Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εντάξει πράσινα κακάκια..μαύρα όμως???

Recommended Posts

Γεια σε όλες σας! Γράφω για πρώτη φορά στο forum αν και σας διαβάζω για μήνες. Χάρη στις πληροφορίες που διάβασα εδώ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, κατάφερα να θηλάζω αυτή τη στιγμή αποκλειστικά την μπέμπα μου (μόλις έκλεισε τον 3ο μήνα). Αντιμετώπισα διάφορα προβλήματα στην αρχή (πληγωμένες θηλές, πόνος μέχρι αηδίας και άλλα σχετικά)και έδωσα και ξένο γάλα για τους 2 πρώτους μήνες, το οποίο σταδιακά μείωνα, ώσπου στον τρίτο μήνα πια την ταϊζω αποκλειστικά εγώ.

Το πρόβλημα τώρα είναι ότι εδώ και 2 μέρες, και ενώ η μπέμπα με τον αποκλειστικό θηλασμό είχε φτάσει να κάνει ελάχιστα και μουσταρδί κακάκια,

ξαφνικά κάνει πολλά ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ!!Με την καλύτερη διάθεση, τα λές κυπαρισσί!!

Κορίτσια τι μπορεί να είναι αυτό? Το έχει δει καμιά σας? Μπορεί να είναι ίωση ή υπερπαραγωγή? Ή μήπως κάτι που έφαγα? Την προηγούμενη μέρα έφαγα σπανακόρυζο, παίζει να είναι σίδηρος?

Η διάθεσή της και η όρεξή της γενικά είναι όπως και πριν, τίποτε άλλο μοιάζει να μην έχει αλλάξει.

Θα την πάω και στον παιδίατρο σήμερα, αλλά επειδή δεν ξέρω τί καπνό φουμάρει σε σχέση με τον θηλασμό (δεν τον έχω τεστάρει ακόμα!!)

είπα να την κάνω την εγγραφή και να ρωτήσω εδώ.

Να ξαναπώ ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλες τις συναδέλφισες εδώ μέσα, που ήταν η μόνη πηγή κουράγιου και γνώσης για μένα σε αυτή την γλυκιά μα και δύσκολη περίοδο.Όλοι οι άλλοι και να ήθελαν δεν ήξεραν να με βοηθήσουν.

Διαφημίσεις

Eviq, δεν ξέρω πολλά αλλά θα σου έλεγα να πας αμέσως στον παιδίατρο γιατί τα μαύρα κακάκια, νομίζω, περιέχουν αίμα.

Πραγματικά ελπίζω να μην είναι τίποτα!!!!!!!!!!!

Τελικά πήγαμε στο γιατρό και μας είπε κι αυτός ότι μπορεί να είναι αιμοσφαιρίνη στα κακάκια, (αν και δεν έδειξε ιδιαίτερα ανήσυχος, γιατί τότε -λέει- θα ήταν καφέ-μαύρα και όχι πράσινα-μαύρα) αλλά μας είπε καλού κακού να κάνουμε και μια εξέταση Mayer, δηλαδή μικροβιολογική εξέταση κοπράνων, αν ξανακάνει και σήμερα.

Αν είναι αυτό, και εφ' όσον το παιδί δεν έχει άλλο σύμπτωμα αρρώστιας ή πόνου, οδηγούμαστε σε πιθανή αλλεργία και θα το ψάξουμε αναλόγως.

Αν δεν βρεθεί αίμα, το αφήνουμε ως έχει λέει, επειδή έχει κλινική εικόνα και ανάπτυξη καλή.

Για υπερπαραγωγές όταν αναφέρθηκα (αθώα είναι η αλήθεια μην τον θίξουμε κιόλας τον επιστήμονα που έχουμε κι άλλες πηγές!!) μάλλον νόμισε ότι εννοώ κανένα Blockbuster!:-D:-D:-D:-D

Γενικά μου είπε ότι αν η ανάπτυξη του παιδιού και η εικόνα του είναι καλή, τότε δεν αναρωτόμαστε για την διατροφή του ότι χρώμα και να έχουν οι κενώσεις.

