Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γλυκά με ωμό αυγό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Έχω κι εγώ την ίδια απορία oikat αλλά, απ' ό,τι άκουσα, καλό είναι να αποφεύγεται το ωμό αυγό και από εμάς τους ίδιους, όχι μόνο για τα μωρά. Εγώ πλέον φτιάχνω πεντανόστιμο κορμό χωρίς αυγό, αν θες να σου δώσω συνταγή.

συμφωνω μαζι σου..κ γω κανω κορμο κ τυραμισου χωρις αυγο κ γινεται το ιδιο τελειο,καλυτερα να μη τρωμε οτιδηποτε εχει ωμο αυγο κ ειδικα να μη δεινουμε στα παιδια μας...

Θυμήθηκα πρόσφατο παράδειγμα φίλης που έδινε μελάτο αυγό στην κορούλα της από τα αυγά του παππού στο χωριό και έπαθε σαλμονέλα το παιδί. Μια εβδομάδα στο νοσοκομείο, παρακαλώ!

πο πο!οταν λες μελατο δλδ εννοεις αυτο το νερουλο?γιατι τα δικα μου εγω τα δεινω πριν σφιξει εντελως.το ασπραδι ειναι σφιχτο κ ο κροκος οχι εντελως σφιχτος αλλα να μπορει καπως να ανακατευτει.πειραζει κ αυτο??

Διαφημίσεις

Τι να σου πω Dimitra83, ο δικός μου παιδίατρος μου τόνισε για το αυγό να είναι σφιχτό. Για το μελάτο εννοώ το νερουλό, στο οποίο δεν ξέρω αν επιβιώνουν τα μικρόβια. Δεν θέλω να σε πανικοβάλω, η ιστορία που σου έγραψα είναι από την ίδια τη φίλη που το έπαθε και δεν την άκουσα από κάπου. Ίσως κάποια άλλη κοπέλα να έχει τις γνώσεις να μας απαντήσει πάνω σ' αυτό.

ναι ναι κορίτσια για πέστε τις συνταγές χωρίς τα αυγά, δε ξέρω αν το αφαιρέσω στις δικές μου τι θα γίνει.

Για το μελάτο και γω δε του δίνω του μωρού. Μόνο καλά βρασμένο. Μελάτο η παιδίατρος είπε μόνο βιολογικό. Εδώ στό φόρουμ κάπου για τ'αυγά μια κτήνίατρος αναφέρει ότι τα πιο επικίνδυνα αυγά είναι αυτά του χωριού αν φαγωθούν μελάτα. Και γω δίνω του χωριού αλλά καλά βρασμένο όπως είπα.

Κάποτε είχα δει στην τηλεόραση ότι αν δε θες να βάλεις ωμό αυγό, το κάνεις μπεν μαρί νομίζω δε θυμάμαι καλά και δε θυμάμαι αν το έχω σημειώσει κάπου.

Κορμός

1 βιτάμ

320 γρ. άχνη

320 γρ. μπισότα πτι-μπερ (1 1/2 πακ. περίπου)

2 ή 4 κουτ. σούπας κακάο

1 βανίλια

1 κουβερτούρα

Το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια, την κουβερτούρα και το κακάο τα λιώνω όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Η φίλη που μου έδωσε τη συνταγή προσθέτει και δύο αυγά. Εγώ δεν το κάνω και είναι εξίσου νόστιμος. Μόλις έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτω τα μπισκότα και προαιρετικά κονιάκ και καρύδια.

Κορμός

1 βιτάμ

320 γρ. άχνη

320 γρ. μπισότα πτι-μπερ (1 1/2 πακ. περίπου)

2 ή 4 κουτ. σούπας κακάο

1 βανίλια

1 κουβερτούρα

Το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια, την κουβερτούρα και το κακάο τα λιώνω όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι. Η φίλη που μου έδωσε τη συνταγή προσθέτει και δύο αυγά. Εγώ δεν το κάνω και είναι εξίσου νόστιμος. Μόλις έρθει το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου προσθέτω τα μπισκότα και προαιρετικά κονιάκ και καρύδια.

σ'ευχαριστώ πολύ! Η δικιά μου

1 βιτάμ

320 γρ. άχνη

320 γρ. μπισκότα πτι-μπερ

2 κουτ. σούπας κακάο

2 αυγά

1 ποτηράκι κονιάκ

Εγώ δουλεύω τη μισή άχνη και την υπόλοιπη τη βάζω γύρω από τον κορμό.

