Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Recommended Posts

Καλησπέρα!Εδώ και πολύ καιρό με προβληματίζει κάτι πολύ έντονα και αναρωτιέμαι αν μπορεί κάποια να μου απαντήσει:Στο σπίτι μας έχουμε ασύρματη σύνδεση στο internet.Μπορεί αυτό να βλάψει την κύηση ή το έμβρυο ή είναι ακίνδυνη;;;;;;;;;;;;;Σας παρακαλώ πειτε μου την γνώμη σας!!!!!!!Είμαι ακόμα στρην προσπάθεια αλλά θα ήθελα να ξέρω ώστε αν μείνω έγκυος να πράξω ανάλογα!!!!

G2Mbp3.png

--------------------------------------------------

Μy boy is 5 years old-my girl is 3 years old!

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι ολα αυτα τα περι ασυρματων δεν ειναι κ οτι καλυτερο. ακομα κ το ασυρματο τηλεφωνο σταθερο, κανει ζημια . οταν το ενβρυο ειναι μικρο. η τα παιδια. ο εγκεφαλος τους δεν εχει αναπτυχθει ακομα κ τα παντα γυρω τα επηρεαζει.οσο μπορεις αποφυγετο.η βαλε ενα σταθερο δικτυο.επεσαν αρκετα οι τιμες!!!

φιλια,ευχομαι γρηγορα κ το παιδακι:)

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ Κ ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ!!!!

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα κάτι τέτοιο. Όμως είναι γνωστό ότι η Η/Μ ακτινοβολία γενικά προκαλεί προβλήματα στους ιστούς. Όσον αφορά το δίκτυο, χαμήλωσε την ισχύ της κεραίας από τον router στο 40% ,να αποφεύγεις να κάθεσαι δίπλα από το modem(εννοείται κλείσιμο την ώρα που δεν το χρησιμοποιείς) και φυσικά μην έχεις τον φορητό πάνω στα πόδια σου και κοντά στην κοιλιά σου καθώς κι αυτός έχει ασύρματο modem πάνω του κι εκπέμπει. Βασικά αυτά είναι πράγματα που ούτως ή άλλως πρέπει να κάνουμε με οποιοδήποτε ασύρματο gadget. Πάνω κάτω ό,τι ισχύει και με το κινητό τηλέφωνο. Πάντως έρευνα που να αποδεικνύει ότι δημιουργεί βλάβες δεν έχω υπόψιν μου και δεν θυμάμαι να έχω ακούσει κάτι.

Και μην τρελαίνεσαι τόσο. Ξέρεις τι ακτινοβολία εκπέμπει το ψυγείο, το πλυντήριο, ο φούρνος,να μην αναφέρω φούρνο μικροκυμάτων.... Ακόμα και οι μπρίζες σπίτι μας και τα καλώδια δημιουργούν γύρω τους Η/Μ πεδίο.

O κολλητός μου είναι φυσικός και εργάζεται ως υπεύθυνος σε θέματα ακτινοβολίας. Στην εγκυμοσύνη, με έβαλε και τα ξήλωσα όλα. Εχω καλώδια παντού, αλλά συνηθίσαμε.

μην πανικοβάλεσαι χωρίς λόγο, απλά κλείνε το ασύρματο όποτε δεν το χρησιμοποείτε -΄τα περισσότερα μοντεμ έχουν ξεχωριστό διακόπτη για το ασύρματο.

Πιό πολύ πρέπει να προσέχεις το φούρνο μικροκυμάτων (ποτέ μπροστά όταν δουλέυει) και το ασύρματο να μην είνια στα υπνοδωμάτια... Οι ασύρματες συσκευές είνα ιπλέον για τα καλά στη ζωή μας, δεν έχει νόημα να τις αφορίσουμε, απλά θέλει λίγο μέτρο, όπως όλα!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση.Μίλησα με έναν γείτονα και μου είπε ότι θα έρθει να μου αλλάξει καλώδιο για να το γυρίσουμε σε ενσύρματη σύνδεση!

