισαρική και εμείς πληρώσαμε ακριβώς αυτά που μας είχαν πει στο τηλέφωνο. Τίποτα παραπάνω. Εάν σε ενδιαφέρει έχω κρατήσει το τιμολόγιο βέβαια είναι του 2008 και σίγουρα θα έχουν αλλάξει οι τιμές αλλά μπορώ μόλις πάω σπίτι να το κοιτάξω και να σου πω. Εμείς πάντως δεν είχαμε κάνει τις προαιρετικές εξετάσεις για το μωρό. Μας φάνηκαν πολύ ακριβές και το μωρό το είδε η παιδίατρός μας μόλις πήγαμε στο σπίτι και μια χαρά. Και η διαφορά μεταξύ των δύο που αναφέρεις δεν μου φαίνεται πολύ μεγάλη, βέβαια εσύ θα κρίνεις καλύτερα. Πάντως εγώ εάν με το καλό έρθει δεύτερο παιδάκι θα πήγαινα πάλι στο ίδιο επειδή θα μου φαινόταν και οικείο το περιβάλλον.

Ήρθες!!!!! 21/4/2008

Ήρθαν και τα ζουζούνια μου 4/8/2012

• 3 months later...

Καλή λευτεριά Σταυρούλα. Εγώ γέννησα Μητέρα 4 φορές και όπως κι εσύ έμεινα ευχαριστημένη. Βέβαια ο γιατρός μου ήταν εκεί οπότε δεν το έψαξα περαιτέρω.

Στο ΓΑΙΑ γέννησε μια φίλη μου πρόσφατα και έμεινε πολύ ευχαριστημένη. Η συγκεκριμένη κοπέλα το είχε ψάξει πολύ λόγω επεισοδιακού 1ου τοκετού σε δημόσιο νοσοκ. Τελικά το διάλεξε γιατί 1)έχει μονάδα εντατικής νεογνών άρτια εξοπλισμένη και 2)καλή τιμή (ίσως τότε να ήταν πιο φτηνά ακόμα που ήταν ολοκαίνουριο). Μετά διάλεξε και το γιατρό.

Εσύ θα αλλάξεις γιατρό ή είναι και στα 2?

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Διαφημίσεις

και εγω στο Μητερα γεννησα και τα δυο μου παιδια και ειμαι πολυ ευχαριστημενη...πηγα ομως εκει γιατο ηταν εκει ο γιατρος μου στον οποιο ειχα και εχω απολυτη εμπιστοσυνη...αν ηταν σε δημοσιο ια πηγαινα σε δημοσιο...

αυτο που θελω να πω ειναι πηγαινε οπου ειναι ο γιατρος στον οποιο εχεις εμπιστοσυνη...

elizaa θα συμφωνήσω μαζί σου! Για τους ίδιους λόγους πήγα και εγώ τυφλά σχεδόν στο μητέρα.

Νομίζω ότι σημασία έχει να έχουμε εμπιστοσύνη στους γιατρούς μας, όπου και αν είναι αυτοι και να νιώσουμε άνεση και ασφάλεια σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη και μοναδική στιγμή της ζωής μας...

καλημερα εχω μπερδευτει εντελως δεν ξερω που να παω να γεννησω και θελω την βοηθεια σας, για να τα παρω με την σειρα:

το πρωτο μου παιδι το γεννησα στο Μητερα και δεν εχω καποιο παραπονο απο θεμα νοσοκομειου η προσωπικου καλα ηταν το θεμα ομως που προκειπτει τωρα ειναι το οικονομικο, χτες που πηρα τηλεφωνο στο νοσοκομειο και ρωτησα για τιμες μου ειπαν τα εξης?

ΜΗΤΕΡΑ: για καισαρικη τομη σε οικονομικο τρικληνο ειναι 2.200 (με την επισκληριδιο μεσα) και + τα φαρμακα αν χρειαστουν ( αντιβιωση, χαπια κτλ) + 90 ευρω εξετασεις μωρου για το ενζυμα (αυτο χρεωνετε) + εξετασεις μωρου αυτια, ματια 170 ευρω (προαιρετικα)

ΓΑΙΑ: για καισαρικη τομη σε τετρακλινο οικονομικο 1950 ( με επισκληριδιο) + 200 εξετασεις μωρου ματια ,αυτια ( προαιρετικα).

και λεω εγω τωρα το ΜΗΤΕΡΑ θα μου παει κοντα 2.500 το ΓΑΙΑ πιο λιγα και επειδη παω σιγουρα για καισαρικη και αν χρειαστω καποια παυσιπονη η κατι αλλο ποσο θα την χρεωσουν στο ΜΗΤΕΡΑ δηλαδη να φυγουμε και να εχουμε χρεωθει κοντα στα 3.000.