Θα τη δοκιμάσω μόλις τελειώσω τον κορμό που έκανα!

Διαφημίσεις

bouboukakia κ γω την ιδια εχω κ γινεται τελειως.οσο για το αυγο η μεγαλη μπορει να το φαει σφιχτο αλλα ο μικρος οχι γτ το φτυνει!μονο αν ο κροκος ειναι λιγο πριν σφιξει το τρωει...δε ξερω ποσο προβλημα ειναι αυτο...:?:

αχ κορίτσια μου ανοίξατε την όρεξη!!! Μου φαίνεται θα τον κάνω σύντομα!!!

Σε λαδόκολλα μπορώ να τον βάλω τον κορμό; Λες σε φόρμα. Με αυτήν στην κατάψυξη;

Δήμητρα εγώ τον κρόκο τον έδωσα σήμερα με λίγο μανούρι ανακατεμένο και το έφαγε. Με λίγο λαδάκι και λίγο νεράκι. Αλλες φορες με λιγη πατατούλα-καροτο-κολοκυθι από το μεσημερι...

Δήμητρα αν μπορείς θα μας πεις για το τιραμισού χωρίς το αυγό;

Υπάρχουν φόρμες που μπάινουν και στην κατάψυξη. Δες στην τάπερ, αλλά πρέπει να έχει και φθηνότερες στην ΙΚΕΑ και αλλού. Σε λαδόκολλα δεν δοκίμασα, γιατί μου φάνηκε ότι δεν θα σταθεί. Μετά βέβαια κρυώνει και είναι μια χαρά.

Για το τιραμισού έχω μια πολύ εύκολη συνταγή όπου χτυπάς μια μεγάλη φιλαδέλφεια με 350 γρ. κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά ζάχαρη ( βάζω καστανή και είναι πολύ ωραία). Το στρώνεις στο παντεσπάνι κακάο ( τελευταία αξιώθηκα και κάνω δικό μου) και από πάνω κοσκινίζω σκόνη κακάο. Είναι όμως αισθητή η γεύση του τυριού. Εμάς μας αρέσει.

300 gr. τυρί mascarpone

300 gr. κρέμα γάλακτος

80-100 gr. ζάχαρη άχνη

36 μπισκότα σαβουαγιάρ

καφέ espresso κατα προτημηση

4 σφηνάκια λικέρ amaretto (προεραιτηκα)

σκόνη κακάο

Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει. Προσθέτουμε τα δύο από τα σφηνάκια του λικέρ amaretto. Εκεί μέσα θα βουτήξουμε τα σαβουαγιάρ για να μαλακώσουν

Σε ένα άλλο δοχείο κτυπάμε πολύ καλά το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα άλλα δύο σφηνάκια λικέρ amaretto.

Στη συνέχεια κτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος να πήξει και την προσθέτουμε λίγη - λίγη μέσα στο μίγμα μασκαρπόνε - ζάχαρης, ανακατεύοντας, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και απαλά ώστε να μη χαλάσει το “δέσιμο” της κρέμας γάλακτος.

Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ - λικέρ (και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λειώσουν) και δημιουργήστε την πρώτη στρώση στον πυθμένα του σκεύους.

Στρώστε στη συνέχεια μια στρώση από το μίγμα με το μασκαρπόνε.

Από επάνω κοσκινίστε μια στρώση κακάο.

Ακολουθεί μια νέα στρώση σαβουαγιάρ μπανιαρισμένων στο καφέ-λικέρ, μια νέα στρώση μίγματος μασκαρπόνε και σκεπάζουμε με μια τελευταία στρώση κακάο.

Τοποθετείστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν κόψετε και σερβίρετε.

το μασκαρπόνε ειναι ιταλικο τυρι κ ειναι ειδικο για τυραμισου.την συνταγη μου την εδωσε μια φιλη ελληνοιταλιδα που εχει ιταλικο καφε-ζαχαροπλαστειο εδω στη γερμανια που μενω.επισης αντι για σαβουαγιαρ μπορεις να βαλεις παντεσπανι κ να το περιχυσεις με λιγο καφε

Διαφημίσεις