Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

λογαριασμοι ΔΕΗ! παρακαλω βοηθειστε!

Vangelis21

Recommended Posts

Αυτον τον καιρο ψαχνουμε με τη συζυγο μου να βρουμε ενα σπιτι να νοικιασουμε και να μεινουμε για 1-2 χρονια (ειμαστε μονο οι δυο μας). Ενα απο τα πρωτα πραγματα που μας ενδιαφερει ειναι η ΔΕΗ. Βρηκαμε ενα διαμερισμα που μας αρεσει αλλα δεν εχει καλοριφερ, και θερμαινεται αποκλειστικα απο air-condition κι αυτα απο οτι φαινεται δεν ειναι και καινουρια. Λετε να ανεβασει παρα πολυ τους λογαριασμους της ΔΕΗ? θα μπορουσατε να μας πειτε καποια ενδεικτικα ποσα που πληρωνετε στη ΔΕΗ? και τα τ.μ. του διαμερισματος σας και τι χρηση κανετε.

Ευχαριστουμε πολυ!

cJzmp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 89
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μέχρι 130 το έναντι και γύρω στα 180 εξοφλητικός χωρίς χρήση aircondition (100τμ) και ηλιακός, αλλά ήμαστε πολλοί (5 στο σύνολο) και δουλεύουν όλα. Επίζω να μη σας τρόμαξα!!!!

πρωτα απο ολα θα μπορουσατε να μου εξηγησετε τι ειναι ΕΝΑΝΤΙ και τι εξοφλητικος λογαριασμος ακριβως?

Δευτερον, ειδα με τα ματια μου λογαριασμο 4 μηνων = 75 ευρω. τι ακριβως μπορει να ειναι αυτο?

ευχαριστω για τη βοηθεια σινα. ποσο λες να ειναι οι φοροι κτλ για 60τμ σε αντιθεση με το δικο σας? παιδια κι αλλα παραδειγματα! ευχαριστω!

cJzmp3.png

80 ευρώ έναντι και άλλο τόσο εκκαθαριστικός. Εναντι πληρώνεις το ένα δίμηνο και το άλλο εκκαθαριστικό. Δηλαδή η ΔΕΗ έρχεται να μετρήσει μόνο το δευτερο δίμηνο και το πρώτο πληρώνεις ένα ποσό περίπου τυχαία, με βάση την γενικότερη κατανάλωση σου.

Εμείς είμαστε 4, έχουμε νυχτερινό που βοηθάει με τα πλυντήρια και το θερμοσίφωνα, κλιματιστικό μόνο το καλοκαίρι καίμε. 110 τμ το σπίτι

Από θέμα υγείας όμως νομίζω το κλιματιστικό δεν είναι καλό για συνεχόμενη χρήση, εμένα για παράδειγμα με πιάνει πονοκέφαλος κάθε φορά που το ανάβουμε. Μπορεί να το βρεις φθηνότερα το ενοικιο αλλά σίγουρα θα πληρώνεις κάτι παραπανω στο ρεύμα.

Ευχαριστω πολυ, απλα στο πατρικο μου πληρωνουν 200 ευρω το μηνα, χωρις νυχτερινο βεβαια αλλα χωρις κλιματιστικα. το ενοικιο που βρηκα ειναι μετρο, ουτε ακριβο ουτε φθηνο απλα οπως ειπα δεν εχει καλοριφερ. απο αποψη καταναλωσης νομιζετε οτι σομπιτσεσ θερμοφορες η αλογονου θα ειναι φθηνοτερα? καμια συμβουλη?

cJzmp3.png

Διαφημίσεις

Αυτον τον καιρο ψαχνουμε με τη συζυγο μου να βρουμε ενα σπιτι να νοικιασουμε και να μεινουμε για 1-2 χρονια (ειμαστε μονο οι δυο μας). Ενα απο τα πρωτα πραγματα που μας ενδιαφερει ειναι η ΔΕΗ. Βρηκαμε ενα διαμερισμα που μας αρεσει αλλα δεν εχει καλοριφερ, και θερμαινεται αποκλειστικα απο air-condition κι αυτα απο οτι φαινεται δεν ειναι και καινουρια. Λετε να ανεβασει παρα πολυ τους λογαριασμους της ΔΕΗ? θα μπορουσατε να μας πειτε καποια ενδεικτικα ποσα που πληρωνετε στη ΔΕΗ? και τα τ.μ. του διαμερισματος σας και τι χρηση κανετε.

