Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

..και ναι ευτυχως πηρε τα μαλλια μου!!!ειναι σγουρομαλλα ξανθουλα!!!και οταν λεμε σγουρο λεμε σγουρο πανσγουρο(γεννηθηκε φαλακρη σαν τον μπαμπα της αλλα...χεχεχε)ελα ομως που δεν καθεται με τιποτα να τη χτενισω!!!μονο στο λουσιμο εννοειται ξεμπερδεμα(οπως και εγω αλλωστε) αλλα βρε κοριτσια αμα ειναι να βγουμε εξω δεινοπαθω να της τα στρωσω λιγο..για κοκκαλακια και κορδελες δε το συζητω ουτε να τα δει...κρυφα της τα βαζω (οταν δεν με παιρνει χαμπαρι)στεναχωριεμαι γιατι μου λενε τι το εχεις αχτενιστο το μωρο,,βεβαια εκει εχω ετοιμη την απαντηση οριστε η χτενουλα και αμα τελειωσεις με αυτην κανε λιγο και τα δικα μου!!!εσεις οι σγουρομαλλομαμαδες πως την παλευεται???και μη μου πειτε να της τα κοψω δε θελω γιατι και εμενα η μαμα μου μια ζωη κοντα μας τα ειχε(τωρα τη καταλαβαινω βεβαια..

υγ.ευχομαι μονο ψειρες να μη πιασουμε αν και δυσκολα επιβιωνει ζωυφιο σε τετοιο μαλλι-ελλειψη οξυγονου :P:lol::lol::lol:

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

..και ναι ευτυχως πηρε τα μαλλια μου!!!ειναι σγουρομαλλα ξανθουλα!!!και οταν λεμε σγουρο λεμε σγουρο πανσγουρο(γεννηθηκε φαλακρη σαν τον μπαμπα της αλλα...χεχεχε)ελα ομως που δεν καθεται με τιποτα να τη χτενισω!!!μονο στο λουσιμο εννοειται ξεμπερδεμα(οπως και εγω αλλωστε) αλλα βρε κοριτσια αμα ειναι να βγουμε εξω δεινοπαθω να της τα στρωσω λιγο..για κοκκαλακια και κορδελες δε το συζητω ουτε να τα δει...κρυφα της τα βαζω (οταν δεν με παιρνει χαμπαρι)στεναχωριεμαι γιατι μου λενε τι το εχεις αχτενιστο το μωρο,,βεβαια εκει εχω ετοιμη την απαντηση οριστε η χτενουλα και αμα τελειωσεις με αυτην κανε λιγο και τα δικα μου!!!εσεις οι σγουρομαλλομαμαδες πως την παλευεται???και μη μου πειτε να της τα κοψω δε θελω γιατι και εμενα η μαμα μου μια ζωη κοντα μας τα ειχε(τωρα τη καταλαβαινω βεβαια..

υγ.ευχομαι μονο ψειρες να μη πιασουμε αν και δυσκολα επιβιωνει ζωυφιο σε τετοιο μαλλι-ελλειψη οξυγονου :P:lol::lol::lol:

Επειδή και εγώ έχω σγουρά μαλλιά, αλλά και η κόρη μου, να ξέρεις οτι στα σγουρά μαλλιά απαγορεύεται το χτένισμα με χτένες.βούρτσες και τέτοια.

Τα φριζάρεις έτσι!! Θα την χτενίζεις μόνο στο λούσιμο και μετά θα τα ψευτοχτενίζεις με τα δάκτυλα! Θα δεις τι ωραίες μπουκλίτσες θα της δημιουργηθούν.

Και προσπάθησε χωρίς να σε καταλάβει,να της βάλεις ένα λαστιχάκι στα μπροστινά για να μην πέφτουν στα ματάκια της. (Πάντα χωρίς χτένες, μόνο με τα χέρια!)

Στην κόρη μου βάζω μόνο λαστιχάκια γιατί έχει το συνήθειο, αν τα πάρει είδηση, να τα βγάζει και να τα βάζει στο στόμα της. Τα τσιμπιδάκια τα φοβάμαι μην τα καταπιεί.

Οπως τα λες ακριβως συμβαινει και με την κορη μου-ξανθια,σγουρομαλλα,δεν καθεται ουτε στο λουσιμο να την χτενισω και αρνειται τα κοκκαλακια (κι εμενα μου αρεσουν πολυ!).Αλλα θα κανεις αυτο που λεει η κοπελα πιο πανω-χτενισμα με χτενα με αραια δοντια στο λουσιμο και μετα μονο με τα δαχτυλα σου.

