Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χαμομήλι

T_BA

Recommended Posts

Καταρχήν να πω τα Χρόνια Πολλά σε όλα τα μέλοι με υγεία και ευτυχία το νέο έτος. Έχουμε ένα αγοράκι 5,5 μηνών το οποίο θηλάζει αποκλειστικά.Οι γιαγιάδες μας είπανε ότι καλό είναι μια φορά την ημέρα να του δίνουμε λίγο χαμομήλι παιδικό (π.χ. της milupa) για να ανακουφίζετε καλύτερο το μωρό μας, βέβαια εμείς δεν έχουμε παρατηρήσει κάτι ανησυχητικό μιας και μετά από κάθε γεύμα μας ρεύεται και ούτε προβλήματα με κολικούς έχουμε αντιμετωπίσει. Ήθελα να ρωτήσω αν ενδύκνειται για τόσο μωρό το χαμομήλι μιας και το φαγητό από ότι μας είπε ο παιδίατρος θα ξεκινήσουμε κατά τις 15 Γενάρη και ούτε νερό δεν του έχουμε δώσει ακόμη στον μικρό μας.Υπάρχει πρόβλημα αν ξεκινήσουμε να του δίνουμε χαμομήλι?

Διαφημίσεις

δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνετε χαμομήλι στο μικρό σας. ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο μπορείτε να του προσφέρετε. μπείτε, αν θέλετε, στην ενότητα του θηλασμού να ενημερωθείτε για πολλά. καλές γιορτές και να σας ζήσει ο μικρούης

το χαμομηλάκι σιγουρα δεν θα του κάνει κακό. Εγω του ειχα δώσει πρωτη φορά οταν ήταν 3 μηνών αλλα δεν του άρεσε. Δεν είναι κακό να ξεκινάει να παίρνει γεύσεις αφού ουτως η αλλως θα ξεκινήσετε το φαγητό πολυ συντομα.

Οταν ο ανθρωπος κάνει σχέδια η μοιρα κουνάει το κεφάλι και γελάει.........

δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνετε χαμομήλι στο μικρό σας. ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο μπορείτε να του προσφέρετε. μπείτε, αν θέλετε, στην ενότητα του θηλασμού να ενημερωθείτε για πολλά. καλές γιορτές και να σας ζήσει ο μικρούλης

Συμφωνώ:-) και εγώ αυτή την οδηγία είχα από την παιδίατρο!!

Μπορείτε εκτός από την ενότητα του θηλασμού στο parents.gr να επισκεφθείτε και το παρακάτω

http://www.thilasmos.gr/protes%20trofes.htm

9Af0p2.png

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του δώσετε χαμομήλι ειδικα το milupa δεν θα του προσφέρει τίποτα, από το μητρικό γάλα παίρνει ότι έχει ανάγκη γι΄αυτό άλλωστε συνιστάται ο θηλασμός να είναι αποκλειστικός. Ξεκινωντας τις στέρεες τροφές θα πιει νεράκι για να μην διψάει και για να μπορεί να κάνει κακά του.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

το χαμομηλάκι σιγουρα δεν θα του κάνει κακό. Εγω του ειχα δώσει πρωτη φορά οταν ήταν 3 μηνών αλλα δεν του άρεσε. Δεν είναι κακό να ξεκινάει να παίρνει γεύσεις αφού ουτως η αλλως θα ξεκινήσετε το φαγητό πολυ συντομα.

τα μωρά που θηλαζουν αποκλειστικα δεν χρειαζονται ουτε χαμομηλι ουτε νερο. δεν έχει να του προσφέρει τίποτα. αντίθετα, μπορεί να βλάψει.καλό είναι να μήν δίνουμε λανθασμένες οδηγίες σε μαμάδες που θηλάζουν ...απλά αντικαθιστούμε τις γιαγιάδες.....:?

από μια αναζητηση στο google..... :

Το μωρό πρέπει να πίνει μόνο μητρικό γάλα. Οτιδήποτε άλλο (νερό, τσάι, χαμομήλι, χυμοί, έτοιμο γάλα) ακόμη και οι πιπίλες είναι δυνατό να παρεμποδίσουν την αρμονική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στη μητέρα και στο θηλάζον μωρό της, μια σχέση που στηρίζεται στην αρχή της «προσφοράς και της ζήτησης». Η μητέρα είναι σε θέση να παράγει το γάλα που χρειάζεται το μωρό της. Με τον όρο ότι κάθε φορά το μωρό καλύπτει την ανάγκη του για τροφή αποκλειστικά από τη μητέρα. Ακόμη και στις πιο ζεστές μέρες του χρόνου, ένα θηλάζον μωρό στο οποίο δεν έχει ακόμη γίνει η εισαγωγή άλλων τροφών, δεν χρειάζεται καθόλου επιπλέον νερό.

από:

Το Φυλλάδιο «Πώς θα ξέρετε ότι το υγιές, τελειόμηνο μωρό σας παίρνει αρκετό γάλα» από το Βασικό Πακέτο Φυλλαδίων του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδας La Leche League.

- Το βιβλίο “The Womanly Art of Breastfeeding”, εκδόσεις LLLI.

