Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσοχη στους καισαρικακιδες!!

Recommended Posts

Προσοχή στους μεγαλογιατρούς....απαραδεκτο..................!!!!! ο τεως γιατρός μου μεχρι και 10 μερες πριν γεννησω μου ελεγε ολα καλα..!!! και ποσο καλα θα γεννησω και ποσο ευκολα και φυσικα με φυσιολογικο τοκετο!

10 μερες πριν την ΠΗΤ μου αλλαξε η κατασταση αρχισε να μου λεει για τη πιθανοτητα της καισαρικης (σημειωτεον οτι δεν ειχα πιεση,μυωπια,ζαχαρο και επισης το παιδι ειχε παρει θεση) του εξηγησα ευγενικα οτι θα ηθελα να γεννησω φυσιολογικα και να κανουμε καισαρικη μονο αν και εφοσον κριθει απαραιτητο...

Μου μιλησε για 60% φυσιολογικα και 40% καισαρικη οταν τον ρωτησα γιατι μου εθιξε την ηλικία μου (υπερηλιξ πρωτοτοκος) ειμαι 33....και οτι το παιδι ειναι ψηλα...επισης οτι ο πλακουντας εχει ιζηματα και το αμνιακο δεν επαρκει για να εξαντληθούν οι 8 μερες μεχρι τη ΠΗΤ ετσι με εβαλε προγραμματισμενα .....ενοιωθα να μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι δε μιλησα αλλα δεν εκατσα και απραγη ομως... ενοιωθα οτι ηθελε να με παει με καισαρικη γιατι μου λεει θα περιμενουμε 3 ωρες αν δε γεννησεις και θα δουμε τι θα γινει ...ξεκινησα με τη κοιλια στο στομα (στη κυριολεξια..) και παω σε αλλο γυναικολογο (λεω οτι ο γιατρος μου ειναι στο ελενα (μουφα) και οτι με εχει δει σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μου 3 φορες..γιατι με ρωτησε τι συμβαινει και τον επισκεπτομαι σχεδον ετοιμογεννη) τον ρωταω τη κατασταση του εμβρυου και πως βλεπει να γενναω..για να παρω την απαντηση οτι ηδη εχω κανει διαστολη και οτι ειμαι απο τις γυναικες που θα ευχοταν καθε γυναικολογος να εχει...γιατι θα γεννησω πολυ ευκολα...με συμβούλευσε να κανω Doppler kai NST για να εχω πληρη εικονα του πλακουντα...επισης μου ειπε να μην παω προγραμματισμενα και να περιμενω μεχρι να εξαντληθει η ΠΗΤ...

Την αλλη μέρα παω σε αλλο γυναικολογο (επρεπε να γινει διασταυρωση)...για να παρω την ιδια απαντηση με τον προηγούμενο...ρωτησα ευγενικα αν θα μπορούσε να με αναλαβει (ευτυχως ηταν σε αλλο μαιευτηριο) Δεν ειπα ποτε το ονομα του γιατρού ειναι αντιδεοντολογικό αλλα ουτε με ρωτησε ηταν διακριτικοτατος...μου ειπε να το σκεφτω και μου εκλεισε ραντεβου για Doppler την επομενη στο Μητερα...αλλα δε προλαβα το ξημερωμα της επομενης ξεκινησαν οι πονοι της γεννας...

Φανταστειτε τωρα τη κατασταση μου...ποιον γιατρο να παρω???Του γιατρού μου πια δε του ειχα εμπιστοσυνη .....πηραμε τον δευτερο και σε μιση ωρα ημασταν στο μαιευτηριο...8:00 μπηκα στην αιθουσα ωδινων...12:45 γεννηθηκε η μικρη μας φυσιολογικα ευκολα με τελεια διαστολη και μολις 2 ραμματα....!!Το ιδιο απογευμα σηκωθηκα και επινα καφε στη καφετερια...!!

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εχω τιποτα με τις καισαρικες (σεβομαι την επιθυμια καποιων μαμαδων που ηθελαν και ζητησαν να κανουν καισαρικη) αλλα απο την αλλη θεωρω αναφαιρετο δικαιωμα οταν καποια γυναικα προτιμαει και μπορει και θελει να γεννησει φυσιολογικα να γινεται καισαρικη μονο και μονο για την ευκολια των γιατρών....Δυστυχως στην Ελλαδα το 50% στα ιδιωτικα μαιευτηρια γινονται καισαρικες...βιιομηχανια καισαρικών...

