Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

υπάρχουν απαγορευμένες τροφές?

lloullou

Recommended Posts

Διαφημίσεις

από την αρχή της εγκυμοσύνης έχω βγάλει από την διατροφή μου

καφέ κάθε είδους

τσαί

αναψυκτικά

αλκοόλ

τόνο

ωμές σαλάτες από έξω ή σε εστοιατόριο

θαλλασινά

χοιρινό

αλλαντικά

συκώτι και εντόσθια

άρα μαγειρίτσα και κοκορέτσι δεν θα τα αγγίξω :wink:;-)

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Πέρυσι το Πάσχα έφαγα μια χαρά τη μαγειρίτσα... και φέτος επίσης θα φάω. Από δικό μας χασάπη, πολύ προσεκτικά πλυμένα και μαγειρεμένα. Η υπερβολική ποσότητα συκωτιού μπορεί να βλάψει το μωρό λόγω της ρετινόλης. Αλλά κι αυτό... κοντεύω να μην το πιστεύω και πολύ... Έχω ακούσει από γυναίκες 40-45 χρονών ότι τότε τους έλεγαν οι γιατροί να τρώνε συκώτι που έχει και πολύ σίδηρο. Μια χαρά είναι τα παιδιά τους. Κι η μάνα μου ο ίδιο έκανε και δόξα τω Θεώ μια χαρά είμαι κι εγώ. Μάλλον πρέπει να το παρακάνεις για να δημιουργηθεί πρόβλημα. Για μια φορά και τόση λίγη ποσότητα δεν νομίζω να κάνει κακό. Και φέτα τρώω, δεν την παλεύω να μη φάω! Ειδικά με λαδερά δε γίνεται να αντισταθώ.

Έκοψα από πέρυσι τσιγάρο, ούτε ίχνος καφεΐνης δεν πέρασε στο αίμα μου, δεν έτρωγα ψάρια όπως ξιφία και τόνο, κουκιά και όλα τα ανθυγιεινά... όπως αλλαντικά, φαγητό απέξω και σνακ γλυκά και αλμυρά. Μια δυο φορές σε γιορτές ήπια ένα ποτηράκι κρασί. Έτρωγα υγιεινά, συνέχισα τις δραστηριότητές μου κανονικά και περπατούσα πάρα πολύ. Έκανα ένα σούπερ μωρό υγιέστατο δόξα τω Θεώ! Τα ίδια θα κάνω και σε αυτή την εγκυμοσύνη. Δε χρειάζεται πιστεύω πανικός και υπερβολή. Προσοχή και καθαριότητα στην προετοιμασία του φαγητού και αποφυγή των γρήγορων. Και μπορούμε να φάμε κι έξω απλά να προσέξουμε με το κρέας και τις σαλάτες και να πηγαίνουμε σε καθαρά εστιατόρια.

Διαφημίσεις

ρε συ ellain....με τσακισες με αυτη τη λιστα!!μεχρι και τη φετα εχει μεσα!!!!!ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΩ ΦΕΤΑ 9 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΛΥΣΣΑΞΩ!!!!:shock::shock::shock::shock:

despoinaki κι εγω δεν ζω χωρις φετα, εννοειται οτι την τρωω, απλα πλεον παιρνω συσκευασμενη κι αυτο μονο για λογους υγιεινης και καθαριοτητας του βαρελιου και των δισκων που φυλλασσονται οι χυμα φετες. Μην ειμαστε και υπερβολικες...

mikio καλα τα λες, συμφωνω μαζι σου.

LQvip2.png

Κορίτσια, τώρα που είναι Πάσχα προσοχή στο αρνάκι να είναι καλοψημένο γιατί καμιά φορά στα κόκκαλα μένει και λίγο με το αιματάκι του. Ξέρω περίπτωση που κοπέλα κόλλησε τοξόπλασμα στην εγκυμοσύνη και το μωράκι είχε σοβαρό πρόβλημα και το συζήταγα με κτηνίατρο ότι κολλάει από τις γάτες και μου λέει είναι μύθος και οι πιο πολλές περιπτώσεις με τοξόπλασμα είναι από κακοψημένο αρνίσιο κρέας.

