Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΩΡΑΡΙΟ ΥΠΝΟΥ

BABY

Recommended Posts

αν και ειδα πολλα προβληματα με τον υπνο των αγγελουδιών μας, γραφω νεο θεμα μηπως και βρω απαντησεις απο ομοιοπαθουσες μαμαδες! ο δικος μου που ειναι 4 μηνων, κοιμαται απο τις 1 την νυχτα μεχρι 8 πρωι. θηλαζει και κοικμαται μεχρι τις 10.30 . απο κει και περα κοιμαται ανα μια ωρα ξυπναει για μια ωρα και ουτω καθεξης. στις 10 ομως την νυχτα που ξυπνα δεν κοιμαται στις 11, αλλα αν και νυσταζει παιζει και κλαιει μεχρι να φτασουμε στις 1 την νυχτα. ολη την ημερα για να κοιμηθει θελει ή αγκαλια ή να ειμαστε απο πανω του στην κουνια. τι να κανω ρε κοριτσια? αυτο το βραδυνο ειδικα με σκοτωνει. πως να γινει να κοιμαται στις 12 εστω? ή πωσ να πετυχω να κοιμαται νωριτερα? ακουω για κατι μωρακια που κοιμ ουνται απο τις 9 το βραδυ ως τις 8 το πρωι και παθαινω σοκ. με ολα αυτα εχω απομακρυνθει με τον αντρα μου....γιατι πεφτουμε πτωματα για υπνο. εχω διαβασει και καποια βιβλια αλλα τιποτα δεν πιανει. και που τον αφηνουμε να κλαιει μεχρι να κοιμηθει...παλι τιποτα!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα Baby,

Αν κατάλαβα καλά το μωράκι σου κοιμάται 7 ώρες το βράδυ και την μέρα ανά μία ώρα (μία ώρα κοιμάται και μια ώρα είναι ξύπνιος μέχρι να φτάσει 10 το βράδυ??

Μήπως είναι πολλές οι ώρες που κοιμάται?? Για 4 μηνών μωρό πρώτη φόρα έχω ακούσει να κοιμάται τόσο πολύ??

Έμενα πχ το δικός μου κοιμάται 1,5 ώρα μέσα στην ημέρα και το βράδυ θα κοιμηθεί από τις 11 έως τις 3 το ξημέρωμα θα μείνει ξύπνιος τουλάχιστον για 1,5 ώρα θα ξανακοιμηθεί για να ξυπνήσει ξανά οριστικά στις 7:30 με 8:30.

Εμένα το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε «χαθεί» με το άνδρα μου είναι ότι έχουν βγάλει κόμπους τα μάτια μας από την αϋπνία.

Καλημέρα Baby, το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με τον Κων/λη. Το μωράκι σου κοιμάται πολλές ώρες κατά την διάρκεια της ημέρας. Εμένα κοιμόταν 20λεπτα και μετά πήγαινε 1 το βράδυ για να κοιμηθεί. Προσπάθησε όσο μπορείς να τον κρατάς ξύπνιο κατά την διάρκεια της ημέρας. Δεν χρειάζεται να τον κοιμίζεις. Και το βράδυο όσο και να κλαίει μην παίζεις μαζί του. Πρέπει να καταλάβει ποιες ώρες είναι για παιχνίδι και ποιες οι ώρες του ύπνου. Και μην νομίζεις ότι είνα πολύ μικρό για κάτι τέτοιο θα σε εκπλήξει το ποόσο γρήγορα αποκτούν συνήθειες. Εγώ του είχα βάλει το εξής πρόγραμμα που το κράτησα μέχρι 1,5 χρόνων. Κοιμόταν 11:30-12:30, μετά το μεσημέρι 2:30 με 5 και μετά το βράδυ σταδιακά φτάσαμε 9-9.30. Τώρα απλά έχει σταματήσει τον πρωϊνο ύπνο. Οσο για την αγκαλιά προσπάθησα να το σταματήσω κουνόντας τον λίγο και μετά στην κούνια χαϊδεύοντας την πλατούλα αλλά τίποτε οπότε προτίμησα την λύση του καροτσιού (για τον μεσημεριανό ύπνο μόνο). Το καρότσι το έκοψε σιγά σιγά μετά τον 1,5 χρόνο.

