Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

«Οχι» γραφή και ανάγνωση πριν από τα 6 χρόνια!


Recommended Posts

Για τα παιδιά 4 έως 6 ετών γνώση είναι το παιχνίδι. SOS για σοβαρά προβλήματα σχολικής προσαρμογής όταν ο «βομβαρδισμός» με μαθησιακές γνώσεις ξεκινά πρόωρα «E» 17/10

 

 

Ο «βομβαρδισμός» των παιδιών με μαθησιακές γνώσεις πριν από την ηλικία των έξι ετών μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή προσαρμογή τους στο σχολείο, υποστηρίζει η μεγαλύτερη έκθεση για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση των τελευταίων σαράντα ετών που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης, καθηγητή Ρόμπιν Αλεξάντερ, τα προκαταρκτικά μαθήματα γραφής και ανάγνωσης που διδάσκονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν έχουν τα αναμενόμενα οφέλη για τους λιλιπούτειους μαθητές. Ενα παιδί στη ηλικία των 4 έως 6 ετών δεν μπορεί να παρακολουθήσει μία μίνι «διδασκαλία», να «μάθει». Για τα παιδιά αυτής της ηλικίας γνώση είναι το παιχνίδι, γι αυτό θα πρέπει να έχει κυρίαρχο ρόλο στην προσχολική ζωή, υπογραμμίζει η έκθεση του Κέιμπριτζ, που διήρκεσε έξι χρόνια.

Μετάβαση

Κατά τη μετάβαση από την προσχολική στη σχολική ζωή επικρατούν νέες συνθήκες και απαιτήσεις, στις οποίες πρέπει να προσαρμοστεί το παιδί και οι οποίες απαιτήσεις μπορούν να δημιουργήσουν ψυχικές εντάσεις όπως και συγκρούσεις στις σχέσεις του παιδιού με το σχολείο, επισημαίνουν οι συντάκτες της έκθεσης. Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες η υποχρεωτική εκπαίδευση στη Βρετανία ξεκινά έναν χρόνο νωρίτερα, από την ηλικία των πέντε ετών. Η σχετική νομοθεσία έχει θεσπιστεί από το 1870, ωστόσο πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν ζητήσει την αναθεώρησή της, την ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα.

«Οταν εκθέτεις ένα παιδί σε γνώσεις και πληροφορίες για τις οποίες δεν είναι έτοιμο, είναι δηλαδή συναισθηματικά ανώριμο να τις δεχτεί και να τις επεξεργαστεί, αυτό έχει επιπτώσεις στην ομαλή μετάβασή του στο δημοτικό σχολείο», τονίζει ο καθηγητής Ρόμπιν Αλεξάντερ.

Εξαίροντας τον ρόλο της οικογένειάς στην ένταξη του παιδιού στη σχολική ζωή, ο επικεφαλής της έκθεσης καλεί τους γονείς να επαγρυπνούν και να παρατηρούν σε καθημερινή βάση τις αντιδράσεις των τέκνων τους.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η προσαρμογή των παιδιών από την προσχολική στη σχολική ζωή εντάσσεται στις κρίσιμες μεταβατικές φάσεις ανάπτυξης και αγωγής τους. Είναι ένα πέρασμα καθοριστικό για την πνευματική ολοκλήρωση και ευτυχία του παιδιού. Αυτές οι δύο σχολικές βαθμίδες παρουσιάζουν -και πρέπει να παρουσιάζουν- μεγάλες διαφορές, λόγω των διαφορετικών επιδιωκόμενων σκοπών, όπως και του διαφορετικού τρόπου οργάνωσής τους.

Την 600σέλιδη έκθεση του Κέιμπριτζ χαιρέτισε η Διδασκαλική Ενωση της Βρετανίας, χαρακτηρίζοντάς την «καινοτόμα ιδέα».

 

 

Πηγή Έθνος

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Η τάση να δημιουργείται άγχος και ενοχή σε γονείς, που τα παιδιά τους δεν έχουν ακόμα μάθει να διαβάζουν και να γράφουν, στο νηπιαγωγείο, πριν την 1η δημοτικού, έχει φτάσει στη...ν Ελλάδα αρκετά και μέσα απο τις επιρροές του Αγγλικού σχολικού συστήματος.