ο αντρας μου θελει να παμε στο Μητερα γιατι λεει το ξερουμε ενω το αλλο οχι εγω ομοως προβληματιζομαι.

και το αλλο που μου λεει ο αντρας μου ειναι το μητερα ειναι ολοκληρο νοσοκομειο ενω το αλλο ενα οροφος μονο ..

STAUROULA εγώ σκέφτομαι να γεννήσω στο Γαία. Πήγαινε να σου κάνουν ξενάγηση, δέχονται. Όταν το δείς δεν θα θέλεις να πας πουθενά αλλού. Η κουνιάδα μου πήγε στο Μητέρα και τι να σου πω δεν έχω δει τόσο παλιατζούρικο μαιευτήριο. Και εκείνη το μετάνιωσε. Όσο για αυτά που φοβάται ο σύζυγος, δεν πρέπει διότι το γαία στεγάζεται πάνω από το Ερρίκος Ντυνάν, ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία. Αν συμβεί λοιπόν κάτι αμέσως έρχονται γιατροί από κάτω. Καρδιολόγοι, παθολόγοι κ.α. Άσε που οι παροχές του είναι οι καλύτερες και οι τιμές ανταγωνιστικές. Γιατί να μην πας στο καλύτερο; Ενώ στo Μητέρα μόλις υπάρξει επιπλοκή σε στέλνουν πακετάκι στο Αλεξάνδρας, :mad: όπως ακριβώς την κουνιάδα μου που δεν ξυπνούσε μετά την νάρκωση. Αυτά.....

κοριτσια μου ευχαριστω για τις απαντησες σας τελικα γεννησα στο Μητερα πηγαμε και στο Γαια μου αρεσε πολυ και ενω ειχα πει στον γιατρο οτι εκει θα γεννησω μετα απο μιση ωρα τον πηρα τηλεφωνο και του ειπα τελικα στο Μητερα γιατι φοβηθηκα εκει ηξερα και τα κατατοπια και ενιωθα πιο σιγουριααλλα τελικα ολα ειναι μια ιδεα δεν εχω παραπονο απο το μητερα μου πηγε βεβαια 400 ευρω παραπανω αλλα το ψιλομετανιωσα γιατι γινοτανε χαμος απο κοσμο και δεν ξεκουραστικα ενω το Γαια ειναι πιο ανετο.

Τελος παντων ολα καλα, απλα αν κανω και τριτο δεν το κοβω για το Μητερα ξανα.

Διαφημίσεις

καλημερα ειμαι η neraides και ειμαι καινουργια στο σαιτ. ειμαι 6.5 μηνων και θα γεννησω πρωτα ο θεος στο μητερα και γω. το ποσο που μου ζητηθηκε ειναι 3.200 σε 3κληνο και συμφωνα με τις δικες σας τιμες εμενα μου ζητηθηκε παραπανω. εχει στανταρ τιμες το μητερα η αναλογα τον γυναικολογο ποσο παιρνει ο καθενας; να φανταστειτε στο ιασω μου ζητησε ο παλιος μου γυναικολογος 5.500ε σε 6κληνο!!!!!!!! να σας πω την αληθεια θα ηθελα να γεννησω στο ρεα που θα ανοιξει στην λεωφορο συγγρου ευχομαι μεχρι τον σεμπτεμβριο γιατι και με τα μισα λεφτα θα μου παει εκει η γεννα γιατι ο γιατρος μου φευγει απο μητερα και θα παει εκει μολις ετοιμαστει και ειναι και κοντα. ευχομαι καλη λεφτερια στης μελλουσες μαμαδες και να χαιρονται τα αγγελουδια τους οι καινουργιες μαμαδες!!!!!!!!

neraides τα 5500 είναι για τον γιατρό μόνο;;; Αν ναι είναι πάρα πολλά. Αν είναι και για τα δύο είναι εντάξει. Τώρα στο μητέρα για καισαρική με επισκληρίδιο ή ολική παίρνουν 3238 σε τρίκλινο ενώ για φ.τ. παίρνουν 2600 και 3038 αν θες επισκληρίδιο. Δεν αποφασίζει ο γιατρός για το κρεβάτι το ζητάς εσύ. Λοιπόν πάρε τηλέφωνο στο Ιασώ, στο Μητέρα και στο Γαία και ζήτα να σου στείλουν τις τιμές με Fax ή με Mail. Για να τις έχεις μπροστά σου. Πάντως μέχρι στιγμής το φθηνότερο αλλά και καλύτερο είναι το Γαία με διαφορά καθώς πολλά που χρεώνουν τα άλλα εξτρά αυτό τα έχει στην τιμή. Πάρε λοιπόν όλες τις τιμές για να μπορείς να συγκρίνεις.