Ειναι απαραδεκτο πραγματικα και οδυνηρο!!

Διαφημίσεις

Και καλα εκανες κ αλλαξες γιατρο εστω κ την τελευταια στιγμη. Δυστυχως οι περισσοτερες απο μας δεν εχουν το κουραγιο να το κανουν κ αφηνονται στα χερια ηλιθιων .

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ειναι απαραδεκτο πραγματικα και οδυνηρο!!

Σαν να διαβάζω την δική μου ιστορία!!! Το ίδιο ακριβώς έπαθα κι εγώ στην πρώτη μου γέννα μόνο που ο δικός μου πρώην γιατρός σκέφτηκε να μου το πεί 3 μέρες πριν την ΠΗΤ :twisted: ότι θα χρειαζόμουν καισαρική , όταν με εξέτασε ο γιατρός που τελικά με ανέλαβε ειχα ήδη 3 διαστολή κ γέννησα φυσιολογικότατα τον γιό μου.

Τις κοπέλες που επιλέγουν καισαρική δεν τις κατηγορώ αλλά τους γιατρούς που με "ύπουλο" τρόπο θέλουν να κάνουν καισαρική τους σιχαίνομαι.

Διαφημίσεις

Το τραγικότερο είναι ότι αν δεν ήσουν λίγο πονηρεμένη και δεν πήγαινες και σε άλλους γιατρούς, τώρα θα είχες κάνει την καισαρικούλα σου και θα ήσουν και ευγνώμων στο γιατρό που "έσωσε" εσένα και το παιδάκι σου. :evil:

Μπράβο σου και για την ψυχραιμία σου και να σου ζήσει το μωράκι σου!

.....δε νομίζω τάκη....

Mπράβο σου και θεωρώ το ποστ σου παράδειγμα προς μίμηση. Αντε γιατί μας βλέπουν σαν πρόβατα οι μαιευτήρες...έχει παραγίνει το κακό με τις καισαρικές. Ενας από τους βασικούς λόγους που επέλεξα γιατρό σε δημόσιο νοσοκομείο, ήταν για να μην κάνω άδικα καισαρική.

Εύγε εύγε, έχεις τσαγανό!! Αυτό που μου φαίνεται όμως ακόμη πιο ύπουλο είναι αφού έχει ξεκινήσει ο τοκετός να κάνεις επείγουσα καισαρική. Εκεί πώς μπορείς να το ελέγξεις; Πάντα θα μείνω με την απορία αν θα μπορούσα να είχα γεννήσει φυσιολογικά...

Αυτό που μου φαίνεται όμως ακόμη πιο ύπουλο είναι αφού έχει ξεκινήσει ο τοκετός να κάνεις επείγουσα καισαρική. Εκεί πώς μπορείς να το ελέγξεις;

Δεν νομίζω να μπορείς να το ελέγξεις. Ο ίδιος ο γυναικολόγος μου, μου είχε πει κόλπο για να κάνεις μια γυναίκα να γεννήσει με καισαρική ενώ πάει για φυσιολογικά και ενώ βρίσκεται ήδη στη διαδικασία τοκετού...Όταν μου το είπε, δεν πίστευα τα αυτιά μου. Μετά το διασταύρωσα και όντως γίνεται (ε, καλά, δε θα μου έλεγε και ψέματα!). Δε μιλάμε βέβαια για περιπτώσεις που έχουν πρόβλημα, εννοείται!Μιλάμε για μια φυσιολογική γέννα, στην οποία ο γιατρός βαρέθηκε να περιμένει, και λέει "άντε, πάμε για καισαρική, γιατί βαρέθηκα!". Και φυσικά η γυναίκα δεν μπορεί να το ελέγξει αυτό, ειδικά με το άγχος εκείνη την ώρα...

Πάντως Arianna συγχαρητήρια για την ψυχραιμία σου τελευταία στιγμή να αλλάξεις γιατρό, ειδικά με το άγχος της πρωτότοκης...Και πάλι Μπράβο!