!! Επιτέλους !! αναγνωρίζεται η ακαταλληλότητα αυτής της προσέγγισης, σύμφωνα με το αναπτυξιακό στάδιο των παιδιών σε αυτή την ηλικία.

Σημειώστε

το, για όταν θα χρειαστεί να υποστηρίξετε αυτή την άποψη απέναντι σε κάποιον που θα θελήσει να σας πείσει ότι έτσι θα προετοιμάσει το παιδί σας καλύτερα, για την 1η δημοτικού. ( !!! ) Δυστυχώς ακόμα πολλοί διευθυντές παιδικών σταθμών, επιλέγουν να τρομοκρατούν τους γονείς, για αυτό το θέμα. Μην ενδώσετε σε αυτή την προσπάθεια !! Εκτυπώστε το άρθρο / Διαδώστε το.

Τοποθετήθηκε αυτο το σχολιο στην σελιδα μας στο facebook.

 

Ο σύνδεσμος να τοποθετηθεί και στους Συνδεσμους Α-Ω στην ενότητα Ν

Νηπιαγωγείο

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κάπου το αρχικό άρθρο;

 

Στο άρθρο του Έθνους αναφέρονται κάποια συμπεράσματα.

 

Η γενική ιδέα είναι ότι τα παιδιά μικρότερα από 6 ετών δεν είναι σε κατάλληλη ηλικία για διδασκαλία με την έννοια που γίνεται στο δημοτικό. Από την άλλη, κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν σχεδόν οτιδήποτε μέσα από το παιχνίδι.

 

Οπότε μήπως καλό είναι κανείς να σχηματίσει άποψη αν κατανοήσει πρώτα τι ακριβώς γίνεται σε μια αίθουσα πεντάχρονων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τι εδώ; Και δεν νομίζω ότι πολλοί εξ ημών θα μπορούν να έχουν άποψη για αυτό...

Link to comment
Share on other sites

 

Η γενική ιδέα είναι ότι τα παιδιά μικρότερα από 6 ετών δεν είναι σε κατάλληλη ηλικία για διδασκαλία με την έννοια που γίνεται στο δημοτικό. Από την άλλη, κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν σχεδόν οτιδήποτε μέσα από το παιχνίδι.

 

Και όμως...

Τα παιδιά περνούν διάφορα στάδια νοητικής ανάπτυξης (κατά Piaget) και κάποιες νοητικές διεργασίες είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν από αυτά σε μικρότερες ηλικίες. Άρα δεν μπορούν να μάθουν ο,τιδήποτε μέσα από το παιχνίδι. Κάποιες μαθηματικές έννοιες, η χρήση των συμβόλων για τη γραφή, κάποιοι λογικοί συλλογισμοί ΔΕΝ μαθαίνονται με οποιοδήποτε παιδαγωγικό σύστημα καθώς απλά απαιτείται να έχει αποκτήσει το παιδί την απαραίτητη νοητική ωριμότητα για να τα κατακτήσει.

.....δε νομίζω τάκη....

Link to comment
Share on other sites

Έχω υπόψη μου τον Piaget, όπως και αυτούς που τον αμφισβητούν. Εξάλλου, από το 1870 έως σήμερα, στη Βρετανία, αρκετοί θεώρησαν τα παιδιά ώριμα για αυτά που έκαναν στις τάξεις και κάνουν ακόμα.

 

Το παραπάνω σχόλιό μου ήταν γιατι δεν βλέπω άμεση σχέση ανάμεσα στον τίτλο του θέματος και στο περιεχόμενο, για αυτό εξακολουθώ να επιθυμώ να διαβάσω το πρωτότυπο άρθρο και όχι την ερμηνεία του.

 

Για ένα παιδί, δεν έχει μεγάλη διαφορά αν του δώσουν να κάνει κάτι με τουβλάκια ή χαρτοκοπτική ή οτιδήποτε τέτοιο, που εμείς το βαφτίζουμε παιχνίδι και το να το εκθέσουν σε ερεθίσματα που έχουν σχέση με αυτό που οι μεγάλοι το βαφτίζουμε γνώση... Αυτό ήθελα να πω με το παραπάνω σχόλιο και τίποτα παραπάνω ή λιγότερο. Ότι η εντύπωσή μου είναι ότι ο συγγραφέας παραπάνω δεν επικεντρώνεται τόσο στο περιεχόμενο των γνώσεων που μεταδίδονται, όσο στον τρόπο που μεταδίδονται.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Από την άλλη, κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν σχεδόν οτιδήποτε μέσα από το παιχνίδι.

