Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΞΑΦΝΙΚΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΓΚΙΓΚΟΖ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΙΣ 8 ΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΗΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΗΡΕ ΚΟΡΤΙΖΙΝΗ ΑΤΑΡΑΞ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΡΑΣΤ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ ΠΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΛΦΑΡΕ ΤΗΣ ΝΕΣΤΛΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΗ ΣΕΚΛΟΡ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ) ΚΡΕΜΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διαφημίσεις

Μην ταράζεσαι, και η αλλεργία στο αγελαδινό γάλα είναι πολύ διαδεδομένη σε μωρά αυτής της ηλικίας. Υπάρχουν πολλά γάλατα για μωρά που παρουσιάζουν αυτή την αλλεργία, για τα οποία καλύτερα πιστεύω είναι να το συζητήσεις με τον παιδίατρο του μωρού να ας πει εκείνος πιο προτιμάει να δίνεται. Επίσης, υπάρχουν και κρέμες (για όταν με το καλό ξεκινήσετε στερεές τροφές) που δεν περιέχουν γάλα, για τέτοιες περιπτώσεις. Δεν ξέρω, δε, αν στο εξηγήσανε, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις η αλλεργία αυτή φεύγει μετά τον πρώτο έτος της ηλικίας (δεν είναι απόλυτος κανόνας, κατά περίπτωση πάει, αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό εξαφανίζεται).

wyaMp2.pngcEVCp2.png

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 10 ΜΕΡΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΓΚΙΓΚΟΖ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ? ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΙΣ 8 ΜΕΡΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΗΓΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΕΞΑΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΙΛΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΠΗΡΕ ΚΟΡΤΙΖΙΝΗ ΑΤΑΡΑΞ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΡΑΣΤ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟΥ ΓΑΛΑΤΟΣ ΠΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΛΦΑΡΕ ΤΗΣ ΝΕΣΤΛΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΑΘΕ ΚΑΙ ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΗ ΣΕΚΛΟΡ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ) ΚΡΕΜΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ξαναγυρνα αν μπορεις στον αποκλειστικο θηλασμο καταρχην...τα υπολοιπα σε λιγο γιατι γκαριζουν και τα δυο μαζι........

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

mhn agxvnesai me thn allergia ξαφνικα την παρουσιασαμε κι εμεις στους 3,5 μηνες.τωρα ειμαστε 16 και σε κανενα τριμηνο θα δοκιμασουμε μοσχαρι και τα της αγελαδας γενικοτερα.οσο για τις κρεμες υπαρχουν υποαλλεργικες.η γαστρεντερολογος που πηγαμε μας ειπε οτι συνηθως μεχρι τα 2 η συγκεκριμενη αλλεργια περναει.μην στεναχωριεσαι και να χαιρεσαι το παιδακι σου!

cathygeorge

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=30470

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=30143

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21508

οπως σου ειπαν οι αλλεγιες αυτες ειναι πια πολυ συχνο φαινομενο ...για αυτο το λογο σου ρποτεινω να διαβασεις τα παραπανω ποστς που εχει πολλες πληροφοριες και θα δεις οτι δεν εισαι η μονη μανουλα....το τριτο μεν αναφερεται σε παιδακια που θηλαζουν αλλα θα βρεις πολλες πληροφοριες γενικοτερα...

εαν μπορεις να τογυρισεις παλι σε θηλασμο θα ητανε το καλυτερο εαν οχι θελει πολυ υπομονη και καλο παιδιατρο και καλο αλλεργιολογο .....καποια στιγμη φευγει...εμας βεβαια οχι ακομη αλλα θα φυγει που θα παει...εχουμε πεσει επιπεδο

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

mhn agxvnesai me thn allergia ξαφνικα την παρουσιασαμε κι εμεις στους 3,5 μηνες.τωρα ειμαστε 16 και σε κανενα τριμηνο θα δοκιμασουμε μοσχαρι και τα της αγελαδας γενικοτερα.οσο για τις κρεμες υπαρχουν υποαλλεργικες.η γαστρεντερολογος που πηγαμε μας ειπε οτι συνηθως μεχρι τα 2 η συγκεκριμενη αλλεργια περναει.μην στεναχωριεσαι και να χαιρεσαι το παιδακι σου!

θα κανετε προκληση ή με δερματικα αυτοκολλητα ή με τα τσιμπιματα στο χερι θα το δειτε???

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

θα κανετε προκληση ή με δερματικα αυτοκολλητα ή με τα τσιμπιματα στο χερι θα το δειτε???

καταρχην ευχαριστω για την βοηθεια σας και κατα δευτερον τα ραστ αν αυτα εννοεις της πηραν αιμα και βγηκε αλλεργικη στο γαλα.

