Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

υπνος την ημερα

markela

Recommended Posts

Καλή χρονια κοριτσια και οτι ποθειται, να χαιρεστε τα παιδακια σας.

Εχω την εξής απορια-αγχος που με τρωει.

Η μικρή μου είναι 9 μηνων και εχουμε το εξης προγραμμα υπνου. Κοιμομαστε κατα τις 9 το βράδυ και ξυπνάμε κατα τις 7 το πρωι (κάποιες νυχτες ξυπναμε καποιες όχι δεν υπάρχει στανταρ κατάσταση. Τρωμε το πρωι το γάλα παιχνιδι στρατα δοκιμες για πεπάρτημα και κατα τις 9.30 την βαζω για ύπνο μεχρι τις 11 οπου ξυπναει για φρουτοκρεμα. Εκει τρωμε μια ωρα χαλαρα και μετα παιχνιδι καμια βολτα και κατα τις 2 ξανα υπνος μεχρι τις 3 που ξυπναει και τρωει μεσημεριανο παλι καμια ώρα και κατα τις 5 την βαζω για υπνο μεχρι τις 6.30 που ξυπναει τρωει φρουτοκρεμα και παιζουμε παιχνιδια μεχρι τις 9 οπου κοιμομαστε.

Το θέμα είναι είναι ότι πολλες φορες την βαζω για υπνο με το ζορι την ημερα, αλλα αν δεν το κάνω μετα γκρινιαζει και δεν θελει να φαει ή θελει να πιει γαλα και να κοιμηθει ή τρωει όσο τρωει πεφτει ξερή για υπνο χωρις να κατεβει το φαι στο στομαχι και οταν ξυπναει κάνει εμετο.

Αγχωνομαι γιατι ο μεσηριανος της υπνος ουσιαστικά διακοπτεται για να φαει.

Νιωθω σαν κακια μάνα καθε φορά που την βάζω για υπνο. Ενω νυστάζει κλεινει τα ματάκια της αλλα κλαιει. Και βεβαια την ημερα μόνο με κουνηματα κοιμάται. Ποσες ώρες πρέπει να κοιμάται την ημέρα το 9 μηνών;

αγχωνομαι μηπως την βαζω και κοιμάται πολύ..

Εχει καμια μαμα να μου πει εαν κανω σωστα ή όχι ή μήπως αγχωνομαι τσαμπα δεν ξέρω σε μια κουταλια νερό πνιγομαι μου φαινεται:oops:

5iSD.jpgkDASp2.png

Διαφημίσεις

Καλή χρονιά κοριτσάκι μου και να χαίρεσαι την οικογένειά σου!

Ο γιος μου είναι 8 μηνών και ακολουθούμε το πρόγραμμα που είχε και η κόρη μου. Το βράδυ κοιμάται γύρω στις 21:30 και ξυπνάει γύρω στις 07:00 με 07:30 το πρωί. Του δίνω το γάλα και τον ξαναβάζω για ύπνο (συνήθως κάνει κακά του εκείνη την ώρα, τον σηκώνω και τον αλλάζω και τον βάζω πάλι στην κούνια του) και ξυπνάει γύρω στις 10:30. Του δίνω τα φρούτα και μένει ξύπνιος μέχρι τις 13:30 έως 14:00 που τρώει το μεσημεριανό. Μετά πάλι για ύπνο το αργότερο μέχρι τις 16:30 και γύρω στις 17:30 του δίνω την κρέμα. Έπειτα μένει ξύπνιος μέχρι τις 21:30 που κοιμάται για βράδυ.

Για μένα ήταν πολύ βασικό να του καθιερώσω τον μεσημεριανό ύπνο γιατί αλλιώς κοιμόταν πιο αργά το βράδυ... Και σιγά σιγά θέλω το 21:30 να το κάνουμε 20:30 αλλά δεν βοηθάει η μεγάλη μου σε αυτό μιας και είτε θα είμαστε βόλτα και εκείνη την ώρα θα γυρνάμε, είτε θα κάνει φασαρία...

