Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

διλλημα

argirobaso

Recommended Posts

καλησπερα σε ολους ειμαι νεα μαμα και νεο μελος στο φορουμ ενθουσιαστηκα με την ενημερωση που εχετε και την βοηθεια που μπορει να προσφερετε σε μενα τουλαχιστον που ειμαι νεα μαμα!!εχω προβλημα και μεγαλο διλλημα με την νονα του παιδιου μου το οποιο θα βαφτισουμε με το καλο 15 μαιου ενω τα κανονισαμε ολα μια χαρα μου ειπε μετα απο κανα μηνα οτι δεν την βολευει η ημερομηνια τωρα γιατι θα φτιαχνει το σπιτι της (το χτιζει)ειναι καλη μου φιλη αλλα και με φερνει σε πολυ δυσκολη θεση γιατι εχω καλεσμενους απο μακρια οι οποιοι εκλεισαν απο τωρα εισητηρια για να ειναι πιο φτηνα τι σταση να κρατησω ειναι δυο οι νονες εχω σκασει αλλα εχω νευριασει παρα πολυ γιατι δεν νομιζω πια πως για ενα σαββατο θα παει πισω η οικοδομη της.συγνωμη σασ ζαλισα αλλα θελω πολυ να ακουσω μια δευτερη γνωμη τι να της πω δεν θελω να αλλαξω ημερομηνια...

Διαφημίσεις

Συγγνώμη για αυτά που θα πω αλλά υποτίθεται ότι θα είναι πνευματική μαμά του παδιού.Εγώ στη θέση σου θα της εξηγούσα πως σου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και πως είναι η κατάσταση με τους καλεσμένους και στο τέλος θα της πέταγα:Αν πάλι δεν μπορείς το καταλαβαίνω και θα προχωρήσουμε με την άλλη κουμπάρα και φυσικά αυτό δεν θα επηρεάσει τη φιλία μας.Αστην αυτή ν αποφασίσει.

Καταρχήν με το καλό η βάπτιση του παιδιού σου.... Κατά τη γνώμη μου, να της εξηγήσεις με ήρεμο τρόπο αυτό ακριβώς που είπες και σε μας για τους συγγενείς που ήδη έχουν κανονίσει εισητήρια, και ότι θα τους ανατρέψεις τα σχέδια τους, κάτι που δε σου είναι και πολύ ευχάριστο. Από την άλλη ρώτησε την, πόση διαφορά θα της κάνει στη δουλειά της 1 ή 2 εβδομάδες. Και σε τελική θα είναι μόνο κάποιες ώρες η υποχρέωση της. Και τόνισε, ότι έχει αρκετό χρόνο στη διαθεσή της μέχρι τότε, ώστε να προγραμματίσει τις εργασίες και τα ραντεβού της ώστε να μην αγχωθεί....Επίσης, αν η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία για σας, καλό θα είναι να της το τονίσεις.

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη αλλά και απόλυτη στην άποψη σου αφού δε θέλεις με τίποτα να αλλάξεις την ημερομηνία.

Αλήθεια, όταν κανονίζατε την ημερομηνία τί είχε πει; τότε ήταν ok αλλά στην πορεία προέκυψε το θέμα;

το ξερω εχεις δικιο αν και φιλη μου με στεναχωρησε παρα πολυ η σταση της δεν το περιμενα ουσιαστικα μονο την παρτι της κοιταξε και μου πεταξε το μπαλακι αν της τα πω αυτα ξερω πως μεσα της θα παρεξηγηθει αλλα δεν μπορω να κανω αλλιως.

κανενα προβλημα μου ειχε πει οποτε ειναι θα τα κανονισω και θα ερθω.γι αυτο και τωρα νιωθω λιγο ασχημα λογο της φιλιας μας εωιωσα λιγο σαν να με πουλησε καταλαβατε?απ την αλλη κιολας το παιδι μου της ζητησα να βαφτισει οχι δεν θα επρεπε να χαιρεται ?ξερω γω τι να πω...

Διαφημίσεις

νομιζω οτι ειναι πιο δυσκολο ξεκανονιζεις και να κανονιζεις καινουργιες ημερομηνιες στην εκκλησια και με το θεμα των συγγενών παρα να μπορεσει εκεινη εξαρχής να κανονισει το προγραμμα της για ενα απογευμα σε 3 μηνες απο τωρα. Μήπως υπεκφεύγει? Εσύ της το ζήτησες ή αυτή στο προτεινε για την βαφτιση του παιδιού?

CYaip2.png

νομιζω οτι ειναι πιο δυσκολο ξεκανονιζεις και να κανονιζεις καινουργιες ημερομηνιες στην εκκλησια και με το θεμα των συγγενών παρα να μπορεσει εκεινη εξαρχής να κανονισει το προγραμμα της για ενα απογευμα σε 3 μηνες απο τωρα. Μήπως υπεκφεύγει? Εσύ της το ζήτησες ή αυτή στο προτεινε για την βαφτιση του παιδιού?

