Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ

Recommended Posts

ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΩ.ΠΡΙΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ 3,5 ΧΡΟΝΩΝ ΑΡΧΙΖΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΤΟ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΠΤΕΒΡΙΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ.ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΙΝ 15 ΜΕΡΕΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ.ΠΟΛΛΗ ΝΕΥΡΙΚΟΣ,ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑΒΓΕΙ ΕΞΩ,ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ,ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΠΙΤΙ,ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΣΑΝ ΜΩΡΟ 1.5 ΧΡΟΝΩΝ.ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ .ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΕΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΡΩΤΩ...ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΕΜΠΟΙΡΙΑ?ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ?ΕΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΚΑ ΤΕΤΕΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ?ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΠΑΕΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ.:confused::confused:

Διαφημίσεις

Οταν λες οτι τον χτυπησαν τι εννοεις?Τον χτυπησε αλλο παιδακι η οι δασκαλες?Οχι πως εχει διαφορα βεβαια.Αν ισχυει το πρωτο,θα πρεπει να τριξετε τα δοντια στις δασκαλες να ειναι πιο προσεκτικες στη δουλεια τους ωστε να μην γινονται τετοια.Αν ομως ισχυει το δευτερο κατα τη γνωμη μου θα πρεπει να παρετε αυστηρα μετρα για να μην ξανασυμβει αυτο με κανενα παιδακι.Αυτο το "μην το πεις σε κανενα"δεν μου αρεσε καθολου.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Αυτο ειναι απαραδεκτο.Και ο/η διευθυντης/ντρια τι εκανε?Νομιζω οτι δεν πρεπει να το αφησετε να περασει ετσι.Που ξερεις μπορει,να κανουν το ιδιο σε αλλα παιδακια η να το ξανακανουν στο δικο σου.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω τι με ενόχλησε περισσότερο στην ιστορία σου: το γεγονός ότι χτυπήσαν το παιδί ή ότι του είπαν να μην το πει πουθενά. Και μου γεννιέται η ίδια απορία με τη Ρούλα. Άραγε το έχουν ξανακάνει και σε άλλα παιδάκια; Κάτι μου λέει ότι η απάντηση είναι θετική. Καλά κάνεις και παίρνεις το παιδί σου από εκεί, αλλά μήπως υπάρχει τρόπος να γίνει θέμα; Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα. Σε ποιά παιδαγωγική σχολή διδάσκουν το ξύλο σαν τρόπο εκμάθησης ή/και συμμόρφωσης; Έχω σχεδόν μια σιγουριά ότι αν το κάνεις θέμα, θα βρεθούν και άλλοι γονείς ου θα έχουν παρατηρήσει ίδιες αντιδράσεις απ'τα δικά τους τα παιδιά.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΕΝΩΧΛΗΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΠΑΝ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙ.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ.ΒΕΒΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΘΕΜΑ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΛΥΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Βουτα τους.

Μην κανεις το λαθος που εκανα τοτε http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20049

Το παιδι ξερει. Παρτο απο εκει ΑΜΕΣΩΣ.

Το οτι ετυχε μια ηληθια δεν σημαινει οτι το παιδι πρεπει να μην παει σχολειο. Απλα σε αλλο σχολειο.

Μετα το περιστατικο που σου παρεθεσα πηγαμε σε Δημοτικο σταθμο.

Υπεροχες δασκαλες με πολυ αγαπη και κατανοηση. Ακομα τις ζηταει (πηγε νηπιο τωρα) . Τους ειχα εξηγησει και τι βιωσε και το χειριστηκαν ΑΨΟΓΑ.

Δεν ειναι ολες ετσι. Και να λες παλι καλα που το πηρες ειδηση αμεσως. Εγω δυστυχως αργησα (ηταν εκει απο 1+ χρονων και το εμαθα οταν πηγε 3 που μιλησε)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Όταν του μιλάς για το σχολείο του αρέσει ή δε θέλει να μιλήσει για αυτό; Σκέφτομαι ότι θα ήταν τόσο άδικο για το παιδί να μισήσει το σχολείο επειδή κάποιοι αποφάσισαν να απλώσουν χέρι πάνω του.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Διαφημίσεις

μπορει να εγινε ετσι μπορει η δασκαλα απλα να το πιεσε να προχωρησει η να το κρτατησε δυνατα κ το παιδι να το θεωρει ξυλο. μη βγαζεις ακομασυμπερασμα. βλεπω απο τα παιδια στο σχολειο που μπροστα μου λενε οτι τα χτυπησανε κ στην ουσια τα αλλα παιδια απλα τα κουνησανε λιγο..ισως να ειναι κ χειροτερα δεν ξερω..απλα πηγαινε να δεις τι θα σου πονε εστω κ απο περιεργια

Όταν του μιλάς για το σχολείο του αρέσει ή δε θέλει να μιλήσει για αυτό; Σκέφτομαι ότι θα ήταν τόσο άδικο για το παιδί να μισήσει το σχολείο επειδή κάποιοι αποφάσισαν να απλώσουν χέρι πάνω του.

