Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ

Recommended Posts

Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΩΝ 8 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΦΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ...ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ.........

Διαφημίσεις

καλησπέρα Τζίνα. Δοκίμασε διάφορα φαγητα, με διαφορους τροπους, με λίγο φαρμακευτικό αλάτι ( εγω αυτο χρησημοποιω από την πρώτη μέρα) , διαφορες θερμοκρασιές κ.τ.λ. Καμία φορά είναι τόσο παραξενιάρικα και αυτα τα πουλάκια μου. π.χ. η δικιά μου έχει θέμα με την θερμοκρασία . αναγκαζομαι να την το ζεσταινω ξανα και ξανα μέχρι που να το φάει όλο. Λίγο να κρυώσει αντιδρά.

Επίσης μπορεί να περνάει φάση με δόντια. Ή να μην έιναι αρκετά "αλοιφή" για τα γούστα της

Fwfvp2.png

yNy5p2.png

Και εμέίς ίδια ηλικία έχουμε και δεν τρώμε σχεδόν καθόλου, βέβαια έχουμε και παλινδρόμηση η οποία έχει γίνει με τις στέρεες πολύ έντονη οπότε το θέμα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο και λογικό έινια να μην μπορεί να φάει. Εγώ δοκιμάζω διάφορες υφές, γενικά το προτιμάει πιο νερουλό και να του δίνω πολύ λίγο σε κάθε κουταλιά. Δοκίμασε και διάφορα κουτάλια, συνδυασμούς τροφών μήπως είναι κάποια συγκεκριμένη γεύση που δεν του αρέσει . Υπομονή ...

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Διαφημίσεις

Πάντως, τώρα που το σκέφτομαι, 6 κουταλιές δεν είναι άσχημες. Σε κάποια στιγμή η παιδίατρος μας είχε πει να τρώνε 12 κουταλιές, τη ρωτάω "Για να καταλάβω, όταν λέτε κουταλιές, τι κουταλιές εννοείτε;". Μου απαντάει, της σούπας, κι εκεί μόνο νευρικά γέλια που δε με πιάσανε. Όταν με ρώτησε γιατί γέλαγα της απάντησα "Οι δικές μου με το ζόρι τρώνε 6-7 κουταλιές δικές τους!". Και είναι μια χαρά παιδάκια, μεγαλώνουν φυσιολογικότατα και οι εξετάσεις τους είναι πάρα πολύ καλές. Μην την πιέσεις. Θέλει 6 κουταλιές, άσ'τη να φάει 6 κουταλιές. Δοκίμασε για 7η, κάποια στιγμή θα στη φάει. Και σιγά-σιγά θα ανεβαίνει. Ενδεχομένως να είναι ολιγόφαγη.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Κι εγω θα συμφωνησω με οσα ειπανε τα κοριτσια παραπανω.. Δεν υπαρχουν και πολλα που μπορεις να κανεις. Με το να την πιεσεις απλα θα φερεις αντιθετα αποτελεσματα και θα σπασεις τα νευρα σου και του παιδιου ταυτοχρονα. Υπομονη κι αγιος ο θεος! Οπως ειπε και μια αλλη κοπελα, εχουν κι αυτα τις μερες τους.. Ακομα και η δικια μου που ειναι "καλοφαγανο" μωρο, υπαρχουν μερες που μου βγαζει την ψυχη για να φαει 2 κουταλιες (κι οχι εξι ;) ).. Το μονο που κανω ειναι να την αφησω.. Καποια στιγμη πειναει και "τσακιζει" το επομενο γευμα!

Α! Και μην κανεις το λαθος να φωναξεις.. Το εκανα εγω και το μονο που καταφερα ηταν να την κανω να βαλει τα κλαμματα! Ουτε εφαγε, κι εγω ελιωσα απο τις τυψεις που της φωναξα....

Απλα υπομονη!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Μπραβο σας Τζινα! Ειναι οπως σου ειπαμε σχεδον ολες με τις μερες τους τα μικρουλια μας! Ασε που διαισθανονται και το αγχος μας και αυτο δεν ειναι ο,τι καλυτερο!

Ευχομαι απο εδω και στο εξης να τρωτε ετσι οπως σημερα και ακομα περισσοτερο!! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Κι εμένα στις 4-5 ώρες τρώει από γεύμα σε γεύμα.

Επίσης δοκίμασε:

1. Αλλαγές γεύσεων,

2. Να είναι το φαγητό πιο αραιωμένο ή πιο πηχτό.

3. Μην ξεχνάς πως δεν τρώνε όταν βγάζουν δόντια. Οι ποσότητες μειώνονται στις 5-6 κουταλιές ή λίγο παραπάνω αν είσαι τυχερή.

