Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κέντρο Εξωσωματικής ΓΕΝΝΗΜΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη!

Εδώ και λίγο καιρό ολοκληρώσαμε μαζί με το σύζυγό μου τις εξετάσεις για να διευρευνήσουμε τα αίτια που δεν καταφέρνουμε να επιτύχουμε εγκυμοσύνη φυσιολογικά...

Έχοντας ένα ιστορικό καλό (2 εγκυμοσύνες φυσιολογικές δικές μου με ηθελημένη διακοπή της κύησης στα νιάτα μου... - έβραζε το αίμα τότε - και 1 αγοράκι από τη μεριά του συζύγου μου από τον πρώτο του γάμο) λέγαμε δεν μπορεί ...όπου να'ναι θα μας κάτσει μια εγκυμοσύνη.. Αμ ντε!

1 1/2 χρόνος προσπαθειών πέρασε και λέμε δεν το ψάχνουμε λιγάκι το θέμα; Αφού λοιπόν ολοκληρώσαμε τις εξετάσεις το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο αντρούλης μου πάσχει από ολιγοασθενοτερατοσπερμία.. Η πρόγνωση και η γνωμάτευση του γιατρού μου (τον οποίο εμπιστεύομαι απόλυτα) πολύ δύσκολα να επιτύχετε εγκυμοσύνη φυσιολογικά.. Θα κάνει ο αντρούλης σου θεραπεία 3 μήνες και μετά αναλόγως το αποτέλεσμα ή θα κάνουμε σπερματέγχυση ή θα πάμε κατευθείαν στην εξωσωματική.

Ρωτώντας τον γιατρό μου αν τελικά καταλήξουμε σε εξωσωματική σε ποιο κέντρο θα πρέπει να απευθυνθούμε μας πρότεινε το ΓΕΝΝΗΜΑ και συγκεκριμένα τον κ. Μαντούδη.

Έχει κάποια από εσάς εμπειρία από το συγκεκριμένο κέντρο και τον συγκεκριμένο γιατρό;

Όλες σας οι εμπειρίες θα μου φανούν πολύτιμες όπως επίσης και τα σχόλιά σας είτε αυτά είναι θετικά είτε αρνητικά.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.

Διαφημίσεις

• Replies 188
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

domnina, δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μια φίλη από το φόρουμ που έκανε εξωσωματική στο ΓΕΝΝΗΜΑ με τον κ. Μαντούδη έμεινε με την 1η έγκυος και πριν από λίγες μέρες έφερε στον κόσμο τα διδυμάκια της.

Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να έχεις καλή επιτυχία.

5f27b8bd0c.png

• 2 months later...

Domnina, εγώ αυτο το διάστημα προσπαθώ με τον κύριο Μαντούδη.Ειμαι πολύ ευχαριστημένη, υπάρχει ήθος που ειναι πολύ σημαντικό. Και επίσης σου αφιερώνει χρόνο και ψάχνει, δεν αντιμετωπίζει όλες τις περιπτώσεις με τον ίδιο τρόπο. Επίσης έχει πολύ καλά εξοπλισμένο εργαστήριο και καλούς εμβρυολόγους που σου εξηγούν όλες τις απορίες όχι όπως σε άλλα κέντρα που δεν τους βλέπεις ποτέ.Και επίσης έχει πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας.

Διαφημίσεις

Βασιλική μου,

Σ' ευχαριστώ πολύ για το θάρρος και τις ελπίδες που μου έδωσες. Είναι ότι χρειάζομαι.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι ο γιατρός που θα αναλάβει να φέρει εις πέρας κάτι τόσο σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου θα με αντιμετωπίσει σαν ξεχωριστή περίπτωση και όχι σαν "του κιλού". Μου τον σύστησε ο γυναικολόγος μου με τον οποίο ήταν συμφοιτητές.

Εύχομαι και σε σένα καλή επιτυχία. Εσύ κάνεις εξωσωματική ή σπερματέγχυση;

Εμείς έχουμε ραντεβού 3/2.

