Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Το πρόβλημά μου έχει ως εξής... Ο γιός μου είναι 2,5 στα 3. Τον Αύγουστο κόψαμε την πάνα την οποία χρησιμοποιούσαμε μόνον το βράδι. Μέσα Σεπτεμβρίου την πετάξαμε εντελώς και όλα πήγαιναν καλά για 2-3 εβδομάδες.

Τις τελευταίες ημέρες όμως, βρέχεται κάθε βράδι ανελλιπώς...

Λόγω της εγκυμοσύνης μου, επειδή ξυπνάω τακτικά τη νύχτα, τον σηκώνω 1-2 φορές για τσίσα, όμως αυτός βρέχεται εκεί που δεν το περιμένω. Δηλαδή 2 ώρες αφού έχει κοιμηθεί κλπ. Έχω απηυδίσει από τις αλλαγές σεντονιών και τα βραδινά ντους μέσα στη νύχτα, χώρια τα συνεχή πλυντήρια...

Σκέφτομαι να του φορώ πάλι πάνες το βράδι αλλά από την άλλη φοβάμαι μήπως έτσι χειροτερέψει ακόμη η κατάσταση... Τί λέτε;

AMl8p2.png s30Tp2.png

Διαφημίσεις

να σου ζησουν τα παιδακια σου.νομιζω οτι ειναι λογω της εγκυμοσυνησ σου.ο μικρος μαλλον επηρεαζεται ,υποθετω οτι του εχετε μιλησει για το μωρο.γνωμη μου ειναι να μην τον πισωγυρισεις.υπομονη και θα τ αξανακταφερει ο μικρος.καλη επιτυχια και υπομονη!!!

Εγώ πάλι έχω την αντίθετη γνώμη.

Καθόλου δεν πειράζει να του ξαναβάλεις πάνα το βράδυ. Θα τη κόψει πάλι σύντομα μόνος του. Δεν χρειάζεται καν να τον σηκώνεις για τσίσα το βράδυ. η ημερίσια πάνα είναι θέμα εκπαίδευσης. Η βραδυνή είναι κυρίως θέμα ετοιμότητας του οργανισμού:wink:

Σίγουρα η ψυχολογία του με την αναμονή του νεου μέλους παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Όταν γεννηθεί το μωρό μπορεί να έχετε και πολλά ατυχήματα την ημέρα. Σύμβαίνει πολύ συχνά και δεν χρειάζεται να δόσεις μεγάλη σημασία.

Γενικά οι αλλαγές πχ νέο μωρό, έναρξη παιδικού, μπορεί να προκαλέσουν πισωγυρίσματα αλλά είναι παροδικά

KbCJp2.pngEYukp3.png

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Βασικά το σκέφτηκα κι εγώ μήπως είναι λόγω της εγκυμοσύνης μου, όμως απλά του έχουμε πει ότι θα αποκτήσει αδελφάκι, δλδ χωρίς πολλά πολλά, χωρίς να του έχω πει δε μπορεί να σε σηκώσει η μαμά (τον σηκώνω και τον παίζω κανονικότατα), έχω πει σε όλους να μη του λένε τίποτα περί θα προσέχεις το μικρό σου αδελφάκι και τέτοια (γιατί δε θέλω να του δημιουργηθεί ζήλεια από τώρα) και εν γένει δεν έχει αλλάξει κάτι, οπότε μου φαίνεται απίθανο να έχει επηρρεαστεί έστω και υποσυνείδητα.

Απόψε πάλι είχαμε τα ίδια κατά τις 2, εν τω μεταξύ φοβάμαι και μη μου κρυώσει καθώς τουρτούριζε το κακόμοιρο που το ξέπλυνα...

AMl8p2.png s30Tp2.png

maanton γελασα διοτι και γω αναφέρομαι στον πρώτο μου γιο ως "εραστή του ονείρου" χαχαχα τελικα δεν ειμαι η μονη τρελομάνα!!!!