...

 

αυτό εφαρμόζει η δασκάλα του γιου μου ( προνήπιο σε παιδικό σταθμό ) και για'μενα προσωπικά είναι πολύ αποδοτικό...

μαθαίνουν παρα πολλά μέσα από τα παιχνίδια τους από πραγματικά γεγονότα που συζητάνε μέσα στην τάξη π.χ ομίχλη...μια μέρα που είχε ομίχλη...

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Ότι η εντύπωσή μου είναι ότι ο συγγραφέας παραπάνω δεν επικεντρώνεται τόσο στο περιεχόμενο των γνώσεων που μεταδίδονται, όσο στον τρόπο που μεταδίδονται.

 

 

 

και εγω το ίδιο κατάλαβα, θα ήθελα όμως την γνώμη ειδικού.

 

Χωρίς να επιθυμώ να τραβήξω το θέμα αλλού θα πω οτι σαν παιδί πάντα μαθαινα και επιθυμούσα να μαθαίνω μέσα απο το παιχνίδι και οσα έτσι έμαθα είναι και αυτά που μου έμειναν.

Η εμπειρία μου απο το παιχνίδι με την 3,5 ετων κόρη μου είναι οτι εφόσον το προκαλέσω πάντα μαθαίνει απο το παιχνίδι: διαίρεση οταν κόβει σε δυο ίδια κομματια την πλαστελίνη, γεωμετρία οταν κόβει σχήματα, γραφή όταν ζωγραφίζει, αναγνωση οταν της διαβάζω, μαθηματικά όταν μαγειρεύουμε. Θεωρώ οτι δεν κάνω λάθος. Πάλι θέλω την γνώμη ειδικού και την δική σας.

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω πως ο συγγραφεας αναφερεται στην προγραφη κ προαναγνωση με τον κλασσικο τροπο που εφαρμοζεται μεχρι στιγμης στα νηπιαγωγεια. Δηλαδη.. βιβλιο, φωτοτυπια κλπ κλπ.. Νομιζω οτι εχετε παιδια στο νηπιαγωγειο (με εξαιρεσεις παντα) τα βλεπετε καθημερινα.

Τουλαχιστον στη δικια μου τη σχολη ηταν καθετοι στο "ΟΧΙ δεν κανουμε τετοια". Αλλα λογω αυτης της αποψης που επικρατουσε κ της "γραμμης" που μας εδιναν απο τις σχολες μας, το υπουργειο μας θεωρησε "ανικανες" να διδασκουμε σε νηπιαγωγεια.. :(

Τα συμπερασματα δικα σας...

Το αλανθαστο υπουργειο.. που με συγχρονα παιδαγωγικα του συστηματα βγαζει τελειοφοιτους λυκειου που δεν ξερουν να κανουν διαιρεση.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Eγω θα τυπωσω το ποστ να το δωσω στην νηπιαγωγο μας :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Ευχαριστω :D:D

Και γω !!!!!!!Στον προηγουμενο παιδικο!!!!!!!!!!!!!!!Που προσπαθουσε η διευθυντρια να με πεισει οτι το παιδι μου στα 3 πρεπει να μαθει ....γιατι οι απαιτησεις ειναι πολλες και θα παει δημοτικο ΑΝΕΤΟΙΜΟ!!!!

Εγω το μονο που ηθελα ήταν να παιζει!!!Τελικα αλλαξαμε παιδικο (μας πηραν στο δημοσιο που θεωρειτε...χαλαρος:shock::shock: γιατι τα παιδακια κυριως παιζουνε) και ησυχασαμε ολοι!!!!!!

