Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νερό στο 1ο εξάμηνο;

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!

Περιμένω το 1ο μου παιδάκι (είμαι 31+5 εβδ) και έχω πολλές απορίες, καθώς φοβάμαι και θέλω να τα κάνω όλα σωστά!

Μια απορία που έχω είναι για το αν το 1ο εξάμηνο δίνουμε καθόλου νέρο (βρασμένο) ή χαμομήλι.

¨Οταν ήμουν στη σχολή (νοσηλευτική), μία παιδίατρος επέμενε ότι το 1ο εξάμηνο το βρέφος δεν χρειάζεται καθόλου νερό ή χαμομήλι, παρά μόνο το γάλα του καθώς αυτό περιέχει και νερό και δεν αφυδατώνεται το μωρό. Ως τώρα αυτό είχα στο μυαλό μου και το υποστήριζα.

Τώρα όμως έρχονται μαμάδες και πεθερές και επιμένουν ότι πρέπει να του δίνω και νερό (βρασμένο) ή χαμομήλι ενδιάμεσα από τα γεύματα. Δηλαδή γεύμα κάθε 3 ώρες και στο ενδιάμεσο χαμομήλι (η αδερφή μου έδινε kinderte- ξέρω ότι καταργήθηκε- και έδινε ξένο γάλα. Εγώ θέλω να θηλάσω, τουλάχιστον να προσπαθήσω όσο περισσότερο μπορέσω!

Και κάτι άλλο, τον ανηψιό μου όταν γεννήθηκε, επέμεναν το πρώτο 24ωρο να μην φάει καθόλου, παρά του έδιναν από το νοσοκομείο μαύρο τσάι, λέγοντας ότι πρέπει να καθαρίσουν οι ακαθαρσίες από τον οργανισμό του!!!

Βέβαια, ο μικρός πεινούσε πολύ και η αδερφή μου τον τάισε το πολύ σε 8 ώρες.

Είναι σωστό αυτό που έκαναν από το νοσοκομείο; Αυτό που λέν οτι καλό είναι να θηλάσει από την πρώτη ώρα γέννησης; Πως είναι δυνατον 24 ώρες μόνο με τσάι; Καθώς επίσης, επιτρέπεται το τσάι;

΄

Ζητώ τα φώτα των έμπειρων μαμάδων ή της Αγλάιας.

Μπορεί να σας φαίνεται χαζή απορία, όμως πιστέψτε με, με προβληματίζουν και τέτοια "απλά" θέματα, μήπως και κάνω κάτι λάθος!

Ευχάριστώ!

Διαφημίσεις

απο οτι ξερω κ εψαξα κ εγω

1.νερο ξεκινα με τις στερεες τροφες,δηλ στους 6 μηνες.πραγματι δεν το χρειαζεται ο οργανισμος νωριτερα.νερο απο τη βρυση,οχι βρασμενο,οχι εμφιαλωμενο.

2.χαμομηλι δινεις η πινεις εσυ αν θηλαζεις σε περιπτωση δυσκοιλιοτητας

3.μαυρο τσαι;;;τι πιο φυσικο κ φυσιολογικο απο το γαλα της μαμας;;εννοειται οτι μπορεις να θηλασεις αμεσως ασχετα αν βγει γαλα απο την ερχη η οχι

Εμενα νερο μου ειπε μονο αν εχει λοξιγκα. Για την ακριβια την ρωτησα τι να κανω για το λοξυγκα και μου ειπε λιγο γαλα ή νερο. Τωρα αμα η θερμοκρασια φτασει τοθς 45 βαθμους το συζηταμε. Μεχρι τοτε το γαλα ειναι αρκετο. Αλλωστε δεν ειναι χαζα τα μωρακια να πιουν το αγευστο νερο.

Χαμομηλι παλι δεν χρειαζεται ασε που και αυτο ανοστο ειναι χωρις ζαχαρη..

Νηστικο 24 ωρες? Που γεννησε? Εδω τα ταϊζουμε αμεσως. Τον πρωτο επειδε ακανα χειρουργιο για να μην μεινει νηστικος μεχρι να συνερθω τον ταισε με το μπιμπερο ο μπαμπας του (οι μαιες του εδωσαν το γαλα) το δευτερο προλαβα και το βαλα στο στηθος πριν παω χειρουργιο

Αν θηλάζεις αποκλειστικά, δεν χρειάζεται τίποτα απολύτως, ούτε νερό, ούτε τσάι!

Το ιδανικό είναι να θηλάσει το μωρό μέσα στην πρώτη ώρα από τον τοκετό. Αυτό βέβαια σπάνια εφαρμόζεται εδώ! Πρέπει να επιμείνεις τουλάχιστον αν δεν σου το δώσουν μόλις γεννήσεις να σου το φέρουν αμέσως μόλις ανέβεις στο δωμάτιο (συνήθως περίπου 4 ώρες μετά τον τοκετό) και μόλις σου το φέρουν να το βάλεις αμέσως στο στήθος χωρίς να ακούσεις τίποτα αν σου λένε ότι δεν έχεις γάλα κλπ. Είναι σημαντικό για να μάθει το μωρό να θηλάζει και να πάρει το πρωτόγαλα!

