Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ!!!!

Recommended Posts

ΤΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΩ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ;

ΕΓΩ ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΧΡΙ 5 ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΚΑΝΩ ΜΕΧΡΙ 5 ΤΗ ΜΕΡΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΜΕ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ,ΝΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΕ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ.

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΠΝΙΖΕ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΩΡΟ.

Διαφημίσεις

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pixy μου και εγώ κάπνιζα πριν μεινω έγκυος στο πρωτο μου παιδάκι. Βέβαια κάπνιζα πολύ ελεγχόμενα δηλ περιπου 5 τσιγάρα την ημέρα.

το έκοψα μαχαίρι όμως. Ισως βοήθησαν οι αναγούλες.

Μέτά όταν μου ξανάρθε να καπνίσω έτυχε να δω ένα video για το πως είναι το μωρό μέσα στον σάκο όταν καπνίζει η μαμά του και σοκαρίστηκα.....

Δεν έβαλα ξανά το τσιγάρο στο στόμα μου. Ανάμεσα στην πρώτη και δευτερη εγκυμοσύνη ψιλοκάπνιζα μετά το ξανάκοψα τώρα είμαι στη φάση που λόγω δουλειάς και άγχους που και που θέλω. Προσπαθώ να μην καπνίσω. Το ξέρω είναι τρομερά δύσκολο να το κόψεις αλλά θα σου έλεγα ότι τώρα ειναι μια πολυ καλή ευκαιρία.

μην το ρισκάρεις οι επιπτώσεις ειναι πολλες. Σκέψου να έχει κανένα πρόβλημα στο αναπνευστικό ή να είναι ελλειποβαρές κτλ και μετά να τρέχεις......

Η επιλογή είναι δική σου... :P

Εγώ πάντως κοντεύω ν'αγιάσω. Καθόλου ξενύχτια, καθόλου αλκοολ, κοιμόμαστε με τον άντρα έδώ και 4 μηνες σαν να ήμασταν μετά από 50 χρόνια γάμου (αποκόλληση πλακούντα), έχουμε τρελαθεί στα ζαρζαβατικά (δυσκοιλιότητες), πίνω 0,5-1 λίτρο γάλα τη μέρα .....και δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Μου φαίνεται ότι μόλις γεννήσω θα ζητήσω να μου φέρουν στο νοσοκομείο 3 γύρους με πίτα και ένα κόκκινο κρασί 8)

Εγώ πάντως κοντεύω ν'αγιάσω. Καθόλου ξενύχτια, καθόλου αλκοολ, κοιμόμαστε με τον άντρα έδώ και 4 μηνες σαν να ήμασταν μετά από 50 χρόνια γάμου (αποκόλληση πλακούντα), έχουμε τρελαθεί στα ζαρζαβατικά (δυσκοιλιότητες), πίνω 0,5-1 λίτρο γάλα τη μέρα .....και δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου. Μου φαίνεται ότι μόλις γεννήσω θα ζητήσω να μου φέρουν στο νοσοκομείο 3 γύρους με πίτα και ένα κόκκινο κρασί 8)

:lol::lol::lol:

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

εγώ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν μπορώ να πώ ότι έκανα κάτι λιγότερο απο πρίν. Δεν κάπνιζα οπότε δεν είχα πρόβλημα με τον καπνό. Το μόνο "πρόβλημα" που είχα ήταν με το φαϊ...πρόσεχα γιατί έχω τάση...φουσκώματος!! Βέβαια παρόλο που προσεχα και την ποιότητα και την ποσότητα τα κιλά - κιλά!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Διαφημίσεις

ilonka :D:D:D:D:D

Kαι εγω τα ίδια ήμουν!!! Κοιμόμουν με τις κότες, πρόσεχα τί έτρωγα, έκοψα μαχαίρι το τσιγάρο!!! Μετά τη γέννα βέβαια και συγκεκριμένα αφού σταμάτησα να θηλάζω έχω ξεσκιστεί στις βρωμιές!!! Τ'απωθημένα βλέπεις :wink:

Ευτυχώς βέβαια δεν έχω ξαναρχίσει το τσιγάρο!!!