Διαφημίσεις

AYTO TO "EISAI 33 ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΣ;ΑΡΙΚΗ'¨ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 33??? 93???? ΕΙΜΑΙ 33 ΚΑΙ Μ Αρεσει :P

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΣΟΥ! ΕΙΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Ενώ είναι γραπτός λόγος, νιώθω ότι ακούγεται. Έχει χροιά! - Marcella - http://www.parents.gr/forum/showthread.php?t=84479

μπράβω ARIANNA που βρήκες το κουράγιο στην καταστασή σου να αλλάξεις γιατρό!ας γίνει παράδειγμα για όλες τις μαμάδες και να μην φοβόμαστε να ζήσουμε αυτή την μοναδική εμπειρία της γέννησης του μωρού μας!

Q03fp2.png

είναι πολύ καλό που προσπαθείς να ανοίξεις τα μάτια όλων μας, που πάμε σαν τα πρόβατα για σφαγή χωρίς να είμαστε σε θέση να κρίνουμε διαφορετικά την κρίσιμη ώρα!!!

βέβαια το καλύτερο θα ήταν να ξεμπρόστιαζες τον τύπο για να προσέχουμε οι υπόλοιπες!!! αν δε θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο μήπως μπορείς να μου στείλεις πμ, απλά για να διασταυρώσω αν πρόκειται για τον ιδιο γιατρό που έχω ακούσει μια παρόμοια κατάσταση!!!

πάντως νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει και μια μαύρη λιστα στο φορουμ για κάτι τέτοιους έξυπνους!!!!

945076uyzon4w470.gif

"Τί ωφελείται ο άνθρωπος εάν κερδίσει τον κόσμο όλο και χάσει την ψυχή του;"

Αυτό που μου φαίνεται όμως ακόμη πιο ύπουλο είναι αφού έχει ξεκινήσει ο τοκετός να κάνεις επείγουσα καισαρική. Εκεί πώς μπορείς να το ελέγξεις; ..

Απο οτι μου ειπε ανθρωπος που ειναι μεσα στα πραγματα στο μαιευτήριο δεν μπορεις να το ελεγξεις..διοτι σε ξεκιναει φυσιολογικα και αν δει οτι κανεις πολλες ωρες και βαριεται να περιμενει σου λεει οτι γινεται αλλοιωση και στο παιρνει με καισαρικη και μετα αισθανεσαι και ευγνωμων που προλαβε και εσωσε εσενα και το παιδι....!!!

Ειναι να μη πεσεις στα χερια τετοιων γιατρων..αυτο ομως που με εξοργιζει ειναι που παιρνουν τοσα λεφτα και κοιτανε και τη βολη τους....μη τους κοψεις τον υπνο...τοτε ανθρωπε μου μη γινεσαι γυναικολογος...αυτο παντως που καταλαβα ειναι οτι οσο πιο μεγαλογιατρος τοσο πιο επικινδυνα να σε παει με καισαρικη (για τον απλουστατο λογο οτι εχει πια βαρεθει) κοριτσια βρειτε μαχιμους γιατρους βολιδοσκοπειστε τις μαιες με διακριτικες αλλα ευστοχες ερωτησεις.

Πονηρα το πανε αυτοι? πονηρα και πιο ψαγμενα εμεις ...

οχι αλλα χειρουργεια ελεος!!Ας αφησουν επιτελους τις γυναικες να χαρουν σε ολο τους το μεγαλειο το πιο πολυτιμο αγαθο.....τη γεννηση των παιδιων τους οπως προσταζει και θελει η φυση!!

Διαφημίσεις

AYTO TO "EISAI 33 ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΚΑΙΣ;ΑΡΙΚΗ'¨ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΕΧΩ ΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 33??? 93???? ΕΙΜΑΙ 33 ΚΑΙ Μ Αρεσει :P

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΓΑΝΟ ΣΟΥ! ΕΙΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ

Μπραβο βρε Μαρα!!Ακριβως ειμαι 33 και μ αρεσει!!!Και επιτελους τωρα νοιωθω οτι ειμαι πιο ωριμη να γινω μαμα.... και 43 εχω ακουσει οτι γεννησε φυσιολογικα το πρωτο της παιδι.!! Επισης ο μεσος ορος πλεον που γεννουν οι Ελληνιδες ειναι τα 33 χρονια για το πρωτο παιδι. ΟΥΦ... Τοτε αξιωθηκαμε τι να κανουμε?

