Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα στον παιδικο

Recommended Posts

καλησπερα σας,δεν ξερω αν εχει αναφερθει και αλλου,αλλα ο μικρος μας ειναι 4 1/2 χρονων,δεν εχει αδερφια και γενικα δεν εχει σχεδον καμια επαφη με παιδακια,φετος αρχισαμε προνηπιο γιατι εβλεπα οτι ειναι πολυ μαζεμενος με αλλα παιδακια,πηγαινει εκει χωρις κλαματα αλλα,δεν κανει ΤΙΠΟΤΑ,δεν τρωει,δεν παει τουαλετα ,με αποτελεσμα 2 φορες να μας εχουν ειδοποιησει να παμε να τον παρουμε γιατι λερωθηκε,δεν παιζει,και οταν καποιο παιδακι του μιλαει ή η δασκαλα τα αγριοκοιταζει.

πως πρεπει να συμπεριφερθουμε οσον αφορα την τουαλετα,κατα κυριο λογο και μετα ολα τα αλλα?

δεν τον εχω μαλωσει ,απλα του λεω καθε μερα οτι οταν κατουριεται να πηγαινει τουαλετα και να τρωει,στο σπιτι συμφωνει αλλα μολις παει εκει κοκκαλωνει.

εχω τυψεις γιατι καταλαβα οτι φταιμε εμεις που δεν τον πηγαμε νωριτερα παιδικο....:((((

Διαφημίσεις

Δεν το έχω αντιμετωπίσει και δεν είμαι ειδικός, αλλά οι δασκάλες τι λένε; Πόσο καιρό πηγαίνει ο μικρός στον παιδικό; Μήπως είναι περίοδος προσαρμογής; Ή μήπως έγινε κάτι και δεν θέλει το σχολείο;

Νομίζω ότι πρέπει η δασκάλα του να ασχοληθεί λίγο παραπάνω μαζί του για να τον κάνει να την εμπιστευθεί και ν' ανοιχτεί σιγά -σιγά με όλους.

Εκτός αν το παιδί είναι για κάποιο λόγο τελείως αρνητικός με το συγκεκριμένο σχολείο.

Έχετε πάει σε παιδότοπο, να δείτε πώς αντιδρά εκεί;

Οταν έστειλα το γιό μου προνήπιο παρότι που ήταν παιδί που είχε καθημερινή επαφή με παιδιά στις κούνιες, όντας μοναχοπαίδι ήταν πολύ μαζεμένος τον πρώτο καιρό, πρόβλημα με την τουαλέτα δεν είχαμε αλλά γενικά δεν ήταν πολύ να συμμετέχει κ ντρεπόταν, μετά από ένα εξάμηνο ήταν ο αρχηγός της τάξης κ πιο ζωηρός από τους υπόλοιπους!! Συμμορία κανονίκή, όλα τα παιδάκια θέλουν το χρόνο τους.

στο νηπιαγωγειο δινουμε χρονο μεχρι χριστουγεννα για μια καλη προσαρμογη.ειναι φυσιολογικο αυτο που γραφεις,μην ανησυχεις.το παιδι παρατηρει το χωρο κ εστω κ αν δεν το δειχνει μερα με τη μερα χαλαρωνει.καποια στιγμη κατι θα κανει κοινο με ενα αλλο παιδι κ θα ξεμπλοκαρει αμεσως.καλη ιδεα ειναι να κανεις καποια μικροσυναντηση με τα παιδια εκτος σχολειου η οταν τελειωνουν,να φυγετε μαζι να περασετε απο κουνιες να παιξει η δασκαλα καποιο ομαδικο παιιχνιδι που τι θεωρω σιγουρο οτι το κανει..αν θες δωστου καποιο βιβλιο μαζι ωστε να τους το διαβασει η δασκαλα,θα νιωσει περηφανος και αν ακουστει κ το ονομα του..θα φουσκωσει λιγο!

