Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

4 1/2 μηνων και φρουτα!!!!!

Recommended Posts

Ας μου απαντησει καποιος! ο παιδιατρος μου ειπε να ξεκινησω φρουτα μηλο μπανανα αχλαδι και το απογευμα υποαλλεργικο ριζαλευρο.Στην αρχη 2 κουταλιες και μετα κανονικα.Το αγορακι μου απο τη 2η μερα εφαγε ολοκληρο μηλο ανακατεμενο με κρεμουλα.Μηπως ειναι λαθος.:-(

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

Τα μωρα σε αυτην την ηλικα συνηθως οσο τους δωσεις τοσο θα φανε.Καλο ειναι να ξεκινησεις με κουταλιτσες για να συνηθιζει το στομαχι τους την τροφη.Στην αρχη 2 κουταλιες,την επομενη μερα 4 και σιγα σιγα θα φτασει να τρωει ολοκληρο πιατο.Αλλα θελει υπομονη.Στην αρχη θα δινεις συμπληρωμα γαλα μεχρι να μη χρειαζεται καθολου.

Τουλαχιστον εγω ετσι εκανα με βαση τον παιδιατρο μου.

Ας μας πουν ομως και οι υπολοιπες μανουλες!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Τα μωρα σε αυτην την ηλικα συνηθως οσο τους δωσεις τοσο θα φανε.Καλο ειναι να ξεκινησεις με κουταλιτσες για να συνηθιζει το στομαχι τους την τροφη.Στην αρχη 2 κουταλιες,την επομενη μερα 4 και σιγα σιγα θα φτασει να τρωει ολοκληρο πιατο.Αλλα θελει υπομονη.Στην αρχη θα δινεις συμπληρωμα γαλα μεχρι να μη χρειαζεται καθολου.

Τουλαχιστον εγω ετσι εκανα με βαση τον παιδιατρο μου.

Ας μας πουν ομως και οι υπολοιπες μανουλες!!!!

συμφωνω μαζι σου! το ιδιο μου ειχε πει και ο παιδιατρος μας!εμεις ομως τα φρουτα τα αρχισαμε 5 μιση μηνων!

Διαφημίσεις

κ εδω σε μωρα που δε θηλαζουν απο 4 μμηνων αρχιζουν φαγητα φρουτα κ κρεμες για να μην εχουν ελειψη σιδηρου.σταδιακα ομως οχι ολα μαζι κ λιγο λιγο μεχρι να φαει κανονικη μεριδα.αυξανεις 2-3 κουταλακια καθε μερα.πχ μια μερα φρουτα κ μερα λιγο ρυζαλευρο την αλλη μερα φρουτα κ το μεσημερι πατατα καροτο (για αρχη κ στον 5ο χορτοσουπα η κρεατοσουπα με μοσχαρι η κοτοπουλο)περιπου σε εναμισι μηνα απο τωρα θα μπορει να τρωει στον 6ο δηλαδη πχ 7.30πρωι γαλα 10.00 φρουτοκρεμα 13.00μεσιμερι φαγητο αλεσμενο 16.00 γαλα 19.00 κρεμα 21.30 γαλα

ενδικτικες ειναι οι ωρες αναλογα με το προγραμμα του παιδιου σου.

στη γερμανια καπως ετσι γινεται τωρα ελλαδα τι λενε οι γιατροι δε ξερω..

Ας μου απαντησει καποιος! ο παιδιατρος μου ειπε να ξεκινησω φρουτα μηλο μπανανα αχλαδι και το απογευμα υποαλλεργικο ριζαλευρο.Στην αρχη 2 κουταλιες και μετα κανονικα.Το αγορακι μου απο τη 2η μερα εφαγε ολοκληρο μηλο ανακατεμενο με κρεμουλα.Μηπως ειναι λαθος.:-(

Καλησπέρα και απο μένα. Αν θυμάμαι καλά εμεις φρούτα γύρω στους 5 και κάτι. Τις πρώτες μέρες μόνο αχλάδι και μετά επινε το γάλα του, σιγά σιγά συμπληρώναμε άλλο φρουτο και μειώναμε το γάλα μέχρι που έτρωγε πια κανονικά την φρουτόκρεμα με όλα τα φρουτα και μπισκοτάκι στο τέλος.