Ημουν λιγο επιφυλακτικη στην αρχη να γραψω την περιπετεια μου αλλα πραγματικα μετα τα σχολια σας ευχομαι να υπαρξουν και αλλες κοπελες να καταγγειλουν τετοια περιστατικα γιατι πραγματικα εχω την αισθηση οτι ειναι πολλες οι περιπτωσεις... και ας γινουν φωτεινα παραδειγματα προς αποφυγην και επαγρυπνησης ολων των κοριτσιων που προκειται να γινουν μανουλες.

ευχαριστω πολυ ολες σας για τα καλα σας λογια !!

Στη διάρκεια λήψης του ιστορικού πολύ συχνά αναφέρουν οι μητέρες σαν ένδειξη της χειρουργικής μεθόδου τοκετού του μωρού τους την περιέλιξη του ομφάλιου λώρου γύρω από τον λαιμό.Η συχνότητα της περιέλιξης εκτιμάται σε 30-35% των κυήσεων.Απ'ότι φαίνεται είναι αρκετά συχνό εύρημα το οποίο τις περισσότερες φορές είναι αθώο.Η συχνότητα των καισαρικών τομών από την άλλη πλευρά τείνει να ξεπερνά το αποδεκτό 20% των κυήσεων.Ψάχνοντας πρόχειρα στα συγγράμματα Μαιευτικής της σχολής και στη Medline δεν συνάντησα στις απόλυτες ενδείξεις της καισαρικής τομής την περιέλιξη του ομφάλιου λώρου σαν δίκαιη αιτία.Εδώ χρειαζόμαστε σίγουρα την επίσημη γνώμη της Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας και την διαβεβαίωση ότι δεν χρησιμοποιείται σαν ψευδοένδειξη για πειθαναγκασμό των μητέρων σε χειρουργικό τοκετό ιατρικοποιώντας άλλη μια μη-πάθηση.

H μπέμπα μου είχε ΤΡΙΠΛΗ περιέλιξη του ομφάλιου λώρου στο λαιμό και σε καμία φάση ο γιατρός μου δεν βιάστηκε να προκαλέσει τοκετό (γέννησα 40 εβομάδων και 1 μέρα) αφού με έπιασαν οι πόνοι, χωρίς πρόκληση, και παρόλο που και ο άντρας μου και η μητέρα μου ζητούσαν καισαρική για να μην κινδυνεύσει το μωρό. Ο γιατρός ήρεμος σε όλη τη διάρκεια των ωδινών και παρόλο που το μωρό ήταν ψηλά μέχρι διαστολή 8, δεν μου μετέφερε σε καμία στιγμή πανικό και τελικά γέννησα το κοριτσάκι μου με δύο εξωθήσεις μόνο πανεύκολα. Η κολλητή μου έκανε καισαρική το πρώτο της παιδάκι γιατί το μωρό ήταν τυλιγμένο στο πόδι μια φορά (δεν υπήρχε άλλος λόγος) και αφού της έβαλε τεχνητούς πόνους για μία ώρα της είπε ότι εξάντλησε τα περιθώρια και δεν γινόταν τίποτα από πλευράς διαστολής! Τώρα πια πρωτότοκος φτάνει 10 διαστολή σε μία ώρα με πρόκληση δεν ξέρω.Έτσι έχει κάνει άλλες δύο καισαρικές στη συνέχεια για τα δύο επόμενα παιδάκια της και αν και θέλει τέταρτο φοβάτει την τέταρτη καισαρική.Να κάνεις καισαρική χίλιες φορές αλλά να είναι η τελευταία λύση, εκτός βέβαια εάν είναι επιθυμία της μητέρας οπότε είναι απολύτως σεβαστή.

Τελικά είναι της μόδας...το ίδιο ακριβώς συνέβη σε δύο φίλες μου και μια ξαδέλφη μου παρακαλώ....μα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο...είναι για σφαλιάρες αυτοί οι γιατροί.τί να πώ...βέβαια εκείνες δεν άλλαξαν γιατρό..δυστυχώς...