Επειδή ειμαι ήδη 40 χρονών και με μικρή ανταπόκριση (ειχα μια αποτυχημένη εξωσωματική σε άλλο γνωστό γιατρό το Σεπτέμβριο) ξεκίνησα για φυσικού κύκλου αλλά μου πρότεινε να πάρω λίγα φάρμακα (μικρή δόση) μήπως ωριμάσει και 2ο ωάριο και πράγματι πέτυχε. Εχω 2 έμβρυα τώρα και περιμένω το τεστ εγκυμοσύνης στις 4/2. Σίγουρα έχω να πω μόνο τα καλύτερα για τον κ.Μαντούδη. Σου εύχομαι καλή επιτυχία.

Όχι μόνο φαν κλάμπ Λευκούλι μου.. Εικόνα θα πρέπει να τον κάνουμε τον άνθρωπο!

Μαζί όλες στην προσπάθεια... Ανυπομονώ να περάσει ο καιρός να ρθει η μέρα του ραντεβού για να μπορέσω να σου πω και τις δικές μου εντυπώσεις καθώς και για να μάθουμε τι θα κάνουμε τελικά..

Λευκούλι μου περιμένω νέα σου!

Διαφημίσεις

NAI PISTEUO OTI THA NAI KALUTERO PIO POLLES PITHANOTITES ....OXI OTI THA NAI SIGOURO ALLA TOULAXISTON THA AISTHANOMAI EGO PIO KALA.PISTEUO K SENA O GIATROS GIA SPERMATEXINSI THA SOU PEI.APO OTI EXO AKOUSEI TO EMPLOUTIZOUN TO SPERMA K KRATANE MONO TA KALA SPERMATOZOARIA K TA VAZOUN DIPLA STO OARIO

NAI PISTEUO OTI THA NAI KALUTERO PIO POLLES PITHANOTITES ....OXI OTI THA NAI SIGOURO ALLA TOULAXISTON THA AISTHANOMAI EGO PIO KALA.PISTEUO K SENA O GIATROS GIA SPERMATEXINSI THA SOU PEI.APO OTI EXO AKOUSEI TO EMPLOUTIZOUN TO SPERMA K KRATANE MONO TA KALA SPERMATOZOARIA K TA VAZOUN DIPLA STO OARIO

Φαντάζομαι ότι θα εξαρτηθεί από το πόσο φυσιολογικό είναι το σπέρμα. Όταν κάναμε το πρώτο σπερμοδιάγραμμα τα φυσιολογικά σπερματοζωάρια ήταν μόλις 2%. Ελπίζω με τη θεραπεία που έκανε ο σύζυγος να βελτιώθηκε αρκετά. Μόλις ξέρω θα σου πω.

Διαφημίσεις

re su den ksero an sto exo ksanapei alla otan mas eipan na kanoume spermodiagramma den mas eipan na exoume apoxi 3-4 meres kai kaname to spermodiagramma me 1 mera apoxi k me apoleia spermatos k to spermodiagramma vgike xalia!mas eipan oti thelei epanalipsi i opoia den exei ginei....simera pira til tin maia mou tin lena k tis eipa na rotisei ton giatro gia na min ton zalizo ego an mporo na ksekiniso anti gia teli flevari (meta apo periodo) apo 1/02 xoris periodo.ton rotise k eipe oti an thelo k den exo kourastei mporo na ksekiniso amesa k oti episis otan teleiosei ta rantevou tou tha me parei til gia na mou lusei tuxon aporeies pou exo...einai polu kaloulis!opote agapito mou paidaki apo 1/02 tha ksekiniso tis enesoules mou...!:D

Λευκούλη μου το έχεις αναφέρει..

Γιατί δεν κάνετε τώρα ένα σπερμοδιάγραμμα να δείτε που βρισκόσαστε; Όχι τίποτε άλλο αλλά για να αναθαρρήσετε λιγουλάκι..

Όσο για τις ενεσούλες.. πρέπει να κάνεις πολλές; Εγώ από μικρό παιδάκι έχω φοβία με τις ενέσεις αλλά αν χρειαστεί να ναι καλά η μητέρα μου που μένει δίπλα μας και δεν μασάει σε κάτι τέτοια..