Διαφημίσεις

πείτε μου μια γνώμη κορίτσια

εχθές είχα πάει για ψώνια και σ' ενα κατάστημα με τυριά/αλλαντικά κλπ μυριζε ο παστουρμάς, τοσο πολύ, που μου είχε σπασει τη μύτη! (και γενικώς δε λιγουρεύομαι ούτε μου μυρίζει τιποτα). Δεν πήρα, αλλά μου εχει κάτσει στο μυαλό και θα ήθελα να παρω. Κανει ομως ή και αυτός ανηκει στα αλλαντικά?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Καλησπέρα εμένα ο γιατρός μου (που είναι και λίγο ψείρας εδώ που τα λέμε..) μου είχα πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σε...καφέ, αναψυκτικα, ζάχαρη, αλάτι, συκώτι και αλλαντικα!!!

Δεν το ακολούθησα αυστηρά το πρόγραμμά του αλλά προσπάθησα.....

Επίσης μου είχε απαγορεύσει κρέμες, βαφές και αποσμητικό!!! (άσχετο αλλά μου είχε κάνει εντύπωση..)

Αποσμητικό? Δηλαδή για την πρόληψη της εφύδρωσης στην περιοχή της μασχάλης τι βάζεις. Ούτε καν μου το ανέφερε ο δικός μου γιατρός και εγώ επίσης το θεωρώ τελείως τρελό. Εγώ χρησιμοποιώ πολλά χρόνια το Noxzema και πάντα μία εφύδρωση την έχω, που σημαίνει ότι οι πόροι δεν φράσσονται. Τι να πω? Δεν πιστεύω πως ούτε οι κρέμες, ούτε τα παντός είδους καλλυντικά εισχωρούν τόσο βαθιά στο δέρμα μας, αλλιώς θα έκαναν θαύματα!.

Άγγελος-Ραφαήλ;)

Άσχετο με τις τροφές αλλά εγώ νομίζω πως αυτό που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο στην εγκυμοσύνη είναι η ψυχολογία που θα πρέπει να έχει η εγκυμονούσα. Εγώ πότε - πότε έχω κακή διάθεση, και όταν εννοώ κακή διάθεση εννοώ κακές σκέψεις (όχι αναφορικά με την εγκυμοσύνη), λες και τώρα υπήρχε λόγος να τα θυμηθώ όλα. Φέρομαι χάλια στη μάνα μου, της φωνάζω, μου τη δίνουν όλοι βασικά. Η πλάκα είναι πως ό,τι μου περνάει από το μυαλό το βιώνω πιο έντονα και αισθάνομαι ενοχές γιατί νομίζω ότι αυτό περνάει στο νινάκι και εισπράττει αρνητική ενέργεια από μένα. Γενικώς δεν έχω νεύρα αλλά κάποιες μέρες τρώγομαι με όλους και όλα. Φαντάζομαι ότι θα περάσει (είμαι στην 11η προς 12η εβδομάδα).Ευχαριστώ για την κατανόηση

Άγγελος-Ραφαήλ;)

Αποσμητικό ούτε καν χρειάζεται να φοράς στην εγκυμοσύνη γιατί ο ιδρώτας δεν μυρίζει καθόλου... μα καθόλου!!!

Να σας πω δύο τροφές που άκουσα ότι δεν κάνει στην εγκυμοσύνη να τις φας και κουφάθηκα; Σπανάκι και μέλι! Είχα διαβάσει τις εξηγήσεις αλλά δεν τις θυμάμαι! Πάντως καλού-κακού δεν έφαγα καθόλου!

Διαφημίσεις

εγώ στην εγκυμοσύνη μου δεν έφαγα καθόλου οστρακοειδή, συκώτι, εντόσθια.

το κρέας όπως και τα αβγά θέλουν καλό μαγείρεμα. όχι ωμά ψάρια, όχι μελάτα αβγά, εκτός αν τρώτε από τις κοτούλες του χωριού σας. εμένα μου έφερνε η μανούλα μου από το χωριό.

επίσης, όχι αναψυκτικά, για το λόγο ότι δεν προσφέρουν τίποτα.

καλά δεν συζητώ για καφέ και τσιγάρο ή ποτό.μαχαίρι.

