Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απλωμένα ρούχα και βροχή

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Aν έχουν βραχεί τα ρούχα δεν ξέρω. Δεν μου έχει τύχει. Αν ποτίσουν από την υγρασία πάντως, όχι εγώ δεν τα ξαναπλένω. Τα αφήνω να στεγνώσουν και παίρνω δυο τρια κάθε φορά και τα βάζω στα καλοριφέρ για να επιταχύνω τη διαδικασία.

it's never too late to start all over again

Διαφημίσεις

Εγω δεν τα πλενω.. εξαρταται απο τη βροχη.. αμα ριξει κανα κοκκινοχωμα ενταξει θα τα ξαναπλυνω.. αλλα μια απλη βροχουλα δεν νομιζω να εχει προβλημα.

Μην ξεχνατε οτι πολυς κοσμος μαζευει σε στερνες το βροχινο νερο κ το χρησιμοποιει για τη λατζα του..

Αλλα συνηθως τα προλαβαινω γιατι απλωνω κατω απο την τεντα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγω τα ξαναπλενω. Μου φαινεται πως μυριζουν ασχημα ,γιαυτο και αποφευγω να απλωνω ακομα και νυχτα,γιατι με την υγρασια νοτιζουν,αργουν πολυ να στεγνωσουν και μυριζουν.

Εγω τα ξαναπλενω. Μου φαινεται πως μυριζουν ασχημα ,γιαυτο και αποφευγω να απλωνω ακομα και νυχτα,γιατι με την υγρασια νοτιζουν,αργουν πολυ να στεγνωσουν και μυριζουν.

Συμφωνώ....

καιρό χρόνια δηλαδή αναρωτιώμουν γιατί ενώ μοσχοβολάνε τα ρούχα μου όταν τα βγάζω από το πλυντήριο , και όταν τα μαζεύω γιατί βρωμάνε μούχλα όταν τα σιδερώνω...ε σταμάτησα το νυχτερινό άπλωμα και δεν ξανάγινε!!

Εγώ τα ξαναπλένω μόνο με μαλακτικό στους 30

Πάντα είχα αυτή την απορία: αν έχουμε απλώσει ρούχα και βρέξει ("καλή" ώρα όπως μου έχει συμβεί τώρα :D), πρέπει τα ρούχα να τα ξαναπλύνουμε?

Τα δικά μας δεν τα ξαναπλένω απλώνω κάτω απο τέντα βέβαια αλλά της μικρής συνήθως το χειμώνα τα άπλωνα μέσα με αυτές τις απλώστρες που΄έχουν για τα καλοριφέρ.;)

Διαφημίσεις

Συμφωνώ....

καιρό χρόνια δηλαδή αναρωτιώμουν γιατί ενώ μοσχοβολάνε τα ρούχα μου όταν τα βγάζω από το πλυντήριο , και όταν τα μαζεύω γιατί βρωμάνε μούχλα όταν τα σιδερώνω...ε σταμάτησα το νυχτερινό άπλωμα και δεν ξανάγινε!!

Δηλαδή τα απλώνεις μέρα, και αν δεν έχουν στεγνώσει το βράδυ τα μαζεύεις;

5dyVp3.png

yes!!! Δηλαδή βάζω το πλυντήριο στις 5 ή στις 6 ανάλογα να δουλέψει, έως τις 8 εχει τελείωσει απλώνω, το μπαλκόνι μου το βλέπει όλη μερα ο ήλιος και το βράδυ ότι δεν έχει στεγνωσει το βάζω στο σώμα....

Αλλά δεν βάζω πλυντήριο πάνω από δυο φορες τη βδομάδα....για αυτό το κάνω αυτό! Αλλίως αργότερα που θα είμαστε περισσότεροι του έχω πει του αντρούλη οτι θα πάρουμε στεγνωτήριο χωρίς δεύτερη σκέψη!

Κορίτσια από στεγνωτήρια τί γνωρίζεται;;;

Ποιό είναι το καλύτερο από άποψη τιμής,ενεργειακής κλάσης και καλύτερο

για τα ρούχα ;;;Να μην τα καταστρέφει δηλ.;;;

Μάνθος 20/12/1987

Νίκος 10/10/1989

Τάσος 09/09/2008

Σταμάτης 17/05/2010

Χμμμμ, απορία που την είχα ως παιδί... και τελικά δεν έτυχε να την ξανασκεφτώ (γιατί τα απλώνω σε μέρος που να προφυλάσσεται από τη βροχή).

Για να δούμε όμως....

α. Η βροχή είναι καθαρό και "μαλακό" νερό (αν τα θυμάμαι καλά). (Μαλακό νερό = λίγα άλατα).

β. Η βροχή πέφτοντας συμπαρασύρει σωματίδια που βρίσκονται στο διάβα της. Τι σωματίδια μπορεί να βρει η βροχή από τη διαδρομή της από το σύννεφο ως το ... ρούχο μας;

- Άζωτο και Οξυγόνο, δηλαδή τα βασικά συστατικά της ατμόσφαιράς μας.