Ενημερώσου τώρα όσο περισσότερο μπορείς από την ενότητα εδώ, καθώς και από διάφορα άλλα σάιτ που υπάρχουν, όπως αυτό http://www.thilasmos.gr/ που είναι πολύ περιεκτικό και ξέχνα ό,τι έχεις μάθει για γεύματα με απόσταση 3 ωρών και για μωρά που κοιμούνται όλη νύχτα κλπ. και όλα θα πάνε καλά!

Με το καλό!

Εννοείται ότι μαμάδες και πεθερές θα τις κρατάς απασχολημένες να μαγειρεύουν κανένα φαγητό τις πρώτες μέρες και να κάνουν καμιά δουλίτσα στο σπίτι, για να μη σε ζαλίζουν με τα χαμομήλια και τα νερά και με το "δεν χορταίνει το παιδί!" :rolleyes::lol::lol:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Νερο αν θηλαζεις αποκλειστικα δε θα δωσεις καθολου.

Το πρωτο τριημερο στο μαιευτηριο να βαζεις το μωρο συνεχεια στο στηθος, καθως οι ακαθαρσιες απο το εντερο, δηλ το μηκωνιο, θα καθαρισει απο το δικο σου πρωτογαλα και οχι απο τσαι.

Το τσαι θα χαλασει το εντερο του μωρου.

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια

Σας ευχαριστώ πολύ!

Νιώθω πραγματικά τυχερή που βρήκα αυτό το site, και μπορώ να εκφράσω τους προβληματισμούς μου, χώρις να παρεξηγηθώ!

εγω να σου πω και στα δυο παιδια μου ειχα αποκληστικο θυλασμο μεχρι και τον 9 μηνα αλλα νερο τους εδινα μετα τον 4 μηνα οχι γιατι μου ειπε η παιδιατρος η γιαγιαδες αλλα ο γιος μου οταν εβλεπε το νερο στο μπουκαλι παθενε παρακρουση ετσι το εδινα και η παιδιατρο μου μο ειπε αφου θελει το παιδι δεν ειναι κακο τωρα σου σου πω την αληθεια ειναι στην δικια σου αποφαση τι νομιζεις καλητερο εγω εδινα .

• 5 months later...

Θα ήθελα και εγώ να μάθω περισσότερα πάνω στο θέμα του νερού στους 6 πρώτους μήνες. Το μωρό μου είναι 2 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Μια σύμβουλος θηλασμού μου είπε οτι για τους 6 πρώτους μήνες δε χρειάζεται να δώσω κάτι άλλο εκτός απο το δικό μου γάλα. Ελα όμως που έπαθα και εγώ το ίδο με την dora- μαμά΄, θεία και πεθερά επιμένουν ότι πρέπει να δόνω νερό στο μωρό και έχουν φρικάρει που του δίνω μόνο γάλα γιατί "θα κολλήσει το στόμα του"!!!

Το πρόβλημά μου είναι οτι μένω στην Αγγλία και θα έρθω για διακοπές στην Ελλάδα τον Ιούλιο και αναρωτιέμαι μήπως όντως πρέπει να του δίνω νερό όταν έρθω λόγω της πολλής ζέστης. Εχω ακούσει ότι αυτό μπορεί να μειώσει την παραγωγή μου γιατί το μωρό θα ξεδιψάει με το νερό οπότε θα χρειάζεται λιγότερη ποσότητα γάλατος.. Ισχυει? Υπάρχει κάποια που να ξέρει κάτι πάνω στο θέμα?

e5s2p1.png

Εγω γεννησα περσι 6 ιουνιου οποτε περασαμε με τον μπεμπη ολους τους καυσωνες!Δεν εδωσα καθολου νερο(μεχρι 6 μηνων) απλα οποτε εκλαιγε τον εβαζα στο στηθος!Δηλαδη ειτε πειναγε ειτε διψουσε τον καλυπτα με γαλα!Το γαλα μας περιεχει πανω απο 80% νερο!!!Ο παιδιατρος μου ειχε πει στις μεγαλες ζεστες η αν ειμαι εξω με καυσωνα να βαζω το μωρο στο στηθος και χωρις να κλαιει!

eugie αν νιωθεις ανασφαλεια που θα εισαι ελλαδα με τοσο μεγαλη διαφορα θεμοκρασιας ο πιο καταλληλος να σου απαντησει ειναι ο παιδιατρος σου!

Και μην ακουτε μανουλες που δεν εχουν θηλασει... γνωριζουν πολυ λιγοτερα πραγματα αφου δεν το εχουν βιωσει και δεν εχουν ψαξει αρκετα!Δεν το παιζω ειδημων αλλα αν ακουγα πχ την μαμα μου δεν θα ειχα θηλασει ουτε μια εβδομαδα!