Τώρα αυτό δεν ξέρω μάλλον για καλό θα το πάρω και αναμένω τί χρώμα θα μου τα "σερβίρει" η μικρή σήμερα!

Τελικά αρχίζουν και κιτρινίζουν πάλι τα κακά μας!!:)

Βέβαια εγώ από χτες τη θηλάζω σύμφωνα με τις οδηγίες για υπερπαραγωγή, δεν ξέρω, μου είχε κολλήσει, επειδή ένιωθα και τα στήθη μου πρησμένα.Λέτε να είναι σύμπτωση? Πάντως Mayer δεν έκανα τελικά και ο γιατρός συμφώνησε.

Για να δούμε.....

Διαφημίσεις

Όταν είχαν πληγωθεί πολύ παρά πολύ η θηλές μου στην αρχή του θηλασμού παρόλο τον αβάσταχτο πόνο θήλαζα όμως μαζί με το γάλα το μωράκι μου θήλαζε και αίμα αίμα που ποτέ δεν είδα να βγαίνει από της θηλές μου αντίθετος μαζί με το ρέψιμο του μωρού έβγαινε και σκούρο αίμα σαν βλέννα από το στοματάκι.............!!

κόντεψα να τρελαθώ έκανα καλλιέργεια κοπράνων και ναι βρέθηκε αίμα στα κοπρανα του..

δεν ξερώ αν θηλάζεις και πονάς αν είναι έτσι θα πρέπει να δεις καλά τις θηλές σου μήπως έχουν κάποια πληγούλα

.....

Ωχ! Μαμαλευτεράκι ναι πονάω αυτές τις μέρες και έχω και πληγούλα στη μία θηλή, αλλά δεν έχω δει να βγαίνει αίμα από κει!:shock: Και βγάζω και με το χέρι γάλα, αν χρειαστεί να φύγω από το σπίτι για λίγο!

Υπάρχει περίπτωση να έχει βγει τόσο πολύ αίμα ή και με λίγο γίνεται η δουλειά? Γιατί αν είχε φάει πολύ δεν μπορεί να μην το καταλάβαινα, έτσι???:|

Αμάν πια, υπάρχει ρε παιδιά καμιά που να θήλασε, όσο θήλασε, χωρίς προβλήματα? Είναι δυνατόν πια να συμβαίνει συνέχεια κάτι? Τι μιά πληγές, την άλλη πόνος, την μιά βγάζει, την άλλη δε βγάζει, ούφ!:(:(:(

Αυτό που λες Μαμαλευτεράκι μου συνέβησε στο μαιευτήριο με τη μικρή, σε σημείο που μου την πήραν μια φορά να της αλλάξουν φορμάκι, γιατί είχε γίνει σαν το μωρό του Δράκουλα! (τώρα γελάω τρομάρα μου, αλλά τότε ήμουν να με κλαίν οι ρέγγες!) Τουλάχιστον στη συνέχεια τα κατάφερα και με συμπληρώματα, κλάματα, θήλαστρα και ξενύχτια κατάφερα και πέρασαν οι πληγές και τώρα θηλάζω μόνο.Όχι βέβαια χωρίς καθόλου πόνους.

Αλλά τουλάχιστον θηλάζω, ενώ στο γιό μου (τώρα 4ων) με τα ίδια ακριβώς προβλήματα αλλά καθόλου γνώσεις και χωρίς το parents, σε 40 μέρες το γάλα μου είχε κοπεί.

Η γνωστή ιστορία....

Τί περνάμε και μεις οι μανούλες!!

Αμάν πια, υπάρχει ρε παιδιά καμιά που να θήλασε, όσο θήλασε, χωρίς προβλήματα?

Αυτἠ την απορία έχω κι εγώ ώρες ώρες ... αλλά έχω την εντύπωση ότι συχνά όσες χρειάστηκε να το παλέψουν, θηλάζουν με πιο πολλή όρεξη και περισσότερο καιρό.

(τώρα γελάω τρομάρα μου, αλλά τότε ήμουν να με κλαίν οι ρέγγες!)

Σε καταλαβαίνω. Πάντως το παν είναι να μπορείς εκ των υστέρων να τα θυμάσαι και να γελάς ;)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...