Pixy, ... Ελπίζω να μήν νευριάσεις, γράφω αυτό που κρίνω σαν πιό σωστό παρά απο αυτό που θα έγραφα αν ήθελα να σε ευχαριστήσω και να σε καθησυχάσω :)

Το βίντεο το εψαξα αλλα δεν φαίνεται να ναι πουθενά στο ίντερνετ. ή δεν έψαξα αρκετά :)

εδώ είναι κάποια άρθρα που γράφουν για όλους τους κινδύνους..

http://www.marchofdimes.com/professionals/14332_1171.asp

http://www.marchofdimes.com/pnhec/159_155.asp

http://today.reuters.com/news/articlenews.aspx?type=healthNews&storyid=2007-03-02\T212639Z_01_N02316590_RTRUKOC_0_US-SMOKING-PREGNANCY.xml

(έμφραγμα λόγω πιό χοντρών αρτηριών)

αυτό είναι αν δεν εχεις την όρεξη να δείς κατι σοβαρό, είναι ένα βίντεο απο οργισμένες γυναίκες που προσπαθούν να πείσουν τις μέλλουσες μανούλες να μήν καπνίζουν

http://www.youtube.com/watch?v=P4i-lLuWApI

ίσως με τον λάθος τρόπο, αλλά..... ο σκοπός αγιάζει τα μέσα σε αυτή την περίπτωση???? εγώ γέλασα και λίγο γιατί δεν το πήρα τόσο σοβαρά... όμως είναι σοβαρό θέμα. ακούω απόψεις.

ένα απο το 1984 (ξεπερασμένο οπτικα πλέον)

http://www.youtube.com/watch?v=udOSr5VuHKw

θα ήθελα να πώ το εξής - το ένα ποτήρι κρασί ή ο καφές ΔΕΝ συγκρίνονται με το κάπνισμα.

Pixy μου, το τσιγάρο δεν είναι απλώς μία κατάχρηση...(με κάθε τσιγάρο μειώνεται το οξυγόνο που παίρνει το έμβρυο όπως γράφει το άρθρο) ....

ενώ με το ένα ποτήρι κρασί και τον καφέ δεν υπάρχουν τόσο μεγάλες επιπτώσεις με πολύ μεγάλη διαφορά.

μην τα συγκρίνουμε λοιπόν καθόλου βάζοντάς τα στην ίδια κατηγορία με τις καταχρήσεις του φαγητού πχ.... :)

pixy, αξίζει να το σκεφτείς να το κόψεις... τα 5 τσιγάρα δεν είναι σαν να μήν καπνίζεις για το έμβρυο. Είναι καλύτερα απο το να κάνεις πακέτο ναι, αλλά είδες τις επιπτώσεις και τα αποτελέσματα που έχει το κάπνισμα?? νομίζω ότι εάν ενημερωθείς περισσότερο θα αλλάξεις γνώμη.....

Είμαι σίγουρη ότι είσαι αρκετά δυνατή ώστε να επιβληθείς με δύναμη έναντι σε αυτό τον εθισμό -

Δες το σαν εθισμό - αυτό είναι. ένας ωραίος εθισμός. που μπορείς να τον συνεχίζεις όταν το μωρό σου βγεί απο μέσα σου! ...

Εγώ καπνίζω 5-6 τσιγάρα, εδώ και χρόνια. Αλλά ξέρω ότι δεν είναι το ίδιο με το να μήν καπνίζεις. Εγώ θα έλεγα μήν επαναπαυόμαστε σε μία παρηγορητική δηλωση του γιατρού, ...

αν το μωρό σου έχει κάποιο πρόβλημα που αργότερα συνδεθεί με το κάπνισμα ? (αν λέω Ω ΜΟΙ ΓΕΝΝΗΤΩ) Τι θα σου πεί ο γιατρός, έτσι είχα διαβάσει? ότι είναι λιγότεροι οι κίνδυνοι/τα ποσοστά?