Εμενα ευτυχως καταλαβε οτι σχολειο δεν ειναι μονο αυτη η ηληθια. Υπαρχουν σωστοι ανθρωποι.

Δεν το λατρευει το σχολειο σιγουρα. Αλλα δεν ξερω κατα ποσο επηρεασε αυτο το συμβαν. Μου δινει την εντυπωση οτι ο λογος που δεν το θελει ειναι το οτι οριοθετειτε εκει μεσα και οχι οτι φοβαται κατι. Ευχομαι να εχουν σβηστει αυτα απο την μνημη του αλλα σιγουρα καποιο κακο εχουν κανει.

Τι λες τωρα.......ποια ηταν αυτη η "κυρια" που τολμησε να σηκωσει χερι στο παιδι σου......... Εγω θα παρεμενα για πολυ καιρο πολιτισμενη και θα τους το καιγα το μαγαζι!

Δε μπορει η καθε τυχαρπαστη που θελει να λεγεται παιδαγωγος με πτυχια να ερχεται και να "κατακρεουργει" τον παιδικο αυθορμητισμο και να δημιουργει τραυματα στην ψυχουλα του καθε παιδιου! Ευτυχως που ο μικρος σου στο ειπε εστω κι αν ειναι ακομα τρομοκρατημενος......

Μη μεινεις ετσι κανε οτι μπορεις.......

Μιλαμε μου ισιωσαν οι μπουκλες απ τα νευρα!!!! Δεν μπορει να συμβαινουν τετοια πραγματα στο 2010.........

μπορει να εγινε ετσι μπορει η δασκαλα απλα να το πιεσε να προχωρησει η να το κρτατησε δυνατα κ το παιδι να το θεωρει ξυλο. μη βγαζεις ακομασυμπερασμα. βλεπω απο τα παιδια στο σχολειο που μπροστα μου λενε οτι τα χτυπησανε κ στην ουσια τα αλλα παιδια απλα τα κουνησανε λιγο..ισως να ειναι κ χειροτερα δεν ξερω..απλα πηγαινε να δεις τι θα σου πονε εστω κ απο περιεργια

Τωρα το διαβασα και η αληθεια ειναι οτι αυτη την αποψη δε την ειχα σκεφτει.....

Τωρα το διαβασα και η αληθεια ειναι οτι αυτη την αποψη δε την ειχα σκεφτει.....

Εστω και με την υποψια λεμε πια θα το ειχα παρει απο εκει.

Επισης το "να μην το πει πουθενα" να το βγαλε απο το μυαλο του?????

Διαφημίσεις

Αδυνατωντας να ειμαι αντικειμενικη .....

σου παραθετω τα σχολια της Μαριας στο θεμα παλιοτερα ως πιο αντικειμενικη αποψη.

Δοκιμασε και αυτο μπας και βγαλεις καμια ακρη....αλλα στο ενδιαμεσο σπιτι αν σε παιρνει.

πιστεύω ότι το όλο θέμα είναι το πως σου το είπε...

τι ύφος είχε? τι συναίσθημα?

είχε το ίδιο ύφος με το όταν περιγράφει τι γίνεται με τα παιδιά

ή είχε πιό σοβαρό ύφος?

αυτό που μου έχει τύχει εμένα είναι

όταν ανέλαβα την τάξη της οποίας η δασκάλα σταμάτησε τον Οκτώβριο πάνω στον μήνα προσαρμογής, και τα παιδιά φυσικά είχαν συνηθίσει άλλη δασκάλα, ένα παιδί μάλλον είχε θυμώσει εσωτερικά με την αλλαγή (πολύ φυσικό) και κάτι είπε στην μητέρα του ότι του έκανε ένα άλλο παιδί και μια ολόκληρη ιστορία που κάπως εμπλεκόμουν και εγώ (όχι με αναφορά σε βία όμως),

που δεν είχε καμία σχέση με κάποιο πραγματικό γεγονός εκείνης της ημέρας, ήταν δηλαδή μια ιστορία που σκέφτηκε, και με αυτό το τρόπο πήρε την προσοχή της μητέρας του η οποία όμως το διαισθάνθηκε και την άλλη μέρα μου είπε (γελώντας)

"δεν μου λες Μαρία ο ........ μου είπε ότι έγινε το και τό.. και το και τό..., ισχύει? " και εγώ γέλασα και της είπα ότι "όχι καμία σχέση¨" και ανέφερα ένα περιστατικό το οποίο είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα με το παιδί αυτό, που ίσως το ενέπνευσε να πεί αυτή την ιστορία.