Μέλι έτρωγα και κάνει καλό, αρκεί να είναι αυθεντικό.το καλύτερο για το βράδυ, πριν τον ύπνο είναι γάλα με μέλι.

το σπανάκι κάνει καλό, αλλά με μέτρο, γιατί πρώτον είναι δύσπεπτο και έπειτα ερεθίζει το έντερο, που ήδη είναι επιβαρυμένο.

με μέτρο και η σοκολάτα, για το θέμα της νευρικότητας του μωρού (αυτό όμως μου το είπαν άλλες γυναίκες, όχι γυναικολόγος).

Επίσης πολύ καλό είναι να στίβετε πορτοκάλια κάθε φορά που παίρνετε σίδηρο. Βοηθάει στη μεγαλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό.

και δεν τρώμε μαλακά τυριά, τύπου ροκφόρ, μπλου τσηζ....

προτιμήστε ελληνική φέτα ή κασέρι ή κεφαλοτύρι ακόμα καλύτερα που έχει περισσότερο ασβέστιο. το περισσότερο ασβέστιο το έχει η παρμεζάνα.

φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα είναι ό,τι καλύτερο, όπως και οι ξηροί καρποί, ωμοί, όμως, γιατί αλλιώς έχουν μόνο θερμίδες.

με το καλό τα μωράκια!

Βρήκα συνταγή για μαγιονέζα χωρίς αυγό!!!! Όχι τπτ άλλο αλλά ένα τραπέζι θέλω να κάνω κι ήθελα να κάνω μια μακαρονοσαλάτα και μια παντζαροσαλάτα που μου ζητάνε οι φίλοι μου και δε λέει να μη φάω κι εγώ... :lol:

Γράφτε οι λάτρεις της μαγιονέζας:

1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

μισό ποτήρι εβαπορέ γάλα αδιάλυτο

1 κουταλιά κοφτή μουστάρδα

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

Βάζετε τα υλικά στο μπλέντερ (διαβολάκο) και χτυπάτε μέχρι να πήξουν! Βάζω σε μπολ κι ανακατεύετε κι είναι έτοιμη! Σαν τις έτοιμες!!!

Αποσμητικό? Δηλαδή για την πρόληψη της εφύδρωσης στην περιοχή της μασχάλης τι βάζεις. Ούτε καν μου το ανέφερε ο δικός μου γιατρός και εγώ επίσης το θεωρώ τελείως τρελό. Εγώ χρησιμοποιώ πολλά χρόνια το Noxzema και πάντα μία εφύδρωση την έχω, που σημαίνει ότι οι πόροι δεν φράσσονται. Τι να πω? Δεν πιστεύω πως ούτε οι κρέμες, ούτε τα παντός είδους καλλυντικά εισχωρούν τόσο βαθιά στο δέρμα μας, αλλιώς θα έκαναν θαύματα!.

Αποσμητικό ούτε καν χρειάζεται να φοράς στην εγκυμοσύνη γιατί ο ιδρώτας δεν μυρίζει καθόλου... μα καθόλου!!!

Να σας πω δύο τροφές που άκουσα ότι δεν κάνει στην εγκυμοσύνη να τις φας και κουφάθηκα; Σπανάκι και μέλι! Είχα διαβάσει τις εξηγήσεις αλλά δεν τις θυμάμαι! Πάντως καλού-κακού δεν έφαγα καθόλου!

Ο γιατρος απαγορευσε αναμεσα σε τοσα αλλα το αποσμητικο και προτεινε καποια αποσμητικα που βρισκεις στα φαρμακεια τα οποια ειναι χωρις αρωμα, μονο με μεταλλα και μοιαζουν με στηλη αλατος. Βρεχεις την ακρη τους και τα χρησιμοποιεις. Εμενα δεν με βολεψε με τιποτα, οποτε παρα τις αντιρρησεις του χρησιμοποιω ακομα το αποσμητικο μου, αντι για spray πηρα roll-on.

Επισης, εγω ιδρωνω κανονικοτατα και η μια μονο μασχαλη μου οπως παντα οταν περιμενα να αδιαθετησω ειναι δυσοσμη. Οποτε τι μου φταιει ο κοσμος τον οποιο συναναστρεφομαι ???

