Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΒΡΕΦΙΚΟ

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!

Θέλω κάπου να πω τον πόνο μου και να μου πείτε τη γνώμη σας. Το καλοκαίρι έχασα την αδερφή μου από καρκίνο και παράλληλα έχω τον πατέρα μου με καρκίνο στον πνεύμονα. Μπορείτε να φανταστείτε την ψυχική κατάσταση της μητέρας μου και πρέπει να της αναγνωρίσω ότι είναι ηρωίδα. Συμπαραστέκεται στον γαμπρό μου που είναι ένα ράκος, είναι δίπλα στον εγγονό της (ο οποίος το μαναράκι μου είναι μόλις 16 χρόνων), είναι δίπλα στον πατέρα μου και μου κρατάει 3 φορές την εβδομάδα την κορούλα μου, τα απογεύματα μέχρι να γυρίσω από τη δουλειά (ευτυχώς τις άλλες δύο μέρες βοηθάει η πεθερά μου). Τα πρωινά στέλνω τη μικρή στον παιδικό, ο οποίος δυστυχώς ήταν ο μόνος που βρήκα για βρεφικό. Στο site του σταθμού ανέφερε ότι παρέχει φύλαξη μέχρι τις 19:00 (έναντι επιπλέον αμοιβής βεβαίως) και το ίδιο ανέφερε και στο συμβόλαιο στο οποίο υπογράψαμε.

Μια μέρα μου ανέφερε η μητέρα μου ότι υπήρχε περίπτωση να κάνει εισαγωγή ο πατέρας μου σε νοσοκομείο για να κάνει μία αγωγή και είπαμε με τον άντρα μου ότι αυτές τις μέρες θα την έχουμε στον παιδικό μέχρι το απόγευμα. (Δυστυχώς γυρνάω γύρω στις 18:30 - 19:00 από την δουλειά). Μόλις ενημέρωσα τον παιδικό λοιπόν, γυρνάει η υπεύθυνη και μου λέει "Και ποια κοπέλα θα κρατάει τη μικρή? Οι κοπέλες είναι μέχρι τις 16:00 εδώ και για να κρατήσουμε κάποιο παιδάκι μέχρι τις 19:00 θα πρέπει να δημιουργηθεί group με 4 τουλάχιστον παιδάκια"!!!! Έγινα μπαρούτι!!!! Της είπα ότι ούτε στο συμβόλαιο το γράφει, αλλά ούτε και μου το είχε πει!

Αυτή βέβαια μου είπε ότι το γράφει μέσα, αλλά το διάβασα και το ξανα διάβασα, αλλά το groupaki πουθενά!!!! (Ευτυχώς που τελικά δε θα χρειαστεί να πάει στο νοσοκομείο ο πατέρας μου)

Τέλος πάντων, συγνώμη αν σας κούρασα, αλλά από τότε που έχασα την αδερφούλα μου δεν έχω που να λέω αυτά που με προβληματίζουν! Φασαρία στον παιδικό δε θέλω να κάνω (προς το παρόν), γιατί έτσι κι αλλιώς του χρόνου θα την πάω αλλού!!!!!

81332fc420.png

ad017ac402.png

Διαφημίσεις

να σου πω την αληθεια οι βρεφικοι σταθμοι παντα μας εκνευριζουν καποιες φορες.:evil:

σιγουρα δεν ηταν σωστο απο την πλευρα τους η αντιμετωπισει εφοσον λενε οτι ειναι μεχρι τις 19:00 οφειλουν να εξυπηρετησουν εστω και για ενα παιδι.

καλα κανεις ομως και δεν κανεις θεμα εφοσον θα την πας αλλου του χρονου.

ειλικρινα οχι μονο η μανουλα σου ηρωιδα αλλα και εσυ που στηριζεις σιγουρα εκεινη.να χαιρεσαι το παιδακι σου και καλη δυναμη.

renakig λυπάμαι πολύ για την αδερφή σου και έυχομαι καλό κουράγιο στον πατέρα σου και καλή δυναμη για να καταφέρει να βγει νικητης απο αυτη την αρρώστια. Ξερω πως είναι να ζεις με καρκινοπαθη αφου και η μητέρα μου νοσεί εδω και 15 χρόνια αλλά τωρα τελευταια έκανε μετάσταση και ερχεται καθε μηνα μόνη της απο την επαρχία στην Αθηνα για θεραπείες.

Μεσα στον πονο σου να συμβαίνουν κι αυτες οι λάθος συννενοησεις με τους σταθμούς σε αγχώνουν χειρότερα γ^&*το ...