G2Mbp3.png

Συμφωνώ με την κίνησή σου, το ίδιο θα έκανα. Σκέψου όμως ότι και το κινητό τηλέφωνο εκπέμπει Η/Μ ακτινοβολία, οπότε για το καλό το δικό σου γενικότερα και όχι μόνο σε περίοδο εγκυμοσύνης, να το περιορίσεις όσο το δυνατό περισσότερο. Η αλήθεια είναι ότι (με ή χωρίς το μόντεμ) αν η Η/Μ ακτινοβολία ήταν ορατή δεν θα βλέπαμε πέρα από τη μύτη μας!

eri μου εμενα μου ειπε οτι το προβλημα που δημιουργηθηκε στο μωρο ισως εχει σχεση κ η ακτινοβολια...οπότε ουτε το κινητο δεν θελω πια...οσο αναφορα το ιντερνερ με καλωδιο...

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα κάτι τέτοιο. Όμως είναι γνωστό ότι η Η/Μ ακτινοβολία γενικά προκαλεί προβλήματα στους ιστούς. Όσον αφορά το δίκτυο, χαμήλωσε την ισχύ της κεραίας από τον router στο 40%

πως χαμηλωνεις την ισχυ της κεραιας???

ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΕΨΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ. ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ. ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ INTERNET ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΧΩ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΥΨΕΙΣ. ΣΤΑΘΕΡΟ ROUTER ΘΑ ΕΧΩ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΩ ? Α !!! ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ.

gzTDp3.png

Διαφημίσεις

eri μου εμενα μου ειπε οτι το προβλημα που δημιουργηθηκε στο μωρο ισως εχει σχεση κ η ακτινοβολια...οπότε ουτε το κινητο δεν θελω πια...οσο αναφορα το ιντερνερ με καλωδιο...

ΡΑΦΑΕΛ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ? ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

gzTDp3.png

ΡΑΦΑΕΛ ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ? ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ.

καμια φορα φταινε ολα...οταν δεν υπαρχει αιτια...κ μιλουσα αρκετα στο κινητο.μιας που ο συζηγος ελειπε συχνα.

22 εβδομαδων ενω ηταν μια τελεια εγκυμοσυνη ειδαμε στην β΄επιπέδου οτι ειχε δισχιδη ραχη με συνεπεια κατεστρεψε το κεφαλι του.δηλαδη δεν εκλεισε η σπονδυλικη στηλη.προχωρησα σε διακοπη κυησης κ τωρα εδω κ 5 μηνες μαζευω τα κομματια μου...μου λενε διαφοροι γιατροι οτι τους καταιβει αλλα με συζητηση που ειχα με τον παιδιατρο(εχω ενα αγορακι 20 μηνων) μου ειπε οτι η ακτινοβολια παιζει σημαντικο ρολο οχι μον ο σε αυτο που ειχε το παιδι μου αλλα και μακροπρόθεσμα...Τα κυτταρα του μωρου απορροφουν περισσοτερη ακτινοβολια απο εμας καπως ετσι μου το εξηγησε.τερμα τα κινητα τερμα τα WFI τερμα οτιδηποτε μπορει να βαλει ο νου σου που εχει ακτινοβολια για μενα τωρα.

σημερα θα ρυθμισω το ασυρματο ωστε να μην ειναι πια ασυρματο!βρηκα πως γινεται τελικα.2 χρονια που εχουμε ιντερνετ στο σπιτι το ειχα με καλωδιο κ ο αντρουλης μου ο εξυπνος το εκανε ασυρματο πριν 20 μερες.σημερα θα το κανω παλι με καλωδιο γιατι με ζωνουν τα φιδια!!καλη η τεχνολογια αλλα οχι παντα...

Ακόμα και αν κλείσετε το ασύρματο στο δικό σας σπίτι, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει ακτινοβολία από τα δίκτυα των γειτόνων. Εγώ με το laptop όταν πάω να συνδεθώ στο δικό μου δίκτυο, βρίσκω ταυτόχρονα άλλα έξι δίκτυα γύρω μου και με αρκετά καλό μάλιστα σήμα (μένω σε πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα).

Εκτός αυτού ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υπάρχει γύρω από ΟΛΕΣ τις συσκευές που λειτουργούν με εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα.

.....δε νομίζω τάκη....

πως χαμηλωνεις την ισχυ της κεραιας???

Μέσω ίντερνετ θα μπεις στην σελίδα στην οποία έκανες για πρώτη φορά τις ρυθμίσεις της σύνδεσής σου δηλ. του dsl router και για τον ΟΤΕ τουλάχιστον στην λίστα που σου βγάζει κάνεις scroll down και πας στο wireless και κάνεις κλικ στο advanced.Εκεί κάτω κάτω στη λίστα που θα σου βγάλει στην οθόνη υπάρχει το transmit power. To αλλάζεις στο 40% ή 20% ανάλογα με πόσο θες να διαπερνά η ακτινοβολία το σπίτι.

