Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μηπως τον παραταϊζω???

Recommended Posts

Εδω ξεκιναμε τις στεραιες τροφες λιγο πιο νωρις... Αρχιζουμε στον 5ο περιπου με λαχανικα και στον 6 βαζουμε φρουτα. Κρεμες δεν δινουμε καθολου (μονο λιγο για να πειξουν τα φρουτα),

Ο μικρος μου ειναι 5μιση μηνων. Αρχισαμε με λαχανικα πριν τρεις βδομαδες. Τωρα τρωει περιπου 200ml φαγητο και μετα στο καπακι θηλαζει. Χτες τον ξεκινησα και φρουτα. Θηλαζει το απογευμα και εφαγε παλι 200ml φρουτο. Σημερα βεβαια κοιμηθηκε πιο πολυ και εφαγε 4 φορες αλλα σε γενικες γραμμες θηλαζει 5 φορες, τρωει 2 γευματα και πινει και 100ml συμπληωμα το βραδυ..

Δεν ειναι πολλα για την ηλικια του??

Διαφημίσεις

ο γιατρος τι λέει?

ο μικρός δείχνει να πεινάει? ή τρώει επειδή τον ταϊζεις?

πάντως οταν τα παιδάκια είναι τοσο μικρά δεν νομίζω οτι πρεπει να περιορίζουμε την όρεξη τους αρκεί να μην φαίνεται οτι υπάρχει θέμα βάρους. Δλδ υπάρχουν ειδικά σε αυτές και λιγο μεγαλύτερες ηλικίες παιδιάκια που τρώνε απιστευτα κια όμως είναι φυσιολογικότατα.

Και τελος πάντων καλό πραγμα είναι το καλόφαγο παιδακι με την εννοια οτι δεν σε παιδευει, αμέσως το καταλαβαίνεις αν κατι του συμβαίνει διότι του κόβεται η όρεξη και τελος πάντων δεν είσαι απο εκείνες τις δυστυχες μαμαδες που είναι όλη την ημέρα με ενα πιάτο στο χέρι.

Οσο για το καλοφαγο τι να σου πω ποσο το χαιρεται η γιαγια! Εγω τα μαζευα ολα στο στομα μου και τα εφτινα μια και καλη!

Η γιατρος μου εχει πει οτι η ποσοτητα των στερεων που τρωει ειναι ικανοποιητικη και κανονικα δεν θα επρεπε να του δινω γαλα μετα. Προβλημα βαρους δεν εχουμε προς το παρον μια και ειναι ελαφρως πιο κατω απο το μεσο ορο για το υψος του. Και βασικα δεν ανυσηχω γιατι ο μεγαλος μου γιος που ηταν πολυ πιο βαρυς σε αυτη την ηλικια εχει κολλησει 6 μηνες στα 13 κιλα και εχει αποθεματα τωρα που λογω ιωσης δεν τρωει. Απλα ανυσηχω για το στομαχακι του μικρου φαγανα μηπως του δημιουργησω προβλημα με το πολυ φαγητο..

O δικός μου είναι 9,5 μηνών. Μας πήρε 3 μήνες να μάθουμε να τρώμε (αρχίσαμε από 6 μηνών), τώρα τρώμε φρούτα για δεκατιανό, σούπα για μεσημεριανό και λαχανικά για απογευματινό. Παρατήρησα ότι όσο και να τον ταϊσω, τρώει. Και μετά το μεσημεριανό φαγητό θηλάζει κιόλας (εργάζομαι και επιστρέφω στις 4 όπου και τον θηλάζω). Τελευταία μετά τον μεσημεριανό θηλασμό έβγαζε γουλιές και μια φορά μου έκανε και εμετό (ποτε, ποτέ δε μου είχε κανει εμετό!). Ετσι του περιόρισα την ποσότητα του φαγητού, κοιτάζω να του δίνω λιγότερο από 200ml, εξάλλου βασική τροφή μέχρι να χρονίσει είναι το γαλατάκι της μαμάς. Και από βάρος δεν έχουμε πρόβλημα, τον προηγούμενο μήνα ήταν 76 πόντους και 10.500 κιλά.

Πιστεύω πως είναι η ποσότητα που του δίνεις είναι μεγάλη για την ηλικία του μωρού σου, παρατήρησε όμως το ίδιο να δεις πώς αντιδρά. Μήπως να δοκιμάσεις να τον θηλάζεις πριν το φαγητό, ώστε να μη χάνει γεύμα θηλασμού. Είναι ακόμα μικρούλης για να αντικαταστήσεις γεύματα, η γενική ιδέα σ' αυτη την ηλικία είναι απλά να του εισάγεις νέες γεύσεις.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Το απογευμα πρωτα θηλαζει και μετα τρωει φρουτοκρεμα. Μεχρι στιγμης γευμα θηλασμου εχει χασει χτες και σημερα γιατι ξυπνησε αργα το πρωι...

Σπανια δειχνει να μην θελει κατι και σε αυτη την περιπτωση δεν τον πιεζω να φαει και του δινω γαλα. Αυτη την στιγμη ο στοχος μου ειναι οταν γινει 7 μηνων και αρχισει το κρεας να μην θηλαζει μετα το μεσημεριανο φαγητο

Διαφημίσεις