Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΟ πρωτο αεροπορικο ταξιδι του μωρου μας

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσακια μου.

Με το καλο αρχες Μαιου γενναω και τον Αυγουστο θελουμε με τον αντρα μου να κατεβουμε ενα μηνα στην Ελλαδα για τις καλοκαιρινες μας διακοπες. Εχω κανα 2 ερωτησουλες. Παντα πεταμε απο Heathrow και παμε με το λεωφορειο ως εκει το οποιο ειναι 4 ωρες απο εδω που μενουμε. Για το αεροπλανο δεν εχω πολλες αποριες, απλα θα το εχω αγκαλια κ θα το θηλασω κατα την απογειωση κ προσγειωση.

Οι αποριες μου ειναι σχετικα με το λεωφορειο. Εχω αγορασει ηδη ενα μει ται κ ενα σλινγκ. Να το παρω ετσι μεχρι την Ελλαδα? Να παρω το καρεκλακι αυτοκινητου κ να το εχω μεσα σε αυτο στο λεωφορειο?

Περιμενω τις αποψεις σας ιδιως αν εχετε εμπειρια απο τοσο μεγαλα ταξιδια :mrgreen:

σας ευχαριστω

Διαφημίσεις

Μήπως με το τρενο είναι πιο γρήγορα?

Δεν ξερω που μενεις αλλα η αδερφη μου οταν εμενε cambridge για λονδινο εκανε 4 ωρες με λεωφορειο ενω με τρενο μονο 45 λεπτα.

Τωρα απο την αλλη μηπως σε βολευει αλλο αεροδρομιο πιο κοντα???Βεβαια ξερω οτι δεν εξυπηρετουν ολες οι αεροπορικες ολα τα αεροδρομια.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

χεχε το τραινο ειναι 3.5 ωρες...οχι μεγαλη διαφορα...αλλο αεροδρομιο δεν μας βολευει...ειμαι στο Plymouth κ ενω εχει αεροδρομιο και στο Bristol που ειναι μον ο 2 ωρες δεν πετανε οι εταιρειες για Αθηνα...

απλα μαλλον στο τραινο θα ειναι πιο ανετα γιατι θα μπορω να περπαταω κιολας ε...

Διαφημίσεις

Καλο ειναι αν εχεις και καρεκλακι μαζι σου,συμφωνω με το πουλακι.

Θα διευκολυνθειτε κι εσυ και το μωρακι σας!!!!!

Και ναι ισως το τρενο ειναι καλυτερα,πιο ανετα!!!!

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

για το καρεκλακι δεν ανησυχω ιδιαιτερα στην ΕΛλαδα, στη χειροτερη θα πω στους γονεις μου να παρουν ενα κ το αφηνουμε Ελλαδα. απλα θελω να μην εχουμε πολλα μπογαλακια κ φυσικα το μικρο να ειναι ανετο πανω απ ολα. στο αεροπλανο θα το εχω αγκαλια, δεν αφηνουν καρεκλακια κλπ. στο τραινο θα χρησιμευσει? αλλωστε μεχρι 2 ωρες κανει να καθεται στο καρεκλακι σωστα...

σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας :)

Kι εγω τρενάκι θα σου ελεγα, πιο άνετα θα περπατήσεις κιόλας δεν το συζητώ..

Σχετικά με τον τρόπο μεταφοράς θα έλεγα να απευθυνθεις σε παιδίατρο, σίγουρα θα σου απαντησει βασει της επιστημης!

Μου αρέσει να χαμογελώ να να βλέπω τον κόσμο μέσα από ροζ γυαλιά..!Μου φτιάχνει τη διάθεση

mpoumpou εχεις δικιο...κ αυτο θα κανω βεβαιως βεβαιως :) απλα ειπα να παρω κ τις δικες σας αποψεις γιατι ξερω οτι υπαρχουν αρκετες κοπελες απο Αγγλια στο φορουμ

αχ κ παλι σας ευχαριστω πολυ

στο αεροπλανο θα το εχω αγκαλια,

Γεια σου και από μένα, συμφωνώ και γω να πάρεις τρένο γιατί θα είναι πιο άνετα, παρόλα αυτά δες αν σε βολεύει η μετακίνηση από τη στιγμή που φτάνετε στο Λονδίνο για να πάτε Heathrow. Δε γνωρίζω σε πιο σταθμό τερματίζει το τρένο σας, ίσως χρειαστεί να αλλάξεις κανά δυο γραμμές μετρό μετά...επίσης, για το αεροπλάνο αν είναι μεγάλο υπάρχει η δυνατότητα να σου δώσουν baby cot και να έχεις το μωρό εκεί σε όλη την πτήση (έτσι κατεβήκαμε εμείς με BA, 7 εβδομάδων ο μικρός τότε). Ψάξε το όταν είναι να κλείσεις τα εισητήρια.