Καλή σου αρχή Λευκούλι μου και μη φοβάσαι, θα μαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια..

fantasou oti gia 3 mines tripiomouna 2 fores tin imera..!alla k go den masao me tis eneseis exo kanei apeires stin zoi mou...na sou po kati ego pisteuo oti einai kalutera ama sou pei na kaneis na tis kaneis moni sou giati esu ksereis pos se ponaei kai pos oxi.ego px exo vrei enan tropo k vazo tin velona kai den katalabaino tipota.ama xreiastei na kaneis tha sou po to kolpo k den tha noiotheis tipota! ksereis kati einai poli simantiko na ksereis oti exeis kapoion na ta peis k na se katalavainei giati pernaei k autos to idio...stis files mou pou ta leo noiotho oti den mporoun na me katalavoun epeidi den pernane tis idies agonies me mena..oi perissoteres den einai kan se fasi na theloun moro k etsi ola auta nomizo oti ta akoune kai variontai isa isa gia na min me prosvaloun..

Το χρηματικό είναι ένα θέμα και μάλιστα φλέγον αλλά η συγκεκριμένη εξέταση είναι απαραίτητη...

Για πόσο καιρό τώρα θα κάνεις ενεσούλες; Μέχρι να σου δημιουργηθεί πάλι ωάριο;

Εδώ μέσα νιώθω πολύ όμορφα γιατί ξέρω ότι δεν θα παρεξηγηθώ ότι κι αν πω όποια χαζή ερώτηση κι αν κάνω..

Κάνουμε μαζί την ίδια προσπάθεια και προσπαθούμε για το ίδιο ευτυχές αποτέλεσμα. Που θα πάει, θα μας κάτσει το μπεμπέ, στο χέρι του είναι;

mexri na dimiourgithei pali to atomo... alla mou eipe o giatros oti tora pou pira to kolai tha kano pio eukola..makari na ginei grigora!na sou po kati pisteuo oti o theos oti kanei to kanei me sofia..mporei na talaiporoumaste ligaki alla pos tha ektimisoume kati to opoio mas dothike xoris na palaipsoume gia auto??ego oti exo stin zoi mou to apektisa meta apo megali talaiporeia k gi auto ksero k to ektimo.min anisuxeis o kalos theoulis tha mas dosei auto pou toso laxtouroume k tha ginoume oles uperoxes manoules!!

Fun club του Μαντούδη!!! ΝΑΙΙΙΙΙ!!!! Εγώ πρώτη μέσα!!!!

Ο Μαντούδης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και καταπληκτικός γιατρός. Πάντα εκεί, οποιαδήποτε ώρα, χωρίς εξαιρέσεις. Όποτε έχεις απορίες, απαντά σε σταθερό ή κινητό... Τον βρίσκεις 24 ώρες το 24ωρο.

Τον γνωρίζω ως γιατρό πριν καν δημιουργήσει το "Γέννημα". Από τότε ξεχώριζε ως γιατρός.

Τον βρήκα τυχαία, μετά από αναζήτηση σε πολλούς γιατρούς, ψάχνοντας το λόγο υπογονιμότητας. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=534215#post534215 (ο 6ος γιατρός)

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα!! http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=522198#post522198

Κι επειδή ο γιατρός δε φαίνεται στα εύκολα, αλλά κυρίως φαίνεται στα δύσκολα...... έχω να πω πως... είναι ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΣ!!! Η δική του συμπεριφορά και η εμπιστοσύνη που εμπνέει έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας μου, όταν παρουσίασα επιπλοκές μετά τον πρώτο μου τοκετό. http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=945209#post945209

Και να φτιάξω κι ένα μικρό προφίλ...