Καλησπέρα!!!Εμας ο μικρούλης μας είναι 2 μηνών.Εγω αυτό που έκανα με τον ύπνο ήταν να αλλάξω σιγά σιγά το ωράριο των γευμάτων,δηλαδή ενώ στην αρχή το τελευταίο γευμα το έπαιρνε στις 12:00 μετά απο λίγο του το έδινα στις 11 ύστερα στις 10 και τώρα 9:30,οπου και θα κοιμηθεί μέχρι τις 6:00 με 6:30 το πρωι.Το τελευταίο γεύμα του το δίνω μετά απο το μπανακι του με κλειστά ΄φωτα (μονο τηλεόραση χαμηλά).Ενω κοιτάω να τον κρατήσω ξύπνιο απο το ακριβώς προηγούμενο γευμα του το απόγευμα.Δεν ξέρω τι λειτουργεί απο όλα αυτά και κοιμάται.Η παιδίατρος μου είχε πει οτι για να κοιμάται στο τελευταίο γεύμα να ακολουθω μια διαδικάσια διαφορετική απο τα άλλα γευματα ωστε να συνηθίσει το βιολογικό του ρολοι.Μέχρι τώρα δείχνει οτι δουλευει.Ελπίζω να σε βοηθησα εστω και λίγο!

κοριτσιαν πολυ χρησιμες οι συμβουλες σας και τα προσωπικα σας παραδειγματα. θα προσπθησω να εφαρμοσω το παιχνιδι για να μην κοιμαται καποιες ωρες μεσα στην ημερα. χθες πηγαμε σε ενα φιλικο σπιτι και ''εχασε'' τον υπνο 8.30 μ.μ. - 9.30 μ.μ. και κοιμηθηκε στις 12.20 το βραδυ. κατι ηταν κ αυτό. αρα ηταν κουρασμενος και δεν μας εβγαλε την πιστη για να κοιμηθει το βραδυ.

Διαφημίσεις

• 2 months later...
Καλησπέρα!!!Εμας ο μικρούλης μας είναι 2 μηνών.Εγω αυτό που έκανα με τον ύπνο ήταν να αλλάξω σιγά σιγά το ωράριο των γευμάτων,δηλαδή ενώ στην αρχή το τελευταίο γευμα το έπαιρνε στις 12:00 μετά απο λίγο του το έδινα στις 11 ύστερα στις 10 και τώρα 9:30,οπου και θα κοιμηθεί μέχρι τις 6:00 με 6:30 το πρωι.Το τελευταίο γεύμα του το δίνω μετά απο το μπανακι του με κλειστά ΄φωτα (μονο τηλεόραση χαμηλά).Ενω κοιτάω να τον κρατήσω ξύπνιο απο το ακριβώς προηγούμενο γευμα του το απόγευμα.Δεν ξέρω τι λειτουργεί απο όλα αυτά και κοιμάται.Η παιδίατρος μου είχε πει οτι για να κοιμάται στο τελευταίο γεύμα να ακολουθω μια διαδικάσια διαφορετική απο τα άλλα γευματα ωστε να συνηθίσει το βιολογικό του ρολοι.Μέχρι τώρα δείχνει οτι δουλευει.Ελπίζω να σε βοηθησα εστω και λίγο!

Τι τυχερή που είσαι που το κατάφερες τόσο γρήγορα! Κι ο δικός μου 2 μηνών είναι αλλά κοιμάται γύρω στις 1 μετά από το μπανάκι του που το ξεκινάμε κατά τις 00:20. Έτσι καταφέρνουμε να ξυπνήσει στις 6:00 με 6:30 με δυσκολία και πολύ μουρμούρα γιατί πεινάει. Πώς θα καταφέρω να το αλλάξω αυτό; Τι τέλεια που θα ήταν να κοιμόταν κατά τις 22:00! Να σημειώσω ότι μέσα στη μέρα κοιμάται ελάχιστα πλέον και τρώει 5 γεύματα/24ωρο. Καμιά ιδέα;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

• 2 weeks later...

Καλημέρα!