Η μπεμπα μου είναι τωρα 10 μηνών κ σε ένα περίπου΄μήνα ξαναγυρνάω στη δουλειά μου . Αν η μανούλα μου ήταν γερή θα την κρατούσε εκείνη κι ας μένει επαρχία αλλά τώρα που δεν μπορεί σκέφτομαι κι εγω για βρεφικό . Εισαι ευχαρστημένη σε γενικές γραμμές εσύ? Ειναι ιδιωτικός ή δημόσιος ? Απο ι'ωσεις πως πάτε? Α και το βασικό είναι φτηνότερα απο γυναικα στο σπίτι ? Συγνωμη αν σε ζάλισα αλλά τωρα που σε πέτυχα ας σε εκμεταλευτω:wink:

renakig λυπάμαι πολύ για την αδερφή σου και έυχομαι καλό κουράγιο στον πατέρα σου και καλή δυναμη για να καταφέρει να βγει νικητης απο αυτη την αρρώστια. Ξερω πως είναι να ζεις με καρκινοπαθη αφου και η μητέρα μου νοσεί εδω και 15 χρόνια αλλά τωρα τελευταια έκανε μετάσταση και ερχεται καθε μηνα μόνη της απο την επαρχία στην Αθηνα για θεραπείες.

Μεσα στον πονο σου να συμβαίνουν κι αυτες οι λάθος συννενοησεις με τους σταθμούς σε αγχώνουν χειρότερα γ^&*το ...

Η μπεμπα μου είναι τωρα 10 μηνών κ σε ένα περίπου΄μήνα ξαναγυρνάω στη δουλειά μου . Αν η μανούλα μου ήταν γερή θα την κρατούσε εκείνη κι ας μένει επαρχία αλλά τώρα που δεν μπορεί σκέφτομαι κι εγω για βρεφικό . Εισαι ευχαρστημένη σε γενικές γραμμές εσύ? Ειναι ιδιωτικός ή δημόσιος ? Απο ι'ωσεις πως πάτε? Α και το βασικό είναι φτηνότερα απο γυναικα στο σπίτι ? Συγνωμη αν σε ζάλισα αλλά τωρα που σε πέτυχα ας σε εκμεταλευτω:wink:

περιληπτικα να σου πω εγω οτι εχει πολλες ιωσεις και ειναι πολυ πιο οικονομικα απο γυναικα.

αν δεν ξερεις καποια μην βαλεις αγνωστη στο σπιτι σου και στο παιδι σου.εμενα πηγε 9μηνων και την δευτερη εβδομαδα ειχε ωτιτιδα...:cry:

Τιγρακι ευχαριστώ , και η παιδίατρος μου είπε ούτε να το σκέφτομαι τουλάχιστον μέχρι να γίνει 2 ετων. Το θέμα είναι πως για κανα 3μηνο θα την κρατά η νονά της που οκ της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη αλλά ύστερα τι κάνουμε έιναι το θέμα.... Πως να βάλεις άνθρωπο που δεν γνωριζεισ μεσα στο σπιτι να σου κρατά ότι πολυτιμότερο έχεις δηλ το παιδι σου ??? Ουφ όσο το σκέφτομαι αγχωνομαι περισσότερο...

Διαφημίσεις

Εύχομαι τα καλύτερα για την μητέρα σου! Στην αρχή το σκεφτόμουνα κι εγώ για γυναίκα στο σπίτι, αλλά δεν έχω μετανιώσει που την πήγα στον παιδικό. Πέρα από αυτή την περίπτωση δεν έχω κάτι αρνητικό να πω. Από την άλλη βλέπω και την μικρούλα μου όταν την αφήνω τα πρωινά που δεν παραπονιέται. Αυτό πρέπει να σημαίνει ότι θα περνάει καλά. Σε ιδιωτικό σταθμό την στέλνω και σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένη. Ίσως να εκνευρίστηκα παραπάνω από όσο έπρεπε, αλλά κάπου έπρεπε να ξεσπάσω κι εγώ :roll:. Η μικρούλα μου έχει γίνει πιο κοινωνική και γενικότερα έχει μπει σ' ένα πρόγραμμα. Ξέρει ότι το πρωί θα ξυπνήσει, θα πάει στο "σχολείο" όπως το λέω για να παίξει και μετά θα γυρίσει σπίτι, θα παίξει με τις γιαγιάδες και μετά με τη μαμά και τον μπαμπά. Ξένη γυναίκα τώρα μέσα στο σπίτι και με το παιδί δύσκολα θα εμπιστευόμουνα

