Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αφήνουν την τσάντα στο σχολείο!

DALIA

Recommended Posts

Μια πιλοτική δράση εφαρμόζεται εδώ και λίγο καιρό στην Ε΄ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, με τη σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μιχάλη Καλιοραδάκη, και με τη συναίνεση της δασκάλας της τάξης, Κωνσταντίνας Μπούσκαρη, και του Διευθυντή του σχολείου, Γεώργιου Πουλινάκη.

Η δράση έχει τίτλο: «Η τσάντα μένει στο σχολείο» και αφορά σε πρώτη φάση στην παραμονή της τσάντας κάθε Παρασκευή στο σχολείο, ώστε τα παιδιά να έχουν ένα ελεύθερο δημιουργικό Σαββατοκύριακο, χωρίς σχολικές εργασίες. Επίσης, και τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, οι περισσότερες εργασίες γίνονται στο σχολείο και έχει ελαττωθεί αρκετά η εργασία στο σπίτι.

Ο σκοπός της δράσης είναι ν' απελευθερωθεί ο μαθητής από το βάρος των πολλών καθημερινών εργασιών και ο γονέας από το άγχος του χρόνου, που πιέζει όλη την οικογένεια, καθώς τα παιδιά έχουν και άλλες δραστηριότητες στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Πηγή: kirikas.net

Μπράβο για την πρωτοβουλία τους...

Διαφημίσεις

Επιτέλους, Μπράβο!

Με αφορμή το post της DALIA :), έψαξα λίγο, μάλλον δεν θα μείνει ως πιλοτικό πρόγραμμα. Έχουν γίνει εξαγγελίες ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υ.Π..

Το πόσταρα στην Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=52011&page=2

Μακαρι να μπορουσε να γινει πραγματικοτητα παντου!

Μπραβο τους παντως για την προσπαθεια!

Επιτέλους, Μπράβο!

Με αφορμή το post της DALIA :), έψαξα λίγο, μάλλον δεν θα μείνει ως πιλοτικό πρόγραμμα. Έχουν γίνει εξαγγελίες ότι βρίσκεται στις προτεραιότητες του Υ.Π..

Το πόσταρα στην Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=52011&page=2

Μακάρι.........

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Διαφημίσεις

ΜΑΚΑΡΙ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ............

Αν όμως δεν γινει πράξη αυτα τα παιδια πως θα προσαρμοστούν στις επόμενες σχ.χρονιές.Πως θα προσαρμοστούν σε ένα γυμνάσιο που τα υποχρεώενει να διαβάζουν 2 ωρες καθημερινώς στο σπίτι?

ξερω ενα ιδιωτικο σχολειο, στο οποιο γινεται αυτο...

βεβαια τα παιδια σχολανε αργοτερα, κατα τις 5 νομιζω, ισως και αργοτερα...

αλλα σπιτι δεν κανουν τιποτα...

δε ξερω... δεν ειμαι σιγουρη οτι λειτουργει...

εγω ας πουμε, οταν ημουν πιτσιρικι, αμα δεν καθοταν η μαμα μου πανω απο το κεφαλι μου, δεν εκανα τιποτα, ημουν απιστευτη τεμπελα...

στο σχολειο υπαρχει η δυνατοτητα να παρακολουθουν ενα ενα, τη δουλεια που κανουν τα παιδια και το διαβασμα τους?

• 4 εβδομάδες μετά...

πραγματικα μπράβο και πρέπει αυτο το θεμα να το αναδείξουμε καταλλήλως!

όποιος εχει ιδέες ας τις γράψει εδώ!

τι μπορουμε να κανουμε έτσι ωστε να ευαισθητοποιηθούν και σε άλλα σχολεία?

υπογραφές?

αφίσες?

..!

κειμενο?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

εγω μπορώ να επικοινωνήσω και να δω αν εχουν κανει καποια συνεντευξη ή να κανω εγω καποιες ερωτησεις και να αναδημοσιευτουν.

R.I.P. Michael Jackson.

εγω μπορώ να επικοινωνήσω και να δω αν εχουν κανει καποια συνεντευξη ή να κανω εγω καποιες ερωτησεις και να αναδημοσιευτουν.

Μαράκι μου αν μπορέσεις να το κάνεις θα ήταν πολύ καλό γιατί είναι πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική κίνηση... θα ξεμπλοκάρει αρκετούς γονείς που λανθασμένα πιστεύουν ότι όσο περισσότερο πήζει ένα παιδάκι τόσο περισσότερα μαθαίνει!

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

ξερω ενα ιδιωτικο σχολειο, στο οποιο γινεται αυτο...

βεβαια τα παιδια σχολανε αργοτερα, κατα τις 5 νομιζω, ισως και αργοτερα...

αλλα σπιτι δεν κανουν τιποτα...

δε ξερω... δεν ειμαι σιγουρη οτι λειτουργει...

εγω ας πουμε, οταν ημουν πιτσιρικι, αμα δεν καθοταν η μαμα μου πανω απο το κεφαλι μου, δεν εκανα τιποτα, ημουν απιστευτη τεμπελα...