Συμβουλή: Αν το modem βρίσκεται στον ίδιο χώρο με τον Η/Υ τότε βάλτο στο 20%.

Εννοείται όμως ότι η σύνδεση με καλώδιο και καλύτερο transfer έχει αλλά και δεν βλάπτει. Επίσης να γνωρίζεις πως κάθε συσκευή σε λειτουργία ή σε αναμονή εκπέμπει ούτως ή άλλως Η/Μ ακτινοβολία οπότε όσο το δυνατόν τον φορητό μακριά από το σώμα σου. Προσωπικά έχω βάλει έξτρα ποντίκι και πληκτρολόγιο με καλώδιο και κάθομαι τουλάχιστον στα 70cm πιο μακριά. Μεγάλωσα και την εικόνα στο 120% για να βλέπω καλύτερα τα γράμματα και μια χαρα!(αυτό στην οθόνη του κάθε υπολογιστή όταν ανοίγεις τον explorer ή όποιο άλλο πρόγραμμα έχεις, υπάρχει κάτω δεξιά μία ρύθμιση που είναι στο 100% και κάνοντας κλικ επάνω της μπορείς να την αλλάξεις.)

Και κορίτσια μην ξεχνάτε όσες επιλέγετε το καλώδιο για το internet, να απενεργοποιείται το wi-fi μοντεμ του υπολογιστή σας, γιατί και αυτό θα συνεχίσει να εκπέμπει. Εμένα είναι ένα κουμπάκι στο πλάι του υπολογιστή, το γυρίζω στο off κάθε φορά που δεν θέλω internet.

Διαφημίσεις

καμια φορα φταινε ολα...οταν δεν υπαρχει αιτια...κ μιλουσα αρκετα στο κινητο.μιας που ο συζηγος ελειπε συχνα.

22 εβδομαδων ενω ηταν μια τελεια εγκυμοσυνη ειδαμε στην β΄επιπέδου οτι ειχε δισχιδη ραχη με συνεπεια κατεστρεψε το κεφαλι του.δηλαδη δεν εκλεισε η σπονδυλικη στηλη.προχωρησα σε διακοπη κυησης κ τωρα εδω κ 5 μηνες μαζευω τα κομματια μου...μου λενε διαφοροι γιατροι οτι τους καταιβει αλλα με συζητηση που ειχα με τον παιδιατρο(εχω ενα αγορακι 20 μηνων) μου ειπε οτι η ακτινοβολια παιζει σημαντικο ρολο οχι μον ο σε αυτο που ειχε το παιδι μου αλλα και μακροπρόθεσμα...Τα κυτταρα του μωρου απορροφουν περισσοτερη ακτινοβολια απο εμας καπως ετσι μου το εξηγησε.τερμα τα κινητα τερμα τα WFI τερμα οτιδηποτε μπορει να βαλει ο νου σου που εχει ακτινοβολια για μενα τωρα.[/QUote]

sorry που κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά στην αυχενική δεν φάνηκε τπτ?Γιατι στο 90% των περιπτώσεων φαινεται !Που ειχες κάνει αυχενική και που β επιπέδου?Και πάλι συγγνώμη αλλά οι παιδίατροι δεν είναι εμβρυολόγοι να εμπιστευθείς 1-2 εμβρυολόγους γεννετιστες και να πρεις γνώμη απο αυτούς αλλιώς 40 γιατρούς θα ρωτήσεις 40 διαφορετικες γνώμες θα πάρεις..

sorry που κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου αλλά στην αυχενική δεν φάνηκε τπτ?Γιατι στο 90% των περιπτώσεων φαινεται !Που ειχες κάνει αυχενική και που β επιπέδου?Και πάλι συγγνώμη αλλά οι παιδίατροι δεν είναι εμβρυολόγοι να εμπιστευθείς 1-2 εμβρυολόγους γεννετιστες και να πρεις γνώμη απο αυτούς αλλιώς 40 γιατρούς θα ρωτήσεις 40 διαφορετικες γνώμες θα πάρεις..

Ελευθερία μην σου φαίνεται περίεργο,και εγώ είχα την ίδια ιστορία με την ραφαέλ....

