Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα! Άκουσα ότι την περίοδο που θηλάζουμε είναι καλό να αποφεύγουμε τη χρήση αποσμητικών στις μασχάλες γιατί περιέχουν αλουμίνιο που περνάει στο γάλα. Εδώ και 40 περίπου μέρες δεν το χρησιμοποιούσα γιατί ήμουν με το μωρό στο σπίτι και πλενόμουν πολύ συχνά οπότε δεν είχα πρόβλημα. Τώρα, όμως, που θα αρχίσω σιγά σιγά να βγαίνω τι μπορώ να κάνω; εσείς τι κάνετε; τι χρησιμοποιείτε;

Αν υπάρχει κάποια κοπέλα που να γνωρίζει κάτι περισσότερο για το θέμα ας διαφωτίσει κι εμάς...

Ευχαριστώ!

5054526de0.png[/url]

Διαφημίσεις

κατα τη διαρκει ολης της εγκυμοσυνης δεν εβαλα καθολου, αλλα χρησιμοποιουσα λεμονακι που το ετριβα τοπικα και πραγματικα εκανε θαυματα!μεχρι και στο μαιευτηριο κουβαλουσα λεμονια!!!επισης και για το πρωτο 8μηνο του θηλασμου δεν εβαζα κατι..αργοτερα αγορασα το αποσμητικο της Weleda που ειναι φυσικο και βιολογικο..μετα επειδη δεν επιανε πια αγορα ενα απο το φαρμακειο με φυσικο κρυσταλλο..επισης αποτελεσματικο..εντονο προβλημα δυσοσμιας βεβαια δεν ειχα ποτε μου-ισως μονο το πρωτο διαστημα της κυησης...λογω ορμονων-τωρα βαζω Noxzema επειδη μου τελειωσααν ολα και δεν εχω προλαβει να παρω κατι αλλο..αυτα..δεν ξερω αν σε βοηθησα!!κΑΛΕς ΒΟΛΤΕΣ!!

Καλημέρα κι από μένα.

Εγώ μέχρι και τώρα που τον θηλάζω δεν χρεισιμοποιώ καθόλου αποσμητικό ή άρωμα. Στην αρχή ήθελα να έχει μόνο την μυρωδιά του σώματός μου, γιατί η όσφρηση είναι η πιο ανεπτυγμένη αίσθηση των βρεφών (απ' όσο διάβασα). Τώρα που χειμώνιασε κι όλας, κάνω το ντουζάκι μου κάθε πρωί και όταν βγαίνω έξω έχω στην τσάντα μου πάντα υγρά μαντιλάκια για μια ώρα "ανάγκης" (που με τα κρύα πια μου είναι τελείως αχρείαστα ;)).

Κι εγώ από φαρμακείο είχα πάρει κάποιο φυτικό, δεν θυμάμαι μάρκα, αλλά δεν το πολυχρησιμοποιώ για να γνωρίζει τη μυρωδιά μου το αρκουδάκι μου (σαν αρκούδα μυρίζει... από χιλιόμετρο χαχαχα).

Πάντως άμα ρωτήσεις και στο φαρμακείο θα σου πουν. Χωρίς paraben να είναι, έ;

Διαφημίσεις

Έχω χρησιμοποιήσει και το tawas crystal και το ice guard τα οποία είναι φυσικοί κρύσταλλοι και τους βρίσκεις στα φαρμακεία σε διάφορες μορφές (πέτρα. πετρούλες σε νερό, roll on σπρέυ κλπ) και είμαι πολύ ικανοποιημένη κι από τα δύο. Σίγουρα κυκλοφορούν κι άλλα. Είναι κρύσταλλοι που σκοτώνουν τα μικρόβια στην περιοχή και έτσι προλαμβάνουν την κακοσμία. Δεν έχουν άρωμα, συντηρητικά και αλουμίνιο. Ότι πρέπει όχι μόνο για μανούλες που θηλάζουν αλλά για όλες τις γυναίκες. Τα αποσμητικά με αλουμίνιο έχουν κατηγορηθεί και για καρκίνο του μαστού.... οπότε ας τα αποφεύγουμε καλού-κακού...

Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Κρύσταλλο έχω αγοράσει κι εγώ της Macrovita αλλά είμαι λίγο επιφυλακτική και με τη χρήση του. Απ' ό,τι καταλαβαίνω ματά τα λεμόνια (εξαιρετική ιδέα spyni, θα το δοκιμάσω σίγουρα) ίσως είναι το λιγότερο βλαβερό.

mikio, το tawas crystal και το ice guard από ποια εταιρεία είναι;

Α...για να μην ξεχάσω... είμαι φαν της weleda, χρησιμοποιώ προϊόντα της και στο μωράκι μου, αλλά τα αποσμητικά της στο cosmeticsdatabase.com τα βαθμολογούν με 6, δηλαδή μεσαίου κινδύνου. Τώρα αν η αξιολόγηση είναι αντικειμενική μόνο κάποιος ειδικός μπορεί να το κρίνει.

5054526de0.png[/url]

μονο να πω για το λεμονακι οτι εγω επειδη μαλλον το παρακανα-Αυγουστος γαρ που γεννησα- επαθα εναν ερεθισμο που με ταλαιπωρησε αρκετα!!προσοχη λοιπον!!οντως δουλευει αλλα με μετρο!!

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Καλοκαιριάτικα είναι αδύνατον να μην βάλεις αποσμητικό...ακόμα και εγώ που τον χειμώνα δεν βάζω καθόλου καθώς δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα.

Βρήκα αποσμητικό του Κορρέ (Equisetum 24h προστασίας) το οποίο είναι Aluminum salts free, Paraben free, Alcohol free. Έχει πολύ ελαφρύ φυσικό άρωμα. Το έχει δοκιμάσει καμία?

Να σου πω την μαύρη μου αλήθεια

εγώ δεν είχα ποτέ τρομερό πρόβλημα με τις μασχάλες μου.

Θα πρέπει να έχω μείνει άπλυτη 2-3 μέρες για να μου μυρίσουν.

Με την σόδα και με ένα καλό ντουζάκι είμαι σούπερ καλυμένη!

Για δοκιμάστε το κι εσείς

και πείτε μας την εμπειρία σας! :-D

Και άλλα λινκς

http://matzounia.pblogs.gr/2010/05/an-sas-teleiwsei-to-aposmhtiko.html

http://meacolpa.blogspot.gr/2010/05/blog-post_3949.html

Κορίτσια εγώ προσωπικά σώθηκα με αυτό..... Είναι απίστευτο.....

Κορίτσια εγώ προσωπικά σώθηκα με αυτό..... Είναι απίστευτο.....

Πολύ ενδιαφέρον! Θα το δοκιμάσω! δεν καταλαβαίνω όμως αυτό που λέει για το ζεστό νερό. βάζεις στο χέρι σου ζεστό νερό και μετά με το ίδιο χέρι πιάνεις τη σόδα και τη βάζεις στη μασχάλη σου?

( εγώ στην αρχή δεν έβαζα καθόλου αλλά κατί γινόταν με τις ορμόνες μου, δεν ξέρω, είναι και καλοκαίρι και παρ όλο που έπλενα συνέχεια μα συνέχεια τις μασχάλες μου, 5 λεπτά μετά τρομερή μπόχα, που δεν είχα ποτέ τέτοιο θέμα! Είδα και απόειδα και άρχισα να βάζω κανονικό αποσμητικό. Μακάρι να το σταματήσω πάλι γιατί μυρίζει έντονα)

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Βράζεις το νερό, το αφήνεις να κρυώσει και μετά ανακατεύεις τη σόδα. Τέλειο και στον καύσωνα (οκ θέλει ίσως δύο φορές τη μέρα). Βέβαια είναι και να σου ταιριάξει ε;

Βράζεις το νερό, το αφήνεις να κρυώσει και μετά ανακατεύεις τη σόδα. Τέλειο και στον καύσωνα (οκ θέλει ίσως δύο φορές τη μέρα). Βέβαια είναι και να σου ταιριάξει ε;

ωχ τώρα μπερδεύτηκα πιο πολύ. Και μετά πώς βάζεις? πιάνεις με το χέρι σόδα διαλυμένη στο νερό και την απλώνεις στη μασχάλη?