Ευχαριστουμε πολυ!

Δεν θα ασχοληθω με το θεμα της ΔΕΗ αλλα θα σου πω απο πειρα.

Οταν χιονιζει εξω τα κλιματιστικα για ζεστη δεν υπαρχουν καν. Παγωνει το εξω μηχανημα και αν δεν εχει τζακι την εκατσες :?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Θα συμφωνήσω με αυτό που είπε η Elenic για ταα aircondition και επιπλέον τα κλιματιστικά δεν κρατάνε τη ζέστη. Μόλις το κλείσεις το σπίτι, πάγωσε. Σχετικά με τις σόμπες δεν νομίζω ότι είναι καλή λύση, χρησιμοποίησε και ο αδελφός μου κάποια στιγμή, αλλά τζίφος+ ότι κάποιες μυρίζουν πολύυυ!!!

Το ρεύμα πάει αναλόγως των τετραγωνικών (χρέωση) και της κατανάλωσης που κάνεις. Εσείς που είσαστε 2 άτομα μόνο σαφώς δεν θα έχετε την ίδια κατανάλωση με εμένα που έχω 3 παιδιά. Πχ έχω 10 πλυντήρια την εβδομάδα.

Θα συμφωνήσω πάντως να ψάξετε για σπίτι με θέρμανση (αυτόνομη) και καλό θα ήταν να υπάρχει και νυχτερινό, εφόσον το σκέφτεσαι τόσο πολύ. Το νυχτερινό όταν υπάρχει είναι βολικό γιατί ισχύουν χαμηλότερες χρεώσεις κάποιε συγκεκριμένες ώρες μέσα στη μέρα. Και είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε κάποιο άλλο διαμέρισμα που να τηρεί τις προυποθέσεις που θέλετε και να βολεύει.

Καλημερα σας!

Αγγιξατε χορδη που ποναει κοριτσια...ΔΕΗ!! Εμεις ειμαστε 2 ατομα σε 55τμ σπιτι χωρις θερμανση,μονο air condition & το εκκαθαριστικο ερχεται περιπου 150 + βαλε.Σημειωνω οτι βαζω 2-4 πλυντηρια την εβδομαδα, λειπουμε σχεδον ολη μερα στη δουλεια, καιω κουζινα 3-4 φορες την εβδομαδα, θερμοσιφωνο καθε μερα κ το air condition στα πολλα τα κρυα (ασε που δεν το θελω καθολου και δεν αποδιδει εννοειται οσο το καλοριφερ), πληρωνουμε για ΕΡΤ που σπανια βλεπουμε & για ΦΠΑ τα αναλογα!Μεγαλο χαρατσι:twisted::-(

4usdp3.png

Υπαρχουν σωματα θερμανσης με πυροτουβλο τα οποια εινα ακριβα στην αγορα (παλιοτερα τουλαχιστον) αλλα αν εχεις νυχτερινο-τριφασικο (βασικο) τα αναβεις την νυχτα και κρατανε ολη μερα.