όποιος ξέρει κάποια πράγματα στον χώρο της παιδιατρικής/ψυχολογίας θα ξέρει ότι δεν είναι απαραίτητο και σίγουρο ότι ένα παιδί θα βγεί "σαν όλα τα άλλα" απλώς επειδή οι γονείς έχουν μία σουπερ υγιη ζωή.

Οι πιθανότητες να έχει κάποιά γενετική ανωμαλία ή άλλη χρόνια αρρώστια ή απλώς διαφορετική γενετική προδιάθεση υπάρχουν έτσι και αλλιώς για όλους ..., για ποιό λόγο όμως να τις αυξήσεις ακόμα περισσότερο??????

Κρίνε όπως μπορείς, να ξέρεις ότι κάνεις καλό στο μωρό σου αν καταφέρεις και διώξεις αυτό τον εθισμό ΓΙΑ ΛΙΓΟ απο την ζωή ΤΟΥ.

Δείξε δυνατή - είσαι πιό δυνατή απο ένα χαζό ρολό με χαρτί, λίγο φυτό και χημικά.

και μήν επαναπαύεσαι σε μία δήλωση που στόχο είχε να σε καθησυχάσει (με κάποιο κέρδος) αντί να σε επαγρυπνίσει όπως θα έπρεπε ένας γιατρός να κάνει....

γνώμη μου, που μπορεί να είναι και απόλυτη, .. αλλά τουλάχιστον επειδή είμαι καπνίστρια και εγώ ίσως να είναι και πιό αποδεκτή.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

εμενα τα πραγματα ηταν ευκολα γιατι δεν καπνιζα και εννοειται οτι και στην δουλεια σταματησαν να καπνιζουν,δεν επινα(ουτε καφε)κοιμομουν νωρις και γενικα δεν εκανα καμια καταχρηση,γιατι ετσι ημουν και πριν την εγκυμοσυνη,οποτε δεν πιεστηκα καθολου.

Εγώ έκοψα τις καταχρείσεις γιατί νομίζω οτί αν συνέβαινε οτιδήποτε μια ζωή θα είχα αμφιβολλίες και θα σκεφτόμουν ότι δεν έκανα οτι ήταν στο χέρι μου για το καλό του μωρού. Ακόμα και τώρα τόσους μήνες μετα την απόκόλληση σκέφτομαι ότι μπορεί να έφτεξα εγώ που κουραζόμουν λίγο τους πρωτους 2 μήνες (μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο, μια ηλεκτρική και τα σχετικά). Οπότε προτιμώ να κανω ακόμα λίγο υπομονή παρά να βασανίζομαι μετά. Ακόμα και αν οι μικρές αυτές καταχρήσεις δεν έχουν επιπτώσεις στον μικρούλη μου θέλω να έχω τη συνείδησή μου ήσυχη.

Διαφημίσεις

Εγώ πριν από την πρώτη εγκυμοσύνη, αν και είχα ξαναρχίσει το κάπνισμα (τουλάχιστον όταν βγαίναμε έξω), το έκοψα μαχαίρι μόλις έμαθα ότι είμαι έγκυος...

Αν και πολλές φορές ένιωθα ότι θα ήθελα ένα τσιγάρο, μόλις μου ερχόταν η μυρωδιά από τους άλλους με ένοχλούσε πάρα πολύ.

Δυστυχώς τότε ο άντρας μου συνέχιζε να καπνίζει μέσα στο σπίτι, και φυσικά όλοι οι φίλοι καπνιστές καπνίζαν...Το πολύ πολύ να άλλαζα θέση όταν ερχόταν ο καπνός πάνω μου.

Φυσικά δεν το ξανάρχισα από τότε, και από την γέννηση του μικρού ο άντρας μου έχει περιοριστεί σε ένα δωμάτιο του σπιτιού ή σε εξωτερικούς χώρους...

