Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

μπαμπάς και μαμά με ίωση

Recommended Posts

καλησπέρα

ειμαι καινουργια στο forum αλλα κατα καιρους και απο την εγκυμοσύνη μου ακόμα με εχετε βοηθήσει πάρα πολύ.....

Λοιπόν εχουμε το εξής το μωράκι μου ειναι προωράκι γεννημένο την τριακοστή πέμπτη εβδομάδα αλλα εχει πάρει βάρος τώρα και μοιάζει μετελειόμηνο μωράκι :D ειμαστε 3,5 μηνών !!!

Ο μπαμπας μας πριν 4 μερες κουβάλησε σπίτι μία ίωση (μάλλον γρίπη) ειχε καταροη λίγο πονόλαιμο και έκανε ψηλό πυρετό για ένα απογευμα με κοινά αντιπυρετικά συνήλθε αμέσως

μετά κόλλησα εγώ αλλα είχα μόνο δέκατα και κεφαλαλγιες για 1,5 μέρα, τώρα με τα κοινά αντιπυρετικα είμαι και γώ μια χαρα

το μωράκι επειδή δεν εχω βοήθεια αναγκαστικά το κρατούσαμε εναλλάξ οποιος ενοιωθε καλύτερα, φοράμε μάσκες συνέχεια και πλενουμε τόσο πολύ τα χερια μας που εμενα ανοιξαν κιολας!!!

Εχω παννικοβληθει με το μωρο φοβάμαι πως ό,τι και αν κάνουμε το έχουμε ήδη κολλησει,του μετραμε πυρετο ανα 2 ώρες και του βάζουμε και πολύ ορό στη μυτούλα, ευτυχώς το πουλάκι μου μεχρι στιγμής όλα καλά

Ειχε καμια σας παρόμοια εμπειρία να μου πει υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει??

πρεπει να κάνω και κάτι άλλο ???

Διαφημίσεις

καλησπέρα

ειμαι καινουργια στο forum αλλα κατα καιρους και απο την εγκυμοσύνη μου ακόμα με εχετε βοηθήσει πάρα πολύ.....

Λοιπόν εχουμε το εξής το μωράκι μου ειναι προωράκι γεννημένο την τριακοστή πέμπτη εβδομάδα αλλα εχει πάρει βάρος τώρα και μοιάζει μετελειόμηνο μωράκι :D ειμαστε 3,5 μηνών !!!

Ο μπαμπας μας πριν 4 μερες κουβάλησε σπίτι μία ίωση (μάλλον γρίπη) ειχε καταροη λίγο πονόλαιμο και έκανε ψηλό πυρετό για ένα απογευμα με κοινά αντιπυρετικά συνήλθε αμέσως

μετά κόλλησα εγώ αλλα είχα μόνο δέκατα και κεφαλαλγιες για 1,5 μέρα, τώρα με τα κοινά αντιπυρετικα είμαι και γώ μια χαρα

το μωράκι επειδή δεν εχω βοήθεια αναγκαστικά το κρατούσαμε εναλλάξ οποιος ενοιωθε καλύτερα, φοράμε μάσκες συνέχεια και πλενουμε τόσο πολύ τα χερια μας που εμενα ανοιξαν κιολας!!!

Εχω παννικοβληθει με το μωρο φοβάμαι πως ό,τι και αν κάνουμε το έχουμε ήδη κολλησει,του μετραμε πυρετο ανα 2 ώρες και του βάζουμε και πολύ ορό στη μυτούλα, ευτυχώς το πουλάκι μου μεχρι στιγμής όλα καλά

Ειχε καμια σας παρόμοια εμπειρία να μου πει υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει??