Ενα μονο θα πω!Στον προηγουμενο παιδκο η μικρη το πρωι γατζωνοταν πανω μας και εκλαιγε!Με το ζορι εμπαινε μεσα!!Τωρα με το που φτανουμε...τρεχει!!!!!!!!!!!!!Δεν γυριζει καν να με κοιταξει...δεν με χαιρεταει!!!!:D:D

Εχω ενα χαρουμενο παιδι που θα μαθει την Αλφαβητα στην Α' Δημοτικου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

QJZup3.png

 

bxuCp3.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έτσι λειτουργεί η δασκάλα μας στο νηπειαγωγείο.Μαθαίνουν χωρίς να το καταλαβαίνουν και μας καθησυχάζει οταν ρωτάμαι τα παιδιά τι μαθατε σήμερα κι εκείνα λένε τίποτα παίζαμε

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

θα πρεπει να το δει η μανα μου αυτο που απο απο τοτε που εκλεισε τα 3 η μικρη της στελνει καρτες με την ΑΒ και βιβλια πρωτης γραφης!!!:shock: φυσικα ολα τα εκανε πινακες αφηρημενης τεχνης η μικρη κ επειδη ειμαι κ γω της γνωμης καθε πραγμα στον καιρο του ποτε δεν εκατσα να πιεσω τη μικρη να μαθει να διαβαζει την ΑΒ απο 3 ετων!ξερει να την λεει απεξω οπως και την γερμανικη ΑΒ επισης ξερει απεξω να μετραει στα ελληνικα ως το 20 κ στα γερμανικα κ αγγλικα ως το 10 αλλα αλο αυτο και αλλο να γραφει κ να διαβαζει εκει στητιχτηκε η μανα μου και εστελνε αβερτα τα δεματα με τα βιβλια για το παιδι!!σιγα μη μαθει και γραμματικη τριανταφυλλιδη!η ηλικια τους ειναι για να παιζουν κ αν ηταν καταλληλη για μαθηση θα πηγαιναμε δημοτικο απο 3 ετων!:-P

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως δεν είναι το ίδιο για όλα τα παιδιά & σίγουρα έχει να κάνει & με τον τρόπο που χρησιμοποιεί κανείς για να μάθει πράγματα στο παιδί του. Εμάς ο μεγάλος μας είναι 2,5 χρονών & -μεταξύ άλλων- αναγνωρίζει όλους τους αριθμούς & σχεδόν όλα τα γράμματα. Δεν τον πιέσαμε ΠΟΤΕ για να μάθει. Απο μόνος του έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τη γνώση γενικότερα. Έχουμε ακούσει σχόλια πως το παιδί πιέζεται, πως θα βαριέται στο σχολείο κλπ.

Ωστόσο του αρέσει πολύ να μαθαίνει πράγματα & το ζητά συνέχεια & πιστεύω πως θα ήταν κρίμα να του το στερήσουμε!

Link to comment
Share on other sites

Στο Νηπιαγωγείο δεν μαθαίνουν τα παιδιά γραφή και ανάγνωση με τον "παραδοσιακό" τρόπο του Δημοτικού αλλά μέσα απο ένα πρόγραμμα γλώσσας τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο μέσα απο συγκεκριμένες μεθόδους κατάλληλες για την ηλικία αυτή(4-6) εξοικιώνονται με τον κώδικα γραφής, αναπτύσσουν τη λεπτή κινητικότητα τους, μαθαίνουν να εκφράζονται σωστά. Υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΠΘ που η κάθε συνάδελφος εφαρμόζει ανάλογα με το αναπτυξιακό επίπεδο των παιδιών αλλά και τα ενδιαφέροντα τους.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν...τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο νομίζουν μόνο οτι παίζουν αλλά στην πράξη μαθαίνουν. Οτιδήποτε γίνεται μέσα στην τάξη έχει ένα στόχο και ανήκει σε ένα συνολικό πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να αναφέρω πως στο Νηπιαγωγείο δεν δίνονται στα παιδιά φωτοτυπίες με ασκήσεις του τύπου: συμπλήρωσε τα γράμματα κτλ. Αυτη η πρακτική δεν επιτρέπεται(και το τί γίνεται μέσα στη τάξη ελέγχεται απο σχολικούς συμβούλους).

Αυτό που μπορεί να δώσει ο Νηπιαγωγός είναι κάποια φύλλα εργασίας οπου ασκούνται κυρίως η οπτική αντίλιψη, η μνήμη, η λεπτή κινητικότητα κτλ αλλά και πάλι αυτα δίνονται στο πλαίσιο κάποιας θεματικής και όχι αποκομμένα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μπορειτε να μου πειτε αν αυτο δεν ειναι υπερφυσικο μωρο???
σε ηλικια 1,5 ετων διαβαζει αγγλικα κ κινεζικα!!

 

Θα ηθελα πολυ να το δω αυτο το παιδι σε ηληκια 10-15 χρονων παντως.