G2Mbp3.png

οχι δεν φαινεται στην αυχενικη....γιατι δεν μπορουν να μδουν καλα τα κοκαλα της σπονδυλικης στηλης.

κ για τον παιδιατρο ειπα οτι μου ειπε να προσεχω την ακτινοβολια...

όσο για εμβρυολογους δεν θα κατσω να αναλυσω σε ποσους γιατρους μπορει να πηγα για να καταληξουμε στο αποτελεσμα αυτο...οτι το μωρο ειχε προβλημα.

αν εχεις δει ποτε την αυχενικη δες αν φαινεται η δισχιδη ραχη...

οχι δεν φαινεται στην αυχενικη....γιατι δεν μπορουν να μδουν καλα τα κοκαλα της σπονδυλικης στηλης.

όσο για εμβρυολογους δεν θα κατσω να αναλυσω σε ποσους γιατρους μπορει να πηγα για να καταληξουμε στο αποτελεσμα αυτο...οτι το μωρο ειχε προβλημα.

Καλημέρα Ραφαέλ,σου έστειλα πμ

G2Mbp3.png

Ακόμα και αν κλείσετε το ασύρματο στο δικό σας σπίτι, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει ακτινοβολία από τα δίκτυα των γειτόνων. Εγώ με το laptop όταν πάω να συνδεθώ στο δικό μου δίκτυο, βρίσκω ταυτόχρονα άλλα έξι δίκτυα γύρω μου και με αρκετά καλό μάλιστα σήμα (μένω σε πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα).

Εκτός αυτού ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία υπάρχει γύρω από ΟΛΕΣ τις συσκευές που λειτουργούν με εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα.

Ναι δυστυχώς αυτό είναι μεγάλη αλήθεια.....Και εγώ μένω σε πολυκστοικία όπου όλοι έχουν ασύρματο.......Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό....Μπορούμε όμως να περιορίσουμε την έκθεσή μας στην ακτινοβολία με το να μη χρησιμοποιούμε κινητά και φούρνο μικροκυμμάτων και με το να αλλάξουμε τη σύνδεση σε ενσύρματο δίκτυο.....

G2Mbp3.png

ΑΧ ΡΑΦΑΕΛ ΝΟΥ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΑΓΧΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΟ ΕΧΩ. ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΑΛΤΑΡΕΙ. ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.

gzTDp3.png

EΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟ:9. Δισχιδής Ράχη

Στη δισχιδή ράχη υπάρχει αποτυχία ένωσης των 2 μισών των σπονδυλικών τόξων με επακόλουθη αδυναμία σύγκλισης των σπονδύλων και κατ’ επέκταση και ολοκλήρωσης σχηματισμού του νευρικού σωλήνα. Συνήθως εμφανίζεται την 6η εβδομάδα της κύησης. Συχνότερα η ανωμαλία αυτή εμφανίζεται στην κατώτερη θωρακική, την οσφυϊκή και ιερή περιοχή(90% οσφυοϊερά, 6% στο θώρακα, 3% στον αυχένα). Όταν δεν παρατηρείται άλλη ανωμαλία , και η βλάβη αυτή καλύπτεται από δέρμα, πολλές φορές μελαγχρωματικό και ίσως από μικρή συλλογή τριχών τότε αναφέρεται ως καλυμμένη δισχιδής ράχη που δεν προκαλεί νευρικά προβλήματα εκτός αν συνδυάζεται με αναπτυξιακά προβλήματα του νωτιαίου μυελού ή των ριζών. Όταν η δισχιδής ράχη συνδυάζεται με εξωτερική προβολή (σάκο) , δια μέσου του ελλείμματος του νωτιαίου μυελού και των μηνίγγων, τότε αναφέρεται σαν κυστική δισχιδής ράχη Η κυστική δισχιδής ράχη δημιουργεί σοβαρότατα νευρολογικά προβλήματα και έχει συχνότητα περίπου 8/1000

Στην περίπτωση που το περιεχόμενο του σάκου αποτελείται από μήνιγγα και ENY τότε η ανωμαλία καλείται δισχιδής ράχη με μηνιγγοκήλη, ενώ αν αποτελείται επιπλέον από νωτιαίο μυελό και/ ή νευρικές ρίζες, μηνιγγομυελοκήλη, περίπτωση που αποτελεί το 75% των περιπτώσεων της κυστικής δισχιδούς ράχης και συνδυάζεται συχνά με υδροκέφαλο. Τη μηνιγγομυελοκήλη μπορεί να καλύπτει δέρμα ή μια λεπτή εύθραυστη μεμβράνη. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και την πιο σοβαρή περίπτωση δισχιδούς ράχης , αυτή με μυελόσχιση, όπου ο νωτιαίος μυελός είναι ανοιχτός λόγω μη επίτευξης ένωσης των 2 νευρικών πλακών.