(http://www.oneira.gr/index.php?target=pages&page_id=how_mother_knows)

Γιατί να του δώσεις χαμομήλι?Ασε τις γιαγιάδες να λένε.Παλιά έδιναν και τήλιο στα παιδιά για να κοιμούνται.Ειδικά αυτά του εμπορίου είναι απαράδεκτα.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ολοκληρωμένες απαντήσεις σας και απ΄το γεγονός ότι απαλλάξατε την γυναίκα μου και εμένα από ένα βάρος ότι επρέπε να του δίνουμε χαμομήλι τόσο καιρό και δεν το κάναμε και αισθανόμασθαν μήπως του κάναμε κακό που δεν του δίναμε χαμομήλι.Καλές Γιόρτες να περάσετε μαζί με την οικογένειά σας και να είστε καλά.

Εγώ δίνω στον μικρό μου απο 2 μηνών χαμομηλάκι λόγο έντονων κολικών, τουλάχιστον ηρεμεί λιγάκι αφού καταφέρνει να κάνει κακάκια του και σταματάει να γίνετε κατακόκκινος απο το πολύ σφίξιμο :-(.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να του δίνεις χαμομήλι εφόσον δεν αντιμετωπίζετε ούτε κολικούς (είστε πολύυυυυυ τυχεροί).

Διαφημίσεις

Είναι πολύ κακό να παίρνει κάτι που περιέχει πάνω από 80% ζάχαρη

Αν το μωρό χρειαζόταν χαμομήλι, η μαμά θα είχε ένα στήθος με χαμομήλι

Καλό είναι τα μωρά να γνωρίζουν φυσικές γεύσεις και όχι γεύσεις που είναι τόσο κοντά στα junk food! :wink:

• 2 years later...
Να ρωτησω λίγο το μωράκι μου ειναι 8 μηνων μπορω να του βράσω χαμομήλι αποξηραμένο να του δώσω όχι σκευασματα?

Εγω του εχω δωσει αυτο στα φακελακια...τελιως αποξηραμενο δεν εχω δωσει γιατι δεν το πολυεμπιστευομαι για το μωρο.Να ξερεις οτι το χαμομηλι και ολα αυτα τα φυτικα επιδεινονουν τις αλλεργιες οποτε αν δεν ειναι απαραιτητο μη το δινεις ετσι χωρις λογο.Εγω του ειχα δωσει λιγο καποια στιγμη που ειχε βραχνιασει...ετσι για να ζεσταθει ο λαιμουλης αλλα δεν το ηπιε.

Εγω του εχω δωσει αυτο στα φακελακια...τελιως αποξηραμενο δεν εχω δωσει γιατι δεν το πολυεμπιστευομαι για το μωρο.Να ξερεις οτι το χαμομηλι και ολα αυτα τα φυτικα επιδεινονουν τις αλλεργιες οποτε αν δεν ειναι απαραιτητο μη το δινεις ετσι χωρις λογο.Εγω του ειχα δωσει λιγο καποια στιγμη που ειχε βραχνιασει...ετσι για να ζεσταθει ο λαιμουλης αλλα δεν το ηπιε.

Γιατον ιδιο λόγο έλεγα και εγω να της δώσω ειδα το πρωι ειχε λίγες μυξουλες και εβηξε 2-3 φορες για να μαλακωσει ο λαιμός αλλά το φοβάμαι για τον λόγο που ανεφερες...Θα της βρασω σκετο ζεστο νερακι να πιει καλύτερα..Ευχαριστώ!

tEksp3.png?8gzbt5YV

Εγω πάντως επειδη με τισ στερεεσ εμφανισε δυσκοίλια τις εδωσα χαμομηλι.( τωρα εκλεισε τον 7ο)Το κιντερτε δεν το επινε και της δινω κανονικο σε φακελακι.βραζω νερο και μετα το βγαζω απο το ματι και βαζω το φακελακι για 1 λεπτο μεσα. μετα βγαζω το φακελακι και το ξαναβραζω 1- 2 λεπτα για αποστειρωση.Ειναι το μονο που πινει λιγο.Ενταξει φυσικο χαμομηλι ειναι γιατι να ειναι κακο.??

Διαφημίσεις

ειχα δωσει χαμομηλι οταν ηταν 4 μηνων περιπου και ειχε δυσκιλιοτητα αλλα οχι κιντερντε πολυ ζαχαρη της εβαζα λιπτον χαμομηλακι το εβαζα 3-4 φορς σε ζεστο νερο και της το εδινα σε συνενοηση με παιδιατρο πολυ λιγο επινε ετσι και αλλιως 10 15 μλ το πολυ

μεχρι τωρα παντως θηλαζουμε

Πιο πολύ για αλλεργία το φοβάμαι όχι για άλλο λόγω ουτως η άλλως τρώμε και στερεες και πίνει και νερό δεν φοβάμαι για θέμα θηλασμού..Και εγώ δεν πιστευω να υπάρχει προβλημα, θα δοκιμάσω και εγω λίγο με προσοχή να της δώσω.

tEksp3.png?8gzbt5YV