Προσωπικά με έχει βολέψει και εκείνος είναι ήρεμος...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ευχαριστώ για την απάντηση, θα προσπαθήσω να την βάλω και εγω σε ένα τετοιο προγραμμα και θα δουμε. Να χαιρεσαι τα μπέμπακια σου:-P

5iSD.jpgkDASp2.png

Κι εσύ να χαίρεσαι την κουκλίτσα σου!

Θα σε βολέψει το συγκεκριμένο πρόγραμμα και το βασικότερο, θα έχει το παιδί μεσημεριανό ύπνο...

Μην περιμένεις να αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη, θέλει λίγο υπομονή κάθε αλλαγή!

Καλή επιτυχία!

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Έχω την αίσθηση, μπορεί να κάνω και λάθος, ότι κοιμάται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα με αποτέλεσμα να τα "χάνει" λιγάκι. Κι εμείς πάνω-κάτω το ίδιο πρόγραμμα με την Ελένη έχουμε. Ξυπνάνε το πρωί, γαλατάκι. Μετά ξανά στο κρεβάτι για ύπνο και όταν ξυπνάνε, φρουτόκρεμα. Παιχνίδι, βόλτες έξω με το καρότσι, ξανά παιχνίδι μέχρι το μεσημεριανό. Το μεσημεριανό τον ύπνο δεν τους τον χαλάω και έχουν μάθει κι εκείνες και αν δεν τις πάω στο κρεβάτι τους μετά το φαγητό αρχίζουν την γκρίνια. Το απόγευμα κρέμα και ξανά παιχνίδια μέχρι το βραδινό μπανάκι τους, γάλα και ύπνο. Αυτό το πρόγραμμα είναι σταθερό εδώ και μήνες και το ζητάνε πλέον και μόνες τους. Δοκίμασε αυτό που σου λέει η Ελένη, φαντάζομαι ότι θα το βολέψει το μωρό κι εσύ θα μπεις σε ένα πρόγραμμα πιο σταθερό.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

Κοριτσια να σας ρωτησω κι εγω το εξής

Η δικια μου κοντευει 5,5 μηνων. Σε λιγες μερες θα παμε στην παιδιατρο οπου θα μας ξεκινήσει σιγα σιγα στερεες τροφες.

Εμενα μεχρι στιγμης που τρωει μονο γαλα, τρωει στις 09:00-12:00-15:00-18:00-21:00. Το ξερει, της αρεσει, μας βολευει όλους. Στα ενδιαμεσα κοιμαται απο τις

10:00-10:45, 13:00-13:30, 15:30-17:30 και μετα ξανα το βράδυ ή μπορει και ριξει κι ενα υπνακο μεταξυ του απογευματινου-βραδυνου αν δεν εχει κοιμηθει καλα το μεσημερι (ολα αυτα που σας γραφω, στο περίπου).

Οταν θα μπουν ολα τα ειδη τροφής, δλδ γαλα, φρουτοκρεμα, φαγητο, κρεμα, γαλα, αντίστοιχα, τα ωραρια φαγητού να της τα κρατησω ετσι οπως ειναι, η να τα αλλαξω λίγο? Τι πιστευετε εσείς που εχετε εμπειρία?

Να σημειωσω εδω, οτι το πρωι ξυπναει απο τις 08:15-08:30 περίπου, σερί από τις 21:15-21:30 το βράδυ, αλλα δεν γκρινιάζει, καθεται στην κουνια μονη της.

CYaip2.png

Smouts να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, να είναι πάντα γερό!

Το παιδί όταν θα μπούν οι στέρεες τροφές θα πρέπει να κάνει 5 γεύματα την ημέρα που εσείς ήδη τα κάνετε. Εφ' όσον σε βολεύουν οι ώρες και το μωρό είναι ήρεμο, δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Εγώ του είχα αλλάξει το πρωινό (κι εμένα γύρω στις 9 έτρωγε το πρωί) επειδή μας πήγαινε πίσω το πρόγραμμα και κοιμόταν αργά το βράδυ. Ούτως ή άλλως, μεγαλώνοντας θα κοιμάται λιγότερο και θα διαμορφώσει κάποια στιγμή το τελικό πρόγραμμα του...