κ εδω σε μωρα που δε θηλαζουν απο 4 μμηνων αρχιζουν φαγητα φρουτα κ κρεμες για να μην εχουν ελειψη σιδηρου.σταδιακα ομως οχι ολα μαζι κ λιγο λιγο μεχρι να φαει κανονικη μεριδα.αυξανεις 2-3 κουταλακια καθε μερα.πχ μια μερα φρουτα κ μερα λιγο ρυζαλευρο την αλλη μερα φρουτα κ το μεσημερι πατατα καροτο (για αρχη κ στον 5ο χορτοσουπα η κρεατοσουπα με μοσχαρι η κοτοπουλο)περιπου σε εναμισι μηνα απο τωρα θα μπορει να τρωει στον 6ο δηλαδη πχ 7.30πρωι γαλα 10.00 φρουτοκρεμα 13.00μεσιμερι φαγητο αλεσμενο 16.00 γαλα 19.00 κρεμα 21.30 γαλα

ενδικτικες ειναι οι ωρες αναλογα με το προγραμμα του παιδιου σου.

στη γερμανια καπως ετσι γινεται τωρα ελλαδα τι λενε οι γιατροι δε ξερω..

Ξεχασα να αναφερω οτι θηλασα αποκλειστικα για τρεις μηνες και στον 4ο αρχισα μπουκαλι και θηλασμο.Επισης ειναι αλλεργικος στο γαλα και απο τοτε που δινω ξενο εβγαλε εκζεμα

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Εφ οσον ειναι αλλεργικος στο γαλα να προσεχεις και με τα φρουτα.

Πρωτα μονο μηλο,μετα απο μια εβδομαδα προσθετεις αχλαδι και μετα απο μια εβδομαδα και μπανανα γιατι κανουν αλλεργιες και πρεπει να δεις αν εχει σε καποιο απο αυτα αλλεργια.Να ξερεις δλδ απο ποιο φρουτο ειναι!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Πρωτα μονο μηλο,μετα απο μια εβδομαδα προσθετεις αχλαδι και μετα απο μια εβδομαδα και μπανανα γιατι κανουν αλλεργιες και πρεπει να δεις αν εχει σε καποιο απο αυτα αλλεργια.Να ξερεις δλδ απο ποιο φρουτο ειναι!!!!

συμφωνω μαζι σου Γιωτα και εμεις σταδιακα ξεκινησαμε τα φρουτα και χωρις να εχουμε αλλεργια..και οι κουταλιες πρεπει να ειναι με τις μερες και γαλα για συμπληρωμα,θα συμφωνησω και με τις υπολοιπες μανουλες γιατι και εγω αυτο εκανα στους πεντεμιση μηνες περιπου..:P:p:p

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Και κατι αλλο να ρωτησω. Μου εδωσε την υποαλλεργικη κρεμα ριζαλευρο που πωλειται σε φαρμακεια επειδη ομως ειναι δισκοιλιος φοβαμαι να του δωσω. Εχω μετανιωσει που αρχισα να κοβω τον θηλασμο ολα τα προβληματα τοτε ξεκινησαν δισκοιλιοτητα, εκζεμα αμαν!!!!

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Μηπως να αλλαζες παιδιατρο? Ή μηπως θα ηταν καλυτερα να συζητησεις λιγο παραπανω μαζι του?Θελω να πω να σου διευκρινισει τα φρουτα,τις κουταλιες και ολα αυτα που συζηταμε για να μην αγχωνεσαι κι εσυ....

Οσο για δυσκοιλιοτητα δυστυχως δε γνωριζω να σε βοηθησω....

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Μηπως να αλλαζες παιδιατρο? Ή μηπως θα ηταν καλυτερα να συζητησεις λιγο παραπανω μαζι του?Θελω να πω να σου διευκρινισει τα φρουτα,τις κουταλιες και ολα αυτα που συζηταμε για να μην αγχωνεσαι κι εσυ....

Οσο για δυσκοιλιοτητα δυστυχως δε γνωριζω να σε βοηθησω....

Ειναι ο 2ος παιδιατρος που αλλαζω και ο ανθρωπος θεωρειται ο καλυτερος και μου τα εξηγησε απλα ακουω απο ολες σας οτι ειναι πολυ νωρις για φρουτα.Τελος παντων να ρωτησω κατι ασχετο τα tickers πως μπαινουν και παλευω μια ωρα.Συγγνωμη αλλα με το μωρο και χωρις καμια βοηθεια εχω μεινει λιγο εκτος.

