Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βραδυκαρδία...

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Είμαι 7 εβδομάδων και 5 ημερών, στην πρώτη μου εκγυμοσύνη.

Την Πέμπτη (7 εβδ. & 2 ημ.) κάναμε το δεύτερο κολπικό υπέρηχο και ακούσαμε την καρδούλα!!

Ο γιατρός μου είπε οτι διαπίστωσε μια ελαφρά βραδυκαρδία, που μπορεί απλά να ωφείλεται στο ότι το φασολάκι μας είναι ακόμα πολύ μικρό. Μέτρησε 107 παλμούς. Μου είπε να μην ανησυχώ και θα με ξαναδεί σε 2 εβδομάδες.

Όπως καταλαβαίνετε όμως από τη στιγμή που μου είπε τη λέξη "βραδυκαρδία" ανησυχώ...

Μήπως ξέρει καμιά κοπέλα ποιο είναι το φυσιολογικό όριο των εμβρυικών παλμών στην 7η εβδομάδα;

Σας ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

με το καλο το μωρακι ευχομαι!το οριο ειναι 130 παλμους κ το ανωτερο 160 στην 7η εβδομαδα.αλλα μηπως το μωρο κοιμοταν εκεινη τη στιγμη?γιατι ως γνωστο οταν κοιμομαστε πεφτουν οι παλμοι!

επισης τωρα που το εψαξα ειδα οτι στην 5η εβδομαδα ειναι 100 παλμοι.μηπως η κυηση σου ειναι λιγοτερων εβδομαδων?γιατι οι γιατροι στο περιπου τα υπολογιζουν αυτα.δες εδω για περισσοτερα http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=366

Δεν γνωρίζω πόσοι παλμοί είναι φυσιολογικοί σε αυτή τη φάση, θυμάμαι όμως πως όταν άκουσα την πρώτη φορά την καρδούλα του να χτυπά μου έκανε εντύπωση που χτυπούσε αργά, ενώ ήξερα πως οι παλμοί των εμβρύων είναι διπλάσιοι από τους δικούς μας. Την επόμενη φορά που το ακούσαμε είχε ήδη επιταχύνει και όλα είναι μια χαρά! Δεν πιστεύω πως κάνεις καλά που ανησυχείς γιατί το πιο πιθανό είναι αυτό που σου είπε: ότι είναι πολύ μικρόυλι ακόμη και η καρδιά του μόλις άρχισε να λειτουργεί!

Καλή συνέχεια! Με το καλό!

jp0Lp3.pngA0Yxp3.png

Αχ κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ... Πρέπει να κάνω υπομονή αλλά δεν μπορώ και να μην το σκέφτομαι... Το μόνο που με καθησυχάζει είναι ότι αν πραγματικά ήταν ανησυχητικό το 107, δεν θα μου έλεγε να με ξαναδει συντομότερα από 2 εβδομάδες;

Διαφημίσεις

Υπάρχουν δύο ειδών γυναικολόγοι:

1. Οι cool και άνετοι, οι οποίοι σε γεμίζουν αισιοδοξία ακόμα και όταν κάτι δεν πάει 100% καλά. Σου εξηγούν τα πάντα αλλά μέχρι του σημείου που πραγματικά έχει νόημα για την περίπτωσή σου. Τους καταλαβαίνεις εύκολα γιατί όταν φεύγεις από το ιατρείο τους φεύγεις πετώντας σε ένα ροζ συννεφάκι.

2. Οι γκαντεμόσαυροι, οι οποίοι σε κάθε επίσκεψη θα σου αναφέρουν πάντα το worst case senario για οποιαδήποτε πτυχή της εγκυμοσύνης σου. Αν το παιδί έχει 107 σφιγμούς αντί για 108, θα σου μιλήσει για βραδυκαρδία. Αν το παιδί έχει μέγεθος κεφαλιού στο ανώτερο φυσιολογικό, θα σου πει με ύφος "μεγάλο το κεφάλι του μωρού, ελπίζω να μην είναι υδροκέφαλο :shock:", και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αυτούς τους γιατρούς τους ξεχωρίζεις γιατί κάθε φορά που φεύγεις από το ιατρείο τους έχεις μάθει και μια νέα αρρώστεια ή επιπλοκή και ο καιρός μέχρι την επόμενη επίσκεψη περνά με εσένα να έχεις οραματιστεί 100 φορές το τι σου είπαν ότι θα πάει στραβά.