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Smouts, i diki mou beba einai konta 9 minon. otan itan 5.5 eixe akribos to idio programma fagitou me tin diki sou. Tora me tis trofes exei allaksei ligo. gala to proi peripou stis 8:00,upnos kata tis 9:00. Froutokrema peripou stis 11:00 (den kratiete parapano), upnos kata tis 12:00+. Fagito stis 3:00, upnos kata tis 4:00 krema stis 6:00 (isos ksanakoimithei 7 me 8 kai gala stis 9:00, upnos peripou 9:30 os to proi.

Ola auta isos "paizoun" apo imera se imera alla einai to kentriko programma pou prospathoume na kratame. Oso perissotero koimounte toso to kalytero pantos. einai pio xaroumena / ksekourasta kai dokimazoun ena soro pragmata. paixnidi, fagito, volta... ola einai pio eukola. ego prospatho na tin koimiso oso kai an kleei. ksero oti einai apo kourasi to klama. an den ta katafero se 10 me 15 lepta tin sikono kai telos (auto kapou to diavasa, ena biblio gia ton upno ton moron).

Ευχαριστω Ελενη μου, κι εγω το εχω σκεφτεί αυτο για το ισως λιγο πιο πρωινο, αλλα με βολευει γιατι ετσι κοιμαμαι κι εγω λιγο σαν ανθρωπος, που σε λιγους μηνες που θα γυρισω στη δουλειά και που ξεκιναω 08:30, θα πρεπει να το ξεχασω. Και επισης, επειδή ο αντρας μου γυριζει γυρω στις 20:00 απο τη δουλεια, και κατα τις 20:30 την κανουμε μπανακι παρεα, και την ταιζω στις 21:00 για να προλαβαινει λιγο να τη βλεπει κι αυτος γιατι ουσιαστικα ειναι η μονη ωρα που τη βλεπει και του αρεσει να κανει κατι με τη μικρη. Κι ετσι πεφτει κατα τις 21:15-21:30 το αργοτερο μολις φαει και ρευτει δλδ. Αλλα ετσι το κανουμε απο την αρχή, οποτε και η μικρη το εχει μαθει και ειναι πολυ ευχαριστημενη και ηρεμη.

CYaip2.png

Ευχαριστω κι εσενα μιραντα μου. Και εμεις, με διαφορα μισής ωρας πανω κατω σε μια μερα αλλα γενικως αυτή ειναι η κεντρική ιδεα. Αυτο με τον ύπνο δεν το ειχα σκεφτεί στο 15λεπτο δηλαδή, γιατί καμια φορα, οταν ειμαστε στη μαμα μου, γκρινιαζει πολύ απο τη νύστα και δεν κοιμαται τελικα. Και αφου τη σηκωσεις δεν γκρινιάζει? Πώς την απασχολείς μετά? Αυτά μου τα κανει, συνηθως οταν ειμαστε εκτος σπιτιου. Στο σπιτι, προς το παρον τουλαχιστον, δεν κανει γκρινιες για ύπνο

CYaip2.png

Διαφημίσεις

Smoutsaki, αυτό που έχω να προσθέσω εγώ είναι πως όπως και να της διαμορφώσεις το πρόγραμμα μεγαλώνοντας η μπεμπα και προσθέτοντας σταδιακά στερεές τροφές στο "μενού" της, προς Θεού μην πειράξεις το νυχτερινο της τον ύπνο. Είσαι πολύ τυχερή που σου κοιμάται τόσες ώρες το βράδυ και αδιαμαρτύρητα,και ο βραδινός ο ύπνος είναι πολύ βασικός για την ηρεμία ενός παιδιού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βέβαια, μη νομίζεις ότι μεγαλώνοντας θα σου κοιμάται τόσο πολύ μέσα στην ημέρα. Εκτός απ'το μεσημεριανό τον ύπνο, άντε κανά μισάωρο το πρωί και ίσως κανά μισάωρο το απογευματάκι. Μια χαρά θα τα πάει η μικρούλα σου.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

