Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υψος-βάρος-θηλασμός

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Μόλις γυρίσαμε απο την παιδίατρο και λίγο έχω στεναχωρηθεί.Το μωράκι μου θηλάζει και απο τον 6 μήνα έχει αρχίσει να τρώει φρούτα και λαχανικά.Τον προηγούμενο μήνα ήταν 9360 και 73 εκ. σήμερα που μετρηθήκαμε ξανά ήταν 9660 και 74εκ.

Γυρίζει λοιπόν η παιδίατρος και μου λεει ''Α δεν ψηλώσατε και πολύ,ούτε πήρατε και πολύ βάρος,τι γίνεται με τον θηλασμό;Μήπως ο καημένος στερείται απο γάλα''Ηθελα να βάλω τα κλάματα,στεναχωρέθηκα γιατι δεν ψήλωσε πολύ και επιπλέον ούτε αρκουδίζει ούτε εχει σηκωθει ακόμα μόνος του.Πραγματικά νιώθω ένα σφύξιμο ελπίζω να μου περάσει.Λέτε να μην φτάνει το γάλα μου;και αν ναι γιατι δείχνει ευχαριστημένος όποτε θηλάζει;Είναι τόσο τραγικό που δεν πήρε πολύ βάρος και υπάρχει καθυστέρηση κινισιολόγικης ανάπτυξης;

z3Ehp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα!

Το μωράκι σου είναι 8 μηνών που βλέπω στο τίκερ? Εγώ θα σου έλεγα να βάλεις τις μετρήσεις πάνω στις καμπύλες ανάπτυξης που έχει το βιβλιάριο και να δεις, έχει πέσει σημαντικά? Πάντως νομίζω πως είναι φυσιολογικό όσο μεγαλώνει να παίρνει λιγότερο βάρος κάθε μήνα. Μήπως δεν ήταν και ίδιες οι συνθήκες ζυγίσματος (αν είχε φάει, είχε κάνει κακά κλπ)?

Και για το αν μπουσουλάει, τα μωράκια διαφοροποιούνται. Οι ανιψιές μου δεν μπουσούλησαν ποτέ, περπάτησαν κατευθείαν στο χρόνο περίπου.

Το θετικό σίγουρα είναι ότι πήρε βάρος. Ίσως δεν είναι ανησυχητικό, αν ήταν κάτι σοβαρό λογικά θα σας το έλεγε και η παιδίατρος.

5k3tp2.png

η πεταλουδιτσα μου ειναι 7 μηνων και απο κιλα ειναι 6470 Τον τελευταιο μηνα πηρε 250 γραμμαρια μονο και τον περασμενο 350 χαλαρωσε και μην αφηνεις κανεναν να σου χαλαει τις στιγμες με το μωρο σου

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Καλησπέρα,

Μόλις γυρίσαμε απο την παιδίατρο και λίγο έχω στεναχωρηθεί.Το μωράκι μου θηλάζει και απο τον 6 μήνα έχει αρχίσει να τρώει φρούτα και λαχανικά.Τον προηγούμενο μήνα ήταν 9360 και 73 εκ. σήμερα που μετρηθήκαμε ξανά ήταν 9660 και 74εκ.

Γυρίζει λοιπόν η παιδίατρος και μου λεει ''Α δεν ψηλώσατε και πολύ,ούτε πήρατε και πολύ βάρος,τι γίνεται με τον θηλασμό;Μήπως ο καημένος στερείται απο γάλα''Ηθελα να βάλω τα κλάματα,στεναχωρέθηκα γιατι δεν ψήλωσε πολύ και επιπλέον ούτε αρκουδίζει ούτε εχει σηκωθει ακόμα μόνος του.Πραγματικά νιώθω ένα σφύξιμο ελπίζω να μου περάσει.Λέτε να μην φτάνει το γάλα μου;και αν ναι γιατι δείχνει ευχαριστημένος όποτε θηλάζει;Είναι τόσο τραγικό που δεν πήρε πολύ βάρος και υπάρχει καθυστέρηση κινισιολόγικης ανάπτυξης;

εγώ νομίζω ότι κάποιος άλλος καημένος στερείται εγκεφάλου (και δεν εννοώ εσένα if you know what I mean)

και το ύψος και το βάρος είναι εξαιρετικά καλά και θα το διαπιστώσεις αν δεις τις καμπύλες.

