Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ?

Recommended Posts

Καλησπέρα

Γέννησα πέρσι τον Σεπτέμβριο πήρα την άδεια του ΟΑΕΔ και γύρισα στη δουλειά τον Ιούνιο. Με το που γύρισα λοιπόν ο προίστάμενος προσωπικού μου ζήτησε τα χαρτιά από ικα και οαεδ για να δει λέει τη μου έδωσαν και μου είπε πως δεν έχουν κάνει κάποιες κρατήσεις που έπρεπε να κάνουν στο μισθό μου (περίπου 800€)και μου τα κρατάνε από το μισθό.. Να πω την αλήθεια λόγω περικοπών στην εταιρεία φοβήθηκα να ρωτήσω αλλά μήπως είναι λάθος αυτό που γίνεται?Πάει πουθενά το μυαλό σας τι μπορεί να εννοεί?

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

ΛΟΙΠΟΝ.. ΡΩΤΗΣΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕς ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ Η ΜΙΚΤΑ??

τι να σου πω ρινουλα,πρωτη φορα το ακουω αυτο!εμενα τα καθαρα μου δεν ειναι σταθερα καθε μηνα γιατι δουλευω κυριακες-αργιες και εχω και νυχτερινα.τι να πω!αν μαθεις ενημερωσε μας!

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Καλησπέρα

Γέννησα πέρσι τον Σεπτέμβριο πήρα την άδεια του ΟΑΕΔ και γύρισα στη δουλειά τον Ιούνιο. Με το που γύρισα λοιπόν ο προίστάμενος προσωπικού μου ζήτησε τα χαρτιά από ικα και οαεδ για να δει λέει τη μου έδωσαν και μου είπε πως δεν έχουν κάνει κάποιες κρατήσεις που έπρεπε να κάνουν στο μισθό μου (περίπου 800€)και μου τα κρατάνε από το μισθό.. Να πω την αλήθεια λόγω περικοπών στην εταιρεία φοβήθηκα να ρωτήσω αλλά μήπως είναι λάθος αυτό που γίνεται?Πάει πουθενά το μυαλό σας τι μπορεί να εννοεί?

Τι πηρες τον 1ο μηνα της αδειας λογω εγκυμοσυνης απο την εταιρεια και ποσο ειναι κανονικα ο μισθος σου?Επισης απο το ΙΚΑ εκεινες τις ημερες.

Πχ . Τον 1ο μηνα αν δεν εχεις παρει καθολου ασθενειας ΙΚΑ + εργοδοτης = 1 μισθος. Πηρες παραπανω?

800 ευρω μου φαινεται υπερβολικη διαφορα παντως εκτος αν ειναι τεραστιος ο μισθος ή πηρες τοσα παραπανω απο εκεινους που δεν περναει απαρατηρητο.

Ποτε ξεκινησε η αδεια εγκυμοσυνης - λοχειας?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια . Ο μισθός μου είναι 1177 € μικτά. Η άδεια μου ξεκίνησε 4 Αυγούστου 2008 , πήρα την άδεια του Ικα και μετά το εξάμηνο. Τώρα που θα πάω σπίτι θα βρώ τα χαρτιά μου και θα σας γράψω συγκεκριμένα τα ποσά που πήρα από το ικα και τον οαεδ.

Διαφημίσεις

ΛΟΙΠΟΝ.. ΡΩΤΗΣΑ ΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕς ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ? ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΟΚΕΤΟΥ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ 4 ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΘΑΡΑ Η ΜΙΚΤΑ??

Κοίτα να δεις τι ξέρω εγώ. Το ΙΚΑ σου δίνει ένα ποσό ανάλογα με την ασφαλιστική κλάση (σύμφωνα με το μισθό σου). Ο ΟΑΕΔ σου δίνει ένα συμπληρωματικό πόσό μόνο αν τα χρήματα που πήρες από το ΙΚΑ είναι λιγότερα από αυτά που θα έπαιρνες αν δούλευες κανονικά. Αν πάρεις περισσότερα από το ΙΚΑ δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσει χρήματα ο ΟΑΕΔ. Άρα αυτό που σου είπε ο λογιστής, αν σου το διατύπωσε όπως λες είναι άκυρο. ;)

Τώρα ενδέχεται τα χρήματα που σου κρατούν από τη δουλειά σου να μην είναι "κρατήσεις" αλλά να σου έδωσαν κατά λάθος περισσότερα χρήματα κατά την έναρξη της άδειας εγκυμοσύνης και να σου τα παίρνουν πίσω. Ο εργοδότης σ' αυτή τη φάση πληρώνει έναν μισθό αφαιρώντας όμως τα χρήματα που σου δίνει το ΙΚΑ. Τους πας το χαρτί του ΙΚΑ όταν ξεκινά η άδεια και βγάζει το λογιστήριο τη διαφορά που πρέπει να σου πληρώσει ο εργοδότης. Αν δεν τους πήγες τότε αυτό το χαρτί ή έκαναν λάθος υπολογισμούς ίσως σου έβαλαν παραπάνω χρήματα και τώρα σου τα κρατούν πίσω.

Ξαναρώτησε στο λογιστήριο και διευκρίνισέ το.

.....δε νομίζω τάκη....