Ο γιατρός σου ήδη έδειξε ένα ανησυχητικό δείγμα. Δες πώς θα πάει και στις επόμενες επισκέψεις και αν υποπτευθείς ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑ.:roll:

Πάντα φιλικά, ως παθούσα και μαθούσα :wink:

.....δε νομίζω τάκη....

Υπάρχουν δύο ειδών γυναικολόγοι:

1. Οι cool και άνετοι, οι οποίοι σε γεμίζουν αισιοδοξία ακόμα και όταν κάτι δεν πάει 100% καλά. Σου εξηγούν τα πάντα αλλά μέχρι του σημείου που πραγματικά έχει νόημα για την περίπτωσή σου. Τους καταλαβαίνεις εύκολα γιατί όταν φεύγεις από το ιατρείο τους φεύγεις πετώντας σε ένα ροζ συννεφάκι.

2. Οι γκαντεμόσαυροι, οι οποίοι σε κάθε επίσκεψη θα σου αναφέρουν πάντα το worst case senario για οποιαδήποτε πτυχή της εγκυμοσύνης σου. Αν το παιδί έχει 107 σφιγμούς αντί για 108, θα σου μιλήσει για βραδυκαρδία. Αν το παιδί έχει μέγεθος κεφαλιού στο ανώτερο φυσιολογικό, θα σου πει με ύφος "μεγάλο το κεφάλι του μωρού, ελπίζω να μην είναι υδροκέφαλο :shock:", και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αυτούς τους γιατρούς τους ξεχωρίζεις γιατί κάθε φορά που φεύγεις από το ιατρείο τους έχεις μάθει και μια νέα αρρώστεια ή επιπλοκή και ο καιρός μέχρι την επόμενη επίσκεψη περνά με εσένα να έχεις οραματιστεί 100 φορές το τι σου είπαν ότι θα πάει στραβά.

Ο γιατρός σου ήδη έδειξε ένα ανησυχητικό δείγμα. Δες πώς θα πάει και στις επόμενες επισκέψεις και αν υποπτευθείς ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑ.:roll:

Πάντα φιλικά, ως παθούσα και μαθούσα :wink:

Χμμμ... μ'έβαλες σε σκέψεις τώρα... Η αλήθεια είναι ότι σαν γιατρό τον εμπιστεύομαι, εχούν γεννήσει 2 ακόμα μέλη της οικογενειάς μου μαζί του και γενικά είναι ανετος. Προχθές βέβαια τα πήρα λίγο στο κρανίο, πέρα απο την ανησυχία μου. Γιατί απο τη μια μου είπε να μην ανησυχω, από την άλλη μου ανέφερε αυτό που είδε το οποίο είναι δύσκολο γνωριζοντάς το να μην ανησυχώ...

μην αγχωνεσαι πριν κανεις παλι υπερηχο,παντα υπαρχει περιπτωση να μην δειχνει στην αρχη κατι καλα,εμενα δεν ακουγε καρδουλα στην 7 γιατι το μικρακι ηταν πολυ μικρακι και φοβομασταν για παλινδρομη,τελικα ολα καλα ειμαι 12 εβδομαδων τωρα και το μωρο ειναι μεσα σε ολα τα φυσιολογικα πλαισια.μπορει να μην ειχε πιασει καλα το παλμο.ολα θα πανε καλα εχεις καιρο μπροστα σου να αγχωθεις...χιχιχι

μην αγχωνεσαι πριν κανεις παλι υπερηχο,παντα υπαρχει περιπτωση να μην δειχνει στην αρχη κατι καλα,εμενα δεν ακουγε καρδουλα στην 7 γιατι το μικρακι ηταν πολυ μικρακι και φοβομασταν για παλινδρομη,τελικα ολα καλα ειμαι 12 εβδομαδων τωρα και το μωρο ειναι μεσα σε ολα τα φυσιολογικα πλαισια.μπορει να μην ειχε πιασει καλα το παλμο.ολα θα πανε καλα εχεις καιρο μπροστα σου να αγχωθεις...χιχιχι

Το κουμπάκι ψάχνω να βρώ που κλείνει το άγχος αλλά δεν το πετυχαίνω... Μέχρι και εφιάλτες βλέπω με το μωράκι μου!!

Αν δεν είχαμε όμως και τις ανησυχίες μας βρε κορίτσια πως θα καταλαβαίναμε οτι μέσα μας μεγαλώνει το ανθρωπάκι μας, τώρα που ακόμα είναι τόσο μικρούλι;

Με τοκαλόνα έρθει το μπεμπάκι σου!!