Επίσης πού στο καλό γράφει ότι ένα μωρό αν δεν μπουσουλήσει 8 μηνών είναι πίσω κινητικά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Θα φάω τις κοτσίδες μου. Μπορείς να ψάξεις και σε σοβαρά βιβλία που μιλάν για την ανάπτυξη των μωρών, αλλά ακόμα και το in.gr λεει ενδεικτικά:

Κάπου ανάμεσα στους επτάμισι με εννέα μήνες θα εγκαταλείψει την αγκαλιά ή το πάρκο του και μπορεί να ξεκινήσει να μπουσουλά. Το κίνητρο μπορεί να είναι ένα αντικείμενο που προσπαθεί να το φτάσει. Το μπουσούλημα δεν αποτελεί υποχρεωτική φάση της ανάπτυξης. Κάποια παιδιά μπορεί να προσπεράσουν αυτό το στάδιο και να περπατήσουν χωρίς να έχουν μπουσουλήσει. Δεν υπάρχει ημερομηνία έναρξης για το πότε κάθε μωρό θα περπατήσει. Τα φυσιολογικά παιδιά αρχίζουν να βαδίζουν από δέκα έως δεκαέξι μηνών.

http://www.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=38464&lngChapterID=39470&lngItemID=39964

jv42p3.png

DfUyp2.png

Palladin αν εβλεπες το υφος που ειχε θα καταλαβαινες την αγωνια μου.Εσεις που ειστε κοντα στην ηλικια μας τι τρωτε;Και πες μου σε παρακαλω πως θα γινει να σηκωθει μονος του;δηλαδη θα πρεπει να τον αφηνω στο παρκο,στο πατωμα;Πραγματικα εχω προβληματιστει.

z3Ehp3.png

Διαφημίσεις

Οταν τα παιδια αρχιζουν στερεες τροφες ο ρυθμος αυξησης βαρους μειωνετε. Επισης δεν θα περνει και καθε μηνα 10 ποντους. Εμενα ο μεγαλος εμεινε 2-3 μηνες στασιμος. Μπουσουλισε μεσα σε μια μερα οταν ηταν 9 μηνων. Στον χρονο εκανε βηματα αν του κραταγαμε και τα 2 χερια και 15 μηνων εφυγε μονος του.

(Να σημειωσω οτι δεν θηλαζε και επινε πανω απο μισο λιτρο γαλα την ημερα)

Επεξεργάστηκαν by mmdad
Προσθεση

Palladin αν εβλεπες το υφος που ειχε θα καταλαβαινες την αγωνια μου.Εσεις που ειστε κοντα στην ηλικια μας τι τρωτε;Και πες μου σε παρακαλω πως θα γινει να σηκωθει μονος του;δηλαδη θα πρεπει να τον αφηνω στο παρκο,στο πατωμα;Πραγματικα εχω προβληματιστει.

όσον αφορά το ύφος, επειδή έχω στο οικογενειακό - κουμπαρικό περιβάλλον γιατρούς, το έχω μάθει πολύ καλά αυτό το υφάκι αυθεντίας, και έχω μάθει να το αντιμετωπίζω χωρίς να με επηρεάζει.

η κόρη μου τρώει το πρωί φρούτα, το μεσημερι φαγητό με μοσχάρι ή κοτόπουλο και οποιοδήποτε λαχανικό εποχής ή όσπρια, και το απόγευμα συνδυασμό από βιολογικό μούσλι ή σπέλτα ή ρυζάλευρο με φυσική βανίλια. Θηλάζει αρκετά, όσο θέλει, περίπου 6 φορές

Δεν ξέρω να σε συμβουλέψω πώς θα το κάνεις να σηκωθεί ή να μπουσουλήσει. Η κόρη μου δεν μπουσουλάει ούτε σηκώνεται, και η παιδίατρος μας μου είπε σε ερώτησή μου σχετικά με στράτα, ότι απαγορεύεται, οτι όλα είναι καλά, μόνη της θα μπουσουλήσει και θα σηκωθεί όταν έρθει η ώρα, δεν χρειάζεται πίεση.