Η μόνη κατάχρηση που έκανα ήταν ότι όταν βγαίναμε έξω για φαγητό, έπινα και 1/2 ποτήρι μπύρα ή λίγο κρασί που και που

Και η μεγάλη μου κατάχρηση, ειδικά προς το τέλος της εγκυμοσύνης (2 τελευταίους μήνες) ήταν η σοκολάτα..Δεν έτρωγα πολύ, όμως κάθε μέρα όλο και κάτι σοκολατένιο θα έβρισκα να φάω...

Βέβαια η εγκυμοσύνη μου ήταν καλή, και δεν έκανα ούτε διαβήτη ούτε ζάχαρο, διαφορετικά θα έπρεπε να είχα κόψει τις σοκολάτες...

Δυστυχώς τότε ο άντρας μου συνέχιζε να καπνίζει μέσα στο σπίτι, και φυσικά όλοι οι φίλοι καπνιστές καπνίζαν...Το πολύ πολύ να άλλαζα θέση όταν ερχόταν ο καπνός πάνω μου.

γιατι δεν τους το εκοβες??εγω οχι μονο στο σπιτι αλλα και στη δουλεια το σεβαστηκαν και ολοι καπνιζαν εξω!αυτο ειναι το σωστο.

Τώρα δεν έχω πρόβλημα...

Αλλά, ας πούμε ότι πας επίσκεψη σε άλλο σπίτι...Καταρχήν λες ότι σε ενοχλεί, αλλά δεν μπορείς να πάρεις το δίκανο...

Στην αρχή συνήθως σε σέβονται όλοι.Όταν περάσει όμως λίγο η ώρα τότε ξεχνιούνται και αρχίζουν τα τσιγάρα..

Αλλάζεις θέση επειδή σε ενοχλεί, φυσάς τον καπνό ή τον διώχνεις με το χέρι αν σου έρχεται στην μούρη (εκεί μαζέυονται), αλλά εάν συνεχίσουν να καπνίζουν δεν μπορείς να τους πάρεις και το τσιγάρο από το χέρι, ούτε να είσαι συνέχεια με την γκρίνια...

Νομίζω ότι είναι θέμα ευαισθητοποίησης..

Ευτυχώς τώρα με το παιδί, έχουμε και το δικό μας σπίτι κανόνες οπότε προστατεύομαι και εγώ (και όταν δεν ήμουν εγκυος προστατευόμουν)

Στην δουλειά έτσι και αλλιώς απαγορεύεται το κάπνισμα, οπότε δεν έιχα ποτέ πρόβλημα!!!

Εγω καπνιζα πριν την εγκυμοσυνη αλλα το εκοψα πριν καν βεβαιωθω οτι ημουν εγκυος απο τις πρωτες μερες που ειχα καθυστερηση!Θεωρω οτι ετσι κι αλλιως ως παθητικοι καπνιστες καποια στιγμη εισπνεουμε καπνο οποτε δεν ηθελα με τιποτα να επιβαρυνω το μωρο μου κι αλλο!Η αληθεια παντως ειναι οτι δεν μου ελειψε.Αντιθετα τωρα που γεννησα ωρες ωρες ενα τσιγαρακι θα το ηθελα αλλα επειδη θηλαζω δεν υπαρχει περιπτωση. Καφε ομως πινω, με μετρο βεβαια και μαλιστα προτιμω ντεκαφεινε

Για το φαγητο παντως δεν μου ανοιξε καθολου η ορεξη στην εγκυμοσυνη, συνεχισα να τρωω οπως ετρωγα.Πηρα 10 κιλα μονο χωρις να στερηθω τιποτα.Τωρα με το θηλασμο δεν με προλαβαινει ο αντρας μου!Ολη μερα πεινααααω και τρωω και δε νιωθω και τυψεις γιατι σκεφτομαι οτι τρωω για το παιδι μου!Τι φαι ειναι αυτο ρε κοριτσια?Το παθατε κι εσεις?

bxBwp2.png EgDTp2.png

Νομίζω ότι είναι θέμα ευαισθητοποίησης..