Επειδή και εγώ έχω σγουρά μαλλιά, αλλά και η κόρη μου, να ξέρεις οτι στα σγουρά μαλλιά απαγορεύεται το χτένισμα με χτένες.βούρτσες και τέτοια.

Τα φριζάρεις έτσι!! Θα την χτενίζεις μόνο στο λούσιμο και μετά θα τα ψευτοχτενίζεις με τα δάκτυλα! Θα δεις τι ωραίες μπουκλίτσες θα της δημιουργηθούν.

Ki εγώ καθαρόαιμη κατσαρομάλλα εδώ! Συμφωνώ απόλυτα με το πιο πάνω, και για τη χτένα με αραιά δόντια. Όσο για τα κοκκαλάκια, μην την πιέζεις! Τα σγουρά μαλλιά είναι στολίδι από μόνα τους. Αχ! να κάνω κι εγώ μια μπουμπού να πάρει τα μαλλιά μουυυυυυυυυυ!:(

it's never too late to start all over again

Να σου πω, κι εγώ την αποψή μου ως μητέρα 2 σγουρομάλικων: καλύτερα πιο κοντά, ώστε να μην χρειάζονται χτένισμα, μόνο λίγο φορμάρισμα με τα χέρια, παρά να είναι μακριά και αχτένιστα και με τσακωμούς και κυνήγια. Άσε να τα μακρύνετε λίγο αργότερα που θα είναι πιο συνεργάσιμη η μικρή και θα μπορεί και μόνη της να κάνει κάποια πράγματα. :)

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Μόνο χτένισμα με χτενα με αραια δόντια εννοείτε και μετά το λούσιμο κορίτσια; Η Ειρήνη μου έχει και αυτή πααααάρα πολύ σγουρά μαλλάκια, της τα χτενίζω μόνο μετά το λούσιμο, αλλά με κανονική βούρτσα (τα πιάνω με τα χέρια μου κοντά στη ρίζα και τα ξεμπλέκω με τη βούρτσα παρακάτω για να μην πονάει γιατί γίνονται κόμποι. Και συνήθως όταν βγαίνουμε έξω της τα πιάνω πολλά κοτσιδάκια και της τα χωρίζω με χτένα κανονική χωριστρούλες. Δεν κάνει; Τουλάχιστον η δικιά μου κάθεται, πηγαινει μάλιστα στον καθρέφτη και καμαρώνει που της λέω πόσο όμορφη είναι. Βέβαια πάντα της τα πιάνω χαλαρά να μην την σφίγγουν. Αλλά τα μαλλιά της μακραίνουν προς τα πάνω, οχι προς τα κάτω.

και η δική μας είναι θάμνος...δεν χτανίζονται με τίποτα! Τελικά παίζουμε το παιχνίδι να είμαι ο κομμωτής για να κάτσει να την χτενίσω!

• 3 weeks later...

Και μενα η μικρη έχει σγουρο μαλλι οπως και εγω φυσικα , τα γονιδια βλέπετε... Μόνο στο λούσιμο της τα ξεμπερδεύω με μαλλακτικη και μαλακο νερό και με πολύ κόπο και φωνές και κατα τ'άλλα δεν της τα ξεμπερδεύω μόνο της βάζω ενω είναι βρεγμένα ζελέ και γίνονται πολυ ωραία όταν στεγνώσουν..Της βάζω και κοκαλλάκια μπροστά και είναι πολύ όμορφα... Πάντως δεν περνάει απαρατήρητη πουθενα.....Το μόνο σας παρακαλώ μανούλες μην δημιουργήσετε κόμπλεξ στα παιδάκια σας με το μαλλί τους γιατί έτσι μου έκανε η μητέρα μου μικρή και εδώ και πολλά χρόνια τα ισιώνω συνέχεια...

εμεις τα κοψαμε λιγο....

και ενω ηταν ολο μακρυα μπουκλακια, ενα κουκλακι.....

τωρα ειναι σα θαμνος σε ηλεκτροπληξια!!! :lol::lol::lol:

δε μ αρεσουν καθολουυυυυυυυυυυυ...

οκ, το μαθαμε το μαθημα μας.... ΔΕΝ ΞΑΝΑΚΟΒΟΥΜΕ ΜΑΛΛΙ!!!:?