Αυτο αν σωνει και καλα θελετε αυτο το σπιτι

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

λετε βρε παιδια να το ψαξω πιο πολυ? το διαμερισμα που κοιταω ειναι 60τμ, σε περιοχη οχι και τοσο καλη (αγια σοφια πειραια), χωρις θερμανση, μονο air condition, αλλα τουλαχιστον ειναι κατασκευη 6ετιας. ενοικιο 400 ευρω. τι λετε?

cJzmp3.png

Διαφημίσεις

γενικα η κατασταση ενοικιων ειναι περιεργη. αν δε ψαξεις απο μεσιτες, οι ιδιοκτητες δεν μπορουν να σε κατατοπισουν, απο την αλλη οι μεσιτες ζητανε τα αντερα τους. αν καποιος εχει καμια συμβουλη, θα ημασταν υποχρεοι!

cJzmp3.png

λετε βρε παιδια να το ψαξω πιο πολυ? το διαμερισμα που κοιταω ειναι 60τμ, σε περιοχη οχι και τοσο καλη (αγια σοφια πειραια), χωρις θερμανση, μονο air condition, αλλα τουλαχιστον ειναι κατασκευη 6ετιας. ενοικιο 400 ευρω. τι λετε?

Εμεις πολλες φορες αναβουμε τα Air-Condition κιας εχουμε καλοριφερ αυτονομο.

Το θετικο ειναι οτι εχεις αμεση ζέστη στο λεπτο και στο χωρο που θες την ωρα που θες, χωρις να σου ανεβαινουν τα κοινοχρηστα απο την χρηση πετρελαιου.

Το αρνητικο ειναι οτι όντως , μολις το κλεισεις , ξαναπαγωνει στο λεπτο το σπιτι.

Αλλα εδω που τα λεμε , το ρευμα τελικα στις μερες μας ειναι πιο φτηνο απ το πετρελαιο.

δηλαδη πραγματικα δεν βρισκεις μεγαλη διαφορα στο να ζουμε μονο με air condition? απο αυτα που εχω ακουσει με τρομαζει η ιδεα να μην εχουμε καλοριφερ!

cJzmp3.png

vangeli χωρις θερμανση δυσκολα τα πραγματα. Εμεις ειμαστε Κυπρο λογω δουλειας οποτε δεν εχει νοημα να σου πω ποσο πληρωνουμε για ρευμα, ομως κι εμας παροτι ολοκαινουριο το σπιτι που νοικιαζουμε δεν εχει καλοριφερ. Και ξεκιναω: 1.η ζεστη κραταει μονο για οσο ειναι σε λειτουργια, το εσβησες μετα απο 1 ωρα το πολυ ξανακρυωνεις. 2.Η παραγομενη ζεστη ειναι καπως "αρρωστημενη" (ετσι την λεω εγω επειδη ειναι αποπνικτικη, ακομα κι αν καθαριζεις τα φιλτρα κτλ κτλ,δεν ξερω αν καταλαβαινεις), 3. Δεν στεγνωνει τιποτα μεσα στο σπιτι, πετσετες μπανιου, μπουρνουζια κτλ, καθως ως γνωστον δεν εχουν αιρ κοντισιον τα μπανια, οποτε θελουν ολα καθε μερα απλωμα στον καθαρο αερα (ουτε φυσικα στις εκτακτες περιπτωσεις , βλεπε βροχη, μερες με υγρασια, δεν μπορεις να απλωσεις μεσα). Οσον αφορα τις διαφορες σομπες, αεροθερμα κτλ κατα την γνωμη μου ειναι παρηγορια στον αρρωστο (σου το λεω εγω που ειμαι καμμενη).

Γνωμη μου , αν εχεις χρονικο περιθωριο και το συγκεκριμενο δεν ειναι το σπιτι των ονειρων σου κατα τα λοιπα, ψαξε το κι αλλο!!!

Καλη τυχη :)

LQvip2.png

Διαφημίσεις

δηλαδη πραγματικα δεν βρισκεις μεγαλη διαφορα στο να ζουμε μονο με air condition? απο αυτα που εχω ακουσει με τρομαζει η ιδεα να μην εχουμε καλοριφερ!