Στη σπονδυλική στήλη των φυσιολογικών εμβρύων υπάρχουν τρεις πυρήνες οστέωσης, τη 10η εβδομάδα, που επιτρέπουν την υπερηχογραφική απεικόνιση του νευρικού σωλήνα από το χρονικό σημείο αυτό. Για τη διάγνωση της, κάθε σπόνδυλος θα πρέπει να εξετάζεται σε επιμήκεις και εγκάρσιες τομές. Στις εγκάρσιες ο σπόνδυλος εμφανίζεται σαν κλειστός κύκλος ενώ στη δισχιδή ράχη έχει σχήμα V. Ο Braithwaite και συνεργάτες εκτίμησαν την εμβρυϊκή ανατομία της 12-13ης εβδομάδας της κύησης , με τη βοήθεια της συνδυασμένης χρήσης της ενδοκολπικής και διακοιλιακής υπερηχογραφίας, και ανέφεραν επιτυχή εξέταση τόσο των σπονδύλων όσο και του υπερκείμενου δέρματος τόσο στο εγκάρσιο όσο και στο στεφανιαίο-οβελιαίο επίπεδο όλων των εμβρύων που εξετάσθηκαν. (εικόνα 8.α-β)

α)

β)

Εικόνα 8. α) Σπονδυλική στήλη με σχήμα V, β) πρώιμη διάταση των κοιλιών

Τη δεκαετία του '80 , η βασική μέθοδος προσυμπτωματικού ελέγχου της ανοιχτής δισχιδούς ράχης, γινόταν με την εκτίμηση της α-εμβρυϊκής πρωτεΐνης του μητρικού ορού κατά τη 16η εβδομάδα της κύησης, ενώ η μέθοδος που χρησιμοποιείτο για τη διάγνωση ήταν η αμνιοκέντηση και η μέτρηση της α-εμβρυϊκής πρωτεΐνης του αμνιακού υγρού και της ακετυλικής χολινεστεράσης. Παρά το γεγονός ότι ήταν δυνατή η διάγνωση της ανωμαλίας με χρήση της υπερηχογραφικής εξέτασης της σπονδυλικής στήλης , η ευαισθησία της εξέτασης ήταν χαμηλή. Έτσι στη συνέχεια η παρατήρηση ότι η δισχιδής ράχη συνδυαζόταν με εσοχή των μετωπιαίων οστών, το χαρακτηριστικό κεφάλι του εμβρύου που παίρνει σχήμα λεμονιού (lemon sign-«σημείο λεμονιού») και ουραία παρεκτόπιση της παρεγκεφαλίδας , δίνοντας τη χαρακτηριστική εικόνα μπανάνας (banana sign-«σημείο μπανάνας»), οδήγησε στην αντικατάσταση της μεθόδου του βιοχημικού προσδιορισμού από την υπερηχογραφική εξέταση, τόσο για τον προσυμπτωματικό έλεγχο όσο και για τη διάγνωση της ανωμαλίας. (εικόνα 9.α-β)

α)

β)

Εικόνα 9. α) Εικόνα εμβρύου με σημείο «μπανάνας» β) Εικόνα εμβρύου με σημείο»λεμονιού»