πρεπει να κάνω και κάτι άλλο ???

manoula_kouklou, αν κάνεις αυτά που περιγράφεις, τότε ναι, φυσικά και υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει. Όχι δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο, να αερίζεις όσο αυτό είναι δυνατό βέβαια. (μην το "πουντιάσουμε" κιόλας το μπεμπάκι)

Απορώ όμως, γιατί του βάζεις του παιδιού ορό χωρίς λόγο?:confused:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

ο ορος πραγματικα δεν χρειαζεται.ειναι για να βοηθαει σ επεριπτωση που το μωρο εχει γριπη κ ειναι μπουκωμενο κ οχι για να μη κολλησει.το θηλαζεις?αν ναι τοτε εχει ελαχιστες πιθανοτητες να κολλησει.δε χρειαζεται να κανετε κατι αλλο.απλα μη το φιλατε κ μη το πολυπερνετε αγκαλια αν δε χρειαζεται αυτες τις μερες

Ορό του βάζω πριν απο κάθε γευμα απο τότε που τον πηραμε σπίτι μου το ειχε πει η γιατρος.

απλα τώρα το κάνω πιο εντατικά και με συσκευή αναρόφησης (πολύ προσεκτικά για να μην φυσήξω κατα λάθος) γιατι σκεφτηκα πως επειδη ο γιατρος ο δικός μας ,μας είπε οτι αυτες ειναι ιώσεις του άνω αναπνευστικού καθαρίζοντας τον απομακρύνονται και τυχόν μικρόβια .....

τον θήλαζα μεχρί 1,5 μηνών τωρα πια οχι, δεν έχω γάλα μακάρι να τον θήλαζα θα είχε παραπάνω αντισώματα ελπίζω και αυτο το λίγο διαστημα που επινε απο το γάλα μου να του έχει κάνει καλό:(

Ορό του βάζω πριν απο κάθε γευμα απο τότε που τον πηραμε σπίτι μου το ειχε πει η γιατρος.

Αυτό πρώτη φορά το ακούω...:roll: Μήπως η τόση ποσότητα και συχνότητα, προκαλέσουν τίποτε άλλο στη μυτούλα του μωρού? Μήπως διαταράξουν την ισορροπία του οργανισμού? την χλωρίδα της μύτης? Δεν ξέρω....:roll:

Διαφημίσεις

δεν ξέρω τι να σου πω στο επόμενο μας ραντεβου με την παιδίατρο, θα της το υπενθυμίσω και θα την ρωτήσω. Μακάρι να μην χρειαστει να της μιλήσω πιο πριν και να μην τον κολλήσουμε:-(

δεν ξέρω τι να σου πω στο επόμενο μας ραντεβου με την παιδίατρο, θα της το υπενθυμίσω και θα την ρωτήσω. Μακάρι να μην χρειαστει να της μιλήσω πιο πριν και να μην τον κολλήσουμε:-(

Κάνε μια ερώτηση ξανά, γιατί στο ξαναλέω, πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο.:confused:

Μόνο τις πρώτες μέρες μετά την γέννηση του μωρού, μας λένε να βάζουμε ορό για να καθαρίσουν οι βλέννες που υπάρχουν μέσα στη μυτούλα απο την κοιλιά.

Μήπως εσύ καλή μου, παρανόησες και νόμιζες οτι αυτό είναι για πάντα?:roll:

Διαφημίσεις

Και εγω και ο μπαμπας του ειχαμε γριππη και πηραμε αντιβιωση και ο Μαριος δεν κολλησε ευτυχως. Και εμας ειναι προωρακι αν και τωρα ειναι 7 μηνων και ειναι καλα πλεον,πολυ δυνατος. Εγω δεν τον θηλασα καθολου και ευτυχως δεν εχει κολλησει τιποτα και δεν εχει κανει ουτε ενα μικρο συναχι μεχρι τωρα που εφτασε 7 μηνων.

αν παιρνεις αντιβιωση δε κολλαει το μωρο μετα απο 3 μερες.ενω αν δε παρεις κ καλα να γινεις ο ιος κυκλοφορει καμια βδομαδα.ετσι μου ειπε ο παιδιατρος.

θα το ρωτήσω αυτο για τον ορό αλλα σε εμενα δεν ισχυε η πρωτη εβδομαδα αφου το παιδι το πηρα απο το μαιευτηριο ηδη 20 ημερών

αντιβίωση δεν πηραμε ο γιατρος μας ειπε οτι στην περίπτωση μας δεν συνίσταται βασικά marco polo με χαροποιησες πολύ θα σας ενημερώσω σύντομα τι έγινε και θα σας πω και για τον ορό μόλις μιλήσω με την παιδιατρό μου.