Ακριβως ετσι ειναι!!!

Θεμα ευαισθητοποιησης και μαλιστα που σοβαρο.

Κι εγω καπνιζα πριν μεινω εγκυος γυρω στα 6-7 τσιγαρα ημερησιως και ισως πολλα παραπανω αν βγαιναμε με παρεα κλπ. Μολις εμαθα οτι ειμαι εγκυος οχι μονο το εκοψα, αλλα κυνηγαω οποιον καπνιζει με θρασος μες στα μουτρα μου!

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πρεπει να ειμαι αναγκασμενη να εισπνεω τον καπνο των αλλων ειτε ειμαι εγκυος ειτε οχι. Και στο κατω κατω αν ο αλλος ειναι γουρουνι και καπνιζει μπροστα σε εγκυο και μαλιστα προκλητικα, του τη λες ωραια-ωραια και ησυχαζεις! Δεν ειναι ντροπη να του το πεις και μια και δυο και οσες χρειαστει. Ο ανθρωπος με ηθος και σωστη αγωγη θα καταλαβει, οι υπολοιποι ειναι απλως ζωα.

Ο αντρας μου καπνιζει πολυ και τωρα πια το εχει ελλατωσει γιατι βαριεται να βγαινει στο μπαλκονι για τσιγαρο αντε το πολυ-πολυ κατω απο τον απορροφητηρα!!! Και αν ερθει κανεις στο σπιτι μας του εξηγουμε ομορφα και ευγενικα τους κανονες αυτου του σπιτιου.

Στο κατω κατω δεν με πειραζει να με παρεξηγησουν γιατι εδω μιλαμε για την υγεια του παιδιου μου κι οποιος δεν καταλαβαινει προβλημα του![/b]

Διαφημίσεις

ΤΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΩ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΓΚΥΟΣ;

ΕΓΩ ΚΑΠΝΙΖΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΧΡΙ 5 ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΚΑΝΩ ΜΕΧΡΙ 5 ΤΗ ΜΕΡΑ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΜΕ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ,ΝΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΛΙΓΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΔΕ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΜΩΡΟ.

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΚΑΠΝΙΖΕ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ;ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΩΡΟ.

κι εγω τα ιδια pixy μου κπνιζα πριν την εγκυμοσυνη και μολις εμαθα οτι εμεινα εγκυος σταματησα να καπνιζω μεχρι που εφτασα στο σημειο να κανω ενα την μερα.θελω να το σταματησω κι αυτο το ενα αλλα επαναπαυομαι στο οτι ειναι ενα.ολοι οσοι το κατακρινουν εχουν απολυτο δικιο και προσπαθω καθημερινα να γινομαι καλυτερη..

my baby was my reborn...

• 5 weeks later...

ΕΓΩ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΚΑΠΝΙΖΑ 1.5 ΠΑΚΕΤΟ, ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΓΧΟΣ. ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑ ΚΑΝ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΩ. ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΠΝΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΣΟ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΥΕΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΑΠΟ 1,5 ΠΑΚΕΤΟ ΕΛΑΤΤΩΣΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΣΕ 1 ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΦΙΛΤΡΟ). ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΚΟΜΜΕΝΟ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ 1 ΤΣΙΓΑΡΟ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ 3 Η' 5. ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΗ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

• 3 months later...

Εγώ δεν κάπνιζα μόνο που βγαίναμε συνέχεια και λόγω δουλειάς, έπινα κανα ποτηράκι, που κόπηκε φυσικά.

Αλλά απο όταν μπήκα στον όγδοο τι φαγητό κατεβάζω δεν λέγεται.

Αλλά δεν αγχώνομαι καθόλου. Μόλις γεννήσω με το καλό θα κάνω σωστή διατροφή και κανένα πρόβλημα...