καλημερα ειμαι η neraides και ειμαι καινουργια στο σαιτ. ειμαι 6.5 μηνων και θα γεννησω πρωτα ο θεος στο μητερα και γω. το ποσο που μου ζητηθηκε ειναι 3.200 σε 3κληνο και συμφωνα με τις δικες σας τιμες εμενα μου ζητηθηκε παραπανω. εχει στανταρ τιμες το μητερα η αναλογα τον γυναικολογο ποσο παιρνει ο καθενας; να φανταστειτε στο ιασω μου ζητησε ο παλιος μου γυναικολογος 5.500ε σε 6κληνο!!!!!!!! να σας πω την αληθεια θα ηθελα να γεννησω στο ρεα που θα ανοιξει στην λεωφορο συγγρου ευχομαι μεχρι τον σεμπτεμβριο γιατι και με τα μισα λεφτα θα μου παει εκει η γεννα γιατι ο γιατρος μου φευγει απο μητερα και θα παει εκει μολις ετοιμαστει και ειναι και κοντα. ευχομαι καλη λεφτερια στης μελλουσες μαμαδες και να χαιρονται τα αγγελουδια τους οι καινουργιες μαμαδες!!!!!!!!

Νeraides κανονικά ότι πάρει το νοσοκ τόσα θα πάρει και ο γιατρός. Βέβαια εξαρτάται το γιατρό. Ο δικός μου, μου έπαιρνε λιγότερα εκτός από τις 2 τελευταίες γέννες που τα πλήρωσε η ασφάλεια.

Το μόνο που μπορώ να σου πω σίγουρα είναι ότι μπορείς να πάρεις 4κλινο που είναι φθηνότερο και να πεις στο γιατρό σου να σε βάλει σε 3κλινο αν δεν έχουν γεμίσει, πληρώνοντας παραπάνω ένα μικρό ποσό την ημέρα. Έτσι είχα κάνει στις 2 1ες γέννες, στη 2η μάλιστα έτυχε και ήμουν μόνη μου σε 3κλινο τις 4 από τις 5 μέρες!

Τις 2 επόμενες γέννες ήμουν σε μονόκλινο, όπου ήταν ΤΕΛΕΙΑ γιατί είχα το μωρούλι συνέχεια δίπλα μου -υπογράφοντας ένα χαρτί ότι είναι δικιά μου η ευθύνη-. Βέβαια σ'αυτές πλήρωσε η ασφάλεια το 100% το νοσοκομείο και το 50% αυτού του ποσού για το γιατρό.

Καλή λευτεριά σου εύχομαι.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

• 6 months later...

φοβερο το γαια!αψογο προσωπικο καθαρο τηρει απολυτα τα επισκεπτηρια τα μωρα βγαινουν μονο πριν η μετα.γεννησα στο τετρακλινο 4 tv κ μεγαλο δωματιο.συνολο με φυσιολογικο τοκετο χωρισ επιπλεον εξετασεισ 2000 ευρω.εμεινα πολυ ευχαριστημενη,σε σχεση γι αυτα που εχω ακουσει για το μητερα

Ήμουν στο Γαία πριν μία εβδομάδα για τη β-επιπέδου (η οποία κοστίζει 95ευρώ ενώ στο Ιασώ 130). Με την ευκαιρία μας έκαναν μία ξενάγηση στα δωμάτια και μάλιστα σε μία πτέρυγα που δεν είχε γεμίσει ακόμη. Φυσικά ήταν όλα ολοκαίνουργα και αστραφτερά. Τα τετράκλινα ευρύχωρα, με 2 τουαλέτες και 4 tv. Όλα τα δωμάτια είναι στον 7ο όροφο του νοσοκομείου ενώ τα χειρουργεία στον 1ο. Μου έδωσαν και όλες τις τιμές των δωματίων από το λογιστήριο.

Δυστυχώς δεν γνωρίζω καμία να έχει γενήσει ήδη εκεί αλλά στις επόμενες 2-3 εβδομάδες γεννάει εκεί μια πολύ καλή μου φίλη. Οπότε θα μάθω...

preg.png

καλημερα εγω γενναω στο γαια σε λιγες μερες και αμα εχεις κατι νεοτερο θα ηθελα να μαθω (τιμες, δωματια και γενικα τα παντα ολα)??

