Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

Recommended Posts

Και ενώ ο μικρούλης μου δεν ειχε ποτε παρουσιασει αλλεργια πουθενα και σε τίποτα, τον πιεζα να φαει σπανακορυζο για να μαθει. Πριν 2-3 εβδ. που τον ειχα ξαναβαλει να φαει σπανακι - ουτε να το φτυσει. Χτες και αφου δεν ετρωγε το σπανακορυζο με τίποτα, του έδωσα ένα κις λορεν με σπανακι που ειχα φτιαξει και οπως ειχε πασαλειφτει προσπαθώντας να φαει μονος του, οπου ακουμπησε το σπανακι εβγαλε κοκκινιλες. Στο σωμα δεν ειχε τιποτα ευτυχώς και αφού τον επλυνα μετά απο κανα 1/2ωρο εφυγαν και οι κοκκινιλες. Δε μου φανηκε περιεργο γιατί επειδή ηταν φρεσκο το σπανακι, ίσως τα υγρά του ήταν λίγο οξινα (δεν ξερω πως να το περιγράψω). Το θέμα ειναι τωρα θα σταματησω να του δινω σπανακι? Για πειτε εμπειριες.

s-age.pngs-age.png

Διαφημίσεις

το παιδακι της κολλητης μου παλιοτερα τρελαιτοταν για αυγο.μετα απο ενα διαστημα ομως δεν ηθελε ουτε να το φτυσει οπως ειπες κ συ.δε το ετρωγε με τιποτα.2-3 μηνες αργοτερα εκανε καποιες εξετασεις για να δουν αν εχει αλλεργια καπου γιατι το παιδακι εβηχε χωρις να ειναι αρρωστο κ του βρηκαν αλλεργια στη γυρη κ στο αυγο.φυσικα ο βηχας ηταν απο την αλλεργια στη γυρη μονο.ετσι ο γιατρος της εξηγησε πως αν το παιδι δειχνει ξαφνικη κ συνεχη απεχθεια για ενα φαγητο σημαινει πως ισως εχει αλλεργια σαυτο γιαυτο κ ο οργανισμος του αντιδραει ενστικτοδως για να μη το φαει.αν θες περιμενε 15-20 μερες οπως ειπε κ η φιλη oikat πιο πανω κ αν του δωσεις κ παρατηρησεις το ιδιο παλι, συμβουλεψου τον παιδιατρο.

Πάντως αν απλώς κοκκίνησε εκεί που τον ακούμπησε το σπανάκι δεν είναι απαραίτητο να είναι αλλεργία. Το σπανάκι έχει πιό όξινα υγρά και γι'αυτό πιθανόν να προκαλεί τοπικό ερεθισμό. Εμένα το ίδιο παθαίνει με την ντομάτα.....Μετά από λίγο όμως και αφού την πλύνω στα μουτράκια είναι μια χαρά!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

μιας και ειμαι καμενη απο τις πολλες αλλεργιες που εχει η δικια μου μια απο αυτες ητανε και στο σπανακι....τις εδωσα 3 κουταλιες σπανακορυζο πριν κανα χρονο και μεσα σε κανα μισαωρο ειχε κοκκινησει ολη λες και ειχε καει απο τον ηλιο....απο τοτε τις δινω μια κουταλιτσα και περιμενω...αν δω οτιδηποτε το αφηνω για τον επομενο μηνα κ.ο.κ.....παντως αυτο που τα παιδια αρνουνται τις τροφες που τα πειραζουν δυστυχως σε εμενα πια δε το κανει...παλια αρνιοτανε να φαει οτιδηποτε την πειραζει λες και το ηξερε...τωρα πρεπει να τρεχω απο πισω της (τροπος του λεγειν ) για να προσεχω τι τρωει....μεχρι τζατζικι ηθελε να φαει τις προαλλες....(αλλεργια στο αγελαδινο γαρ της εδωσα ισα ισα να δοκιμασει για να μη λεει και ηθελε και αλλο η παλιολιγουρο ).....ξαναδοκιμασε σε λιγο καιρο με μικρη ποσοτητα και δες...μπορει να σου βγαλει σημαδια και μεχρι 24 ωρες μετα....παντως μπορει απλα να εχει ευαισθησια και αργοτερα να το φαει ......το σπανακι και η ντοματα ειναι αλλεργιογονα παντως

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

Ο δικος μου εχει παρα πολυ ευαισθητο δερμα και πολλες φορες εκει που ακουμπαει φαγητο βγαζει κοκκινιλες. Την πρωτη φορα που το παθαμε αυτο και δεν ξεραμε εφαγε τραχανα με φετα και πασαλειφτηκε. Εβγαλε κοκκινιλες γυρω απο το στομα, παθαμε πανικο γιατι ημασταν στο βουνο και δεν ξεραμε τι να κανουμε. Εφυγαν μετα απο λιγα λεπτα και η γιατρος μας ειπε οτι μαλλον ηταν τοπικος ερεθισμος απο την φετα.

Το ιδιο παθαινει οποτε τρωει κατι οξινο και τον ακουμπαει ακομα και φαγητα που αλλες φορες τα τρωει χωρις προβλημα εφ'οσον δεν ακουμπησει το δερμα.

Οποτε μαλλον τον πειραξε τοπικα το σπανακι και δεν ειναι αλλεργιοκος, αν και το καλυτερο παντα ειναι να ρωτησεις την παιδιατρο για να εισαι σιγουρη.