4. Αλλαγή ρουτίνας (π.χ. μπορεί να την ενοχλεί η θέση του καθίσματος του φαγητού, να προτιμά κάποια άλλη).

Δε θυμάμαι άλλα...

Εύχομαι να το πάρει απόφαση μόνη της και να μη παιδευτείς πολύ! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Έλα, μπράβο!! Αυτό είναι ένα πολυ βασικό βήμα. Δίχνει ότι η μικρή τρώει κανόνικά όταν θέλει. Αρκεί να βρεις τα κουμπιά της, και όπως προείπαν και οι άλλες κοπέλες, να πειραματιστείς μέχρι να βρεις τί είναι αυτό που της κάθετε καλύτερα ώστε να τρώει. Εμάς, ενδεικτικά, μας είχαν βοηθήσει πολύ οι διαφημίσεις. 3 dvd είχα γράψει μόνο με διαφημίσεις, γιατί αλλιώς δεν τρώγανε. Τώρα το έχουμε ξεπεράσει αυτό το στάδιο.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

• 2 weeks later...

κ εμενα εχει αρχισει να μην μου τρωει, δεν ξερω τι να κανω, ουτε τις κρεμες που μου τις ετρωγε. μονο το βραδυ πινει αρκετο γαλα πανω απο 200μλ. 8 μηνων ειμαστε...

κ εμενα εχει αρχισει να μην μου τρωει, δεν ξερω τι να κανω, ουτε τις κρεμες που μου τις ετρωγε. μονο το βραδυ πινει αρκετο γαλα πανω απο 200μλ. 8 μηνων ειμαστε...

πιθανον δοντακια να ειναι μην ανυσηχεις εχουν και αυτα τα ζορια τους μ'αυτο το θεμα..η δικια μου το παθαινει ανα διαστηματα και σταματαει να τρωει και μετα ξαναρχιζει απο μονη της..φαση ειναι θα περασει..:P:p:p

• 1 month later...

κοριτσια τι να κανω, δεν θελει να φαει κρεμες τις αλλαξα και μαρκα, της πηρα και κρεμε με δημητριακα κα μελι και παλι τιποτα.εχω απογοητευτει!σημερα θα παω στο γιατρο και θα το συζητησω και μαζι του!!!

Διαφημίσεις

κορίτσια έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα, η κόρη μου είναι σχεδόν 13 μηνών, εδώ και ένα μήνα περίπου μου έχει κόψει τελείος το φαγητό της (έτρωγε πάρα πάρα πολύ) τώρα δεν δέχεται τις κρέμες καθόλου, τις δίνω ψίλες μπουκίες φαγητού αλλά η ποσότητα είναι πολύ ελάχιστη έως καθόλου και με ανυσυχεί αυτό. Μόνο γάλα. Δεν ξέρω τι να κάνω έχω απελπιστεί. Πως αντέχει το στομάχι της, δεν πινάει????

• 2 months later...
Guest dinaki88

Κι εμένα το ίδιο-7,5 μηνών τώρα και ενώ εδώ και μέρες δεν θέλει το βραδινό της γάλα, της το δίνω με πολύ επιμονή γιατί είναι το μόνο γάλα που μπορώ να δω πόσο πίνει-το πρωί θηλάζω, σήμερα δε μου έφαγε καθόλου τη φρουτόκρεμα. Χορτόσουπα δεν την έχει συνηθίσει ακόμα και τρώει μόνο 4-5 δικές της κουταλιές,και θα δούμε τι θα γίνει με το ρυζάλευρο σήμερα, χτες το έφαγε. Δεν φαίνεται να βγάζει άλλο δόντι, ούτε καν τη γκρίνια δεν έχει, ούτε πρηξίματα ούτε τίποτα. Έχει καμιά μαμά εμπειρία από κάτι παθολογικό που να το προκαλεί αυτό?

• 1 month later...