αγγελικη η κορη μου πηγε 3 χρονων παιδικο κ για 15 μερες ειχαμε παρομοια κατασταση εκτος απο αυτο που αναφερεις για την τουαλετα.μετα ομως αρχισε να στρωνει.μεχρι που το συνηθησε...εμεις της λεγαμε πχ ''τι ωραια που ειναι στο σχολειο..κ γω θελω να παω αλλα η δασκαλα ειπε οτι ειναι μονο για παιδακια!αχ ζηλευω που εσυ πας!!'' κ το επαιρνε εγωιστικα η δικια μου κ ελεγε ''οχι ειναι μονο δικο μου δεν ειναι για μεγαλους!'':P επισης τις πρωτες μερες που δεν εκλαιγε πλεον της επαιρνα κ ενα μικρο δωρακι καθε μερα για επιβραβευση.μην το κανεις αν κλαιει ακομα γιατι θα καταλαβει πως ετσι επιβραβευεις αυτη τη συμπεριφορα.βασικα εμεις της εξηγουσαμε πως θα παει σχολειο κ η μαμα θα παει σπιτι να κανει το φαγητο κ μετα θα παει να την παρει (4 ωρες αργοτερα αλλα δε πειραζει...:P)τωρα δε ξερω αν ειναι πιο δυσκολο σε σενα γιατι ειναι πιο μεγαλος.παντως μη του λες οτι ΠΡΕΠΕΙ να παει γιατι θα το παρει σαν αγγαρεια.βρες τροπους ωστε να το αγαπησει.η δικια μου στις αρχες ουτε απεξω δεν ηθελε να περναμε κ τελικα το αγαπησε τοσο ωστε καμια φορα που δε την πηγαινα γιατι ηταν αρρωστη, εκλαιγε για να παει:P τωρα για την τουαλετα τι να σου πω...δε μου ετυχε καμια φορα κατι τετοιο.μονο οταν κοβαμε το παμπερς στα 2,5.αλλα πιστευω πως πρεπει να φερθεις σα να αρχιζει γιογιο απο την αρχη.πχ να του ταξεις ενα δωρο αν τα κανει στην τουαλετα...

αν θες δοκιμασε να τον αφηνεις σταδιακα.πχ την πρωτη μερα 1 ωρα τη δευτερη μιση ωρα παραπανω κτλ

Διαφημίσεις

ευχαριστωπολυ για τις απαντησεις σας.

με ανακουφισατε.πολυ.

ευτυχως δεν εχει προβλημα να παει,ουτε μας εχει πει ποτε οτι δεν θελει να παει,απλα ειναιπολυ μαζεμενος και δεν κανει τιποτα.αλλα αφου μου λετε οτι ειναι φυσιολογικο ηρεμησα.

οχι,δεν του εχω πει ποτε οτι πρεπεινα παει,σημερα του ειπα οτι καθε φορα που θα τρωει ή πηγαιμει τουαλετα θα κολλαμε αυτοκολλητα και μολις μαζεψουμε 5 θα παρουμε ενα δωρακι,ελπιζω να εκανα καλα,τι λετε?

πολυ καλα εκανες!πρεπει να εχει ενα κινητρο το παιδι οταν δυσκολευεται να κανει κατι.κ φυσικα την επιβραβευση οταν το κανει:wink: ετσι νιωθει ποσο καλο ειναι αυτο που εκανε.τα παιδακια δεν ειναι σε θεση παντα να ξεχωριζουν το σωστο κ καποιες φορες θελουν τον τροπο να τους παρακινουμε.καλα εκανες με τα αυτοκολλητα:-)

οχι,δεν του εχω πει ποτε οτι πρεπεινα παει,σημερα του ειπα οτι καθε φορα που θα τρωει ή πηγαιμει τουαλετα θα κολλαμε αυτοκολλητα και μολις μαζεψουμε 5 θα παρουμε ενα δωρακι,ελπιζω να εκανα καλα,τι λετε?

πολυκαλα εκανες. σκεψου λιγο μηπως οι τουαλετες ειναι λιγο σε κοινη θεα κ γιαυτο ντρεπεται να παει.εχει μαθει να το κανει μονος ;μηπως περιμενε απο σενα στο σπιτι να τον παρακινεις;ισως ειναι δυσκολο γιαυτον να μοιραστει ενα χωρο με αλλους αφου δεν εχει συνηθισει.παντως σιγουρα θα χαλαρωσει μην ανησυχεις,το λεω εκ πειρας που λενε!