Επισης δεν ειπε κανεις οτι δεν μπορουν....

οτι δεν πρεπει ειπαμε :cool:

 

Οπως τα βαζεις και αναγνωριζουν την εικονα της μπαλας τους βαζεις την λεξη αλλα ειναι ωριμα γι αυτο?

Εκει ειναι η απορια

 

Ο «βομβαρδισμός» των παιδιών με μαθησιακές γνώσεις πριν από την ηλικία των έξι ετών μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή προσαρμογή τους στο σχολείο, υποστηρίζει η μεγαλύτερη έκθεση για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση των τελευταίων σαράντα ετών που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

πιστευω πως τετοια παιδια απομονονται απο την κοινωνια κ κυριως τους συνομιλικους.γιατι το μωρο 1-2-3 ετων να μη ζει μια φυσιολογικη ηλικια κ ποια η ουσια του να μαθει να διαβαζει απο 1 χρονων?θα γινει πιο εξυπνο?ολοι οι διακεκριμενοι επιστημονες εμαθαν να διαβαζουν απο 1 χρονων??δε νομιζω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Κατά τη γνώμη μου ο τίτλος δεν είναι σώστος. Ναι μεν είναι ακραίο να απαιτούμε από τα παιδιά μας να προοδεύουν στην γραφή και την ανάγνωση, και να προχωρούν σε βάθος αυτών με το πέρασμα τών μηνών της σχολική θητείας αλλά δεν είναι και τραγικό μια πρώτη επαφή με τα γράμματα και τους αριθμούς.Και όταν γράφω μια πρώτη επαφή εννοώ η εκμάθηση να μην προχωρήσει στα βαθύτερα της γλώσσας και των μαθηματικών (ορθογραφία, μαθηματικές πράξεις).

Οσο κι αν δεν θέλουμε να το δεχτούμε κάποια πράγματα άλλαξαν από τότε που εμείς τρέχαμε στα προαύλια των νηπιαγωγείων. Οι απαιτήσεις αυξήθηκαν, ο πύχης ανέβηκε ψηλά και τα μαθηματα δυσκολότερα.

Έτσι λοιπόν πιστεύω οτι αν ένα παιδάκι μάθει να γράφει το όνομα του στο νηπιαγωγείο να μάθει να μετράει εως το 10 να αναγνωρίζει κάποια γράμματα και αριθμούς δεν θα παρουσιάσει κάποια δυσκολία στην προσαρμογή του στο σχολείο. Αντίθετα πιστεύω οτι άν κάποιο παιδί δεχθεί τα πρώτα του μαθησιακά ερεθίσματα της γλώσσας και των μαθηματικών στην Α΄ Δημοτικού τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα αφού ο γοργός ρυθμός εκμάθησης δεν θα είναι με το μέρος του.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για μενα ο κανονας θα επρεπε να ειναι "οχι πιεση".

Φυσικα αν ενα παιδι θελει και ζηταει μονο του να μαθει κατι καινουργιο, δε θα επρεπε να του το απαγορευσουμε γιατι δεν ειναι ακομα πχ 6. Αν εξαλλου ειναι αυξημενης νοημοσυνης, θα παει μονο του εκει που θελει. Και οχι, τα παιδια με υψηλο δεικτη νοημοσυνης δεν ειναι σωνει και καλα δυστυχισμενοι ενηλικες. Δυστυχισμενα γινονται οταν οι γονεις τα πιεζουν, οποια νοημοσυνη και να εχουν.

Αλλα αυτη η νεα μοδα και εμμονη να ξερουνε ενα καρο πραγματα πριν πανε στο δημοτικο, κατα τη γνωμη μου μπορει να εχει πολυ αντιθετα αποτελεσματα.

Το πιθανοτερο, να αποκτησει τελικα εχθρικη σταση το παιδι απεναντι στη γνωση ή και το σχολειο.