Διαφημίσεις

Γεια σου Fairymummy! Λοιπόν και εγώ είμαι υπερ του τρένου, γενικά το βρίσκω πιο ξεκουραστο και λιγότερο πληκτικό από το λεωφορείο. Θα μπορέσεις να κάνεις και καμια βόλτα πάνω κάτω στο διαδρομο, να ξεμουδιάσεις και να νανουρίσεις ίσως και το μωράκι. Επίσης όταν χρειαστεί άλλαγμα, φαντάζομαι πιο άνετα θα είναι στο τρένο παρά στο λεωφορείο. Εχω την εντύπωση οτι τα τρένα απο Plymouth (η τουλάχιστον μερικά από αυτά) φτάνουν Paddington. Από εκεί μπορείς να πάρεις το Heathrow Express που σε πάει κατευθείαν και χωρίς στάσεις στο Heathrow. Βέβαια αν έχεις να πας Terminal 4, ίσως να πρέπει από εκεί που θα σε αφήσει το Express να πάρεις μετρο, αυτό καλύτερα να το έχεις ψάξει από πριν... Γενικά πάντως μην πτοείσαι! Μια φίλη μου έχει αποφασίσει να πάει με το 3 μηνών μωρό της στην Αυστραλία για το γάμο του αδερφού της! Αυτό μου δίνει και εμένα κουράγιο για να κάνω ταξίδια με το μωρο μου όταν με το καλό ερθει!

e5s2p1.png

Γεια σου Fairymummy και εγω θα σου ελεγ τρενο πιο καλα , πιο ανετα πιο ασφαλη , τωρα θα σου ελεγα να παρεις και το καρεκλακι του αυτοκηνητου μαζι καλο θα ηταν!!! Και το μωρακι σου θα ειναι πιο ανετα σε τετοια ηλικια το σλινγ αναλογα και με το μεγεθος του , εμενα ο δικος μου και τωρα αμα τον παρει ο υπνος ειναι πολυ καλα στο σλινγκ.... Α και κατι αλλο στο τρενο θα υπαρχει και τουαλετα λογικα ενω στο λεωφορειο δεν ξερω ... και η τουαλετα ειναι απαραιτητη!!!

Διαφημίσεις

ναι αλλα στο καρεκλακι δεν κανει να κατσει πανω απο 2 ωρες κ μετα στο αεροπλανο δε θα το εχω ουτως η αλλως. με το τραινο θα κανουμε 3.5 με 4 ωρες βλεπεις...

κ το λεωφορειο κ το τραινο εχουν τουαλετα εδω..

εγω παντως αυτο για το οτι δεν κανει να κατσει πανω απο 2 ωρες στο καρεκλακι δεν το εχω ξανακουσει...απλα βγαζεις το μωρο κατα διαστηματα για να ξεμουδιασει και του τριβεις την πλατουλα...εμεις 7 νωρες ταξιδι καναμε με την κορη μου οταν ηταν πιο μικρη και ολα μια χαρα....με αρκετες στασεις βεβαια...

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

εγω παντως αυτο για το οτι δεν κανει να κατσει πανω απο 2 ωρες στο καρεκλακι δεν το εχω ξανακουσει....

αληθεια? ολα τα βιβλια μου κ οτι εχω βρει στο ιντερνετ αυτο λενε..θα τι συζητησω κ με τη μαια βεβαια κ τον παιδιατρο

Εμείς πάντως από 3 μηνών που ταξιδευουμε με τη μικρή, σε 4 ώρες ταξίδι μια στάση κάνουμε, ίσως 2. Τη βγάζω απ το καθισματάκι, την ξαπλώνω στο κάθισμα κ την κρατάω κ αγκαλιά. Σχετικά με το αεροπλάνο τώρα επειδή θέλω να ταξιδέψω με αεροπλάνο μαζί της τι πρέπει να κάνω? Μιλάω για πτήση εσωτερικού, δεν είναι μεγάλη η διάρκειά της (50-60 λεπτά).