Εγώ άργησα να μπουσουλήσω και το έκανα τελικά με πολύ "περίεργο" τρόπο. Δεν σημαίνει τίποτα, ούτε για την εξυπνάδα του παιδιού, ούτε για την μετέπειτα εξέλιξή του.

jv42p3.png

DfUyp2.png

despoina pontikaki μην αγνώνεσαι ο μικρός είναι άψογος και σε κιλά και σε ύψος. Όσο για το σήκωμα και μπουσούλησμα ο δικός μου από 10 μηνών ξεκίνησε να σηκώνεται μόνος του, μάλλον φοβόταν, αφού ο πατέρας μου τον έλεγε τεμπελούδικο, δεν έκανε προσπάθεια καμία, δεν γούσταρε ρε παιδί μου πως το λένε, με το ζόρι. Το κάθε παιδί έχει το ρυθμό του εκεί έκανε και το πρώτο του μπουσούλησμα και 11,5 μηνών περπάτησε. Η αλήθεια είναι ότι τον είχαμε πολύ ώρα όρθιο και το περπατάγαμε εμείς απο τα χεράκια. Στράτα δεν είχαμε καν στο σπίτι.

dBPlp3.png MDOFp3.png

Βρε κοριτσάκι μου τι αγχώνεσαι; πολύ καλά είστε. Όπως είπαν και τα κορίτσια πιο πάνω τώρα η ανάπτυξη του δεν θα έχει τους ίδιους ρυθμούς που είχε ώς τώρα. Μπορεί να μείνει στάσιμος για κανα 2μηνο και μετά να πάρει λίγο περισσότερο. Τώρα από βάρος γύρω στα 200-300 γρ. παίρνουν από αυτή την ηλικία και μετά και όχι πάντα.

Το καστοράκι μου δεν μπουσούλησε καθόλου, περπάτησε κατευθείαν

10 μηνών, εννοείται ότι κάθε παιδάκι έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης.

Καθόμασταν παρεα στο χαλί και τον προέτρεπα να περπατήσει και σιγά σιγά τα κατάφερε.

Διαφημίσεις

Λοιπόν, εμείς μόλις περάσαμε απ' το στάδιο αυτό, δηλαδή από τον 6ο που βάλαμε τις κρέμες σταμάτησε να παίρνει βάρος και ύψος. Τον προηγούμενο μήνα πήρε μόνο ύψος. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και πραγματικά απορώ και προβληματίζομαι για το τι σκοπό έχει η παιδίατρός σου και δεν σε ενημερώνει σωστά.

Από φαγητό είμαστε κάτω του μετρίου. Φρούτα τρώει με τα φεγγάρια του και αν φάει το πολύ μέχρι 100γρ (τα προτιμάει ολόκληρα αλλά μέχρι να φάει πχ ένα μανταρίνι έχει πεινάσει τόσο πολύ που δεν έχει πια υπομονή:D). Φαγητό τρώει κρεατάκι ή κοτόπουλο με λαχανικά ή τραχανά ή ρυζάκι (το αποφεύγω βέβαια γιατί του κάνει δυσκοιλιότητα). Απογευματινό κουάκερ με λίγο ταχίνι και κανέλα ή το υπόλοιπο φαγητό απ' το μεσημέρι (γύρω στα 100γρ. ανάλογα με την όρεξη). ΕΥΤΥΧΩΣ θηλάζει 4-5 φορές την ημέρα και παραπάνω όταν είναι κακόκεφος λόγω δοντιών και 3-5 φορές την νύχτα.

Όσο για το μπουσούλημα, μπορείς να του βάλεις μια καλή μοκέτα στο πάτωμα και να του σκορπίσεις παιχνιδάκια. Βάλ' του και κάποια πάνω στον καναπέ για να έχει κίνητρο να σηκωθεί, αν και όλα αυτά νομίζω είναι περιττά και κάθε παιδάκι κινείται όπως του αρέσει και όποτε αιστανθεί έτοιμο.

Το υφακι ειναι το γνωστο, μη σκας...:P

Δικηγοροι και γιατροι εχουν υφος αυθεντιας γιατι η ζωη η ελευθερια ή η περιουσια σου κρεμονται απο εκεινους. Και το ξερουν.:rolleyes:

Φυσικα εισαστε μια χαρα και απο υψος και απο βαρος.

