Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ειχατε ποτε σκεφτει?

MAJA

Recommended Posts

ειχατε ποτε σκεφτει το οικογενειακο ιστορικο σας πριν αποφασισετε να κανετε παιδια?

σας περασε ποτε απο το μιαλο εαν το παιδι σας αυριο θα κληρονομήσει καμια παλιο-αρωστια απο την οικογενεια σας η του αντρα σας?? .... η το θεωρειτε υπερβολικο,χαζο?

Διαφημίσεις

ειχατε ποτε σκεφτει το οικογενειακο ιστορικο σας πριν αποφασισετε να κανετε παιδια?

σας περασε ποτε απο το μιαλο εαν το παιδι σας αυριο θα κληρονομήσει καμια παλιο-αρωστια απο την οικογενεια σας η του αντρα σας?? .... η το θεωρειτε υπερβολικο,χαζο?

Χρειαζομαι την γνωμη σας!

κοριτσακι μου εμεις ευτυχως φτου φτου φτου δεν εχει προκυψει κατι σοβαρο μεχρι τωρα στις οικογενειες μας μεχρι τωρα.ποτε δεν σκεφτηκα ετσι βεβαια εγω ηθελα να κανω ενα μωρακι με τον ερωτα της ζωης μου.δεν ξερω πως θα σκεφτομουν αν ειχαμε ιστορικο.

Αν από τις οικογένειες σας υπάρχει ιστορικό με σοβαρα κληρονομικά νοσήματα και φυσικά δεν μιλάω για αυτά που μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στην ζωή του ανθρώπου γιατί εκεί παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες αλλά για σοβαρά γενετικά νοσήματα ή σύνδρομα καλό θα ήταν να κάνετε εξετάσεις πριν από όποια απόπειρα για παιδί. Αν πάλι δεν έχετε κάτι συγκεκριμένο υπόψιν σας το βρίσκω υπερβολικό να ψάχνεις βελόνες στα άχυρα γιατί είναι τόσο σπάνιες και τόσες πολλές αυτές οι καταστάσεις που είναι σχεδόν αδύνατον να τα βρείς όλα ή να ψάξεις όλα. Αλλωστε τώρα πιά ο προγεννητικός έλεγχος δείχνει αν κάτι πάει στραβά με το έμβρυο και υπάρχουν και πολύ εκτεταμένες εξετάσεις ακόμα και πέρα από τον άπλό καρυότυπο που ανιχνεύουν πολλά γεννετικά σύνδρομα με το ίδιο σχεδόν κόστος. Ποτέ βέβαια δεν μπορείς να εξασφαλίσεις οτι ένα παιδάκι θα βγεί 100% υγιές, για παράδειγμα ο αυτισμός δεν ανιχνεύεται προγεννητικά, αλλά τουλάχιστον περιορίζεις σημαντικά τις πιθανότητες να αποκτήσεις ένα παιδί με σοβαρό γενετικό νόσημα.

Eγω ομως,μιλάω για αυτά που μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στην ζωή του ανθρώπου ,και οχι για σοβαρά γενετικά νοσήματα ή σύνδρομα ,μιλαω για κακια αρωστια επειδη υπηρχαν 4 περιπτωσεις στην οικογενεια του ανδρα μου

Διαφημίσεις

μάλλον εννεοεί την "παλιαρρώστεια" που την λέγαν κ οι παλιοι!!!ουτε να την ονοματισουν δε μπορούσαν!!!

δεν εχει τυχει στην οικογενεία μου αλλα αν ηταν να πάρω να πάρω όλες τις παραμέτρους που θα μπορουσε να πάθει το παιδι ίσως να μην εκανα ποτε!!

δεν το θεωρώ καθολου χαζό αυτο που σκεφτεσαι αλλα δε νομιζω οτι θα με φρεναρε στο να κανω παιδι!!!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Διαβασα προσφατα οτι εδω στην Ελλαδα μια κοπελα εκανε εξωσωματικη με γονιμοποιημενο ωαριο στο οποιο πριν εμφυτευτει εγινε βιοψια μαζι με αλλα τεσσερα τα οποια ειχαν ενα γονιδιο απο τον ανδρα της που ειχε μια κληρονομικη μορφη καρκινου του εντερου που πηγαινε απο γενια σε γενια. Αφου βρηκαν το υγιες το εμφυτευσαν και ετσι εσπασε και η αλυσιδα της κληρονομικοτητας.