Επίσης ανάλογα με το πού βρίσκεται η κατοικία μας:

- Στερεά αιωρούμενα σωματίδια από τις διάφορες καύσεις... (καύση για θέρμανση, για κίνηση με τα οχήματά μας, κτλ)

- Επίσης οξείδια του αζώτου, οξείδια του θείου και γενικότερα τοξικές ενώσεις.

Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο (όποιος έχει κάτι περισσότερο ας με συμπληρώσει...)

Τώρα......

από όλα αυτά τι θα με ενοχλούσε στα ρούχα... χμμμμ να σκεφτώ....

-τα οξείδια του αζώτου και του θείου... ναι μεν τοξικά, αλλά για το αναπνευστικό μας. Στα ρούχα, δε βλέπω να μου τα "λερώνει".

-Τα στερεά σωματίδια... με ενοχλούν... και κυρίως αν μένω σε μια πόλη ή κοντά σε κάποια βιομηχανική περιοχή ή γενικά σε μια περιβαλλοντικά επιβαρυμένη περιοχή.

-Το άζωτο και το οξυγόνο.. δε με πειράζουν καθόλου.

-Τα λίγα άλατα που περιέχει το βρόχινο νερό.. δε με πειράζουν στα ρούχα μου.

Άρα αξιολογώντας τα δεδομένα μου καταλήγω στο συμπέρασμα πως....

αν τα ρούχα μου είναι απλωμένα σε μια περιοχή που δεν είναι "υγιής" περιβαλλοντικά, τότε θα τα ξαναπλύνω κανονικά με σαπούνι και νερό.

Αν μένω σε μια περιοχή χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση, τότε θα περιμένω να βγει ο ήλιος να μου τα ξαναστεγνώσει. :D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

yes!!! Δηλαδή βάζω το πλυντήριο στις 5 ή στις 6 ανάλογα να δουλέψει, έως τις 8 εχει τελείωσει απλώνω, το μπαλκόνι μου το βλέπει όλη μερα ο ήλιος και το βράδυ ότι δεν έχει στεγνωσει το βάζω στο σώμα....

Αλλά δεν βάζω πλυντήριο πάνω από δυο φορες τη βδομάδα....για αυτό το κάνω αυτό! Αλλίως αργότερα που θα είμαστε περισσότεροι του έχω πει του αντρούλη οτι θα πάρουμε στεγνωτήριο χωρίς δεύτερη σκέψη!

Κι εγώ το ίδιο έκανα όταν έβαζα 1-2 πλυντήρια την εβδομάδα.

Όμως ήθελαν 3 μέρες να στεγνώσουν (δεδομένης της υγρασίας της περιοχής, του μεγάλου ύψους βροχής και του ότι το μπαλκόνι μου είναι δυτικό).

Τώρα που βάζω 7-8 πλυντήρια την εβδομάδα... πήρα κι εγώ στεγνωτήριο. Αλλιώς δεν προλάβαιναν να στεγνώσουν και δεν είχα χώρο για στέγνωμα στο καλοριφέρ. Χώρια που φαινόμασταν σαν τσαντίρι.... Και πώς να επιβιώσεις και με τόση υγρασία μέσα στο σπίτι;! Ξυπνάγαμε το πρωί και πονούσαν τα κόκκαλά μας από την υγρασία.

Πήραμε στεγνωτήριο και σωθήκαμε! :D:P:D

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Άρα αξιολογώντας τα δεδομένα μου καταλήγω στο συμπέρασμα πως....

αν τα ρούχα μου είναι απλωμένα σε μια περιοχή που δεν είναι "υγιής" περιβαλλοντικά, τότε θα τα ξαναπλύνω κανονικά με σαπούνι και νερό.

Αν μένω σε μια περιοχή χωρίς περιβαλλοντική επιβάρυνση, τότε θα περιμένω να βγει ο ήλιος να μου τα ξαναστεγνώσει. :D

Alcyon πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση όπως πάντα!!!

Και ποιές περιοχές είναι περιβαλλοντικά υγιείς άραγε? Φαντάζομαι η Αθήνα και πέριξ όχι...

εγω συνηθως τα απλωνω σε απλωστρα κατω απο τεντα και ετσι δεν βρεχονται...

μια φορα μονο που δεν ειχα κατεβασει την τεντα και ηταν και λευκα τα ξαναεπλυνα στο γρηγορο προγραμμα (αλλα δεν θυμαμαι αν ειχα βαλει μονο μαλακτικο ή και απορρυπαντικο)

το στεγνωτηριο επιβαλλεται...!!!!!!!!!

σε λιγους μηνες ελπιζω να παρουμε κι εμεις γιατι προς το παρον δεν εχουμε χωρο...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png