Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΕΛΩ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ...

gelina

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια και καλή σαρακοστή.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας και τις συμβουλές σας. Έχω πλέον καταλάβει ότι υπάρχουν και χειρότερα. Όπως έχω πει και προηγούμενα για εμένα η μόνη λύση στο πρόβλημα μου είναι να τελειώνουμε. Πολλοί θα πουν ότι δεν προσπαθώ, ότι δεν είμαι συζητήσιμη και βρήκα την εύκολη λύση που είναι να τελειώνω. Δεν με πειράζει, βαρέθηκα να μιλάω και όλα να επιστρέφουν στο ίδιο σημείο και είμαι σίγουρη ότι εκεί θα επιστρέφουν πάντα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα όπως είπα και πριν να τελειώνω. Απλά θα περιμένω μέχρι να τακτοποιήσω κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες. Πρέπει να σουλουπώσω λίγο τα οικονομικά μου ώστε να μπορώ να ανταπεξέρχομαι στις υποχρεώσεις μου χωρίς να έχω την ανάγκη κανενός. Δεν θα κάνω το ίδιο λάθος που έκανα και παλιότερα. Ξέρω ότι θα ζοριστώ, ξέρω ότι θα χάσω πολλά πράγματα για την Ελίνα, ότι θα στερηθώ πολλά περισσότερα, αλλά τουλάχιστον θα είναι επιλογή μου και θα μπορώ να έχω την ηρεμία που ζητάω για εμένα και τα παιδιά μου. Θέλω να είναι ευτυχισμένα σε ένα χαρούμενο περιβάλλον χωρίς μουρμούρα, χωρίς φωνές. Θέλω να είμαι εκεί για εκείνα, χωρίς να είμαι στεναχωρημένη, προβληματισμένη και θυμωμένη συνεχώς.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• 2 months later...

Γεια σας, έχω πολύ καιρό να γράψω και ελπίζω να είστε όλοι καλά. Τα πράγματα για μένα δυστυχώς είναι τα ίδια. Το μόνο που κατάφερα όλο αυτό το διάστημα είναι να κάνω την περιβόητη συζήτηση με τον άνδρα μου. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά μου απέδειξε ότι είναι στον κόσμο του ή έτσι τον βολεύει. Φάνηκε αρκετά έκπληκτος με όλα όσα είπαμε (σημειωτέον τα λέμε εδώ και 2 χρόνια) και με κατηγόρησε ότι δεν του μιλάω και άλλες βλακείες. Στο μεταξύ αυτό το διάστημα ανακάλυψα ότι μου έχει πει πολλά ψέματα και φυσικά ότι εδώ και 6 μήνες (για τόσο διάστημα μπορώ να ξέρω) έχει καθημερινή επικονωνία με κάποια άλλη κοπέλα (δεν μπορώ φυσικά να ξέρω τι είδους σχέση έχουνε), πράγμα που βέβαια δεν αρνήθηκε. Αλλά αυτό που με έκανε έξαλλη είναι ότι ενώ του τα είπα όλα αυτά και τα παραδέχθηκε εκείνος έριξε το φταίξιμο σε εμένα γιατί εγώ έχω κάποιον άλλο και γι' αυτό έχω αυτή τη συμπεριφορά και έχω απομακρυνθεί. Με έκανε έξαλλη .... Με κατηγορεί ότι έχω γκόμενο και μάλιστα για να το υποστηρίξει έχει αρχισει ελέγχους και τέτοια και το παίζει και απατημένος.

Γεια σας, έχω πολύ καιρό να γράψω και ελπίζω να είστε όλοι καλά. Τα πράγματα για μένα δυστυχώς είναι τα ίδια. Το μόνο που κατάφερα όλο αυτό το διάστημα είναι να κάνω την περιβόητη συζήτηση με τον άνδρα μου. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά μου απέδειξε ότι είναι στον κόσμο του ή έτσι τον βολεύει. Φάνηκε αρκετά έκπληκτος με όλα όσα είπαμε (σημειωτέον τα λέμε εδώ και 2 χρόνια) και με κατηγόρησε ότι δεν του μιλάω και άλλες βλακείες. Στο μεταξύ αυτό το διάστημα ανακάλυψα ότι μου έχει πει πολλά ψέματα και φυσικά ότι εδώ και 6 μήνες (για τόσο διάστημα μπορώ να ξέρω) έχει καθημερινή επικονωνία με κάποια άλλη κοπέλα (δεν μπορώ φυσικά να ξέρω τι είδους σχέση έχουνε), πράγμα που βέβαια δεν αρνήθηκε. Αλλά αυτό που με έκανε έξαλλη είναι ότι ενώ του τα είπα όλα αυτά και τα παραδέχθηκε εκείνος έριξε το φταίξιμο σε εμένα γιατί εγώ έχω κάποιον άλλο και γι' αυτό έχω αυτή τη συμπεριφορά και έχω απομακρυνθεί. Με έκανε έξαλλη .... Με κατηγορεί ότι έχω γκόμενο και μάλιστα για να το υποστηρίξει έχει αρχισει ελέγχους και τέτοια και το παίζει και απατημένος.