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Διαφημίσεις

όχι βρε, βάζεις το διάλυμα μέσα σε ένα ρολ όν (αδειο ε; ) ή σε ένα ψεκαστηράκι (εγώ είχα ένα βαποριζατέρ από παλιό αποσμητικό αλλά τώρα μου ήρθε τέλεια ιδέα. Τι θα έλεγες για ένα τέτοιο http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26652 ; Αυτό στα αρίστερά για το άρωμα.... Τεσπα το χρησιμοποιεί σαν κανονικό αποσμητικό.

Ωχ:rolleyes::rolleyes::(

Εγω ρε κοριτσια βαζω κανονικα αποσμητικο δεν μου πηγε καν το μυαλο και προχθες που βγηκα εβαλα και αρωμα....πω πω....

Δεν εχει κανενα θεμα που να εχει τι πρεπει να αποφευγουμε να φοραμε στον θηλασμο να ξεστραβωθω????:rolleyes::rolleyes:

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

όχι βρε, βάζεις το διάλυμα μέσα σε ένα ρολ όν (αδειο ε; ) ή σε ένα ψεκαστηράκι (εγώ είχα ένα βαποριζατέρ από παλιό αποσμητικό αλλά τώρα μου ήρθε τέλεια ιδέα. Τι θα έλεγες για ένα τέτοιο http://ikea.gr/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26652 ; Αυτό στα αρίστερά για το άρωμα.... Τεσπα το χρησιμοποιεί σαν κανονικό αποσμητικό.

μου άρεσε η διευκρίνηση για το άδειο ρολ ον!! είπαμε είμαι λίγο χαζή αλλά όχι και τόσο, αυτό το κατάλαβα!! Τώρα τα κατάλαβα όλα, θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω! Ευχαριστώ πολύ!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Ωχ:rolleyes::rolleyes::(

Εγω ρε κοριτσια βαζω κανονικα αποσμητικο δεν μου πηγε καν το μυαλο και προχθες που βγηκα εβαλα και αρωμα....πω πω....

Δεν εχει κανενα θεμα που να εχει τι πρεπει να αποφευγουμε να φοραμε στον θηλασμο να ξεστραβωθω????:rolleyes::rolleyes:

Καλά βρε κι εσύ μην ανησυχείς δε θα πάθει τίποτα το παιδί. εμένα πιο πολύ από ένστικτο δε μου ερχόταν να βάλω τις πρώτες μέρες, πίστευα ότι θα την ενοχλεί. δεν είχα διαβάσει κάτι. μην αγχώνεσαι. καλό είναι να είναι όσο πιο "αγνό" γίνεται το σώμα μας αλλά δεν μπορούμε να τα πετύχουμε κι όλα.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

μου άρεσε η διευκρίνηση για το άδειο ρολ ον!! είπαμε είμαι λίγο χαζή αλλά όχι και τόσο, αυτό το κατάλαβα!! Τώρα τα κατάλαβα όλα, θα δοκιμάσω και θα ενημερώσω! Ευχαριστώ πολύ!

Με ένα νήπιο και ένα βρέφος τι χαζή καλέ; Απορώ πώς καταφέρνεις και φτιάχνεις προτάσεις με συνοχή και νόημα και ομολογουμένως σε θαυμάζω. Εδώ ένα μωρό είχα και δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ να διαβάσω.... κοσμοπόλιταν (για τέτοιο επίπεδο μιλάμε)....

Εντάξει, πάντως στον καύσωνα θέλει και επαναληπτικό.. ψέκασμα.