Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

λογοθεραπεια?

Recommended Posts

γεια σας ειμαι σχετικα νεο μελος αυτης της σελιδας και εχω διαβασει πολλα και ενδιαφεροντα πραγματα σχετικα με τα παιδια,ετσι θα ηθελα και εγω να αναφερω με την σειρα μου ενα προβλημα που εχω με τον τετραχρονο γιο μου τον κων/νο.Ο μικρουλης μου εχει προβλημα λογου δηλαδη αυτο που εννοω ακριβως ειναι οτι απο τον ιουνιο και μετα εχει αρχισει και η ομιλια του γινεται ολο και καλυτερη κανει προτασει με 6 και 7 λεξουλες σου λεει τι θελει αν και μου μασαει καποιοα συμφωνα οπως το ρ,ξ,ψ.Εκει που εχουμε προβλημα ειναι οτι οταν ειναι να σου πει μια ιστορια στην αρχη τα παει καλα αλλα μετα ομως μπερδευει τα λογια του και δεν πολυ καταλαβαινεις τι λεει εχει και κατι αλλο καποιες λεξεις οπως το αλογο το λεει αγολο η τα παπουτσια τα λεει πατσουτσια, επισης μου μπερδευει λιγο και τα χρωματα δεν ξεχωριζει το πρασινο.Γενικα ομως ειναι ενα παιδι κοινωνικο καταλαβαινει οτι του λεω δεν μου εχει δωσει καποια αλλα αλλα στοιχεια περα απο τον λογο του. Δεν ξερω τι να κανω να τον παω για λογοθεραπεια? η να περιμενω κανα 2 με 3 μηνες ακομη μηπως και καθαρισει ο λογος του απο μονος τος χωρις να τον βαλω σε αυτην την διαδικασια? εχει καμια αλλη μανουλα περασει τετοιο προβλημα σαν το δικο μου? τελευταιο θελω να τονισω οτι το ιδιο προβλημα ειχε και ο ξαδερφος μου και ο αδερφος μου και ο πατερας μου μιλησανε σε μεγαλη ηλικια καθαρα.περιμενω απαντηση καριτσια μηπως και βρω καμια ακρη.Εν το μεταξυ ενα τελευταιο που θελω να πω ειναι οτι μονο εγω βλεπω προβλημα γιατι ολλοι οι αλλοι μου λενε οτι τον καταλαβαινουν οταν μιλαει αλλα ελα ντε που εγω θελω να γινει τελειος γιατι ειναι το καμαρι μου

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

αυτο που λες το αλογο πχ αγολο το κανει και μενα η κορη μου αλλα οταν βιαζεται να μιλησει κ εχει καμια μεγαλη λεξη πχ αεροπλανο την λεει κανονικα αλλα οταν βιαζεται τη λεει αρεοπλανο κ αρχισε να κανει προτασεις κανονικες απο 2 ετων με 6-7 λεξεις.οποτε δεν εχει σημασια ποτε αρχισε να κανει τις προτασεις.πιστευω οτι ειναι μια χαρα ο μικρος σου και τζαμπα ανησυχεις.ακομα και εμεις οι μεγαλοι μπερδευομαστε οταν μιλαμε καμια φορα!αυτο ειναι που λεμε γλωσσεψα την μπερδα μου!!:-D:grin:

Θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες παραπάνω πληροφορίες? Το παιδάκι πηγαίνει παιδ. σταθμό ή προνήπιο και αν ναι, τί λέει η δασκάλα του? Τα σύμφωνα που αναφέρεις δεν είναι και τα πιο εύκολα στην προφορά, θα στο έλεγε κι ένας λογοθεραπευτής αυτό. Δεν θέλω καθόλου να σε ανησυχήσω και πιθανότατα δεν είναι τίποτα, αλλά αν εσύ πιστεύεις ότι κάτι πάει στραβά με την άρθρωση του παιδιού και τη χρήση του λόγου, κλείσε ένα ραντεβού για αξιολόγηση σε ένα λογοθεραπευτή που εμπιστεύευσαι (το τονίζω αυτό, γιατί υπάρχει πάντα η πιθανότητα της εκμετάλλευσης)! Στο ξαναλέω, για να ησυχάσεις εσύ περισσότερο, αλλά και γιατί 1/1,000,000 να χρειάζεται να γίνει κάτι, καλύτερα τώρα παρά όταν ξεκινήσει το σχολείο. Λόγω δουλειάς (είμαι καθηγήτρια ξ. γλωσσών) έχω δει παιδιά και γονείς να ταλαιπωρούνται, ενώ θα είχαν ξεμπλέξει γρήγορα αν είχαν πάει εγκαίρως στον λογοθεραπευτή!