lcWup3.png

Maja,

Sigoura to oikogeneiako istoriko k idiaitera ama einai vary se epireazei arketa stin skepsi "k an to paidi mou to parei???" Parola ayta den nomizw oti aytos einai enas logos gia na skeftomaste an tha prepei na kanoume paidia. Dystyxws i kakia arrwstia mporei na plisiasei tin porta sou (makria apo olo ton kosmo panagia mou) k xwris na exei tipota olokliro to genealogiko sou dentro. Opws episis mporei na exei ena soi mia klironomikotita se kati kako k ta dika mas paidia i ta paidia twn paidiwn mas na min to klironomisoun. Tixera einai ayta. Einai askopo na skeftesai etsi k na ksereis oti i klironomikotita krataei 7 genies opote an eimaste oloi igiestatoi twra kseroume pws itan oi siggeneis mas prin 7 genies??Min skeftesai etsi, para mono thetika k pisti ston Theo k ola tha pane kat'eyxin!!!!!!Filakia!!!!!

Διαφημίσεις

γενικα πιστευω οτι το μεγαλητερο ποσοστο στην χωρα μας σιγουρα 1 ατομο θα εχει πεθανει απο καρκινο σε καποια μορφη μεσα στην οικογενεια . το να μην κανεις παιδι με τον αθρωπο που αγαπας για αυτο το λογο θα ελεγα οτι πολυ κακος κανεις. γενικα να ξερεται οτι ο καρνινος ειναι σε ολους τους ανθρωπους θα ερθει ομως η ωρα που θα γινει μια οργανικη μεταλαξη σε οποιοδιποτε και θα προκηψη . πεζουν πολυ παραγοντες για το συγκεκριμενο.

Eγω ομως,μιλάω για αυτά που μπορεί να εμφανιστούν αργότερα στην ζωή του ανθρώπου ,και οχι για σοβαρά γενετικά νοσήματα ή σύνδρομα ,μιλαω για κακια αρωστια επειδη υπηρχαν 4 περιπτωσεις στην οικογενεια του ανδρα μου

α σορρυ τωρα το ειδα.δεν εχουμε τετοια κρουσματα σε κονντινους συγγενεις παλι καλα

Χρειαζομαι την γνωμη σας!

Μάγια, για ποιό λόγο ακριβώς ρωτάς?

Στην μέθοδο της εξωσωματικής υπάρχει νομίζω στα σκαριά ένας τρόπος αποκλεισμού κάπιων "κακών" γονιδίων υπεύθυνων για κάποιες σοβαρές ασθένειες ...αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι επιτρεπτή η πρακτική αυτή στην Ελλάδα.

Επίσης, υπάρχει η μέθοδος των βλαστοκυττάρων, τα οποία φυλάσσονται, ώστε να μελλοντικά το παιδί σου εμφανίσει κάποια ασθένεια να μπορεί να θεραπεθτεί από τα δικά του βλαστοκύτταρα!

Ρώτα όμως και έναν ειδικό να στο εξηγήσει καλύτερα!

Φυσικά όλα αυτά τα συζητάμε για προληπτικούς λόγους ...

και δε θεωρώ ότι σε καμιά περίπτωση θα έπρεπε να επηρεάσουν την απόφασή σου για το αν θα κάνεις παιδί!

Η κληρονομικότητα επηρεάζει σε έναν βαθμό, αλλά όχι πάντα και όχι μόνο αυτή! Κατά τη γνώμη μου ένας ακόμη βασικότερος παράγοντας είναι οι συνθήκες διαβίωσης και γενικότερα ο τρόπος ζωής και διατροφής!

Διαφημίσεις

καλημερα. Θα συμφωνησω κι εγω με τη δημητρα. Η κληρονομικοτητα ειναι λαχειο. Μπορει δυο γονεις που φαινονται σε ολα ενταξει να φερουν στον κοσμο ενα αρρωστο παιδι και μπορει δυο αλλοι,με βαρυ κληρονομικο να φερουν στον κοσμο ενα υγιεστατο παιδι. Παλια ολα αυτα ηταν θεμα τυχης. Τωρα ομως βρε εχουμε τοσες εξετασεις στη διαθεση μας. Τωρα,για τις ασθενειες που εκδηλωνονται αργοτερα,ακομα και το δικο μου μελλον ειναι αβεβαιο. Η ιατρικη ομως εχει κανει αλματα κι εξακολουθει να κανει. Η καθεμια εγκυος τωρα εχει στο πλευρο της την επιστημη. Τιποτα τωρα πια δεν αφηνεται στην τυχη.Ο καθε μελλοντικος γονιος εχει ανασφαλειες. Προσπαθησε ομως να τις καταπολεμησεις και να εισαι πολυ αισιοδοξη. Πολλα φιλακια!