Γέννησα το πρώτο παιδί με Φ.Τ και επειδή είχε κρανιοσυνοστεώση (το οποίο τελικά ΔΕΝ έχει καμία σχέση με τον τοκετό), είπα στη γιατρό μου να γεννήσω το δεύτερο με καισαρική και ολική νάρκωση (δικιά μου ιδέα ήταν, ούτε το διάβασα, ούτε το είδα πουθενά).

Η αρχική της απάντηση ήταν ότι θα δει το βιβλίο της, γιατί δεν της είχε ξανατύχει άλλο παιδί με κρανιοσυνοστέωση και θα μου πει. Τελικά στην επόμενη επίσκεψη μου είπε, ξέχνα την καισαρική θα γεννήσεις φυσιολογικότατα, όπως κι έγινε

......και συγκεκριμένα γεννάω και χωρίς επισκληρίδιο γιατί την φοβάμαι

Αμάν πια με όλες αυτές που έχουν "απόλυτη εμπιστοσύνη" στο γιατρό τους!

αυτό δυστυχώς είναι μέγα λάθος, όχι μόνο για τον γυναικολόγο, αλλά για τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

• 2 months later...

τραγικο αυτο με τις καισαρικες,γενικα με τον γιατρο μου την μαια και ολη την διαρκεια εγκυμοσυνης-τοκετου ηταν κατι τραγικο,θα μου πειτε γιατι δεν αλλαζες γιατρο τον εμπιστευομουν η χαζη γιατι ηταν και απο πριν γυναικολογος μου.....ενω ολα πηγαιναν μια χαρα και συνεχεια μουελεγε φ.τ και φ.τ που ηταν κατι που ηθελα και εγω στις επισκεψεις ηταν ολα τελεια αφου επερνε τα πενηντα του ευρω καθε φορα,στους εφτα μηνες συζηταμε για τα χρημματα και ποσο θα κοστισει μου λεει λοιπον εγω θελω 3,500 χιλιαδες ευρω ειτε κανεις φ.τ ειτε κ.τ οτι δωματιο και να διαλεξεις και η μαια μου θελει αλλα 300ευρω δεν απαντω φευγω για να μην τα πολυλογω μου φανηκαν παρα πολλα βαζω μια γνωστη να μιλησει που τον ηξερε και ετσι ειχα παει και εγω και μου λεει 2,100 συν την μαια στο τελος ο μπεμπακος βγηκε πρωορος μου εσπασαν τα νερα την ημερα του γαμου μου εκανα καισαρικη γιατι υποτιθεται καταιβεναι με τον ωμο κατιπου δεν ειδα ποτε γιατιδεν μου εκαναν υπερηχο μου πηρε 2,600 γιατι εκανα καισαρικη συν 300 ημαια που δεν ηταν ουτε δεκα λεπτα διπλα μου!!!!!!αααααα και μετα απο 20μερες λοχιας πηγα για να κανει αλλαγη γαζας και μου πηρε και 50 ευρω,βεβαια απο τα λεφτα εχει παρει τα 1000 αυτος και τα 300 η μαια και τωρα ρωταω εγω τον πληρωνεις η οχι?????????

Πολυ καλα εκανες που το εψαξες εστω και τελευταια στιγμη.Μπραβο!

Το θεμα με τισ καισαρικες εχει καταντησει αηδια!!!Κι εγω γεννησα με καισαρικηα αλλα επειδη το μωρο ηταν με το κεφαλι επανω και ερχοταν αναποδα.ο γιατρος μου μαλιστα μου ειπε τοτε οτι μπορουμε να προσπαθησουμε και φυσιολογιακα αλλα φοβηθηκα πολυ εγω.Ουσιστικα την τελικη αποφαση εγω την πηρα..Το 80% των γυναικων στι ιασω που ημουν ηταν με καισαρικη και για ηλιθιους κατα τη γνωμη μου λογους...Εχετε προαναφερει πολλους απο αυτους παραπανω...και μαλιστα καμια δεν ρωταται αν το θελει τελικα αυτο..το αποφασιζουν οι περισσοτεροι και στο ανακοινωνουν απλα...και ενοειται οτι δεν εισαι σε θεση να κανεις κατι αλλο εκεινη τη στιγμη..