LQvip2.png

Γεια σας κορίτσια!

Είμαι στις προσπάθειες με τον άντρα μου για δεύτερο παιδάκι και θέλω να είμαι πολύ προσεχτική με το θέμα των απαγορευμένων τροφών!

Είχα μια αποβολή και μια παλλίνδρομη κύηση στο παρελθόν και δεν θα το αντέξω να πάει και πάλι κάτι στραβά!!

Σας παρακαλώ μπορείτε να μου απαντήσετε στις παρακάτω απορίες μου?...

είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης μου και ήθελα να ρωτήσω εσάς τι σας απαγόρεψε ο γιατρός σας να τρώτε? εκτός από τα κλασσικά που όλες ξέρουμε (ωμά τυριά ή κρέατα π.χ.) υπάρχει κάτι άλλο που προσέχετε??

ευχαριστώ!

Ωμά τυριά :shock: Τι εννοείς? Δηλάδή μόνο ψημένα πρέπει να τρώμε?

(σε τοστ κλπ?)

ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΓΚΥΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΣΑΦΡΑΝ. ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ. ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΑΣ.

ΚΑΛΗ ΚΑΛΗ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ :P:p:p:p:p:p

Τι είναι το σαφράν ? (δεν έχω ιδέα η δόλια :confused:)

Πέρυσι το Πάσχα έφαγα μια χαρά τη μαγειρίτσα... και φέτος επίσης θα φάω. Από δικό μας χασάπη, πολύ προσεκτικά πλυμένα και μαγειρεμένα. Η υπερβολική ποσότητα συκωτιού μπορεί να βλάψει το μωρό λόγω της ρετινόλης. Αλλά κι αυτό... κοντεύω να μην το πιστεύω και πολύ... Έχω ακούσει από γυναίκες 40-45 χρονών ότι τότε τους έλεγαν οι γιατροί να τρώνε συκώτι που έχει και πολύ σίδηρο. Μια χαρά είναι τα παιδιά τους. Κι η μάνα μου ο ίδιο έκανε και δόξα τω Θεώ μια χαρά είμαι κι εγώ. Μάλλον πρέπει να το παρακάνεις για να δημιουργηθεί πρόβλημα. Για μια φορά και τόση λίγη ποσότητα δεν νομίζω να κάνει κακό.

Φιλενάδα εδω θα διαφωνήσω μαζί σου...

Το οτι (ευτυχώς) δεν ΕΤΥΧΕ κάτι σε εσάς δεν σημαίνει οτι όλοι θα είναι τυχεροί!

Η υγιής εξέλιξη μιας εγκυμοσύνης βασίζεται σε πιθανότητες....

...οπότε καλύτερα "φύλαγε τα ρούχα σου"

Κορίτσια, τώρα που είναι Πάσχα προσοχή στο αρνάκι να είναι καλοψημένο γιατί καμιά φορά στα κόκκαλα μένει και λίγο με το αιματάκι του. Ξέρω περίπτωση που κοπέλα κόλλησε τοξόπλασμα στην εγκυμοσύνη και το μωράκι είχε σοβαρό πρόβλημα και το συζήταγα με κτηνίατρο ότι κολλάει από τις γάτες και μου λέει είναι μύθος και οι πιο πολλές περιπτώσεις με τοξόπλασμα είναι από κακοψημένο αρνίσιο κρέας.

Και εμένα ο γυναικολόγος μου στην εγκυμοσύνη της κόρης μου

μου είχε πει ακριβώς αυτό

οτι δηλαδή πιο εύκολα κολλάς τοξοπλασμωση απο ωμό κρέας και απο άπλυτη σαλάτα

παρά απο τον γατούλη που είχα

(και τον ρώτησα εαν έπρεπε να τον διώξω :()

Σπανάκι και μέλι??

Μήπως επειδή το μέλι θα μπορούσε να περιέχει αλλεργιογόνες ουσίες?

Θυμήσου σε παρακαλώ για ποιό λόγο σου το είπαν? :confused:

Εγώ καταναλώνω ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ το μέλι

και δεν θυμάμαι ο γυναικολόγος μου να μου το είχε απαγορέψει στην εγκυμοσύνη της κόρης μου...:?