Να ρωτήσω κάτι: Όταν δεν τρώει το μωρό τη μεσημεριανή του χορτόσουπα, του δίνετε γάλα ή το αφήνετε νηστικό; Σήμερα δοκιμάσα με για πρώτη φορά τη χορτόσουπα και δεν την ήθελε, οπότε του έκανα γάλα μετά. Να συνεχίσω έτσι ή δεν πρόκειται μ'αυτό τον τρόπο να τη συνηθίσει ποτέ;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

θα το παρεις αποφαση οτι δεν ειναι και το πιο φαγανο παιδακι στον κοσμο και θα χαλαρωσεις

ουτε και η δικη μου τρωει πλεον κρεμες και της δινω φρουτα σε κοματακια δοκιμασε επισης να βαλεις τα λαχανικα στον φουρνο αντι να τα βρασεις μπορει να της αρεσουν καλυτερα κσι πειραματισου στο φαγητο ετσι και αλλιως οτι και να της κανεις πολυ δεν θα φαει

δοκιμασε χορτοσουπα με κριθαρακι με μοσχαρι κοτοπουλο κουνελι μην βαλεις καθολου κρεας βαλε περισοτερο λαδολεμονο

Η οικογενοια μου ειναι ολη μου η ζωη

328e.jpg328ep3.png

Εγώ προσωπικά δε δίνω γάλα αν αρνούνται να φάνε το φαγητό τους το μεσημέρι. Βασικά, δε δίνω τίποτα άλλο ως αντικατάστατο. Ό,τι φαγητό έχει, αυτό θα φάνε. Αν δε θέλουν, τότε πηγαίνουν στα κρεβάτια τους και το απόγευμα τρώνε κανονικά τις κρέμες τους ή ό,τι άλλο είναι για το απόγευμα. Αυτό το κάνω όχι γιατί είμαι κακιά, αλλά δε θέλω να μάθουνε πως όταν δεν μας αρέσει κάτι, υπάρχει η εύκολη λύση του γάλακτος, και πως αν είναι ένα φαγητό που δεν το θέλουμε, τότε θα υπάρχει κάτι άλλο της αρεσκείας μας. Καμιά φορά πιάνει, καμιά φορά όχι. Τι να σου πω... καλή επιτυχία, πάντως, και καλά γερά νεύρα, γιατί σίγουρα θα τα χρειαστείς. Αυτό που είπε η Μαριρένα, πάντως, είναι το κλειδί της υπόθεσης. Να το πάρεις απόφαση ότι το παιδάκι σου δεν είναι από εκείνο που ανοίγουν το στόμα και ξεχνάνε να το κλείσουν, κι έτσι θα το δεις κι εσύ πιο χαλαρά.

wyaMp2.pngcEVCp2.png

Να ρωτήσω κάτι: Όταν δεν τρώει το μωρό τη μεσημεριανή του χορτόσουπα, του δίνετε γάλα ή το αφήνετε νηστικό; Σήμερα δοκιμάσα με για πρώτη φορά τη χορτόσουπα και δεν την ήθελε, οπότε του έκανα γάλα μετά. Να συνεχίσω έτσι ή δεν πρόκειται μ'αυτό τον τρόπο να τη συνηθίσει ποτέ;

Οι πρώτες φορές είναι δύσκολες για όλους! Εγώ στο πρώτο που έπινε μπιμπερό, είχα το γάλα έτοιμο και έδινα λίγο φαγητό λίγο γάλα, γιατί αν πεινάσουν και πολύ εκνευρίζονται και δεν τότε είναι που δεν τρώνε. Αυτό το εφήρμοσα 1-2 μέρες, μετά συνήθισε τις γεύσεις και έτρωγε μια χαρά.

Για να λες ότι δοκίμασε πρώτη φορά τη χορτόσουπα, το μωρό σου είναι πολύ μικρό νομίζω, για να το αφήσεις νηστικό.

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Τελικά τηλ. στην παιδίατρο για να της πω ότι δεν τρώει καθόλου τη χορτόσουπα. Μου είπε να αφαιρέσω το σέλινο. Επίσης του έβαλα πιο πολύ λαδάκι (ελπίζω μην τον πιάσει καμιά διάροια κι έχουμε άλλα) και δεν έβαλα λεμόνι. Και επιτέλους έφαγε.....!!!!!

Πόσα περίπου ml (τα βλέπω από το Multi που τα αλέθω) θεωρείται ότι είναι μια μερίδα;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Μπράβο κοπέλα μου! Είδες σιγά σιγά θα αρχίσει να τα τρώει όλα :) Νομίζω περίπου 150-200 ml είναι αρκετά για αυτή την ηλικία. Εμένα στους 7-8 μήνες έφτανε και τα 350ml (περίπου ένα μπολάκι γεμάτο). Βέβαια κάθε μέρα είναι και διαφορετική. Άλλες φορές μπορεί να τρώει περισσότερο άλλες λιγότερο. Επίσης μπορείς να το δεις και από το γάλα που θα δίνεις μετά συμπλήρωμα (αν δίνεις). Εμένα όταν ήταν χορτάτη έπινε μόνο 50ml ώσπου σταδιακά δεν έπινε καθόλου, άρα χόρταινε.