σε καταλαβαινω απολυτα κουκλιτσα μου που ανησυχεις λογικο ειναι,να εισαι αισιοδοξη οσο μπορεις και ηρεμη για το καλο το δικο σου και του μωρου σου.ασε ξερω πως ειναι....την πεμπτη θα κανω τροφοβλαστη γιατι εχω στιγμα και γω και ο αντρας μου για να δουμε αν θα μπορεσω να κρατησω το μωρακι μου,1 στις 4 πιθανοτητες ειναι να βγει αρρωστο....ξερω πως ειναι να μην ξερεις τι θα εχει γινει σε 2 εβδομαδες...πραγματικα πιστευω οτι στην περιπτωση σου ειναι νωρις να φοβασαι θα αναπτυχτει μια χαρουλα το μωρακι σου και θα ακουσεις μια γρηγορη καρδουλα να ηρεμησει και η δικια σου η καρδουλα...

Διαφημίσεις

μια χαρα ειναι το μπεμπουλινιιιι:) να δεις που σε 2 βδομαδες ολα θα ειναι οκ.ετσι κιαλλιως τα εμβρυα εχουν καποιες ''αριθμιες'' αφου το συστημα δεν εχει ωριμασει.κ παλι σκεψου το ενδχομενο να εισαι λιγοτερων εβδομαδων;)

σε καταλαβαινω απολυτα κουκλιτσα μου που ανησυχεις λογικο ειναι,να εισαι αισιοδοξη οσο μπορεις και ηρεμη για το καλο το δικο σου και του μωρου σου.ασε ξερω πως ειναι....την πεμπτη θα κανω τροφοβλαστη γιατι εχω στιγμα και γω και ο αντρας μου για να δουμε αν θα μπορεσω να κρατησω το μωρακι μου,1 στις 4 πιθανοτητες ειναι να βγει αρρωστο....ξερω πως ειναι να μην ξερεις τι θα εχει γινει σε 2 εβδομαδες...πραγματικα πιστευω οτι στην περιπτωση σου ειναι νωρις να φοβασαι θα αναπτυχτει μια χαρουλα το μωρακι σου και θα ακουσεις μια γρηγορη καρδουλα να ηρεμησει και η δικια σου η καρδουλα...

Σ' ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο! Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά και να κρατήσεις στην αγκαλιά σου ένα υγιέστατο μωράκι!

μια χαρα ειναι το μπεμπουλινιιιι:) να δεις που σε 2 βδομαδες ολα θα ειναι οκ.ετσι κιαλλιως τα εμβρυα εχουν καποιες ''αριθμιες'' αφου το συστημα δεν εχει ωριμασει.κ παλι σκεψου το ενδχομενο να εισαι λιγοτερων εβδομαδων;)

Μακάρι να είναι έτσι... Ο υπέρηχος με έδειξε 7 εβδομάδων ακριβώς... ΄Πάντως ο χρόνος παίρνει τελείως διαφορετική διάσταση στην εγκυμοσύνη... Οι 2 εβδομάδες φαίνονται αιώνες!!

• 4 weeks later...

ναλα μου σε εψαχνα σε ολο το παρεντς! Θα συμφωνησω κι εγω με τα κοριτσια. Κυριως με τη συνονοματη μου Δημητρα 83. Κι εγω ειχα καθυστερημενη συλληψη, το εμβρυο ειχε φανει με καποιο προβληματακι στα νεφρα,τελικα δεν ηταν τπτ,απλα ηταν πιο μικρουλι ηλικιακα και υπολειτουργουσε το νεφρο γιαυτο. Μια χαρα υγιες βρεφος γεννηθηκε. Αργοτερα του εκανα υπερηχο οταν χρονισε,για να μου φυγει η αμφιβολια και ηταν τελειο. Πολλα φιλακια! Ντινα μου καλη επιτυχια! Κι εγω εχω στιγμα...

Βοηθηστε τους γιατρους να βοηθησουν οπου υπαρχει αναγκη. Γιατροι της καρδιας, 2103317288. Γιατροι του κοσμου,2103213150Στελνουμε φαρμακα,ειδη πρωτης αναγκης και κουβερτες,στελνουμε αγαπη...

Ενα μηλο την ημερα...

μμμμ...και εμενα 6 εβδομαδων και κατι,ο δευτερος γιος μου, 110 παλμους ειχε! Μετα, προς το τελος, είχε ταχυκαρδια! (θεωρητικα πάντα). τελικα γεννηθηκε και ειναι μαι χαρα!!!!! Συμφωνω με τις προλαλησαντες!!

Διαφημίσεις