Ο θηλασμος τωρα τι σχεση εχει με την οποια κινητικη αναπτυξη του μωρου?

Μηπως σου ειπε οτι αν τρεφοταν με αγελαδινο θα ηταν και πιο προχωρημενο?

να τις φαω κι εγω τωρα τις κοτσιδες η μετα?

Η κορη μου δεν μπουσουλησε ΠΟΤΕ!

Ξαφνικα 10,5 περπατησε.

Ο μεσος ορος οπως ελεγε και μια διαφημιση δεν υπαρχει στην ουσια.

Το καθε παιδι εχει δικους του ρυθμους.

Γι αυτο και ενα παιδι δεν το τσεκαρουμε ψυχαναγκαστικα καθε μηνα της ζωης του, αλλα σε καποιες ηλικιες οροσημα που τυπικα τοτε πρεπει να εχουν κατακτησει καποιες ικανοτητες.

Οκτω μηνων λοιπον ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενο να στεκεται ορθιο. Μπορει να σταθει στον 9ο και αρα να ειναι μια χαρα.

Το παιδι και υψος πηρε και βαρος, αρα ο θηλασμος παει καλα.

Με την κινητικα ανπτυξη επιμενω, τι επιστημονικη αποψη ειναι αυτη που διαθετει η κυρια και τη συσχετιζει αρνητικα με το θηλασμο.

Ο μονος σχετικος συσχετισμος που αναφερεται ειναι ο αντιθετος.

Οτι δηλ ο θηλασμος κανει τα παιδια πιο εξυπνα και προχωρημενα.

Αλλα κι αυτο ακομα χωραει πολυ συζητηση.

Παιζουν τοσα πολλα ρολο, που το να πιασουμε ενα μονο ειναι .... λιγο:P

k9Tap3.png

Στον 8ο κι εμείς λίγα φρούτα και λαχανικά τρώγαμε και κυρίως θηλασμό. Όσον αφορά το μπουσούλημα εμάς η μπέμπα πήγαινε με την όπισθεν. Τελικά μετά από πολλή εξάσκηση έμαθε να πηγαίνει και μπροστά. Πιστεύω ότι για να μπουσουλήσει το παιδί καλό είναι να έχει άπλα, γιατί μέσα στο πάρκο είναι κάπως στριμωχτά. Η μπέμπα μας ξεκίνησε να μπουσουλάει όταν τη βάλαμε στο πάτωμα. Πάνω στο χαλί στρώνουμε κάθε απόγευμα ένα διπλό πάπλωμα και η μπουμπού αλωνίζει. Βέβαια προτιμάει όλες τις γωνίες έξω από το πάπλωμα. Πριν λίγες μέρες (10,5 μηνών) άρχισε να πιάνεται από όπου βρει (καρέκλες, τα πόδια μας κλπ) και έχει αρχίσει να σηκώνεται μόνη της. Για μένα πάντως έχει να λέει η μάνα μου ότι την πονάει η μέση της επειδή περπάτησα 17 μηνών. Και δεν μοιάζω να έχω κάποια καθυστέρηση. Ένα ΕΜΠ το τελείωσα.

Eμείς είμαστε τώρα 8μιση μηνών και αρχίσαμε να μπουσουλάμε αρχές Δεκέμβρη,πριν τα Χριστούγεννα άρχισε να σηκώνεται και τώρα όλο όρθια θέλει να είναι.Είναι όμως μικροκαμωμένη και δεν παίρνει πολύ βάρος....7.200 με το ζόρι και άντε να είμαστε και 68 εκ.Το ίδιο μου είπε κι εμένα ο παιδίατρος ότι 200 γραμ. που είχε πάρει τον προηγούμενο μήνα και 2 εκ. είναι λίγα και μήπως πρέπει να της δώσω ξένο γάλα.....η μικρή τρώει τη μισή ποσότητα φρούτων με το ζόρι,δείχνει να μην πεινάει...(αφού τρώει όλη τη νύχτα) το μεσημέρι σχεδόν όλο το φαγητό και το απόγευμα μισή κρέμα.....