μια φιλη που δυστυχως ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ με το αγορακι της-τωρα 14 μηνων και ακομη δεν τρωει τιποτα...-το σκυλομετανιωσε που δε γυρισε στο θηλασμο και τραβιεται ετσι...μηπως οπως σου γραφει και η yasemi να επαναγαλακτισεις???καλο κουραγιο σε ο,τι αποφασισεις......

μια φιλη που δυστυχως ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ με το αγορακι της-τωρα 14 μηνων και ακομη δεν τρωει τιποτα...-το σκυλομετανιωσε που δε γυρισε στο θηλασμο και τραβιεται ετσι...μηπως οπως σου γραφει και η yasemi να επαναγαλακτισεις???καλο κουραγιο σε ο,τι αποφασισεις......

μηπως ξερετε να μου πειτε αν γινετε επαναγαλακτισμος εχοντας παρει εγω χαπια για να το κοψω?

μπες στην ενοτητα του θηλασμου!!σιγουρα θα σε βοηθησουν τα κοριτσια εκει η ακομη και η Αγλαια!!εγω δυστυχως δεν μπορω...απλα εχω διαβαδσει εδω στο φορουμ απο αλλα κοριτσια οτι το εχουν πετυχει...νομιζω μια κοπελια προκαλεσε επαναγαλακτισμο μετα απο μηνες... γυναικα που υιοθετησε μωρακι και καταφερε να θηλασει, και δε θα τα καταφερεις εσυ????ζητα γρηγορα βοηθεια καλη μου και θα τα καταφερεις!!!καλη επιτυχια

Διαφημίσεις

απ οτι καταλαβα η γαστρεντερολογος θα προτιμουσε να κανουμε εισαγωγη αλλα ο παιδιατρος θεωρει οτι ισως ειναι υπερβολη!θα δουμε. το θετικο ειναι οτι ανταποκριθηκε καλα μεχρι τωρα σε καθε νεα τροφη..αυγο πορτοκαλι ζυμαρικα σειρα εχει η ντοματα μετα ψαρι και μετα μοσχαρι και γαλα.ελπιζω μεχρι τα 2 να ξεμπερδεψουμε γιατι ειναι και παααααααααρα πολυ δυσκολος στο φαγητο και θα ηθελα να εχω περισσοτερες επιλογες.εχετε κι εσεις παρομοιο θεμα?

cathygeorge

καταρχην ευχαριστω για την βοηθεια σας και κατα δευτερον τα ραστ αν αυτα εννοεις της πηραν αιμα και βγηκε αλλεργικη στο γαλα.

ελα κοπελα μου η ερωτηση πηγαινε στη cathygeorge ...

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

• 2 months later...
μηπως ξερετε να μου πειτε αν γινετε επαναγαλακτισμος εχοντας παρει εγω χαπια για να το κοψω?

καλημέρα!

εμένα η κόρη μου είναι 1 έτους πλέον. Αρχίσαμε να καταλαβαινουμε για αλλεργία στο αγελαδινό γάλα ή σε κάποια πρωτεϊνη του όταν ξεκίνησε τις κρέμες γιατί από γάλα έπινε μόνο δικό μου. Η παιδίατρος και η γαστρεντερολόγος μας είπε ότι αν συνεχίσω με το θηλασμό μέχρι τουλάχιστον 1 έτους θα περνούσε. Έτσι κι έκανα, αποκλειστικό θηλασμό μέχρι και σήμερα. Κρέμες υποαλλεργικές (sinlac της Nestle) και κανονικά το φαγητό της και την φρουτοκρεμά της. Τώρα ήρθε η ώρα για την πρόκληση γάλακτος... Ειλικρινά δεν ξέρω αν θα της έχει περάσει από το θηλασμό, ξέρω όμως ότι το παιδάκι μου δεν ταλαιπωρήθηκε όλο αυτό τον καιρό αλλάζοντας γάλατα σε μια ηλικία τόσο βασική για την ανάπτυξή της. Φυσικά αυτή που μπορεί καλύτερα από όλες μας (που μιλάμε μόνο από εμπειρία προσωπική)να σε βοηθήσει είναι η Αγλαϊα που με τις γνώσεις της που έχει βοηθήσει ήδη πολλές κοπέλες με το θηλασμό.

Εγώ από πλευρας μου να σου ευχηθώ καλή τύχη με τον επαναγαλακτισμό εφόσον είναι εφικτός, να είσαι σίγουρη πως δίνεις το καλύτερο φάρμακο στο παιδί σου... Αν πάλι όχι, μην τρελένεσαι, πάντα υπάρχει λύση, γάλατα υπάρχουν πολλά απλά βρες έναν καλό αλλεργιολόγο να σε βοηθήσει και μην πειραματιστείς. Να ξέρεις πάντως πως ο κάθε γιατρός λέει τα δικά του, εμένα άλλα μου έλεγε η παιδίατρος και άλλα η γαστρεντερολόγος...Ακολούθα λίγο και το ένστικτό σου όμως αφού πάρεις την γνώμη και συμβουλή τους. Κανείς δεν ξέρει καλύτερα από εσένα το παιδί σου...