Gelina,

Διάβασα όλα τα post σου... και ένα πράγμα έχω να σου πω: τελείωνέ το κοπέλα μου για το καλό των παιδιών σου... ο άντρας σου δεν φαίνεται να έχει την παραμικρή διάθεση να προσπαθήσει να σκύψει και να παραδεχτεί το πρόβλημα...

Είναι κακό και για σένα και για τα παιδάκια σας να ζείτε σε ένα περιβάλλον με καυγάδες ή με παγερή αδιαφορία...κι αυτό που λες, ότι πίνει, πως θέλει να βγαίνει με τους φίλους του, έχετε δυο χρόνια (!!!!!) να έρθετε σε επαφή !!!! μιλάει με κάποια "φίλη" σε καθημερινή βάση, κι εσύ ακόμη αναρωτιέσαι????? Για ποιόν να κρατήσεις την οικογένεια? Για τον κόσμο? Νομίζω πως έχεις πάρει την σωστή απόφαση.

Κοίταξε μόνο πως θα προστατεύσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο εσένα και τα παιδιά. Και φυσικά, εάν θα μπορέσεις να διατηρήσεις σχέσεις μαζί του -έστω και τα τυπικά- για τα πιτσιρίκια. Δυστυχώς, δεν τα ρωτάμε αυτά τα παιδάκια για να τα γεννήσουμε... να μην τα ρωτάμε ούτε για το πώς μεγαλώνουν????

Δεν είμαι άνθρωπος, που επικροτεί την λύση διαζύγιο, ούτε στο γράφω με ελαφρά την καρδία, αλλά, νομίζω πως στην περίπτωσή σας είναι μονόδρομος αφού έχει χαθεί και τα παραμικρό ίχνος επικοινωνίας και σεβασμού-θαυμασμού μεταξύ σας και, φοβάμαι, πως όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση θα επιδεινώνεται...

Καλό κουράγιο καλή δύναμη... εύχομαι να την βρεις και να ορθοποδήσεις...

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

Διαφημίσεις

Εμένα πάντως η απορία μου είναι οτι αφού είχατε προβλήματα απο το πρώτο παιδί γιατί προχωρήσατε σε δεύτερο!

Πόσες φορές την έχω κάνει αυτην την ερώτηση και εγώ ρε γ@μ...το αλλά ποτέ ομως δεν παίρνω απάντηση...Περίεργο...

Τέλος πάντων, εγώ θα ρωτήσω κάτι άλλο ....Αφού όντως κάθεσαι για τα παιδια μαζί του...Πιστεύεις ότι τα παιδιά θα είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα να σας βλέπουν μαζί αλλά ΟΧΙ μαζί??? (αν καταλαβαίνει τι ενοοώ)..

Πιστεύεις ότι τα παιδιά δεν εισπράτουν αυτην την αρνητικότητα???

Αν θες να κάνεις κάτι κάντο τώρα που τα παιδιά είναι μικρά και δεν πολυκαταλαβαίνουν διότι μετά θα είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ χειρότερα...

Μην λες όμως "δεν μπορώ" γιατί όλα γίνονται απλά με περισσότερο ζόρι....Απλά μερικές φορές δεν θέλουμε αλλά μας αρέσει να γκρινιάζουμε....

Μην πιστέψεις ούτε μια στιγμή ότι είμαι έξω από τον χορό διότι έχω περάσει πάρα πολλά ως παιδί τέτοιων γονέων....

Ανασυγκροτησε τις σκέψεις σου και αντιμετώπισε τους φόβους σου και την δηλία σου για αυτό το βήμα, δεν είναι ΕΥΚΟΛΟ αλλα ούτε και ανέφικτο....