Εξαρταται τι χρηση εννοεις.

Αν π.χ. δουλευετε απ το πρωϊ μεχρι το βραδυ και ειστε σπιτι κανα 3ωρο το βραδυ και μετα για υπνο , ναι συμφερει.

Αν ομως καποιος ειναι ολη μερα σπιτι π.χ. δουλευεις μονο εσυ και οχι η γυναικα σου ή εχετε μωρο παιδι ειναι αδιανοητο να μην εχεις καλοριφερ.

Εξαρταται λοιπον τις καταστασεις.

Επισης , εφοσον δεν εχει καλοριφερ φανταζομαι ζεστο νερο θα εχετε απο θερμοσιφωνα σωστα ? Αρα επιπλεον ρευμα.

Παντως 4 χρονων πολυκατοικια χωρις αυτονομη θερμανση ειναι πολυ κουλο.

Οπως σου ειπαν και οι αλλοι , εχε τα ματια σου ανοιχτα για τπτ αλλο.

Γεια σου!!εγω πιστευω οτι ειναι ακριβο το ενοικιο μιας κ δεν ειναι σε καλη περιοχη!εγω για 50τ.εδινα 300ευρω!!

και πιστεψε με το aircondition δεν κανει τιποτα το χειμωνα!ιδιως αμα εχει υγρασια τι σπιτι!καλυτερα ειναι τα αεροθερμα!εγω ειχα σωθει!και δεν ειχα καμια τρελλη αυξηση στο λογαριασμο αν και γενικα το σπιτι μου δεν ηταν πολυ κρυο απο μονο του!εγω λεω να το ψαξεις λιγο καλυτερα..

as1cJNt0g410000Nzc3MjVsenwwNjBkfHRvIHBpdHNpcG9wYWtpIG1vdSBlaW5haS4uLg.gif

Μα καλα καινουργια οικοδομη χωρις θερμανση, δεν το εχω ξανακουσει αυτο! :roll::roll:

Εμεις το σπιτι που μενουμε τωρα το νοικιαζαν πρωτα οι γονεις μου (πριν παντρευτω) καπου 85 τ.μ. με αυτονομη θερμανση, θεση γκαραζ και αποθηκη στο υπογειο 400 ευρω μεχρι πριν 4 χρονια... Ειναι βεβαια οικοδομη 20ετιας οχι ολοκαινουργια...

Δεν ψαχνετε για τιποτα καλυτερο???

Ευχαριστω για τις απαντησεις. σιγουρα ψαχνουμε κι αλλα αλλα επειδη τα 400 ευρω ειναι απο τα φθηνοτερα που βρηκαμε το σκεφτομαστε. ειναι και κοντα στη δουλεια....

Ακομα προτιμαμε το σπιτι να ειναι "καθαρο". δηλαδη πλακακια παντου και οχι πολυ ξυλο (εκτος αν ειναι καινουριο), οχι τρυπες, και γενικα πληρως ανακαινισμενο. Τι να σας πω, δυσκολα τα πραγματα. παντω το ακουω απο πολλους οτι τα air condition σε θεματα θερμανσης δεν ειναι και η καλυτερη λυση. Απο την αλλη δε θα γλιτωσουμε λεφτα απο το πετραλαιο που συνηθως ζητανε γυρω στα 200-400 ευρω το χρονο?

οτι αλλες συμβουλες εχετε παρακαλω πειτε μας! και σε ποιο γενικα θεματα ενοικιου! φυσικα δε χρειαζεται να πω οτι ακμα ξερετε καμια καλη περιπτωση ενοικιου πειτε μας!!

cJzmp3.png

Καλημέρα

Τη έχω πατήσει άπειρες φορές μ αυτό το θέμα !Μακριά! Καλύτερα να δίνεις 50€ παραπάνω και να έχεις θέρμανση παρά όχι ... Μου έχει τύχει σε σπίτι να είμαι κουκουλωμένη κάτω απο τη κουβέρτα γιατί δεν είχα θέρμανση και το air condition δεν ζέσταινε και να κλάιω από τα νεύρα μου ...