Αυτο ηθελα να ρωτησω και γω! Ασε που ειναι τοσο μακρυα η ημερομηνία που μου φαινεται απιθανο να ξερει απο τωρα οτι εχει προβλημα. Να εισαι ειλικρινης μαζι της και δεν θα βγεις χαμενη. Επειδη και μεις εχουμε προβλημα με το θεμα νονα και εχω μια ευαισθησια στο θεμα, να ξερεις οτι οι πραγματικοι φιλοι στα δυσκολα φαινονται. Η νονα του γιου μου, ενω ο πατερας της εμπαινε χειρουργειο για καρκινο που ειχε διαγνωστει μια βδομαδα πριν την βαφτιση( και ενω φυσικα της ειχα πει να τα ακυρωσουμε ολα) κουβαληθηκε απο 600 χλμ μακρυα οικογενειακως και μου βαφτισε το παιδι μου. Τι να πω αλλο...

argirobaso δεν νομίζω να πρόκειται περί διλλήματος........Μάλλων η φιλενάδα σου θα αλλάξε γνώμη και βρίσκει δικαιολογίες.Η άποψή μου είναι να της το θέσεις ευθέως εάν μπορεί ή όχι να σου βαφτίσει το παιδί την ημερομηνία που έχεις προγραμματίσει.

Πιστέυω το να βαφτίσεις ένα παιδί είναι μεγάλη τιμή και ευλογία και πρέπει να το θέλεις πραγματικά.Αν κάποιος δέν είναι σίγουρος καλύτερα να μην το κάνει καθόλου γιατί δεν είναι μόνο η στιγμή της βάφτισης και όλο το πανηγύρι που γίνεται εκείνη την ημέρα (λιγες ώρες είναι μπορείς να το προγραμματίσεις) είναι η επαφή με το παιδί και η αγάπη που θα του προσφέρεις μετά......Αν θέλει πραγματικά να σου βαπτίσει το παιδάκι σου θα βρει τρόπο να έρθει και να αφήσει για λίγο τα μαστορέματα στο σπίτι της!!!!!!!

Καλα και τωρα το λεει? Δε το πιστευω. Αν είναι δυνατον να ακυρωσεις τη βαπτιση του μωρου σου για να μη παει μια μερα πισω η οικοδομη. Μηπως ριχνει η ιδια τα μπετα και δε προλαβαινει να βγαλει τη φορμα εργασιας για να ντυθει? Σιγα το τρεξιμο που θελει για μια μερα που θα χασει (δεν το εννοω ετσι ακριβως),δεν παντρευεται ουτε είναι η μαμα του παιδιου που εκει είναι το πραγματικο τρεξιμο. Εγω κουκλα μου δε θα το διαπραγματευομουν. Η μπορεις τοτε ή πες μου το να ξερω τι θα κανω. Και δε στο λεω εκ του ασφαλους, παρομοιο μου ετυχε αλλά στο γαμο μου, η πεθερα είπε να λλαξουμε την ημερομηνια για να μπορει να ερθει μια ανηψια απο το χωριο που θα γεννουσε τοτε και της είπα ΄΄η τοτε που εχουμε κλεισει ή καθολου. Αν είναι φιλη πρεπει να το σεβαστει αν και θα επρεπε να το αναφερει καν.

Οι έλληνες είναι ρατσιστες....δυστηχως με τους υπόλοιπους έλληνες......

κοριτσια ακριβως οι ιδιες σκεψεις μου περασαν απο το μυαλο με στεναχωρησε παρα πολυ εχω παραλειψει να σας πω πως η βαφτιση γινεται στην Μυτιληνη η κουμπαρα μενει χαλκιδα αλλα ειναι μυτιληνια και πηγαινοερχεται συνεχεια η αποσταση δεν παιζει ρολο τωρα ομως απο αυτα που τελικα μου ειπε στο τηλ παιζει γιατι δεν μπορει λεει να ερθει και Πασχα και Μαιο και καλοκαιρι για διακοπες καταλαβατε ποιο ειναι το προβλημα????και γω πολυ ηρεμα της εδωσα να καταλαβει πως η ημερομηνια δεν προκειται να αλλαξει οτι αν ειναι οικονομικο το θεμα να μην το σκεφτεται γιατι εμας μας νοιαζει το μυστηριο και οχι τα λουσα και μου ειπε οτι θα το ξανασυζητησει με τον αντρα της και θα μου πει και νευριασα παρα πολυ τωρα δεν θα την παρακαλεσω κιολας να βαφτισει το κουκλακι μου σιγα....αμα θελει!!!!πρεπει να σας ευχαριστησω ολες για την ανταποκριση σας και την βοηθεια, ειδατε οι μανουλες??τι ωραιο που ειναι να εισαι μανουλα....ευχαριστω πολυ κοριτσια θα τα ξαναπουμε για την βαφτιση:D:D:D:D

Διαφημίσεις

Δικαιλογία είναι... Ξαναρίξε σε εκείνη το μπαλάκι. Πές της: "Δυστυχώς δεν μπορώ να αλλάξω την ημερομηνία. Είναι όλα κανονισμένα και πολύς κόσμος έχει βγάλει και εισιτήρια. Καταλαβαίνω ότι θα έχεις τρεξίματα με την οικοδομή, αλλά έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου να προγραμματίσεις τις δουλειές. Εκτός και αν έχεις αλλάξει γνώμη, γιατί καταλαβαίνω ότι τα έξοδά σου είναι πολλά. Αν έχεις αλλάξει πες στο μου νωρίς για να δω και εγώ τι θα κάνω" Αυτά! :-)

εχω δυο μπουμπουκακια

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...