σε ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σου ο μικρος παει παιδικο σταθμο και οι κοπελες μου ειπανε οτι μια χαρα τον καταλαβαινουν δεν βλεπουν καποιο προβλημα και οτι μεχρι στιγμης να μην παω για λογοθεραπεια.....τι να σας πω εγω βλεπω οτι μερα με την ημερα καλυτερευει και λεει περισσοτερα πραγματα θα κανω λιγο υπομονη και θα δω σε κανα 2 με 3 μηνες τι θα κανω...

Διαφημίσεις

Αυτή η πληροφορία κάνει όλη τη διαφορά! Ο παιδικός σταθμός βοηθάει γενικά σε θέματα επικοινωνίας και στο λόγο και οπωσδήποτε οι κοπέλες που δουλεύουν καθημερινά με παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν την πείρα να κρίνουν! Δώστου χρόνο λοιπόν, αυτό είναι το καλύτερο:)

• 1 month later...

εγω εχω το θεμα αυτο με τον τριχρονο γιο μου.δεν μιλαει καθαρα δλδ τωρα ξεκινησε να μιλαει και να τον ψιλοκαταλαβαινουμε ακομα ομως θελει δουλεια.εχω σκοπο να το συζητησω με τον γιατρο μου και να μου πει την γνωμη του μιας και το σεπτεμβρη γραφομαστε προνηπιο και δεν νομιζω να τον καταλαβαινουν.γενικα το παιδιμου ειναι αργο σε ολα του[δεν εχουμε κοψει πανα ακομα]και εγω πιστευω οτι απο σεπτεμβρη θα χρειαστουμε λογοθεραπεια.το βλεπω ομως....δεν θα καθεται.

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Κορότσια καλημέρα και μην πανικοβάλεσται....Από προσωπική μου εμπειρία

(τα δύο από τα 4 παιδιά μου εχουν κάνει λογοθεραπεία ) έχω παρει πολλές γνώμες από διαφορους ειδικους στην Θεσ/νικη.¨Ολοι μου είπαν το ίδιο πράγμα :εαν το παιδί δεν καθαρίσει στο λόγο μέχρι τα 5-5,5 δηλαδή πριν το δημοτικό τότε θέλει βοήθεια(και φυσικά μιλάω για απλά πράγματα και όχι για αφωνία και αλλές σοβαρές περιπτώσεις).Εμένα η μια μου κόρη δεν ελεγε καθόλου το ΡΟ και η άλλη το Σ και με ένα χρόνο λογοθεραπείας στρώσανε.Οι γιάτροι μου είπαν τότε ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και μέχρι τα 6-7 θα στρώνανε από μόνα τους αλλά εγώ δεν ήθελα με το που θα πήγαιναν στο δημοτικό να μην αισθάνονται άσχημα να τα κοροιδεύουν τα αλλά παιδάκια.Και από ότι γνωρίζω σχεδών όλα τα ταμεία καλύπτουν τα έξοδα λογοθεραπείας πλήν του ΟΓΑ.

εγω εχω το θεμα αυτο με τον τριχρονο γιο μου.δεν μιλαει καθαρα δλδ τωρα ξεκινησε να μιλαει και να τον ψιλοκαταλαβαινουμε ακομα ομως θελει δουλεια.εχω σκοπο να το συζητησω με τον γιατρο μου και να μου πει την γνωμη του μιας και το σεπτεμβρη γραφομαστε προνηπιο και δεν νομιζω να τον καταλαβαινουν.γενικα το παιδιμου ειναι αργο σε ολα του[δεν εχουμε κοψει πανα ακομα]και εγω πιστευω οτι απο σεπτεμβρη θα χρειαστουμε λογοθεραπεια.το βλεπω ομως....δεν θα καθεται.