Νομίζω πως το μωράκι σου είναι μικρό ακόμα για να του φτιάξεις πρόγραμμα...αλλά γιατί δε δοκιμάζεις να τον κοιμίζεις νωρίτερα;Μπορεί να ξυπνήσει μέσα στη νύχτα για να ξαναφάει αλλά τουλάχιστον θα συνηθίσει να κοιμάται γύρω στις 10 και σιγά σιγά θα κοπεί και το βραδινό ξύπνημα για γάλα.Εγώ πρότιμησα να μάθει να κοιμάται 10 η ώρα το αργότερο κάθε βράδυ και ας σηκώνομαι το βράδυ για γάλα. Η δικιά μου με τα τους 2 μήνες το έκοψε το βραδινό ξύπνημα.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι τί ώρα κοιμίζετε τα μωρά σας εσείς;Η κορούλα μου είναι σχεδόν 14 μηνών και την βάζουμε για ύπνο 9:30 με 10 παρά το αργότερο κάθε βράδυ. Έχει συνηθίσει από μωρό και κοιμάται μόνη της και δε γκρινιάζει, ίσα ίσα που θέλει μόνη της να μπει στη κούνια γιατί νυστάζει.

Πιστεύετε ότι την κοιμίζω νωρίς;Μήπως επειδή έκλεισε χρόνο πρέπει να την βάζω πιο αργά; Αν και δεν νομίζω πως μπορώ να το κάνω έτσι και αλλιώς γιατί είναι κουρασμένη και δεν αντέχει...Μία φίλη μου απόρησε που την βάζω κάθε βράδυ την ίδια ώρα για ύπνο...Τόσο περίεργο είναι πια;;

ευχαριστώ που με ακούσατε!

Γεια σας και πάλι!

Τα πράγματα άλλαξαν λιγάκι με το μπέμπη μου και θα ήθελα τη γνώμη σας.

Γύρω στις 23:00 τον κάνουμε μπανάκι και γύρω στις 12 παρά κοιμάται για βράδυ. Με ένα μαγικό κι απρόοπτο τρόπο ξυπνάει γύρω στις 7:30 όπου και τον ταϊζω. Το πρόβλημα είναι ότι τώρα τρώει 4 γεύματα κάθε 5 περίπου ώρες τρώγοντας γύρω στα 180 ml κάθε φορά. Δεν είναι λίγο;

Το βάρος του είναι 5570 και σε μισή βδομάδα πήρε μόνο 55 γραμμάρια.

Τι λέτε;

• 1 year later...

Πρέπει να επιδιώκουμε να βάζουμε ωράριο στον ύπνο και το φαγητό; Πόσο αυστηρό; Και από ποια ηλικία; Θα ήθελα τις γνώμες σας.

Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω προσπαθήσει ιδιαίτερα, ακολουθώ τους ρυθμούς του μωρού μου, το οποίο αυτή τη στιγμή κοιμάται τη νύχτα 8ωρο, 11-7 συνήθως, αλλά οι υπόλοιποι ύπνοι μέσα στη μέρα είναι πολύ ακανόνιστοι, μπορεί να κάνει από ελάχιστο ως πολύ ύπνο όχι σε συγκεκριμένες ώρες. Πολλές φορές επίσης γκρινιάζει από κούραση αλλά δεν κοιμάται με τίποτα.

Θηλάζω περίπου κάθε 3 ώρες, αλλά μπορεί και συχνότερα άμα έχουμε γκρίνια. Η παιδίατρος μου είπε να μη θηλάζω αν δεν περάσουν 2μισι ώρες τουλάχιστον για να μειωθεί η ΓΟΠ.

Απλώς αναρωτιέμαι τι πρέπει να κάνω...

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Κορίτσια καλησπέρα!

Βλέπω πόσες ώρες κοιμούνται τα μωράκια σας το βράδυ και απορώ πως το καταφέρνετε. Εμένα η μπέμπα είναι 2 μηνών και ξυπνάει τουλάχιστον 2 φορες τη νύχτα. Τρώει στις 10 ή 11 και ξυπναέι άλλωτε στις 2 ή στις 3 και μετα ξανά 5μιση και μετα ξανα 7μιση! Κατά τη διάρκεια της μέρας τον τελευταίο καιρό κοιμάται σπαστα 10λεπτα (3 ή 4) και κανα δύωρο μεταξύ 5-9.