ναι οχι, δεν εχω τετοιο σκοπο. Απο ημερων το εχω καθιερωσει, τωρα θα το αλλαξω, που παει τοσο καλα (φτου φτου παναγιτσα μου). Παντως χτες, το μεσημεριανο το ματιασα μαλλον, γιατι δεν κοιμοταν με τιποτα, κι εκλαιγε. Ε, μετα απο 45 λεπτα τη σηκωσα και την εφερεα στο σαλόνι και τελικα δεν κοιμηθηκε καθολου.

Τωρα βεβαια αυτες τις μερες, κλαει μεσα στην ημερα χωρις λογο, ενω παλια δεν το εκανε. Μηπως ειναι ουλακια? θυμιζω οτι ειναι 5,5 μηνων σχεδον

CYaip2.png

MPOREI NA EINAI KAI TA DONTAKIA. KAI TA 3 ANIPSIA MOU BGALAN DONTIA APO TON 4o!!! H DIKIA MOU TIPOTA AKOMA. PANTOS OSO MEGALONOUN ALLAZOUN KAI DISTIXOS EMEIS PREPEI NA PROSARMOSTOUME STO PROGRAMMA TOYS. DEN KSERO ALLA I DIKI MOU OTI THELEI KANEI. AN DEN THELEI YPNO OTI KAI NA KANO EGO PERISEUEI... PREPEI NA EXOUME PANTA STO MIALO MAS OTI ALLAZOUN KATHE MERA!

πολλα και εμενα ακομα αν μπορει θα με βαλει στο στομα της. Αλλα ευτυχως δεν μπορει. Γενικως, κανει μια μπουνια το χερι της και προσπαθει να το χωσει ολο μεσα

CYaip2.png

Διαφημίσεις

Αχ κοριτσια τι πονεμενο θεμα ο υπνος....η μικρη μου 6μηνων πλεον κοιμαται λιγες ωρες.το βραδυ τρωει τελευταια φορα κατα τις 11:30 οπου και κοιμαται,ξυπναει γυρω στις 4:30 για να φαει επειτα στις 7:00 ξνα υπνος μεχρι τις 10:30 που ξυπναει κανονικα.κατα τη διαρκεια της μερας με πολυ κοπο κοιμαται μια ωρα το μεσημερι και επισης με κλαμα μετα το μπανιο στις 9:00 το βραδυ αλλα οχι παντα.αν βγουμε βολτα με το καροτσι ομως παντα θα κοιμηθει..τι να κανω εχετε καμια ιδεα?

YZ36p2.png

OZiRp2.png

πολλα και εμενα ακομα αν μπορει θα με βαλει στο στομα της. Αλλα ευτυχως δεν μπορει. Γενικως, κανει μια μπουνια το χερι της και προσπαθει να το χωσει ολο μεσα

Μην το ψάχνεις, τα ουλάκια της είναι. Μπορεί και να μη σου βγάλει δοντάκι από τώρα, μπορεί απλώς να την "τρώνε". Η μία μικρή μου 3 1/2 μηνών να μας φάει όλους αν μπορούσε. Και το πρώτο δοντάκι το έβγαλε στους 10. Βοηθάνε πολύ, ξέρεις, αυτά τα "παιχνίδια" (δεν έχω ιδέα πώς λέγονται) που τα βάζεις είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη και όταν δεις ότι το μωρό παλεύει με τα ούλα του, της το τρίβεις σιγά-σιγά πάνω στα ούλα ή το κάνει από μόνη της αν μπορεί.

wyaMp2.pngcEVCp2.png