καλημέρα

τελικα ο μικρουλης μου κόλλησε..

τωρα συνέρχεται σιγά σιγά δεν εχει πυρετό πια, και η διαθεσή του εχει αρχίσει να βελτιώνεται

πηγα σε δύο γιατρους γιατι την ημέρα που εκδήλωσε τα πρωτα συμπτωματα η δικια μας έλειπε.

Ανέφερα στον καινουργιο γιατρο οτι του βάζω ορό πάντα πριν απο κάθε γευμα και μου είπε μπράβο καλά κάνεις του κάνει καλο απλά τώρα που είναι και μπουκωμένο διπλασίασε τις φορές

την επόμενη μέρα ήρθε και η γιατρός μου κα το διευκρίνισα και μου είπε οτι εχω καταλάβει καλά και οτι ειναι ό,τι καλύτερο για το παιδί και δεν το βλάπτει σε τίποτα ειναι σαν το νεράκι ο ορός

Διαφημίσεις

Κρίμα που κόλλησε και ο μικρούλης αλλά θα γίνει πιο δυνατός στο μέλλον. Αυτό με τον ορό το κάνω κι εγώ κάθε μέρα, μετά από εντολή του γιατρού και φυσικά δεν πειράζει γιατί μόνο νεράκι είναι. Μας έχει γίνει συνήθεια και τώρα ο μεγάλος το κάνει μόνος του. Οταν το σταμάτησα κάποιες φορές και μετά χρειάστηκε λόγω μπουκώματος, γινόταν πόλεμος στο σπίτι. Οπότε το βάζεις μεσα στην ρουτίνα και είσαι εντάξει.

σε ευχαριστώ πολύ να σαι καλά

εμάς δεν μας εχει γίνει συνηθεια δυστυχώς ακόμα, και κάθε φορά που του το κάνω γίνεται μάχη:) σφίγγεται η καρδιά μου έτσι όπως κλαίει αλλά μου δίνεις ελπίδες οτι κάποια στιγμή θα το συνηθίσει !!!

• 1 year later...

Καλημέρα σας!! Ξύπνησα για να θηλάσω το μικρούλι μου κ αντιλήφθηκα πως έχω τα συμπτώματα ίωσης που κόλλησα από τον άντρα μου (καταρροή κ ενόχληση στο λαιμό, χωρίς πυρετό)...Τί γίνεται τώρα? πως θα καταφέρω να μην τον κολλήσω? Κ πόσο σοβαρό είναι να κολλήσει κάτι τέτοιο τόσο μικρούλης που είναι (2μηνών κ 20 ημερών)?? βοηθήστε με γιατί αγχώθηκα!!!

Καλημέρα σας!! Ξύπνησα για να θηλάσω το μικρούλι μου κ αντιλήφθηκα πως έχω τα συμπτώματα ίωσης που κόλλησα από τον άντρα μου (καταρροή κ ενόχληση στο λαιμό, χωρίς πυρετό)...Τί γίνεται τώρα? πως θα καταφέρω να μην τον κολλήσω? Κ πόσο σοβαρό είναι να κολλήσει κάτι τέτοιο τόσο μικρούλης που είναι (2μηνών κ 20 ημερών)?? βοηθήστε με γιατί αγχώθηκα!!!

το οτι κολλησες εσυ ειναι θετικο γιαιτ ετσι θα του περασεις με το θηλασμο ετοιμα τα αντισωματα χωρις να χρειαστει ο δικος του οργανισμος να καταπονηθει. Οι περιπτωσεςι να νοσησει ειναι πολυ λιες.

Αλλα ακομα κι αν συμβει δεν ειναι σοβαρο, ενας πονολαιμος κι ενα συναχακι, το πολυ-πολυ να φαει λιγοτερο για μια-δυο μερες.

Περαστικα