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Και κατι αλλο να ρωτησω. Μου εδωσε την υποαλλεργικη κρεμα ριζαλευρο που πωλειται σε φαρμακεια επειδη ομως ειναι δισκοιλιος φοβαμαι να του δωσω. Εχω μετανιωσει που αρχισα να κοβω τον θηλασμο ολα τα προβληματα τοτε ξεκινησαν δισκοιλιοτητα, εκζεμα αμαν!!!!

Γιατί δεν προσπαθείς να ξαναγυρίσεις στον αποκλειστικό θηλασμό για 1-1μιση μήνα ακόμα; Το πιθανότερο είναι ότι θα το καταφέρεις.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Καλησπέρα!

Εμένα η μπέμπα ειναι 4 1/2 μηνών και ειχα εχθες με την παιδιατρο ακριβώς αυτές τις συζητήσεις.'Οσο αφορα τα φρούτα εμεις θα ξεκινήσουμε σε ενα μηνα ακριβώς(5 1/2 μηνών δηλαδή,παρόλο που δεν πίνει και πολύ το γάλα της),με την εξής σειρα, σταδιακά:μήλο-αχλάδι-μπανάνα-πορτοκάλι-μπισκότο,μετά κρέμες και μετα σούπες.

Για το ρυζαλευρο ρωτησα και εγω επειδή έχουμε προβλημα δυσκοιλιοτητας και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Ισα ισα που το πιο πιθανό ειναι να φτιάξει το εντερακι μολις ξεκινησει η στερεα τροφή!!!

Ελπίζω να βοηθησα,αν και νομιζω οτι πρεπει να τα συζητήσεις καλυτερα με τον παιδιατρο σου!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Εμένα η μπέμπα ειναι 4 1/2 μηνών και ειχα εχθες με την παιδιατρο ακριβώς αυτές τις συζητήσεις.'Οσο αφορα τα φρούτα εμεις θα ξεκινήσουμε σε ενα μηνα ακριβώς(5 1/2 μηνών δηλαδή,παρόλο που δεν πίνει και πολύ το γάλα της),με την εξής σειρα, σταδιακά:μήλο-αχλάδι-μπανάνα-πορτοκάλι-μπισκότο,μετά κρέμες και μετα σούπες.

Για το ρυζαλευρο ρωτησα και εγω επειδή έχουμε προβλημα δυσκοιλιοτητας και μου ειπε οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Ισα ισα που το πιο πιθανό ειναι να φτιάξει το εντερακι μολις ξεκινησει η στερεα τροφή!!!

Ελπίζω να βοηθησα,αν και νομιζω οτι πρεπει να τα συζητήσεις καλυτερα με τον παιδιατρο σου!!!

εννοεις πορτοκαλι απο 5.5 μηνων?συγνωμη δε καταλαβα γιαυτο ρωταω.εδω πορτοκαλι δινουν μετα τον 7ο μηνα γιατι ειναι οξυνο φτουτο

εμενα μου 5,5 μου ειπε να ξεκινησω Farine lacte, στον 6ο να της αλλαξω το γαλα σε 2ης βρεφικής ηλικιας, και να της δωσω φρουτοκρεμα και γιαουρτι, σιγα σιγα. Αλλα για φρουτοκρεμα μου ειπε αχλαδι-μηλο-πορτοκαλι κατευθειαν γιατί με το αχλαδι και το μηλο ειναι πολυ δυσκολο να κανει αλλεργια.

CYaip2.png

εμεις παντως που ειμαστε σχεδον οχτωμιση μηνων πορτοκαλι δεν βαλαμε ακομα...ο καθενας τα δικα του εχει τελικα..ξεκινησα και εγω με μηλο αχλαδι και μπανανα σταδιακα και μετα το ρυζαλευρο..προσθεσαμε χορτοσουπα και μετα απο λιγο καιρο βαλαμε το κρεας και το κοτοπουλο.τωρα βαζουμε και μακαρονι η ρυζι και το απογευμα τρωμε ενναλαξ με την κρεμα γιαουρτακι...