Όσο για τη Δεη ήρθε και στιγμή που πλήρωσα 600€ γιατί είχα και μια μικρή αλογόνου για να ζεσταίνομαι.Ευτυχώς τώρα νοίκιασα τριάρι μικρό με αυτόνομη στη Νίκαια καινούργιο 400€ και έχω γίνει άλλος άνθρωπος νιώθω ότι έχω σπίτι Ψάξε σίγουρα θα βρείς στην περιοχή μου νοικίαζονται πάρα πολλά

οτι και αν επιλεξεις..να ξερεις πως πρεπει να κανεις συμβολαιο για δυο χρονια.εγω δεν ηξερα πως ετσι λεει ο νομος και η ¨εξυπνη" η σπιτονοικοκυρα μου το εκανε για ενα, ουτως ωστε να παρει αυξηση στον επομενο χρονο!!

Α!και να ρωτησεις το κοινοχρηστα θα πληρωνεις γιατι ειναι κ αυτος σημαντικος παραγοντας!

as1cJNt0g410000Nzc3MjVsenwwNjBkfHRvIHBpdHNpcG9wYWtpIG1vdSBlaW5haS4uLg.gif

οσο για το συμβολαιο ναι εχετε δικιο. αλλα μαλον θα προσπαθησω να κανω για 2 χρονια αλλα να μπορω να φυγω αν κατι δεν παει καλα σε 1 χρονο αντι δυο. οσο για την θερμανση και τη ΔΕΗ με απογοητευσατε! οποτε η θα παγωσουμε η θα μεινουμε αφραγκοι! εχει νυχτερινο εκει που δεν εχει καλοριφερ οποτε ειναι κι αυτο κατι...

ωστε η αλογονου εκαιγε τοσο πολυ ε? πω πω πω...δυστυχως δεν μπορω να παω νικεα. αν ειναι να φιγω απο κεντρο αθηνας πρεπει τουλαχιστον να ειμαι διπλα στη δουλεια μου!

τι αλλο να προσεξω? ποσο ειναι περιπου καλα κοινοχρηστα για 60τμ σε μικρη πολυκατοικια με ****ασανσερ και χωρις πετρελαιο? αν καποιος μενει πειραια κεντρο η αγια σοφια ας πει και πληροφοριες για τις περιοχες

cJzmp3.png

Λες οτι πας Αγ.Σοφια για να εισαι κοντα στη δουλεια σου.

Ε...ποσο μακρυα θα εισαι αν μενεις Κερατσινι , Νικαια , Κορυδαλλο ?

+- 10 λεπτα ???

Οι παραπανω περιοχες εχουν πληθωρα σπιτιων για ενοικιαση και μαλιστα τωρα με την κριση σε καλες τιμες.

το κλιματιστικό δεν δουλεύει με πολύ κρύο και πολλή ζέστη, τι να κάνουμε αυτή είναι η τεχνολογία!!!

Επίσης δνε είναι καλό για ζέστη, γιατί βγάζει τον αέρα από ψηλά και όπως ξέρουμε από τη φυσική ο ζεστός αέρας ανεβαίνει ψηλά. Έτσι με το κλιματιστικό ώς θέρμανση δεν γίνεται καλή κυκλοφορία του αέρα και τελικά κρυώνουμε πολύ. Επίσης μόλις κλείσει το κλιματιστικό, αμέσως σταματάει η θέρμανση, ενώ τα σώματα κρυώνουν σταδιακά.

Αν έχεις μωρά παιδιά θα πρέπει να έχεις σταθερή θερμοκρασία χώρου, και για να το πετύχεις αυτό θα πρέπει να έχεις σχεδόν συνέχεια ανοιχτό το κλιματιστικό.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...