Βοηθηστε τους γιατρους να βοηθησουν οπου υπαρχει αναγκη. Γιατροι της καρδιας, 2103317288. Γιατροι του κοσμου,2103213150Στελνουμε φαρμακα,ειδη πρωτης αναγκης και κουβερτες,στελνουμε αγαπη...

Ενα μηλο την ημερα...

Πριν από όλα πρέπει να πούμε οτι δεν είναι όλες οι μορφές του καρκίνου κληρονομικές, τώρα βέβαια αν υπάρχει κάποια συγκεκρομένη μορφή καρκίνου που επαναλαμβάνεται μέσα στην οικογένεια τότε γνωρίζω οτι υπάρχουν γενετικά τέστ που ανιχνεύουν τα γονίδια που δείχνουν την προδιάθεση για συγκεκριμένους καρκίνους, και αυτά δεν είναι ανάγκη να γίνουν σε έμβρυο ή σε παιδάκι που έχει γεννηθεί αλλά μπορούν να γίνουν και σε γονιμοποιημένο ωάριο πριν την εμφύτευση έτσι ώστε να γίνει εμφύτευση θγειούς εμβρύου. Συγκεκριμένα κάτι τέτοιο άκουσα πως έκανε μια κοπέλα που η οικογένεια της είχε προδιάθεση για καρκίνο του μαστού με αποτέλεσμα να γεννήσει παιδί που δεν έχει πλέον το γονίδιο που προδιαθέτη για αυτή την μορφή καρκίνου. Τώρα αν αυτό το παιδί παρουσιάσει αργότερα καρδιοπάθεια διαβήτη, σκλήρηνση κατά πλάκας η δεν ξέρω εγώ τι άλλο αυτο δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Αλλά άμα σκεφτόμαστε έτσι κανείς μας δεν θα έκανε ΄ποτέ παιδιά. Γνωρίζω ζευγάρι που έχει παιδάκι με νοητική υστέρηση λόγω κάποιων μεταλλάξεων στα χρωμοσώματα του χωρίς να υπάρχει κληρονομικότητα από πουθενά καθώς έχουν κάνει και οι δύο γονείς τις απαραίτητες εξετάσεις. Αυτό το ζευγάρι λοιπόν αφού έκανε τον απαραίτητο έλεγχο πρόκειται να προσπαθήσει για δευτερο παιδάκι σίγουρα βέβαια θα γίνει λεπτομερέστερος έλεγχος από την πρώτη φορά αλλά και πάλι κανείς δεν μπορεί να τους πεί 100% οτι το παιδάκι θα είναι υγειές. Πάντοτε σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνεις το προσωπικό σου ρίσκο.

Ω.....ναι το εχω σκεφτει.....πολλες φορες. Εχουμε ιστορικο απο την μανα μου διαβητη.....και επαθα και εγω διαβητη κυησης (χωρις φαρμακα μεν αλλα καταλαβαινεις).......το εχω μαυριλα στην καρδια μην τυχον και κανει διαβητη η μικρη αστο. :( Εδω φοβαμαι να παω να της κανω εξετασεις μην και βγει τιποτα. Ο αντρας μου με κοροιδευει αλλα εγω το εχω πολυ σοβαρα υποψιν.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

καλά εγω με τις κληρονομικότητες που κουβαλάω,δεν θα έπρεπε ούτε από το μυαλό να μου περάσει το μπεμπέ!!

keep going!!!!!

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

• 1 χρόνο μετά...

Δεν το ειχα σκεφτει πριν κανω παιδια αλλα το σκεφτικα και μαλιστα εβαλα και ερωτηση οταν πεθανε και τριτο μελος της οικογενειας πιθανοτατα απο την ιδια ασθενια. Ελπιζω να ειναι τυχερα τα παιδια μου και ο αντρας μου που εχασε και τους 2 του γονεις σε σχετικα νεαρη ηλικια απο ασθενια και οχι ατυχημα (και εγω φυσικα που ειδα την ασθενια των μελων της οικογενειας μου)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...