(δεν είχε να κάνει με μένα αλλά με κάτι που υποτίθεται ότι έκανε ένα παιδί στο παιδί αυτό)

Δηλαδή, μπορεί κάλλιστα ένα παιδί σε αυτή την ηλικία να χρησιμοποιήσει μια ιστορία απο κάτι, έτσι ώστε να "εκδικηθεί" εκφράζοντας το θυμό του, μέσω μιας ιστορίας.

δηλαδή να ειναι θυμωμένο επειδή το τάδε παιδί ή η τάδε δασκάλα δεν το άφησε να παίξει κάτι (για χ λόγους) και για αυτό, να πεί κάτι το οποίο να σε κάνει να θυμώσεις.

δεν είναι κάτι που είναι απίθανο.

εγώ θα τον ψάρευα να δώ εάν παίζει και τίποτε άλλο με την δασκάλα, κάπου δηλαδή να τον θύμωσε κάτι που έκανε εκείνη και να θέλει να την εκδικηθεί (ειδικά εάν κατανοεί ότι μια τέτοια πράξη είναι αξιόποινη και καταδικαστέα απο εσάς)

αυτά τα λέω μόνο και μόνο επειδή αναφέρεις ότι είχατε ξανακάνει αυτή τη συζήτηση και είναι κάτι το οποίο έμαθε.

συνήθως όμως τα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί, ντρέπονται να πουνε κάτι τέτοιο γιατί ίσως θεωρούν ότι το άξιζαν μιάς και το κάνει μια δασκάλα η οποία συνήθως τους λέει τι είναι σωστό και τι όχι και την εμπιστεύονται πχ.

αν την αγαπάει τόσο πολύ, πιστεύω ότι ίσως να μην το έλεγε τόσο άνετα αν ήταν αλήθεια.

Μπορείς να κάνεις την εξής συζήτηση. με ύφος σοβαρό. (όχι αυστηρό να μή φοβηθεί δηλαδή) μια στιγμή που βλέπεις ότι είναι ομιλιτηκός.

" αυτό που μου είπες, είναι κάτι πολύ σοβαρό. και στεναχωρήθηκα πολύ"

....

"αυτό που είπες έγινε πραγματικά? δηλαδή σε πόνεσε η δασκάλα που αγαπάς τόσο πολύ?

Αν το έκανε αυτό, έκανε κάτι πολύ κακό, και μπορεί να πρέπει να το πώ στην διευθύντρια.

είσαι σίγουρος ότι το έκανε αυτό? γιατί μπορεί μετά να μήν μπορεί να δουλέψει ξανά σαν δασκάλα και αυτό θα την στεναχωρήσει πολύ,.

και ανησυχώ γιατί βλέπω ότι είναι μια δασκάλα που σε αγαπάει πολύ.

το κάνει μόνο όταν είμαι εγώ μπροστά, ή σε αγαπάει και όταν είσαστε στον παιδικό?

σου έκανε πραγματικά έτσι και σε πόνεσε, ή μήπως θύμωσες με κάτι που έκανε και το λές στα ψέμματα?

γιατί είναι πολύ σοβαρό..."

και στα σοβαρά πράγματα δεν λέμε ψέμματα... λέμε την αλήθεια πάντα, ακριβώς αυτό που έγινε..

και αν θύμωσες μαζί της μπορούμε νατης πούμε να μη ξανακάνει αυτό που δεν σου άρεσε.. (εαν βλέπεις ότι ίσως για άλλο λόγο είναι θυμωμένος)

και να είπες ψέμματα δεν πειράζει, απλώς πές μου το τώρα για νατο ξέρω, ...

όταν αντιμετωπίζετε τα παιδιά με την σοβαρότητα της κατάστασης τότε και εκείνα δεν απαντούν πλέον με αστείο ύφος, αλλά αρχίζουν και καταλαβαίνουν ότι είναι σοβαρό θέμα και τότε είναι πιό πιθανό να απαντήσουν την αλήθεια.

όχι δηλαδή συζητήσεις με αστείο ύφος ούτε σχόλια "αν έκανε αυτό τότε και εγώ θα την κάνω ......." κάτι με το οποίο το παιδί μόνο θα γελάσει, δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα και το θυμό αυτού που λέτε.

Εάν δεν κάνετε τέτοιου ύφους συζήτηση, δεν θα καταλάβουν την σοβαρότητα του θέματος, κάτι που πιστεύω είναι σημαντικό.