Ο γιατρος απαγορευσε αναμεσα σε τοσα αλλα το αποσμητικο .......................................................

.................τι μου φταιει ο κοσμος τον οποιο συναναστρεφομαι ???

Οταν πήγα για υπέρηχο μαστού κάποια στιγμή στο "κέντρο μαστού" του Ιασώ

μου είπε ο γιατρός εκεί

οτι ΓΕΝΙΚΑ καλό θα είναι να αποφεύγονται τα αποσμητικά στην μασχάλη

γιατί απο εκεί περνάνε πολλοί αδένες

και μου πρότεινε να βάζω παιδική πούδρα ή οινόπνευμα.

Οπότε, στην εγκυμοσύνη ένας λόγος παραπάνω να το αποφεύγουμε..

το σαφραν ειναι το ανθος του λουλουδιου που λεγεται κροκος και παραγεται στην κοζανη.

αποξηραμενο το βαζουμε στα φαγητα και εκτος απο υπεροχη γευση, χαριζει και υπεροχο χρυσο χρωμα.

δοκιμασε και θα δεις.

αν κανω σε κατι λαθος, παρακαλω οι κοζανιοτισσες να με διορθωσουν!

668bab1939.png

Έχω και εγώ απορία για τα ωμά τυριά! Δηλαδή ανθότυρο δεν επιτρέπεται?

Εγώ τρώω μισό κιλό emmedal μόνη μου, ούτε αυτό? Αν θέλω να φτιάξω ένα τοστ τι τυρί να βάλω?

Είμαι τρομοκρατημένη... Κάναμε σήμερα τις εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας 1ου τριμήνου και όλα πήγαν καλά. Στη συνέχεια "γιορτάσαμε" με τον άντρα μου και πήγαμε για φαγητό στα Fridays όπου έφαγα μισοψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα... Δεν ήξερα πως δεν έπρεπε... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ????? Θα πάω αύριο πρωί πρωί για εξετάσεις. Φοβάμαι πολύ :(

d97c460763.png

24d971ce45.png

Είμαι τρομοκρατημένη... Κάναμε σήμερα τις εξετάσεις αυχενικής διαφάνειας 1ου τριμήνου και όλα πήγαν καλά. Στη συνέχεια "γιορτάσαμε" με τον άντρα μου και πήγαμε για φαγητό στα Fridays όπου έφαγα μισοψημένη μοσχαρίσια μπριζόλα... Δεν ήξερα πως δεν έπρεπε... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ????? Θα πάω αύριο πρωί πρωί για εξετάσεις. Φοβάμαι πολύ :(

Μην αγχώνεσαι κοπέλα μου! Όλα καλά θα είναι! Έχω φάει κι εγώ και πολύς κόσμος μισοψημένο κρέας... Δε σημαίνει ότι απαραίτητα θα κολλήσεις τοξόπλασμα. Έχεις μεν περισσότερες πιθανότητες αλλά υπάρχει και περίπτωση μια ζωή να τρως και να μην κολλήσεις ποτέ. Αφού πήγες ήδη φαντάζομαι για εξετάσεις όλα καλά θα είναι!! Με το καλό το μωράκι σου!

Γειά σας κορίτσια!

είμαι στην αρχή της εγκυμοσύνης μου και ήθελα να ρωτήσω εσάς τι σας απαγόρεψε ο γιατρός σας να τρώτε? εκτός από τα κλασσικά που όλες ξέρουμε (ωμά τυριά ή κρέατα π.χ.) υπάρχει κάτι άλλο που προσέχετε??

ευχαριστώ!

απορώ...

εμενα δεν μου απαγόρεψε τιποτα. μονο να πινω 1 καφε την ημέρα.

κι επειδή ηταν Πασχα δεν μου ειπε να μην φαω κοκορέτσι. ετρωγα τα παντα ωμα ή ψημένα. αυγ'α, γαλα, τυριά, κρέατα. τα παντα!!!!! θαλασσινα, λαχανικά ωμά. τα πάντα!!!!!

age.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...