Εγώ κάπνιζα κάπου 10-15 τσιγάρα. Το τελευταίο το έκανα λίγο πριν διαβάσω τις οδηγίες χρήσης του τεστ εγκυμοσύνης. Μαχαίρι. Είμαι κι εγώ απόλυτη σε αυτό. Δεν μπορεί να κάνει καλό στο μωρό ακόμα και σε περίπτωση που, πες, δεν του αφήνει καμία βλάβη αργότερα. Σκέφτομαι πως από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να περιορίσει το κάπνισμα σε 1-5 τσιγάρα σημαίνει πως έχει και την δύναμη να το κόψει εντελώς.

Πάμε τώρα στο θέμα "σύντροφοι -καπνιστές". Νομίζω πως είναι κάτι πολύ σχετικό το κατά πόσο μπορείς να θέσεις απαγορεύσεις και περιορισμούς σε αλλους. Εξηγώ λοιπόν:Κι εμένα ο άντρας μου καπνίζει πολύ. Προς το παρόν περιορίζεται σε ένα δωμάτιο, στο γραφείο του. Αλλά θα μου πείτε..είναι ακόμα καλοκαίρι και τα παράθυρα ανοιχτά. Το χειμώνα, του το λέω, θα έχουμε πρόβλημα, γιατί ο καπνός διαχέεται παντού, άσχετα αν το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο. Απο την άλλη ειναι και δικό του σπίτι . Και, δεν λέμε, ένας που καπνίζει λίγο μπορεί να βγει στο μπαλκόνι και 15 φορές την ημέρα. Έλα όμως που ο Νίκος (ο άντρας μου) καπνίζει 3-4 πακέτα!!! Θα πρέπει εν ολίγοις να πάρει τα μπουγαλάκια του και να εγκατασταθεί σε ένα μπαλκόνι! Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Ελπίζω λοιπόν απλώς να το περιορίσει, καθώς και σάυτόν ήδη λειτουργεί το πατρικό ένστικτο, όπως διαπιστώνω από διάφορα άλλα πράγματα. Τότε, ότν δηλαδή το περιορίσει, θα μπορεί να βγάινει ΚΑΙ στο μπαλκόνι.....Ομως είναι δυνατόν να "του κόψω" το κάπνισμα.

Eίναι δυσκολο οταν καπνιζει ο ενας.Εμένα βγαίνει στο μπαλκόνι ευτυχως γιατί παροτι καπνιζα μεχρι που μεινα εγκυος τωρα ούτε να το μοιρίσω.Μπλιαχ! Από τα ανθιυγιεινα που μου άρεσαν μου λείπουν τα γαριδάκια,οι κοκα κολες και όλα αυτά τα ωραία.Κάνω φουλ υγιεινή διατροφή δε θέλω να πάθει τιποτα το μωράκι.

Κορίτσια όταν γεννήσω, έχω πεί στον άντρα μου να μου φέρει στο μαιευτήριο ένα καφάσι μπύρες και δέκα λίτρα κόκα κόλα...χχαχαχαχαχαχχα..

χαχα σε καταλαβαίνω.Μπυρες δε με νοιαζει αλλα κοκα κολα μιαμ μιαμ .Ομως θα πρεπει να θηλασουμε και δεν ξερω αν κανει να πινουμε κοκα κολες.Μπυρες ομως ειναι καλο λενε κατεβαζεις γάλα!

Ε τόσο που θα κανουμε να ξαναπιουμε κοκα κολα καλο είναι να την κοψουμε ειναι βλαβερή.Στο μεταξυ ο αντρας μου λες και το κανει επιτηδες εχει ξεσκιστει να τρωει γαριδάκια,μερεντες,κοκα κολες ! Είμαστε μια τρελη οικογενεια αλλοι κανουν καταχρήσεις στα ποτά,ξενυχτια,τσιγάρα εμείς στα δρακουλίνια!!