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

RavT θα την δεσουν πανω σου η στο μπαμπα της , τα μονα που θα κανεις ειναι να παρεις μερικα παιχνιδακια για να μην βαρεθει και ας ειναι η πτηση μικρη και κατα απογειωση και προσγειωσει να της δωσεις κατι να πινει για τα αυτακια...

καλυτερο ειναι το sling νομιζω για τοσο μικρο μωρο...

κι εγω ξερω πως δεν κανει πολλες ωρες στο καρεκλακι αυτοκινητου...

μπορεις να τα παρεις και τα 2 και να της αλλαζεις θεση...

στο τρενο δεν θα εχει καθολου χωρο να την βαλεις λιγο να ξαπλωσει οριζοντια στο καθισμα (με πολλη προσοχη βεβαια) για να ξεπιαστει??

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Κούκλα μου με το καλό να φέρεις στο κόσμο το μωράκι σου,

Και εγώ είμαι της γνώμης να ταξιδέψεις με τρένο γιατί είναι πιο ξεκούραστα, αλλά στο αεροπλάνο δεν θα σε αφήσουν να έχεις αγκαλιά το μωράκι σου κατά την απογείωση και προσγείωση.

θα δήλωσης ότι έχεις μωράκι όταν πας για τα εισιτήρια και έτσι θα σε βάλουν σε θέση που προσαρμόζουν κρεβατάκι, τουλάχιστον για υπερατλαντικά ταξίδια αυτό κάνουν

line_flow3_beg_39_time_1212811200_text_e720e5e3e3efedeffdebe120eceff520e5dfede1e9.gif

Κούκλα μου με το καλό να φέρεις στο κόσμο το μωράκι σου,

Και εγώ είμαι της γνώμης να ταξιδέψεις με τρένο γιατί είναι πιο ξεκούραστα, αλλά στο αεροπλάνο δεν θα σε αφήσουν να έχεις αγκαλιά το μωράκι σου κατά την απογείωση και προσγείωση.

θα δήλωσης ότι έχεις μωράκι όταν πας για τα εισιτήρια και έτσι θα σε βάλουν σε θέση που προσαρμόζουν κρεβατάκι, τουλάχιστον για υπερατλαντικά ταξίδια αυτό κάνουν

να εισαι καλα σε ευχαριστω για τις ευχες

Αγγλια-Ελλαδα δεν ειναι υπερατλαντικο ταξιδι κ δεν υπαρχουν οι θεσεις που λες. το μωρο πανω σου το κουμπωνουν, αυτο σιγουρα γιατι 10 χρονια ταξιδευω κ τα εχω δει

Ίσως κάποιες εταιρίες να μην έχουν μεγάλα αεροπλάνα για Αθήνα. Είχα κατέβει με ΒΑ και είχα εξυπηρετηθεί με το travel cot. Η αλήθεια είναι ότι είχα κάνει ΤΑ τηλέφωνα στην εταιρία και ο καθένας μου έλεγε κάτι διαφορετικό (από το δεν έχουν τέτοια υπηρεσία για Αθήνα μέχρι δεν ξέρουν τί αεροπλάνο θα έχει η πτήση που είχα κλείσει). Στο τέλος το άφησα στην τύχη και μου έκατσε μεγάλο αεροπλάνο (τρεις σειρές καθίσματα). Το μωρό το έχεις στην αγκαλιά σου 'δεμένο' στη ζώνη σου κατά την απογείωση/προσγείωση αλλά μπορείς να το κρατήσεις ξαπλωμένο στο χέρι σου στο πλάι ή όπως αλλιώς σε βολεύει. Το κρεββατάκι το βγάζουν μόλις σβήσει η ένδειξη για τις ζώνες. Πιο πριν, επειδή ανοίγουν κάτι σαν τραπεζάκι για να βάλουν το κρεββατάκι πάνω, απαγορεύεται. Μη φανταστείς κάτι μεγάλο, έχει το μέγεθος καλαθούνας...