στο σχολειο υπαρχει η δυνατοτητα να παρακολουθουν ενα ενα, τη δουλεια που κανουν τα παιδια και το διαβασμα τους?

Μια χαρά μπορεί να το ελέγχσει. π.χ. η δασκάλα της κόρης μου, τους βάζει κάθε μέρα στην ορθογραφία, όχι μόνο γνωστές λέξεις, αλλά και "αγνωστες" που έχουν κάνει στην τάξη καθώς και μαθηματικά για να δει αν τα παιδάκια καταλαβαίνουν και προοδεύουν.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Αυτό που θέλω να προσθέσω είναι πως θα ήταν πολύ καλό μέτρο, αλλά μόνο σε ολοήμερο σχολείο. Μέσα σε 5 ώρες δε νομίζω πως προλαβαίνουν. Η κόρη μου πάει ολοήμερο και τα περισσότερα τα τελειώνει εκεί. Μακάρι να διορθωθεί επιτέλους η παιδεία στην Ελλάδα.

74Qtp3.png2SeRp3.png

Πάλι καλά που μεσα σε ολη τη μαυριλα του εκπαιδευτικου συστήματος γίνονται και τέτοιες προσπάθειες...πολυ καλη πρωτοβουλία...ενα μεγαλο μπραβο στους δασκαλους!!!

Έγραψα και στο άλλο σχετικό θέμα, ότι η Υπουργός Παιδείας είπε σε μια συνέντευξη της, ότι έχουν σκοπό να κάνουν το σχολείο ολοήμερο έτσι ώστε τα παιδιά να κάνουν όλα τα μαθήματα τους στο σχολείο και να μην παίρνουν τσάντες στο σπίτι. Ίδωμεν.....

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

τι μπορουμε να κανουμε έτσι ωστε να ευαισθητοποιηθούν και σε άλλα σχολεία?

υπογραφές?

αφίσες?

..!

κειμενο?

Δεν ξέρω αν έχει νόημα να ευαισθητοποιηθούν τα άλλα σχολεία από μόνα τους! Αυτά εκτελούν διαταγές.

Το θέμα είναι το ΥΠ να αφήσει τα ‘πιλοτικά’ κατά μέρος, σε θέματα που είναι αντικειμενικά σωστά (βάσει νέων προτύπων εκπαίδευσης) και να το εφαρμόσει άμεσα σε όλα τα σχολεία, από το νέο σχολικό έτος.

Το σχολείο πρέπει να είναι ο δημιουργικός χώρος των παιδιών και όχι απλή παροχή υπηρεσιών γνώσης την οποία πρέπει να εγκαταστήσουν στον εγκέφαλό τους όταν επιστρέψουν σπίτι!

Νομίζω ότι η όποια κίνηση πρέπει να πάει κατευθείαν στο ΥΠ, με την ένδειξη κατεπείγον!

Και αν δουλεύει το σύστημα κείμενο-υπογραφές, να το κάνουμε! Το χειρότερο είναι να μη γίνει τίποτα και το καλύτερο να το πετύχουμε.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Πρέπει για να κανουμε κείμενο να εχουμε περισσότερα στοιχεία στην διάθεσή μας όσον αφορά το τι είναι ήδη προγραμματισμένο,

καθώς και το τι επιπλέον σχεδιάζεται να γίνει,

έτσι ώστε τα αιτήματα του κειμένου να διαμορφωθούν σε σχέση με αυτό.

και τότε, φυσικά στελνουμε κείμενα κτλ.

το βασικό είναι το κειμενο να μην είναι κενό και να βασίζεται σε έγκυρα αιτήματα.

εάν οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει σε αυτό,

ας στείλει παρακαλώ εμαιλ στο info(at)parents.gr

έτσι ώστε να τον εντάξουμε στο δίκτυο εθελοντών αλλά και δίκτυο διανομής των υπογραφών,

όταν είναι έτοιμα.

ήδη διαμορφώνεται εκ νέου το κειμενο για την κακοποιηση εξαιτίας του οτι ένα απο τα αιτήματα, χρειάστηκε να διατυπωθεί διαφορετικά (νομικό ζήτημα),

έτσι ώστε να συνυπογράψουν και μεγαλύτεροι συλλογοι και φορείς.

ζεστάνετε τα στυλό σας...

(αλλά και βοηθήστε με το να παίρνετε πληροφορίες και να ρωτάτε τους υπευθύνους των σχολείων σας,

προετοιμάστε το κλίμα, μιλήστε για αυτό που πιστεύετε οτι είναι σωστό!!)

είναι πάρα πολύ βασικό αυτό - μια αλλαγή τέτοια ίσως δημιουργήσει και εχθρούς ποιός ξέρει -

για αυτό οι γονείς πρέπει οπωσδήποτε να δραστηριοποιούνται εκφράζοντας την γνώμη τους

και στους συλλόγους και παντού.

R.I.P. Michael Jackson.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...