στο σχολειο θα δεις οτι θα εχει μεγαλη διαφορα.δεν νομζω να εχει προβλημα.εγω σαν νηπιαγωγος θα σου προτεινα να το πας λιγο μετα το σεπτεμβρη.αν ομως βλεπεις καποια ανωριμοτητα,που συνηθως συνδιαζονται ολα αυτα ψαξε να βρεις καποιον να μιλησετε.μεσα απο παιχνιδια θα το βοηθησει κ ετσι δεν θα πιεστει ταυτοχρονα σε πολλα του χρονου.η πανα απο δω κ περα πρεπει να κοπει.δεν εχει ελεγχο ακομη η νιωθει ανασφαλεια χωρις αυτη;

στο σχολειο θα δεις οτι θα εχει μεγαλη διαφορα.δεν νομζω να εχει προβλημα.εγω σαν νηπιαγωγος θα σου προτεινα να το πας λιγο μετα το σεπτεμβρη.αν ομως βλεπεις καποια ανωριμοτητα,που συνηθως συνδιαζονται ολα αυτα ψαξε να βρεις καποιον να μιλησετε.μεσα απο παιχνιδια θα το βοηθησει κ ετσι δεν θα πιεστει ταυτοχρονα σε πολλα του χρονου.η πανα απο δω κ περα πρεπει να κοπει.δεν εχει ελεγχο ακομη η νιωθει ανασφαλεια χωρις αυτη;

τα τσια τα ελεγχει φυσικα εχουμε ατυχηματα αλλα εχει και δυσκοιλιοτητα οπως ειπα και μαλλον νiωθει ανασφαλεια χωρις αυτη[συγγνωμη για το οf topic]

τωρα για το λογο......τον τελευταιο καιρο εχω δει σημαντικη διαφορα στην ομιλια του.ισως εχεις δικιο και μεχρι το καλοκαιρι δω μεγαλυτερη διαφορα.γενικα δειχνει να τα πιανει γρηγορα αλλα ειναι και πολυ δυσκολο παιδι.και μη νομιζεις οτι τον εχω χαιδεψει οχι περισσοτερο απο τ'αλλα δυο.και οδευτερος στο προνηπιο πηγε λογοθεραπεια σε χειροτερη κατασταση απο τον τριτο.αυτος ηταν τεμπελακος στην ομιλια γιατι τα ελεγε ο πρωτος γι'αυτον.φυσικα εξελιχθηκε καλα και τωρα τα παμε καλα αλλα τον προσεχω και του εχω βοηθεια.

σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση και περιμενω νεες συμβουλες σου!!!!!

μπορεις να μου πεις την γνωμη σου για το προνηπιο;λεω να τον γραψω αλλα φοβαμαι μηπως δεν καθεται λογω προσκολληματος πανω σε μενα και στον αντρα μου[δεν παει πουθενα αλλου]σ'ευχαριστω και παλι:):)

561874hhz1c12ps5.gif1298739qm9p56dlj4.gif

η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια!!!

Διαφημίσεις

θα σου ελεγα οτι αφου ειναι οσο προσκολλημενος πρεπει να τον γραψεις.το σταδιο του αποχωρησου θα το περασει ουτως η αλλως.θα τον βοηθησει ομως το σχολειο να δει τον εαυτο του μεσα σε ομαδα.στο σπιτι ειναι λιγο διαφορετικο ακομα κ με πολλα ατομα γιατι ο ρολος του ειναι "σημαντικος".στο σχολειο θα μαθει να κερδιζει κ να χανει να υπακουει σε κανονες.ειναι διαφορετικο τελειως.εγω θα σου προτεινα να παιζετε παιχνιδια με λεξεις χωρις να ξερει οτι κατι δεν παει καλα με την ομιλια του.μη του λες να ξαναπει κατι.αν θες να το πει βαλε την λεξη μεσα στη συζητηση να το αναφερει μονος του.πχ μπερδευει το φ με το θ; καντε οτι φυσατε κατι κ πες σε ολα τα παιδια να δαγκωσουν λιγο τα χειλη τους.μετα βαλτο αυτο μεσα σε λεξη παριστανωντας ισως ενα ζωο που μιλαει για να δικαιολογησεις το παιχνιδι.καθε φορα που θα κανεις κατι τετοιο σκεψου πρωτα εσυ πως χρησιμποποιεις τη γλωσσα κ τα δοντια για να το ενταξεις στο παιχνιδι