καλησπερα

να ρωτησε και εγω κατι? για οποια και οποιον ξερει. πηρα το επιδομα κυοφοριας (56 * 18,57? ). στην δουλεια ειμαι πανω απο εναν χρονο και δεν πηρα ουτε μια μερα αναρρωτικη. τι πρεπει να μου δωσει ο εργοδοτης? παντου διαβαζω οτι πρεπει να μου δωσει 30 * ημερομησθιο του ΙΚΑ. αλλοι λενε για εναν μισθο ολοκληρο. αλλου διαβαζω οτι μου δινει με βαση το επιδομα που πηρα μειον 30 ημερες. δεν εχω απλα μπερδευτει.... τα εχω παιξει. η λογιστρια ειναι τοσο ασχετη που δεν ξερει ουτε η ιδια τι λεει. μια μου ελεγε για 15 μερες και την αλλη για 30 ημερες. το αφεντικο μου εχει βγαλει λεφτα στην ακρη και με περιμενει να παω να τα παρω. δεν θελω ομως να αδικησω κανεναν. ξερεις κανεις τι γινεται τελικα με τον εργοδοτη?

τα φωτα σας .....

καλησπερα

να ρωτησε και εγω κατι? για οποια και οποιον ξερει. πηρα το επιδομα κυοφοριας (56 * 18,57 ). στην δουλεια ειμαι πανω απο εναν χρονο και δεν πηρα ουτε μια μερα αναρρωτικη. τι πρεπει να μου δωσει ο εργοδοτης? παντου διαβαζω οτι πρεπει να μου δωσει 30 * ημερομησθιο του ΙΚΑ. αλλοι λενε για εναν μισθο ολοκληρο. αλλου διαβαζω οτι μου δινει με βαση το επιδομα που πηρα μειον 30 ημερες. δεν εχω απλα μπερδευτει.... τα εχω παιξει. η λογιστρια ειναι τοσο ασχετη που δεν ξερει ουτε η ιδια τι λεει. μια μου ελεγε για 15 μερες και την αλλη για 30 ημερες. το αφεντικο μου εχει βγαλει λεφτα στην ακρη και με περιμενει να παω να τα παρω. δεν θελω ομως να αδικησω κανεναν. ξερεις κανεις τι γινεται τελικα με τον εργοδοτη?

τα φωτα σας .....

Ο εργοδότης οφείλει την διαφορα 1 μισθου μειον των 30 ημερών του ΙΚΑ (αν εχετε κλεισει χρονο απασχολησης εκει - διαφορετικα 12,5 ημερων για μισθωτους και 13 για ημερομισθιους). Επισης τα επιδοματα Δ.Χριστουγεννων, Πασχα, αδειας κλπ αν αυτα ειναι πληρωτεα κατα το διαστημα τοκετου-λοχειας (οταν ειναι η ωρα τους)

Με το καλο

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση

απο την ομάδα moderators

Ο εργοδότης οφείλει την διαφορα 1 μισθου μειον των 30 ημερών του ΙΚΑ (αν εχετε κλεισει χρονο απασχολησης εκει - διαφορετικα 12,5 ημερων για μισθωτους και 13 για ημερομισθιους). Επισης τα επιδοματα Δ.Χριστουγεννων, Πασχα, αδειας κλπ αν αυτα ειναι πληρωτεα κατα το διαστημα τοκετου-λοχειας (οταν ειναι η ωρα τους)

Με το καλο

καλημερα

ευχαριστω για την απαντηση. αλλα για να καταλαβω καλα .... 30 ημερες Χ 18,57 = 557,10 και 750 (μισθος) - 557,10 = 192,90 ????? αυτο εννοειται λεγοντας διαφορα ενος μισθου?

αν μπορειτε ενημερωστε με γιατι ο εργοδοτης μου εχει βγαλει ατοφιο εναν μισθο να μου δωσει......

Καθαρα!Τα επιδοματα του Ικα και του Οαεδ (πλην του τοκετου 0πρεπει να συμπληρωνουν 4 μισθους!

Κοίτα να δεις τι ξέρω εγώ. Το ΙΚΑ σου δίνει ένα ποσό ανάλογα με την ασφαλιστική κλάση (σύμφωνα με το μισθό σου). Ο ΟΑΕΔ σου δίνει ένα συμπληρωματικό πόσό μόνο αν τα χρήματα που πήρες από το ΙΚΑ είναι λιγότερα από αυτά που θα έπαιρνες αν δούλευες κανονικά. Αν πάρεις περισσότερα από το ΙΚΑ δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσει χρήματα ο ΟΑΕΔ. Άρα αυτό που σου είπε ο λογιστής, αν σου το διατύπωσε όπως λες είναι άκυρο. ;)

Τώρα ενδέχεται τα χρήματα που σου κρατούν από τη δουλειά σου να μην είναι "κρατήσεις" αλλά να σου έδωσαν κατά λάθος περισσότερα χρήματα κατά την έναρξη της άδειας εγκυμοσύνης και να σου τα παίρνουν πίσω. Ο εργοδότης σ' αυτή τη φάση πληρώνει έναν μισθό αφαιρώντας όμως τα χρήματα που σου δίνει το ΙΚΑ. Τους πας το χαρτί του ΙΚΑ όταν ξεκινά η άδεια και βγάζει το λογιστήριο τη διαφορά που πρέπει να σου πληρώσει ο εργοδότης. Αν δεν τους πήγες τότε αυτό το χαρτί ή έκαναν λάθος υπολογισμούς ίσως σου έβαλαν παραπάνω χρήματα και τώρα σου τα κρατούν πίσω.

Ξαναρώτησε στο λογιστήριο και διευκρίνισέ το.

Ετσι!

QJZup3.png

bxuCp3.png

Διαφημίσεις