θεωρώ ότι έχω πάρει την απόφαση μου και ότι είναι σωστή. Μάλιστα έχω μπει στην διαδικασία να το συζητάω και ιδιαίτερα με την μητέρα μου. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή ο σύζυγος έχει τρομοκρατηθεί λίγο, όλοι μου λένε να ξαναπροσπαθήσω για το καλό των παιδιών. Να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία (δεύτερη γιατί οι άλλες δεν πιάνουν). Και αναρωτιέμαι εγώ λοιπόν, μήπως κάνω λάθος, μήπως είμαι επιπόλαιη που θέλω να τα διαλύσω όλα. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι μπορούν τα πράγματα να διορθωθούν και αν γίνει αυτό θα είναι για μικρό διάστημα. Θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο σημείο

θεωρώ ότι έχω πάρει την απόφαση μου και ότι είναι σωστή. Μάλιστα έχω μπει στην διαδικασία να το συζητάω και ιδιαίτερα με την μητέρα μου. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή ο σύζυγος έχει τρομοκρατηθεί λίγο, όλοι μου λένε να ξαναπροσπαθήσω για το καλό των παιδιών. Να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία (δεύτερη γιατί οι άλλες δεν πιάνουν). Και αναρωτιέμαι εγώ λοιπόν, μήπως κάνω λάθος, μήπως είμαι επιπόλαιη που θέλω να τα διαλύσω όλα. Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι μπορούν τα πράγματα να διορθωθούν και αν γίνει αυτό θα είναι για μικρό διάστημα. Θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο σημείο

Ξέρουν οι άλλοι που σου λένε να προσπαθήσεις για τα παιδιά σου ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟ????

Κανένας δεν ξέρει πιο είναι το καλό σου πέραν απο εσένα την ίδια.....

Εσυ θα αποφασίσεις για την ζωή σου και πάνω από όλα για την ζωή των παιδιών σου και πιο είναι το καλό τους το ξέρεις εσύ....Μινάχα πρόσεξε μην δεν το ξέρεις πολύ καλα ή δεν το έχεις σκεφτει πολύ καλα και μια λάθος σου κίνηση στοιχίσει αρνητικά στα παιδιά σου!!!

Απο τα γραφομενα σου gelina πιστευω οτι δεν προκειτε να αλλαξει κατι απο την συμπεριφορα του συζηγου σου θα ειναι μια κατασταση που θα συνεχιζετε ετσι και ωσ συνηθως θα την πληρωσουν τα παιδια.Τη εννοεις τρομοκρατηθηκε ο συζηγος? Αν ειχε τρομοκρατηθει δεν νομιζω να σε κατηγορουσε οτι εχεις γκομενο.

Μήπως να συζητήσετε τα πάντα με τον άντρα σου? Τα πάντα όμως, να μην κρύψετε τίποτα ο ένας από τον άλλο και αφού τα κάνετε αυτά, να θυμηθείτε τί σας ένωσε? Πώς ήταν δηλαδή η σχέση σας στην αρχή κι αν υπάρχει συναίσθημα να ξαναπροσπαθήσετε, αλλιώς να χωρίσετε με αξιοπρέπεια?

Διαφημίσεις

Παρόλο που ξέρω τι δυσκολίες θα συναντήσω μεγαλώνοντας μόνη μου τα παιδιά και τι μεγαλύτερες δυσκολίες θα συναντήσω στα οικονομικά μου, θεωρώ ότι το δικό μου το καλό είναι να τελειώνω, να ελευθερωθώ. Όλοι μου λένε ότι όταν έχεις παιδιά κάνεις συμβιβασμούς και δέχεσαι πολλά πράγματα. Δέχομαι ότι όντως κάνεις συμβιβασμούς, όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα περάσω όλη μου τη ζωή, αδιαφορώντας για τον άνθρωπο που ζω μαζί του, νοιώθοντας έτσι όπως νοιώθω τώρα. Με βλέπουν οι άνθρωποι και με ρωτάνε τι έχω και είμαι έτσι. smartaki παρόλο που με κατηγορεί προσπαθεί να δείξει ότι είναι παρών και ότι ενδιαφέρεται για όσα γίνονται γύρω του. Συνέχεια με παίρνει τηλέφωνα κτλ. Αυτά βλέπουν όλοι και νομίζουν ότι διορθώθηκαν τα πράγματα και ότι εγώ είμαι ανένδοτη.