αν είναι να ρωτήσεις την δασκάλα ρώτα την για το θέμα αυτής της δραστηριότητας ανεξάρτητα. δηλαδή

"όταν κατουριέται ένα παιδί τι του λέτε συνήθως?, τις προάλλες που κατουρήθηκε τι ακριβώς του είπες θυμάσαι?"

πες μας τι απάντησε. μπορεί να αναφέρει η ίδια ίσως μια ιστορία εντελώς διαφορετική?

Ρώτα την "εσύ τι πιστεύεις θα έπρεπε να μπορεί να κρατιέται,να μην κατουρηθεί, είναι μήπως πίσω?" απλά για να δέις τα πιστεύω της και την ελαστικότητά της στο θέμα αυτό.

Μετράει και το γεγονός ότι την γνωρίζουν σαν άτομο.

Π.χ. στην δική μου περίπτωση η μητέρα αυτή με ήξερε απο τις ομάδες οικογενειακής δημιουργικής απασχόλησης που ερχόταν 2 χρόνια και έτσι ήξερε ότι αυτό που λέω ισχύει 1000%

• 1 month later...

Δεν ξέρω βρε κορίτσια! Μου φαίνεται οτι το παιδάκι λέει αλήθεια! Ξέρω απο άνθρωπο πολύ δικό μου που δουλεύει χρόνια σε ιδιωτικούς παιδικούς οτι οι δασκάλες προκειμένου να δείξουν οτι κάνουν καλά τη δουλειά τους και έχουν τα παιδιά υπο έλεγχο κάνουν απίστευτα πράγματα:

1) Παιδάκι χτυπήθηκε απο συμμαθητή του, με εμφανέστατα τα σημάδια, και η μητέρα του πήγε και έκανε φασαρία για να γίνει επίπληξη στους γονείς του άλλου παιδιού.

Οι δασκάλες την επόμενη μέρα βάλανε το χτυπημένο παιδάκι μόνο του σε διπλανό δωμάτιο και είπαν στα άλλα παιδάκια να μην παίζουν μαζί του γιατί η μαμά του μαλλώνει!!!!!!!!!!!!

Παιδάκι 14 μηνών έβγαλε τον ώμο του. Οι δασκάλες το είδαν. Όταν ήρθε να το πάρει η μαμά δεν είπαν τίποτα!! Πήγε η γυναίκα σπίτι το έβαλε για ύπνο και μόλις ξύπνησε και πήγε να το πάρει αγκαλιά το παιδί τρελάθηκε στο κλάμα, εκεί το ανακάληψε!!! Αυτά σε δυο διαφορετικούς ιδιωτικούς σταθμούς γεγονός που με κάνει να πιστεύω οτι παντού τα ίδια χάλια είναι.

Όλα τα παραπάνω είναι μαρτυρία εργαζομένου πάνω σε φιλική συζήτηση για να με προειδοποιήσει να προσέχω.

Εγώ την πήγα σε δημοτικό βρεφικό και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη όπως και όλες οι μαμάδες που γνωρίζω.

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]

Οι δασκάλες την επόμενη μέρα βάλανε το χτυπημένο παιδάκι μόνο του σε διπλανό δωμάτιο και είπαν στα άλλα παιδάκια να μην παίζουν μαζί του γιατί η μαμά του μαλλώνει!!!!!!!!!!!!

Παιδάκι 14 μηνών έβγαλε τον ώμο του. Ο.

μου ακουγεται τοσο τραγικο που δεν μπορω να το πιστεψω!ουτε καν να το συλλαβω!

επειδη ομως θα αγχωθει περισσοτερο η μαμα της συζητησης ,να τονισουμε οτι προκειται για το συγκεκριμενο σταθμο κ τη συγκεκριμενη δασκαλα.

σε αλλο σχολειο,η δασκαλα πηγε μονη της το παιδι στο νοσοκομειο οταν εκοψε το φρυδι(απο απλο χαζο πεσιμο)

επισκεπτοταν παιδι με προβλημα στο νοσοκ κ εφτιαξε dvd με τους συμμαθητες του που του ευχονται για να μην του λειπουν κ πολλα αλλα..

το λεω αυτο για να ηρεμησουμε ολοι οτι υπαρχουν ολες οι πλευρες..

Καλά εννοείται οτι υπάρχουν εξαιρέσεις και την βρίσκεις την άκρη. Εξάλλου γι'αυτό κι εγώ συμπλήρωσα οτι είμαι πολύ ευχαριστημένη εκεί που έχω το παιδί κι εγώ και πολλές φίλες μου εδώ και 2 χρόνια χωρίς το παραμικρό προβληματάκι!!!

[I][B][COLOR=Magenta]Οι αγάπες μου, η Ζωή μου όλη!!!![/COLOR][/B][/I]