Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ποσην ωρα διάρκει η μελετη για το σχολείο?

alan

Recommended Posts

βγαινω μονη εκτος θέματος όμως το θεωρώ πολυ σχετικό καθώς σχεδόν ολοι οσοι είδαν την εκπομπή του Τσίμα περισυ με το φιλανδικό συστημα το θεωρησαν το λιγότερο πολυ καλο. Οπότε δεστε καποιες απλές διάφορες που κανουν όμως την διαφορά:

Ο κ. Πάνος Δρακόπουλος, δάσκαλος, γράφει για τις διαφορές ανάμεσα στο φινλανδικό και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, όπως εκτίθενται από τον καθηγητή κ. Γ. Μπαμπινιώτη:

«1. Διάρκεια Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: εννέα χρόνια στη Φινλανδία (Δημοτικό και Γυμνάσιο).- Έξι χρόνια στην Ελλάδα (στα χαρτιά).

2. Δαπάνες για την Εκπαίδευση: στη Φινλανδία 5,2% (ή κατ΄ άλλη πηγή, 5,7%) του ΑΕΠ, έναντι 3,2% στην Ελλάδα.

3. Ευθύνη λειτουργίας των σχολείων: τα σχολεία λειτουργούν στη Φινλανδία με ευθύνη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπό την εποπτεία του υπουργείου Παιδείας (δηλαδή πλήρης αποκέντρωση με λαμπρά κίνητρα άμιλλας, ουσιαστικής προσφοράς και ανάπτυξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης). Στην Ελλάδα, πλήρης συγκεντρωτισμός: κράτοςυπουργείο Παιδείας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κυρίως την ευθύνη της συντήρησης των κτιρίων, της εξεύρεσης χώρων κ.τ.ό., δηλαδή την αγγαρεία...- που και αυτή, στην καλύτερη περίπτωση, τη φέρει εις πέρας με το “κέφι” νεοσσού φαντάρου...

4. Απόδοση μαθητών: ελέγχεται συστηματικά και εξασφαλίζονται πραγματικά ίσες ευκαιρίες στη Φινλανδία, με άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών των μαθητών, όπου εμφανίζονται, για να μπορούν να συμβαδίζουν με τους άλλους. Στην Ελλάδα η παρακολούθηση είναι ελλιπής και η ενισχυτική διδασκαλία μέχρι στιγμής αναποτελεσματική.

5. Εκπαίδευση εκπαιδευτικών: συνεχής επιμόρφωση και δυνατότητες μετεκπαίδευσης στη Φινλανδία. Μεγάλο πρόβλημα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, περιορισμένες οι δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών.

6. Σχολικές βιβλιοθήκες: ευρεία, συστηματική, σχολικά εντεταγμένη χρήση σχολικών βιβλιοθηκών στη Φινλανδία (κάθε σχολείο έχει πρόσβαση σε παρακείμενη, καλά εξοπλισμένη σχολική βιβλιοθήκη, σε συνδυασμό με δυνατότητες αξιοποίησης της σύγχρονης εκπαιδευτικής τεχνολογίας). Σοβαρή έλλειψη σχολικών βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.

7. Εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ: εκτός του σχολείου, εθνικές εξετάσεις σε βασικά μαθήματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια στη Φινλανδία. Εντός του Σχολείου και ερήμην των πανεπιστημίων στην Ελλάδα».

πηγή : http://www.tanea.gr/default.asp?pid=14&ct=11&artid=4502318

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 108
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγώ συνεχίζω με το εκτός αλλά εντός :P θέματος σχόλιο, λέγοντας, ότι ανεξάρτητα με τις δικές μου πολιτικές πεποιθήσεις ή του καθενός, υπάρχει μια ελπίδα ότι η καινούρια κυβέρνηση, με κατεύθυνση του πρωθυπουργού ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στην Σουηδία, (αν θυμάμαι καλά) θα κάνει κάτι καλό στην παιδεία. (τόσα χρόνια αυτό τον άκουγα να λέει. Για το "σουηδικό μοντέλο" στην εκπαίδευση κλπ)

Ήδη η Υπουργός παιδείας είπε πρόσφατα κάπου, ότι το σχολείο θα γίνει ολοήμερο έτσι ώστε όλη η μελέτη και οι εργασίες να γίνονται στο σχολείο και τα παιδιά δεν θα παίρνουν τις τσάντες στο σπίτι. (μου τα μετέφερε η μητέρα μου, μη βαράτε αν κάνω λάθος..:oops:)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

«1. Διάρκεια Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης: εννέα χρόνια στη Φινλανδία (Δημοτικό και Γυμνάσιο).- Έξι χρόνια στην Ελλάδα (στα χαρτιά).

Η υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι 9 χρόνια...

Η υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι 9 χρόνια...

εχεις απολυτο δίκιο, τωρα το προσεξα και εγω. Η μονη μου δικαιολογία είναι οτι το εκανα αντιγραφή και επικολληση και οτι ημουν τοσο συγχυσμενη που δεν το προσεξα:oops:

Κι εγώ συνεχίζω με το εκτός αλλά εντός :P θέματος σχόλιο, λέγοντας, ότι ανεξάρτητα με τις δικές μου πολιτικές πεποιθήσεις ή του καθενός, υπάρχει μια ελπίδα ότι η καινούρια κυβέρνηση, με κατεύθυνση του πρωθυπουργού ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια στην Σουηδία, (αν θυμάμαι καλά) θα κάνει κάτι καλό στην παιδεία. (τόσα χρόνια αυτό τον άκουγα να λέει. Για το "σουηδικό μοντέλο" στην εκπαίδευση κλπ)

Ήδη η Υπουργός παιδείας είπε πρόσφατα κάπου, ότι το σχολείο θα γίνει ολοήμερο έτσι ώστε όλη η μελέτη και οι εργασίες να γίνονται στο σχολείο και τα παιδιά δεν θα παίρνουν τις τσάντες στο σπίτι. (μου τα μετέφερε η μητέρα μου, μη βαράτε αν κάνω λάθος..:oops:)

Μωρέ εσένα δεν προκειται να σε βαρέσουμε όμως σε μερικους μερικούς χρειάζεται ενα γερό μπερτάκι νομίζω :lol::lol::lol::lol:

Δλδ αγω θα το ομολογήσω: με εχω να με βλέπετε στις ειδήσεις αμα η μικρουλίνα μου ατι να παιζει καθετε και διαβαζει 2ωρα και 3ωρα στην 1η!!!!

Φούντωσαααααα:evil:

Διαφημίσεις

το δικο μου το παιδακι που παει στην πρωτη δημοτικου και οχι ολοημερο διαβαζει πανω απο 2,5 ωρες κια καμια φορα και 4 ωρες

:shock::shock::shock::shock:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

το δικο μου το παιδακι που παει στην πρωτη δημοτικου και οχι ολοημερο διαβαζει πανω απο 2,5 ωρες κια καμια φορα και 4 ωρες

γιατιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι???????????????????????

:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...