καλη μου gelina βλεπω οτι τα πραγματα πηγαν προς το χειροτερο εχει εμπλακει και τριτο προσωπο κριμα . δεν νομιζω οτι ποια πρεπει να το σκεφτεις αλλο αφου και εκεινος εχει κανει τις κινησεις του νομιζω οτι ειναι ωρα να κανεις και εσυ τις δικιε σου για να μπορεις να ηρεμησεις απο θεμα ψυχολογιας οσο αφορα τα οικονομικα ολοι σημερα τραβαμε ενα ζορι .κατα την ταπινη μου αποψη ο συζηγος σου το διαζυγιο το εχει δωσει εδω και καιρο στον γαμο σας. φιλακια συγνωμη αν ειμαι σκληρη με την αποψη μου αλλα δεν νομιζω να υπαρχει δρομος επιστροφης .:cry:

Παρόλο που ξέρω τι δυσκολίες θα συναντήσω μεγαλώνοντας μόνη μου τα παιδιά και τι μεγαλύτερες δυσκολίες θα συναντήσω στα οικονομικά μου, θεωρώ ότι το δικό μου το καλό είναι να τελειώνω, να ελευθερωθώ. Όλοι μου λένε ότι όταν έχεις παιδιά κάνεις συμβιβασμούς και δέχεσαι πολλά πράγματα. Δέχομαι ότι όντως κάνεις συμβιβασμούς, όμως δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα περάσω όλη μου τη ζωή, αδιαφορώντας για τον άνθρωπο που ζω μαζί του, νοιώθοντας έτσι όπως νοιώθω τώρα. Με βλέπουν οι άνθρωποι και με ρωτάνε τι έχω και είμαι έτσι. smartaki παρόλο που με κατηγορεί προσπαθεί να δείξει ότι είναι παρών και ότι ενδιαφέρεται για όσα γίνονται γύρω του. Συνέχεια με παίρνει τηλέφωνα κτλ. Αυτά βλέπουν όλοι και νομίζουν ότι διορθώθηκαν τα πράγματα και ότι εγώ είμαι ανένδοτη.

Κορίτσια, κακά τα ψέματα: από την στιγμή που η gelina, όπως λέει, αδιαφορεί, δεν παλεύεται αυτό το συναίσθημα. Θα βρει τον τρόπο να κινηθεί και, φυσικά, να ορθοποδήσει και να αισθανθεί και πάλι ελεύθερη/ήρεμη, όντας αφοσιωμένη στα παιδιά της χωρίς να της αποσπά την προσοχή η όποια συμπεριφορά (καλή ή άσχημη) του συζύγου της... πόσο να προσπαθήσεις όταν είσαι άδεια ??????

x3lfp2?r=1334129047

ziswp2.png

• 1 month later...

Γεια σας. Τελικά χώρισα και μετανοιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα. Έχει πλέον φύγει από το σπίτι και έχουμε υπογράψει και ένα συμφωνητικό που ρυθμίζει τα των παιδιών. Κάποια στιγμή θα ξεκινήσουμε και τις διαδικασίες του διαζυγίου. Μπορώ να πω πως νοιώθω πολύ καλά. Τον τελευταίο καιρό τα πράγματα ηταν πολύ άσχημα μεταξύ μας. Στην προσπάθειά του να δικαιολογηθεί έλεγε πολλά άσχημα πράγματα, σε σημείο μάλιστα που εκτός από τον γκόμενο που μου είχε καταλογίσει με κατηγόρησε ότι ουσιαστικά του έκλεβα και τα λεφτά. Μεγαλεία... Του εξήγησα πολλές φορές πως είχαν τα πράγματα και προσπάθησα να του δώσω να καταλάβει γιατί φτάσαμε εκεί. Τίποτα, άρνηση. Ευτυχώς με στηρίζει η οικογένεια μου απόλυτα και σ' αυτό βοήθησε και ο ίδιος με την συμπεριφορά του τις τελευταίες ημέρες. Τα παιδιά όπως έχω πει και παλιότερα είναι πολύ μικρά και δεν έχουν καταλάβει ιδιαίτερα τι έχει συμβεί. Ώρες ώρες πιστεύω ότι ειδικά ο μεγάλος δεν έχει καταλάβει ότι έχει φύγει και ότι απλά νομίζει ότι λείπει για δουλειά ή βόλτα. Τον τελευταίο καιρό ήταν τουρίστας στο σπίτι. Έμπαινε, έκανε μπάνιο, έτρωγε και έφευγε και γύριζε πολλές φορές ξημερώματα.

Διαφημίσεις

Gelina, μπράβο. Χαίρομαι που είστε καλά και ήρεμα. Δωστα όλα στα παιδιά σου, για να μην αισθανθούν κενό.

Πάντως οι άντρες γενικά πολύ δύσκολο θέμα να διαχειριστεί. ο εγωισμός τους και η αφασία τους χωρίς προηγούμενο. Τι να πω?????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...