k9Tap3.png

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με την κασισανη.η δασκαλα μας στο δημοτικο ηταν καπως φευγα κ 2α ταξη μας εβαλε να αγορασουμε γραμματικη τριανταφυλλιδη γυμνασιου μια μπλε αν θυμαστε.κ μαθαιναμε χρονους ρηματα κλισεις ουσιαστικων ,μεχρι κ την δοτικη κλιση μαθαιναμε :shock::shock: επιρρηματα αντονυμιες ανωμαλα ρηματα κλπ.φυσικα επεφτε κλαμα στο σπιτι γιατι μου φαινοταν τοσο δυσκολα.οταν πηγα γυμνασιο κ τοτε αρχισανε ολα τα παιδια να τα μαθαινουν εκτος οτι ενιωθα μια απιστευτη βαρεμαρα για το σχολειο ενιωθα κ ηλιθια κ κοροιδο που πιεστικα τοσο μικρη για να τα μαθω :evil::evil: κ ναι ηδη απο την πιεση στο δημοτικο σηχαθηκα το σχολειο.ειχα πιεση κ απο δασκαλα κ στις 6 ταξεις την ειχα αυτην αλλα κ περισσοτερο απο γονεις.τριτη δημοτικου εκανα αγγλικα γαλλικα πιανο μπαλετο υπολογιστες :shock::shock::shock: αααα κ η συγκεκριμενη δασκαλα μου εκανε μαυρα ιδιαιτερα 4 φορες τη βδομαδα γιατι ειχε πισει τους γονεις μου οπως κ αλλους οτι δε μπορω να τα μαθω κ θελω βοηθεια.φυσικο ηταν να μη μπορω γραμματικη γυμνασιου :evil::evil: ολα τα παιδια τα σαββατοκυριακα επαιζαν κατω κ εγω διαβαζα ολη μερα :evil: το μισησα το σχολειο.αφου εβγαλα κ το λυκειο ευτυχως...

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω οτι τετοιες ηλικιες αλλα και μεγαλυτερα παιδια, μονο αν βιωσουν κατι ειναι σε θεση να το θυμουνται και να το μαθουν φυσικα.Και ο καλυτερος τροπος για βιωσουν κατι ειναι το παιχνιδι.

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

τώρα αγχώθηκα και πρέπει να ομολογήσω πώς μάλλον δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλει να πει.

εμένα η κόρη μου μ'εβαλε να της μαθαίνω την αλφαβήτα και να γράφει και ήδη γράφει μόνη της κάποιες λεξούλες, ξέρει να λέει τους αριθμούς μέχρι το 50 περίπου, να γράφει κάποιους από αυτούς, όλα τα χρώματα, όλα τα σχήματα κλπ. κλπ. (3,5 ετών)

κι εννοείται πως όλα τα έχει μάθει μέσα απο το παιχνίδι και την καθημρινότητα.

Τι μπορεί να σημαίνει δηλ αυτό;

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος εκπαιδευτικός που έχει πειστεί ότι κακώς τα έμαθε αυτά το παιδί, να σε θεωρήσει εσένα ξιπασμένη και το παιδί σου καταδικασμένο να βαριέται και να μη συμμετέχει...:rolleyes: Και η αντιμετώπιση να είναι ανάλογη... Εξαρτάται βέβαια... Μπορεί και να μη σημαίνει τίποτα. Υπάρχουν παιδιά που τα μαθαίνουν αυτά νωρίς και όμως δεν βαριούνται.

 

Και μένα η κόρη μου μας έβαζε να της μαθουμε διάφορα... Απαιτούσε σε μια φάση, να διαβάζει όλα τα γράμματα από τις πινακίδες στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα... Το δίδυμό του, πλήρης αδιαφορία... Ένιγουέι.

Link to comment
Share on other sites

τώρα αγχώθηκα και πρέπει να ομολογήσω πώς μάλλον δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλει να πει.

εμένα η κόρη μου μ'εβαλε να της μαθαίνω την αλφαβήτα και να γράφει και ήδη γράφει μόνη της κάποιες λεξούλες, ξέρει να λέει τους αριθμούς μέχρι το 50 περίπου, να γράφει κάποιους από αυτούς, όλα τα χρώματα, όλα τα σχήματα κλπ. κλπ. (3,5 ετών)

κι εννοείται πως όλα τα έχει μάθει μέσα απο το παιχνίδι και την καθημρινότητα.

Τι μπορεί να σημαίνει δηλ αυτό;

 

σημαινει οτι το παιδακι σου μαθαινει επειδη θελει κ τι καλυτερο απο αυτο!μιλαω σαν νηπιαγωγος.οσο ζηταει το παιδι δωστε του.απλα μην υποθετετε οτι ζηταει κ του δωσετε παραπανω..αν το βλεπει σαν παιχνιδι δεν υπαρχει κανενα προβλημα!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...