Τη δεκαετία του '90 , η βελτίωση της ποιότητας των υπερηχογραφικών μηχανημάτων οδήγησε στην έγκαιρη διάγνωση της δισχιδούς ράχης από το 1ο τρίμηνο της κύησης. Ο Blumenfeld και συνεργάτες περιέγραψαν την εξέλιξη τόσο των κρανιακών όσο και των παρεγκεφαλιδικών σημείων της δισχιδούς ράχης ενός εμβρύου που εξετάστηκε υπερηχογραφικά τη 10η, 12η και 15η εβδομάδα της κύησης Στην πρώτη απεικόνιση εμφανίστηκε η πρώτη ανωμαλία από το ιερό οστό αλλά η παρεγκεφαλίδα παρουσιαζόταν φυσιολογική. Τη 12η εβδομάδα αναγνωρίστηκε το σημείο "μπανάνας" και τη 15η βδομάδα όταν διαγνώσθηκε η ύπαρξη μηνιγγοκήλης στην ιερή μοίρα , αναγνωρίστηκε και το σημείο "λεμονιού". Ο Sebire και συνεργάτες περιέγραψαν σε τρεις περιπτώσεις οσφυοϊερής δισχιδούς ράχης που διαγνώστηκαν τη 12-14η εβδομάδα της κύησης, ότι υπήρχε το σημείο «λεμονιού». Ομοίως ο Bernard και συνεργάτες ανέφεραν τη διάγνωση δισχιδούς ράχης σε ένα έμβρυο 12 εβδομάδων με σμίκρυνση των μετωπιαίων οστών και παράλληλη αποπλάτυνση του ινίου.

Τα ευρήματα αυτά δείχνουν ότι σε ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις δισχιδούς ράχης, τα χαρακτηριστικά σημεία που αναφέρθηκαν είναι παρόντα από το 1ο τρίμηνο της κύησης.

α)

β)

Εικόνα 10. α) Επιμήκης απεικόνιση της ανωμαλίας στην ιερά μοίρα της σπονδυλικής στήλης, β) Μηνιγγομυελοκήλη (στεφανιαία απεικόνιση)

Oι εικόνες για ευνόητους λόγους-σοκάουν αρκετα ΔΕΝ τις έχω ανεβάσει...

ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ...Να είναι καλά ο Τασσης...

H καλυτερη μου φιλη δυστυχως ανακαλυψε στην πρωτη της εγκυμοσυνη οτι το μωρο ειχε αυτο το προβλημα κατα την διαρκεια της εξετασης της αυχενικης. Ολοι οι γιατροι της ειπαν οτι ηταν τυχαιο και η σχεση της με τους υπολογιστες ειναι ανυπαρκτη καθως ειναι μακιγιερ και δεν εχει καν στο σπιτι υπολογιστη. Ουτε καν γυρω της γιατι εκει που μενει ειναι εξοχη και δεν υπαρχει αλλο σπιτι κοντα για αρκετα χιλιομετρα. Βεβαια η γιατρος της δεν της ειχε δωσει να παρει φιλισιν που ειναι σημαντικο για αυτη την περιπτωση προληπτικα.

Καμια μανουλα να μην το περασει αυτο ποτε ξανα.

Λοιπον διαβαζω αρκετες μερες αυτο το θεμα και σημερα δεν αντεξα ηθελα να απαντησω!!!!

Τα ασυρματα wifi router ειναι "ΑΚΙΝΔΥΝΑ"!!!!Ενα θα σας πω για να καταλαβεται.Το wifi εχει κατασκευαστει ωστε να σας δινει ιντερνετ σε ενα συγκεκριμενο χωρο στο σπιτι σας ας πουμε ενω τα κινητα τα οποια τα εχετε αλλα δεν διαβαζω καμμια σας να θελει να τα πεταξει εχουν κατασκευαστει ωστε να εχουν εμβελεια μεχρι το βουνο!!!!!Ολες οι συσκευες που εχετε σπιτι σας εχουν ακτινοβολια!!!Οτιδηποτε ηλεκτρικο στο σπιτι σας εχει ενα ποσοστο ακτινοβολιας!!!Ακομα και οι μπριζες!!!Ξηλωστε τα ολα τοτε με αυτη την λογικη!!!

Ραφαελ ειλικρινα λυπαμαι πολυ για την απωλεια σου και πιστεψε με ξερω απο πρωτο χερι τη σημαινει , αλλα σε καμμια περιπτωση για εμενα δεν εφταιγε το ασυρματο δικτυο σου!!!

Οσο μπορουμε να αποφευγουμε την ακτινοβολια καλο ειναι αλλα ριξτε πρωτα μια ματια μηπως πολυ κοντα σας εχετε κεραια κινητης τηλεφωνιας και εκει να δειτε τι ακτινοβολια τρωμε στην μαπα!!!

Για περαιτερω πληροφοριες οτι θελετε να ρωτησω τον καλο μου!!!!Ειναι μηχανικος δικτυων.