Αναρωτιέμαι αν κάνω κάτι΄λάθος!!!

2XNsp3.png

Διαφημίσεις

Η μικρη μου ειχε κανει την νυχτα μερα.Κοιμοταν σχεδον ολη μερα με διαλλειμα για φαι και μετα παλι νανι.,με αποτελεσμα να βρυκολακιαζει την νυχτα.Οταν επιτελους το καταλαβα:oops: την αφηνα να κοιμαται 1 ωρα αναμεσα στα γευματα της την ημερα και την ξυπνουσα για να παιξουμε.1 εβδομαδα μας πηρε να της στρωσουμε το προγραμμα.Απο 3 μηνων κοιμαται απο τις 22,30 μεχρι τις 8,30 και κοιμαται και 2,30 ωρες το απογευμα.Βεβαια αυτο παιζει απο μωρο σε μωρο απο οτι καταλαβα,γιατι αλλα ξυπνανε μεσα στην νυχτα για να φανε και ας εχουν ενα υποτυπωδες προγραμμα και αλλα μωρα οπως το δικο μου δεν εχουν ξυπνησει ποτε.Υπομονη μανουλες!!!

adEup3.png

Κορίτσια καλησπέρα!

Βλέπω πόσες ώρες κοιμούνται τα μωράκια σας το βράδυ και απορώ πως το καταφέρνετε. Εμένα η μπέμπα είναι 2 μηνών και ξυπνάει τουλάχιστον 2 φορες τη νύχτα. Τρώει στις 10 ή 11 και ξυπναέι άλλωτε στις 2 ή στις 3 και μετα ξανά 5μιση και μετα ξανα 7μιση! Κατά τη διάρκεια της μέρας τον τελευταίο καιρό κοιμάται σπαστα 10λεπτα (3 ή 4) και κανα δύωρο μεταξύ 5-9.

Αναρωτιέμαι αν κάνω κάτι΄λάθος!!!

Το δικό μου μωρό περίπου 2μισι με 3 μηνών άρχισε να κοιμάται όλη νύχτα. Κι αυτό είναι από τις ιδανικές περιπτώσεις. Ως τότε ξύπναγε ανα τρίωρο περίπου και μέσα στην ημέρα κοιμόταν ελάχιστα! Εμένα μου ακούγεται φυσιολογικό το δικό σου, δε νομίζω πως χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο, πέρα από το να της δείχνεις τη νύχτα πως είναι νύχτα, με ελάχιστα φώτα, παιχνίδι, θορύβους κλπ. Μάλλον θα στρώσει αργά ή γρήγορα. Δώσε της λίγο χρόνο. Και δες λίγο τις συμβουλές του non-crying sleeping solution.

NLOdp3.png?XyVO1AM4

Εμένα μου ακούγεται φυσιολογικό το δικό σου, δε νομίζω πως χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Δώσε της λίγο χρόνο.

Ευχαριστω gentriana!

Αχ τι να πω! Αφού είναι στα λογικά πλαίσια θα κανω υπομονη (κι εγώ και τα χέρια μου!) αφού όταν είναι ξύπνια θέλει μόνο αγκαλια γιατί κλαίει συνεχώς.... Τι να κάνω πως να την απασχολήσω? την παίζω βαζω τραγουδάκια αλλά τπτ η μικρη! θέλει κλάμα.

Το βιβλίο σήμερα το κατέβασα θα ρίξω μια ματια!

2XNsp3.png

Γεια σας κορίτσια!

Ο δεύτερος μπέμπης μου είναι ακόμα 1 μήνα οπότε δεν μπορώ να κάνω και πολλά πράγματα με τον ύπνο του. Απλά προσπαθώ μέσα στη μέρα να τον ταίζω κάθε 3,5 περίπου ώρες (κι ας κοιμάται) και να τον έχω στο ριλάξ του. Στην κούνια του τον βάζω το μεσημέρι και το βράδυ για να μάθει ότι εκείνες είναι οι πραγματικές ώρες που πρέπει να κοιμάται (λέμε τώρα). Επίσης φροντίζω το τελευταίο του γεύμα να είναι περίπου στις 12.