καλησπέρα, εμενα η μικρη μου είναι περίπου 2 1/2 μηνων και τη θηλαζω αποκλειστικα. Ρωτησα τη παιδιατρο αν κανει να πινει νερο τωρα με τη ζεστη και μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα, ο προβληματισμος της ηταν μηπως μειωσει το φαι. Εμενα ηπιε με μεγαλη ευχαριστηση το νερο και οσο για την ορεξη της αυξηθηκε...:shock: τι να πω ειναι και στο παιδι....

Λινακι μου κοιμήσου..... σε παρακαλώ!!!

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας... Θα ρωτήσω βέβαια και το γιατρό μου εδώ, αλλά ήθελα να δω και πως το αντιμετωπίζετε εσείς στην Ελλάδα με την ζέστη. Μου φαίνεται οτι θα ξεκινήσω απλά δίνοντας πιο συχνά από το γάλα μου και αν δω οτι το μωρό χρειάζεται υγρά και δεν καλυπτεται με αυτό, τότε θα δώσω και νερό.

e5s2p1.png

κι εγω θηλαζω αποκλειστικα το μωρο μου

με τις πολλες ζεστες τα ακουσα απο τους δικους μου<να σημειωσω οτι περα απο τις γιαγιαδες μου καμια αλλη γυναικα στο σοϊ δεν θηλασε.......ειμαι η πρωτη>

επειδη δεν εδινα νερο στο μωρο και μου ελεγαν οτι θα επρεπε να ντρεπομαι γιατι θα καταφερω να παθει αφυδατωση το παιδι μου......

ξερω οτι σε μωρακια που μονο θηλαζουν δεν χρειαζεται τιποτε αλλο

<ρωτησα και παιδιατρο>

αν και κοντευαν να με τρελλανουν δεν εδωσα τιποτα στο μωρο μου παρα μονο το γαλα μου σε καθε γευμα και οποτε γκρινιαζε<πιθανον να διψουσε> ουτε αφυδατωσε επαθε ουτε τιποτα

ειπαμε βεβαια αν φτασει 45 βαθμους δεν θα το αφησω να ξεροσταλιασει κιολας

D1Uip3.png

Καλησπέρα κορίτσια!

Περιμένω το 1ο μου παιδάκι (είμαι 31+5 εβδ) και έχω πολλές απορίες, καθώς φοβάμαι και θέλω να τα κάνω όλα σωστά!

Μια απορία που έχω είναι για το αν το 1ο εξάμηνο δίνουμε καθόλου νέρο (βρασμένο) ή χαμομήλι.

¨Οταν ήμουν στη σχολή (νοσηλευτική), μία παιδίατρος επέμενε ότι το 1ο εξάμηνο το βρέφος δεν χρειάζεται καθόλου νερό ή χαμομήλι, παρά μόνο το γάλα του καθώς αυτό περιέχει και νερό και δεν αφυδατώνεται το μωρό. Ως τώρα αυτό είχα στο μυαλό μου και το υποστήριζα.

Τώρα όμως έρχονται μαμάδες και πεθερές και επιμένουν ότι πρέπει να του δίνω και νερό (βρασμένο) ή χαμομήλι ενδιάμεσα από τα γεύματα. Δηλαδή γεύμα κάθε 3 ώρες και στο ενδιάμεσο χαμομήλι (η αδερφή μου έδινε kinderte- ξέρω ότι καταργήθηκε- και έδινε ξένο γάλα. Εγώ θέλω να θηλάσω, τουλάχιστον να προσπαθήσω όσο περισσότερο μπορέσω!

Και κάτι άλλο, τον ανηψιό μου όταν γεννήθηκε, επέμεναν το πρώτο 24ωρο να μην φάει καθόλου, παρά του έδιναν από το νοσοκομείο μαύρο τσάι, λέγοντας ότι πρέπει να καθαρίσουν οι ακαθαρσίες από τον οργανισμό του!!!

Βέβαια, ο μικρός πεινούσε πολύ και η αδερφή μου τον τάισε το πολύ σε 8 ώρες.

Είναι σωστό αυτό που έκαναν από το νοσοκομείο; Αυτό που λέν οτι καλό είναι να θηλάσει από την πρώτη ώρα γέννησης; Πως είναι δυνατον 24 ώρες μόνο με τσάι; Καθώς επίσης, επιτρέπεται το τσάι;

΄

Ζητώ τα φώτα των έμπειρων μαμάδων ή της Αγλάιας.

Μπορεί να σας φαίνεται χαζή απορία, όμως πιστέψτε με, με προβληματίζουν και τέτοια "απλά" θέματα, μήπως και κάνω κάτι λάθος!

Ευχάριστώ!

θα στα πει ολα ο παιδίατρος! μην ανησυχεις, με το καλό!

age.png