Λοιπον ο γιος μου ο μεγαλος ειναι 4,5 χρονων, εχει κοψει την πάνα απο τα 2,5 με μεγάλη επιτυχία. Παρόλα αυτα εχουμε συχνά πυκνά ατυχήματα το βράδυ ακομα και μέχρι σήμερα. Εχω παρατηρήσει οτι αν πιει γαλα το βραδυ και δεν τον σηκωσω για να κανει τα τσισα του κανα 2 φορες, μια πριν πεσω για υπνο κατα τις 12 και μια κατα τις 4 που ξυπνω, τοτε σιγουρα βρέχει το κρεββάτι του. Ειναι το γάλα που την κανει τη δουλεια δηλαδη. Αμα του δωσω μισο μπουκάλι (ακομα πίνει απο μπιμπερο!!!!) ή και καμια φορά καθόλου γιατι εχει φάει καλο βραδυνο και δεν χρειάζεται, τοτε δεν υπάρχουν ατυχήματα. Σκεψου κι αυτη την εκδοχη δηλαδη, την πρόσληψη υγρών μετα το απογευμα.

Εγω δεν ηθελα να κανω πισογύρισμα με πάνες και για οικονομικούς λόγους αφότι τη κόψαμε την πάνα, αλλα δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα αν του βάλεις μια πάνα το βράδυ. Αν δεν σε πειράζει να ξαναρχίσεις αυτη τη διαδικασία κάντο, αλλιώς θα πρεπει να τον σηκώνεις μέχρι να ερθει η αγια ημέρα (οπως την περιμενω και γω) να ξυπνάει μόνος του οταν αισθάνεται την κύστη του γεμάτη μεσα στο βράδυ και να πηγαινει στη τουαλέτα μόνος....

Καλη τυχηηηηη!!!!

as1cCyx0g411210MDAwOGQ0fDQ0MTUwZHxNeSBEZXJlayBpcw.gif

as1cv4H0g411210MDAyNzQ2ZHwzMTVkfE15IEdyZWdvcnkgaXM.gif

Διαφημίσεις

Απόψε πάλι είχαμε τα ίδια κατά τις 2, εν τω μεταξύ φοβάμαι και μη μου κρυώσει καθώς τουρτούριζε το κακόμοιρο που το ξέπλυνα...

Έχουμε συνομίληκα παιδάκια και βρέχεται και μένα μερικά βράδια.

Δεν είναι ανάγκη να τον πλένεις στο μπάνιο

Και κουράζεσαι και κρυώνει και τον ξαγρυπνάς.

Εγώ την ξεγυμνώνω στο κρεβάτι, βρέχω μία πετσετούλα με ζεστό νερό, την σκουπίζω καλά και μετά τη στεγνώνω με άλλη πετσέτα.

Την αλλάζω και όλα καλά.

Μόνο που την παίρνω στο κρεβάτι μου και συνεχίζει τον ύπνο της εκεί ή τη βάζω προσωρινά, αλλάζω γρήγορα τα σεντόνια και την ξαναβάζω.

Όλα αυτά όσο πιο αθόρυβα και σκοτεινά γίνεται γιατί αν ξαγρυπνήσει την έβαψα.

To ειχα ζησει (χωρις εγκυμοσυνη)

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20723&highlight=%F0%E1%ED%E1

Μετα απο τριμηνη ταλαιπωρια (και εναν λογαριασμο της ΕΥΔΑΠ φωτια απο τα πλυσιματα) του εβαλα πανα

Οταν εννοιωσε ετοιμος την πεταξαμε :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Αχ κορίτσια σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

@tsofli Βασικά, τώρα που το λες, χθες και προχθές τον σήκωσα τις ώρες που αναφέρεις 12&4 και πράγματι δεν είχαμε ατύχημα μετά.

Επειδή κι εγώ σκέφτομαι το πισωγύρισμα στην πάνα, σκέφτηκα για αρχή τουλάχιστον να τον σηκώνω όπως λες και παράλληλα να του βάζω στο κρεβάτι και πάνω από το σεντόνι αυτές τις αδιαβροχες πάνες μια χρήσης (changing mats νομίζω τα λένε), τουλάχιστον αν βρέχεται να λερώνουμε τις πυτζάμες και όχι και τα σεντόνια...

AMl8p2.png s30Tp2.png