εμένα ο παιδίατρος είναι κατηγορηματικός μόνο γάλα μέχρι και τον 6ο μήνα

dorita ισως ο παιδιατρος σου να εχει δικαιο αλλα διαβασα στο βιβλιο της Αμερικανικης Παιδιατρικης Ακαδημιας που το εμπιστευομαι παρα πολυ και μου το συστησε μια φιλη μου λογοθεραπευτρια, πως τα μωρα θα πρεπει να ξεκινησουν τις στερεες τροφες μεταξυ 4ου και 6ου αναλογως την αναπτυξη του μωρου.Κι αυτο γιατι αν ενταχθει στερεα τροφη περαν του γαλατος μετα τους 6 μηνες πιθανον το μωρο να εχει προβλημα στην καταπωση συνηθισμενο στο θηλασμο(στηθος ή μπουκαλι).Και εξηγει πως τα σημαδια που μας δινει το μωρο οτι ειναι ετοιμο για στερεα τροφη ειναι: σταθερο κεφαλακι, μπορει και καθεται με υποστηριξη, οταν τρωμε εμεις κοιταζει το φαγητο, διχνει να πιναει πιο συχνα ακομα και μεσα στη νυχτα ενω πριν κοιμοταν κανονικα, δεν βγαζει τη γλωσσα εξω οταν πιναει(αντανακλαστικο θηλασμου).

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

εννοεις πορτοκαλι απο 5.5 μηνων?συγνωμη δε καταλαβα γιαυτο ρωταω.εδω πορτοκαλι δινουν μετα τον 7ο μηνα γιατι ειναι οξυνο φτουτο

καλησπερα και παλι!

οχι δεν εννοω κατευθειαν αλλά μαλλον δεν το διατύπωσα σωστα.

σχεδόν ανα δύο εβδομάδες,ανάλογα και το παιδί, θα προστιθεται και ενα φρούτο.

Πρώτα μήλο μαζι με αχλάδι,υστερα και μπανάνα και τελευταίο το πορτοκάλι οπότε λογικα θα εχει φτασει αυτην περιπου την ηλικία!

καλησπερα και παλι!

οχι δεν εννοω κατευθειαν αλλά μαλλον δεν το διατύπωσα σωστα.

σχεδόν ανα δύο εβδομάδες,ανάλογα και το παιδί, θα προστιθεται και ενα φρούτο.

Πρώτα μήλο μαζι με αχλάδι,υστερα και μπανάνα και τελευταίο το πορτοκάλι οπότε λογικα θα εχει φτασει αυτην περιπου την ηλικία!

Και εγω ετσι το ξερω ανα 2 εβδομαδες οπως ειπες.

κ εμεις 4 1/2 μηνων ξεκινησαμε φρουτα κ ανθο ορυζης,3 μερες μηκι 3 μερες αχλαδι 3 μερες μπανανα κ μετα ολα μαζι,στοχος να φαει 150 χωρις συμπληρωμα γαλα,το καταφεραμε μετα απο 3 μηνες χαχαχα,παντως φαριν λακτε κ τετοια μετα τον 7ο γ προληψη αλλεργιας σε δημητριακα,κ η δικια μου εχει αλλεργια στο αγελαδινο

NJMAp3.png

• 2 weeks later...

Καλασπερα μανουλες.Εμας ο παιδιατρος μας ειναι τρομερα επιφυλακτικος με το θεμα φαγητο και μαλιστα μας ειπε οτι στον 6 θα ξεκινησουμε να τρωμε λιγο ρυζαλευρο. Εγω παντως τον παρακουσα και απο τις πρωτες μερες του 4 μηνα αρχισα να δινω στο μωρακι 1κουταλακι ρυζαλευρο σημερα ,2 αυριο , 4 την επομενη μεχρι που τρωμε καθημερινα 150 γρ. κρεμουλα βανιλια της ΝΟΥΝΟΥ τωρα που μπηκαμε στον 5... και στο καπακι πινουμε 100 γρ. κιντερτε αυτο με τα διαφορα βοτανα για να ξεδιψαει ..Αφου τα μωρα πεινανε με σκετο γαλα, λογικο δεν ειναι να μην καλυπτοντε πια μονο με υγρα.Παντως δεν σκοπευω να το αναφερω στο γιατρο μας γιατι θα με επιπληξει.Λετε να δοκιμασω να της τριψω λιγο μηλο στον τριφτη και να της δωσω λιγο να δοκιμασει????

εγω το μηλο το ετριβα κ μετα το αλεθα οταν ηταν τοσο μωρα.δοκιμασε λιγο να συνηθισει στη γευση.1-2 κουταλιτσες για αρχη κ σιγα σιγα αυξανεις κ προσθετεις κ αχλαδι