καλημερα εγω γενναω στο γαια σε λιγες μερες και αμα εχεις κατι νεοτερο θα ηθελα να μαθω (τιμες, δωματια και γενικα τα παντα ολα)??

Αν κανεις μια αναζήτηση θα βρεις θέμα για το ΓΑΙΑ

Δες εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=56321

Με το καλό να γεννησεις το μωρακι σου!

QqmLp3.png

Kαλημέρα κορίτσια!!:)

Γεννάω τέλος Μαρτίου και είμαι φοβερά μπερδεμένη με το θέμα των μαιευτηρίων. Πριν 1,5 χρόνο γέννησα στο ΜΗΤΕΡΑ, σε μονόκλινο (μαύρα χάλια). Τώρα έχουν ανακαινίσει μεν τα δωμάτια, αλλά θέλουν 6.500 Ε χωρίς ΦΠΑ :evil::evil::evil::evil: και έτσι σκέφτομαι και την επιλογή του ΓΑΙΑ ,χωρίς να έχω ακόμη συννενοηθεί με το γιατρό μου, και αν βέβαια είναι πιο οικονομικό. Πάντως, απ' όσα διαβάζω, φαίνεται αρκετά καλό και με οργανωμένο χειρουργείο (θα κάνω καισαρική).

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σου είμαι καινούργια στο φόρουμ!!! Με λένε Δανάη. Αρχικά πιο γιατρό έχεις, πάει και στα δύο μαιευτήρια; Κατά ένα μεγάλο μέρος έχει δίκιο ο άντρας σου, αλλά αν το θέμα σου είναι οικονομικό και ο γιατρός σου πάει και αλλού γιατί δεν πας στο ΛΗΤΩ; Είναι το πιο οικονομικό αυτή τη στιγμή και έχει ανακαινισθει πρόσφατα. Γέννησα πριν μια εβδομάδα εκεί και για καισαρική δώσαμε στην οικονομική θέση 1.680,00? για όλα και δωρεάν τα βλαστοκύτταρα!!! Και στο ΜΗΤΕΡΑ είναι δωρεάν τα βλαστοκύτταρα και εντάξει είναι νοσοκομεία με φήμη, χρόνια.... Μίλα με τον γιατρό σου βέβαια πρώτα και εννοείτε με τον άντρα σου. Με το καλό όπου και αν πας!:-P

• 2 εβδομάδες μετά...

εγω γεννησα πριν 20 ημερες στο μητερα σε δίκληνο.Δεν θα σχολιασω την τιμή του δωματίου γιατι το γνωριζα και είχα και ασφάλεια απλα θα ήθελα να επισημάνω ότι τα πραγματα έχουν ψιλοαλλάξει απο παλια. Εγω τουλάχιστον είχα ενημερωσει ότι θελω 2 παιδιατρους στην ΄γεννα αφου έκανα δίδυμα και είχα κάποιο άγχος για την υγεία του ενος παιδιου που γεννηθηκε 1350 γρ ξαφνικα στην γεννα ήρθε μονο μία παιδίατρος γιατι....δεν υπήρχε άλλη και μαλιστα καθισε ελαχιστα λεπτα γιατι είχαν άλλες γεννες(αμφιβαλω αν δεν είχα κανει επισκληρίδιο αν θα μου το έλεγαν ή θα με κοροιδευαν ότι ήρθαν 2). Επειδη το ένα παιδι ήταν σε λάμπα για το ικτερο μου είχαν πει να το θηλάζω και να καλώ να το πάρουν άμεσα μέσα ξανα στην λάμπα,ε, λοιπόν τους καλουσα και ερχόντουσαν να το πάρουν μετα απο 30' λογω μη προσωπικου. Μια μέρα πριν φύγω πηγα στο λογιστηριο και ρωτησα τι οφείλω,την επομενη που θα εφευγα ξαφνικα μου το αυξησαν κατα 280 περιπου ευρω (αλλος υπαλληλος) οταν του εξηγησα ότι μία μερα πρίν μου είπαν αλλο ποσο η απαντηση ήταν α....λαθος σας χρεωσαμε τις εχτρα εξετασεις νεογνου που δηλώσατε ότι δεν θέλετε,επισκεψεις έρχονται οποτε θέλετε δεν τηρουντε τα επισκεπτήρια (τουλαχιστον στον 4ο οροφο που ήμουν εγω)..... Δεν ξερω τι γίνεται στο γαια αλλα σαν πιο καινουργιο δεν νομίζω να γίνεται αυτο το χάος.

YiMXp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...