Για μένα πάντως έχει να λέει η μάνα μου ότι την πονάει η μέση της επειδή περπάτησα 17 μηνών. Και δεν μοιάζω να έχω κάποια καθυστέρηση. Ένα ΕΜΠ το τελείωσα.

Ε μα πια...

Να μας τρελλανουνε σωνει και ντε...:rolleyes:

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνω μαζί σας απλά μου πέταξε και την ατάκα πως αν έπινε πιό ενισχυμένο γάλα ίσως να είχε άλλη εξέλιξη!!!!:confused::confused:

Σήμερα του έδωσα πρώτη φορά και 3 κουταλιές κατσικίσιο γιαούρτι και οταν τον έκανα μπάνιο είδα στο στήθος μικρά πολύ λίγα κόκκινα σπυράκια.Επειδή όμως το μεσημέρι τον είχα αφήσει στην πεθερά μου για να βγω να πάω σουπερ τον τάισε η ίδια το φαγητό του.Της πήγα κοτόπουλο βρασμένο και τα λαχανικά για να το φτιάξει,πως μου ήρθε και της τηλεφώνησα αφού είδα τα σπυράκια και τη ρωτάω ''το μεσημέρι τι έφαγε το μωρό"και μου απαντάει με θριαμβευτικό ύφος ''ότι μου έφερες άλλα ξέχασα να σου πω ότι έβαλα μέσα στην σούπα και πιπεριά πράσινη για να πάρει γεύση και να την δοκιμάσει(για 1 φορα'':mad::mad::mad:)

Πείτε μου λοιπόν τι θα κάνατε εσεις!Τα πήρα λίγο γιατί δεν μου το είπε και δεν νομίζω ότι το ξέχασε αλλά τώρα πως θα ξέρω αν τα σπυράκια είναι απο το γιαούρτι η την πιπεριά;να δώσω ξανά αύριο γιαούρτι;

z3Ehp3.png

τον γιατρό δεν τον σχολιάζω γιατί θα πω κάτι πολύ χοντρό και δεν το επιτρέπει η καλή ανατροφή μου:rolleyes:

γιαούρτι νομίζω καλό είναι να δίνουμε απο 10 μηνών

jv42p3.png

DfUyp2.png

Ναι, καλό θα ήταν να ξαναπροσπαθήσεις μετά από λίγες μέρες. Πάντως μην ανησυχείς, κάθε παιδάκι έχει το ρυθμό του. Εμένα η μεγάλη μου (μεγάλη που λέει ο λόγος, 26 μηνών είναι) μπουσούλησε 7 μηνών, όμως τελικά περπάτησε 13 μηνών. Δεν χρειάζεται άγχος. Και να σού πω και κάτι; Μη βιάζεσε, ξεκούραση για σας είναι. Θα δεις... όσο δεν περπατάνε παρακαλάμε να περπατήσουν και μετά παρακαλάμε να σταματήσουν γιατί τα κυνηγάμε όλη μέρα (η αγκαλιά δεν σταματάει εντελώς έτσι κι αλλιώς). Μέχρι να μιλήσουν άλλο άγχος. Μετά αρχίζουν να μιλάνε και παρακαλάμε να σταματήσουν για λίγο για να έχουμε λίγη ησυχία στο σπίτι. Γι' αυτό ψυχραιμία, όχι άγχος (γιατί το καταλαβαίνουν και τα μωρά) και όλα θα γίνουν. Κάθε μωρό έχει το χρόνο του, για παράδειγμα η δικιά μου λέει καμιά 15αριά τραγουδάκια και μιας φίλης μου που είναι 4 μήνες μεγαλύτερα δεν λένε ούτε μια λέξη ολόκληρη, όμως όπως τους είπε και ο γιατρός είναι φυσιολογικό. Απολαύστε λοιπόν κάθε στιγμή και όλα θα γίνουν.