81332fc420.png

ad017ac402.png

πρώτα απ' ολα σου εύχομαι δύναμη και υγεία και ότι καλύτερο, και δεύτερον καλά έκανες και έγραψες αυτό το θέμα για να ξέρουμε και τι γίνεται γιατί κανένας μας δεν έχει όρεξη να βρεθεί προ εκπλήξεως ειδικά όσοι δεν είχαμε εμπειρία από παιδιά. Εγώ έχω ένα κοριτσάκι τώρα 7 μηνών και όταν δούλευα η εργασία μου ήταν μέχρι αργά. Διαβάζοντας όμως τα Posts από τις μαμάδες κατάλαβα ότι δυστυχώς όλοι αυτοί οι βρεφονηπιακοί δεν ακολουθούν αυτά που λένε ή διαφημίζουν. Και εγώ το έχω δει μέχρι τις 7 ή τις 6 κλπ αλλά όταν το διευκρινίζεις στο τηλέφωνο σου λένε ότι το σχολικό φεύγει στις 5 με 4:30 και τέλος πάντων εννοούν τι ώρα θα στο παραδώσουν. Ευτυχώς που πήρα και μια ιδέα από τα site και κατάλαβα και πέντε πράγματα. Τώρα έχω αποφασίσει ότι θα κάτσω αναγκαστικά στο σπίτι με την μπουμπούκα μου κα μετά το καλοκαίρι θα δούμε και για παιδικούλη. Γενικά πάντως όλα τα ωράρια είναι φτιαγμένα για δημόσιους υπαλλήλους, είναι άδικο για εμάς που είμαστε στον ιδιωτικό τομέα. Καλή δύναμη, να χαίρεσαι το μωράκι σου. (πες μας όμως και για ποιον παιδικό αναφέρεσαι;)

Δεν θα ήθελα να πω το όνομα του σταθμού για ευνόητους λόγους. Μέχρι το καλοκαίρι θα πηγαίνω εκεί τη μικρή μου, οπότε είναι δύσκολη η θέση μου. Αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι πως τελικά πρέπει να διαβάζουμε πολύ καλά τους όρους που υπογράφουμε και σε κάτι τέτοια θέματα πρέπει να κάνουμε διευκρινήσεις.

81332fc420.png

ad017ac402.png

Δικαιο έχεις, μπορώ να σε καταλάβω, άλλα υπόσχονται άλλα προσφέρουν. Εγώ θέλω πάρα πολύ να στείλω την μικρούλα μου σε παιδικό για διάφορους λόγους (και κυρίως πιστεύω ότι θα βαριέται απίστευτα με εμάς και δεν θα έχει ερεθίσματα) και ειλικρινά νομίζω ότι θα δυσκολευτώ πολύ. Έκανα ήδη κάποιες τηλεφωνικές επαφές και θα δούμε αλλά για το Σεπτεμβρη.

Διαφημίσεις

beba09 Δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την απόφαση αυτή, να πάει δηλαδή στον παιδικό. Πιστεύω ότι κάνει καλό στο παιδί να είναι και με άλλα παιδάκια. Γίνεται πιο κοινωνικό πιστεύω. Έτσι τουλάχιστον είδα με την Ηλιάνα. Συν ότι προτιμώ τον παιδικό που είναι κι άλλα παιδάκια και θα μπορώ να έχω μία άποψη κι από τις άλλες μητέρες, παρά μία γυναίκα ξένη μέσα στο σπίτι μου, που ούτε ξέρω τι θα κάνει μέσα στο σπίτι και το βασικότερο ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ στο παιδί μου!!!!!

81332fc420.png

ad017ac402.png

beba09 Δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την απόφαση αυτή, να πάει δηλαδή στον παιδικό. Πιστεύω ότι κάνει καλό στο παιδί να είναι και με άλλα παιδάκια. Γίνεται πιο κοινωνικό πιστεύω. Έτσι τουλάχιστον είδα με την Ηλιάνα. Συν ότι προτιμώ τον παιδικό που είναι κι άλλα παιδάκια και θα μπορώ να έχω μία άποψη κι από τις άλλες μητέρες, παρά μία γυναίκα ξένη μέσα στο σπίτι μου, που ούτε ξέρω τι θα κάνει μέσα στο σπίτι και το βασικότερο ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ στο παιδί μου!!!!!

Έχεις δίκαιο κατά την γνώμη μου, πιο καλά είναι ο παιδικός. Στον παιδικό και να κλάψει το παιδάκι θα κλάψει μαζί με τα άλλα παιδάκια και η δασκάλα ξέρει πως να το χειριστεί. Με μια γυναίκα στο σπίτι πολλά προβλήματα μπορεί να προκύψουν. Πολλές τα μαλώνουν χωρίς να τους αφήνουν σημάδια, κακομεταχείριση χωρίς αποδείξεις (εκτός αν φθάσεις σε σημείο να παρακολουθείς κλπ). Αυτό είναι κακό για τον ψυχισμό του παιδιού. Επίσης είναι αδύνατον να διαφωνήσεις με την babysitter και να μην στα βγάλει στο παιδί. Μπορεί να το ταΐζει ακόμα και σε βρώμικο πιατάκι. Χίλια δυο. Μόνο αν ξέρεις κάποια που είναι παλαβή με τα πιτσιρίκια και τρελαίνεται να τα κρατάει (σπάνιο αλλά υπάρχει και αυτό).