Ο Μαντούδης είναι ένας άνθρωπος που σου μιλά και ηρεμείς. Κατανοείς πως δεν είσαι μόνος σου. Ξέρει πώς να σου μιλήσει για να νιώσεις άνθρωπος και όχι αντικείμενο. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν είναι υπεραισιόδοξος. Συνήθως εμπνέει μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Η κατάρτησή του ως γιατρός είναι άριστη θα έλεγα. Έτοιμος να εξηγήσει οτιδήποτε ρωτήσει κάποιος και σε ότι αφορά τη δική μου κρίση (γιατρός δεν είμαι) νομίζω πως όσες φορές διασταύρωσα αυτά που μου έλεγε ήταν εύστοχα και καλά τοποθετημένα.

Πήγαμε εκεί με ιστορικό υπογονιμότητας. Ήταν εκείνος που είδε όσα δεν έβλεπε κανένας άλλος στους υπέρηχους (και εκ των υστέρων οι άλλοι γιατροί, βασιζόμενοι στις δικές του εξετάσεις και διαγνώσεις, έλεγαν πως .... έχει δίκιο, ενώ οι ίδιοι δεν είχαν δει τίποτα μόνοι τους). Με λίγα λόγια δίνει απεριόριστη προσοχή.

Συνήθως επιλέγει νέο προσωπικό (σε ηλικία) δίπλα του και αυτό δίνει τη δυνατότητα να "ζυμωθούν" μαζί του και να λειτουργούν συντονισμένα.

Όταν τελικά φτάσαμε στον τοκετό... Και μετά απ΄ όσα περάσαμε αποφάσισα πως δε θα μπορούσε να έχω άλλο μαιευτήρα εκτός από τον ίδιο. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τα καταφέραμε.

Κλείνοντας να πω πως....έχω κάνει μαζί του

-λαπαροσκόπιση (για έλεγχο για ενδομητρίωση) και υστεροσκόπιση (για αφαίρεση ινομυωμάτων),

-εξωσωματική με επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια και εγκυμοσύνη με δίδυμα.

-Προγεννητικούς ελέγχους και 3 τοκετούς από τους οποίους απέκτησα 4 παιδιά.

Όποιος θέλει λεπτομέρειες, είμαι στη διάθεσή του!!

Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για αυτόν τον άνθρωπο ..... Να πω δυο κουβέντες, και να καταθέσω την εμπειρία μου.

Δεν έχω να του καταλογήσω κανένα αρνητικό σημείο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

καλησπερα κοριτσια! Δομνινα μου,σευχαριστω που ανοιξες αυτο το θεμα! Ευχαριστω και οσες απαντησατε! Λοιπον,σκεφτομουν που να κανω τη λαπαροσκοπηση. Σημερα,αφου διαβασα το θεμα αυτο, πηρα τηλ στο γεννημα και μου κλεισανε ραντεβου με τον κυριο Μαντουδη στις 16 Φεβρουαριου. Για να συζητησουμε για τη λαπαροσκοπηση και το κοστος της και να την κλεισουμε. Δεν σας κρυβω πως χαρη σε σας θα παω γεματη αισιοδοξια! Οτιδηποτε μαθω θα σας το πω.Ιολη μου,καλη επιτυχια με την υστεροσκοπηση. Βασιλικη, λευκουλι και δομνινα,αλλα και σε ολα τα κοριτσακια,καλη επιτυχια! Αλκυον,να χαιρεσαι τα παιδακια σου! Πολλα φιλακια!

Βοηθηστε τους γιατρους να βοηθησουν οπου υπαρχει αναγκη. Γιατροι της καρδιας, 2103317288. Γιατροι του κοσμου,2103213150Στελνουμε φαρμακα,ειδη πρωτης αναγκης και κουβερτες,στελνουμε αγαπη...

Ενα μηλο την ημερα...

Αλκυόνη μου,

Κι εγώ σ' ευχαριστώ με τη σειρά μου που μοιράστηκες όλα αυτά μαζί μας. Σ' ευχαριστώ για το κουράγιο που μου έδωσες και τη βεβαιότητα ότι είμαι σε καλά χέρια.

Έχω ραντεβού μαζί του 3/2. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα.

Και πάλι ευχαριστώ!

Μηλίτσα μου καλή συνέχεια κοπέλα μου!

Λευκούλι μου πως πας;