Το θέμα είναι ότι μέχρι να βγάλουν δόντια λές άντε πότε,μέτα λές πότε θα σηκωθεί μετα πότε θα περπατήσει και πάει λέγοντας.Εχω και μια γνωστή μου που το μωρό της είναι μία εβδομάδα μικρότερο και μπουσουλάει και μου το λέει και αγχώνομαι.Ξέρω δεν πρέπει αλλά όλο μου λέει πως το κυνηγάει μέσα στο σπίτι και τέτοια....Τέλος πάντων θα έρθει και εμάς η σειρά μας...Κορίτσια άν είχε κάποιο θέμα θα το καταλάβαινε η παιδίατρος και δεν θα πατούσε τα ποδαράκια του έτσι δεν είναι;;;;:(

z3Ehp3.png

Δέσποινα αντί να αγχώνεσαι, μήπως να αρχίσεις να απολαμβάνεις την μητρότητα; Οι μαμάδες πάντα έχουν έναν λόγο να αγχώνονται (και για το σχολείο, για τις κακές παρέες, αν θα καπνίζει, αν θα ξενυχτά, αν θα ερωτευτεί και πάει χάλια στις πανελλαδικές, αν θα περάσει σε καλή σχολή, αν θα βρει δουλειά ή θα μείνει άνεργος, αν θα βρει μια καλή κοπέλα ή θα τον τυλίξει καμιά σουρλουλού, να συνεχίσω ή σε καταστρέφω; :lol:) Αντί να ανησυχείς για το επόμενο στάδιο, προσπάθησε να απολαύσεις το παρόν. Μην συγκρίνεις το μωρό σου με άλλα μωρά, είναι άδικο, ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δέσποινα αντί να αγχώνεσαι, μήπως να αρχίσεις να απολαμβάνεις την μητρότητα; Οι μαμάδες πάντα έχουν έναν λόγο να αγχώνονται (και για το σχολείο, για τις κακές παρέες, αν θα καπνίζει, αν θα ξενυχτά, αν θα ερωτευτεί και πάει χάλια στις πανελλαδικές, αν θα περάσει σε καλή σχολή, αν θα βρει δουλειά ή θα μείνει άνεργος, αν θα βρει μια καλή κοπέλα ή θα τον τυλίξει καμιά σουρλουλού, να συνεχίσω ή σε καταστρέφω; :lol:) Αντί να ανησυχείς για το επόμενο στάδιο, προσπάθησε να απολαύσεις το παρόν. Μην συγκρίνεις το μωρό σου με άλλα μωρά, είναι άδικο, ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός.

Τέλειο!!:):):)ναι μωρε το ξερω αδικα αγχωνομαι ολα θα γινουν στην ωρα τους!Α ξεχασες να γραψεις πως θα γινω και πεθερα και θα σκεφτομαι σε τι χερια εχει πεσει ο γιος μου:P:p:p:p

z3Ehp3.png

Καλημέρα!!

Δίκιο έχουν όλα τα κορίτσια!!!

Μην αγχώνεσαι άδικα!!

Απόλαυσε την μητρότητα και το παιδάκι σου!!

Ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα που ξαφνικά θα γυρίσεις, θα έχει γίνει 6χρ. και θα λές "αχ, πότε ήταν 6 μηνών??!!" (δικό μου παραλήρημα αυτό:lol:)

Είναι 8 μηνών και είναι 9660 και 74 εκ και δεν ήταν ευχαριστημένη??:shock:

Δηλαδή ο δικός μου που 9 μηνών ήταν 8500 και 73εκ έχει πρόβλημα??(κατα τα λεγόμενά της)

Ο δικός μου ο παιδίατρος με καθησύχασε(αγχώθηκα εγώ, επειδή σε 1 μήνα πήρε 300γρ και καθόλου ύψος!!) μου είπε πως είναι φυσιολογικό και πως πλέον δεν θα έχουν την ίδια ανάπτυξη όπως τον πρώτο καιρό!

Ο δικός μου τρώει τα πάντα πάντως:-D!!

8a1731cd5c.png 4b3bd8119f.png

Οταν τα παιδια αρχιζουν στερεες τροφες ο ρυθμος αυξησης βαρους μειωνετε. Επισης δεν θα περνει και καθε μηνα 10 ποντους.

Αυτο ακριβως λεει και η δική μου παιδιατρος. Η δική μου ειναι 6 μηνων, καθεται ήδη, αλλα ακομα δεν εχει γυρισει απο μπρουμυτα ανασκελα και το αντιθετο (που οι περισσότεροι λενε οτι το κανει γυρω στους 4 μηνες). Το καθε παιδι εχει το δικο του ρυθμο αναπτυξης.

CYaip2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...