AAAA βλεπω ειμαστε πολλες.......οταν γεννηθηκε το πηρα αποφαση θα εχει λεω καρφι μαλλι σα του μπαμπα.....στους 2μιση μηνες ηταν σαν τον μπομ μαρλει!!!!!!! Ιδια εγω......το μαλλι δαχτυλιδι...ελπιζω να μην ισιωσει μετα!!!

Οσο να πεις παρολο το πεδεμα το σγουρο εχει αλλη χαρη!

Διαφημίσεις

Κορίτσια άμα είναι κοριτσάκι με τοσο σγουρό μαλλί δεν είναι και τόσο άσχημο!:) Αλλά άμα είναι αγόρια?? Εγώ περιμένω 2 γιους τώρα και για φανταστείτε να μου βγουν και οι 2 με άφρο hair????:)))

----------------------------------------------------------

ενα απο τα θετικα παντως ειναι οτι εχουμε θεμα για τις αποκριες!!!και μαλιστα τζαμπα!!!χαχαχ κορη του βαλτεραμα!!!

http://farm1.static.flickr.com/75/167093930_0bfdf5095d_o.jpg

οι ποιο τολμηρες κανουν κ το μουστακι :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

1kOup2.pngTxJmp3.png

εγώ περιμένω το αγοράκι μου σε λίγο και σκέφτομαι οτι μπορεί να είναι σγουρομάλλικο γιατί ο μπαμπάς του έχει μαλλί πολύ σγουρό και γω έχω σπαστό και όταν ήμουν μικρή είχα σγουρό...

θα είναι γλυκας ε? αλλά απο πότε θα φαίνονται τα μαλλιά του? μετά τον πρώτο χρόνο? πιο πριν θα έχει λίγα μαλλάκια?

q8SSp3.png

αναλογως .τα δικα μου κ τα 2 βγηκαν μαιμουδια κ ειδικα η κορη μου της εκανες ανετα κοτσιδα αφου βγηκε με μαλλια ως τους ωμους κ με μακριες βλεφαριδες λες κ εβαλε μασκαρα:shock::lol::lol: ηταν το μονο μωρο σε τετοια κατασταση αναμεσα σε φαλακρουλια γερμανακια.ολοι ετσι μας κοιταζαν :shock::shock::shock:

Διαφημίσεις

Λοιπόν εμένα ο μεγάλος μου γιος έχει πολύ σγουρά ξανθά μαλλιά..ότι ξεχωρίζει το κατάλαβε απο νωρίς..ένα κοριτσάκι ρώτησε τον άντρα μου που τον είχε πάει βόλτα γιατί το μωρό έχει μαλλιά έεετσιιιι (έκανε με το δαχτυλάκι της γύρω-γύρω-γύρω). Οσο του τα είχαμε κοντά δεν είχε πιάσει ψείρες..πέρυσι που του τα αφήσαμε μεγάλα ( είχε πολύ πλάκα, έμοιαζε με έναν ζωγράφο που βγαίνει τα μεσημέρια στην ετ-3) έπιασε ψείρες..φυσικά το χτενάκι για τις ψείρες δεν έμπαινε σε αυτό το κεφάλι και αναγκαστήκαμε να τον κουρέψουμε..Πάντως τουλάχιστο ο δικός μου, γεννήθηκε με ίσια σκούρα μαλλιά..αυτά του πέσανε και γύρω στους 8-9 μήνες βγήκαν τα σγουρά-ξανθά..Και εννοείται πως το μαλλί αυτό για να το αφήσεις μεγάλο, θέλει πολλή περιποίηση..πάντα μαλακτική μετά το λούσιμο, ξεμπέρδεμα και φυσικά πιστολάκι γιατί το χειμώνα θα κάνει να στεγνώσει καμιά βδομάδα!!!

4599150571.png6def44b14c.png

• 2 weeks later...

Κι εμένα η κόρη μου έχει σγουρά μαλλιά σαν τα δικάυ αλλά ανοιχτό καστανό και είναι φοβερά όμορφα! αλακτική οπωσδήποτε χτένισμα μετά το λούσιμο. κατα τ'άλλα της τα ξχωρίζω με βρεγμένα χέρια ή λίγο βρεγμένη χτένα. έχυν τον κόπο τους τα σγουρά μαλλιά αλλά είναι πολύ ωραία μακριά!

5KRfp2.png