Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φρονιμίτες . . . HELP!!

katerina@!!

Recommended Posts

Αχ…πρέπει να βγάλω τους φρονιμίτες μου…και δεν εννοώ βόλτα (δυστυχώς :roll::roll: ).

ΦΟΒΑΜΑΙ…και δεν φοβάμαι απλά, κάθε φορά που το σκέφτομαι γίνομαι ένα στάδιο πριν τη λιποθυμιά!!! :shock::shock:

Έπρεπε κανονικά από το καλοκαίρι να είχα κάνει τις εξαγωγές αλλά επειδή θήλαζα δε γινόταν, τι ήθελα και σταμάτησα το θηλασμό;;; :(:shock::shock:

Έχω τον τρόμο μου έχω και τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις που συλλέγω για το θέμα και αντί να ηρεμήσω γίνομαι χαλιά. :!::!::!::!:

Έχετε κάνει καμία εξαγωγή ποτέ;;; Αν ναι πως ήταν;;; :?:?

Δυο φίλες μου είπαν, η 1η ότι ήταν σαν να τις σπάει ο γιατρός τη γνάθο και η 2η σαν να τις ξεριζώνουν το κεφάλι… :shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:

Αχ δε μπορώ!!!! Βοηθήστε!!!!! :?:?:cry::cry:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Διαφημίσεις

Εγώ έβγαλα ένα φρονιμίτη πριν καμια πενταετία. Δεν θέλω να σου περιγράψω πως ήταν :shock::shock::shock::shock::shock: αλλα θα σου πω πως απο τότε που τον έβγαλα ηρέμησα. Ο φρονιμίτης αυτός μεγάλωνε μέσα στο ούλο και ξερίζωνε τα δόντια μου οπότε είχα φρικτούς πόνους. Απο τότε που τον έβγαλα σταμάτησαν οι πόνοι αλλα το σημαντικότερο ... έχω τα υπόλοιπα δόντια μου.

Κουράγιο και όπως λέει η παροιμία ....μια ψυχή που είναι να βγεί......

dev277pr___.png

Εγω παλι ημουν φαρδος στο θεμα.... εβγαλα φρονιμητη αλλα ειχα μια οδοντιατρο χρυσοχερα (ο Θεος να την αναπαυσει - δυστυχως εφυγε...) που δεν καταλαβα τιποτα.... αν θελετε το πιστευετε... που εγω στην σκεψη... επεφτα ξερη.... οπως και τωρα...

Και γω ειχα βγαλει εναν πριν απο 5χρονια

τοτε μου ειχε φανει τραγικο και ο μεγαλυτερος πονος της ζωης μου......

μετα την γεννα βγαζω οσους φρονιμιτες θες :lol::lol::lol:

δεν ειναι τοσο τραγικο θα δεις :wink:

για καθηστε βρε κοτιτσα που τους βγαλατε κ πονεσατε τοσο???

εχω βγαλει ηδη τους τρεις,εκ των οποιων τους δυο την ιδια μερα...

αυριο στις δεκα εχω ραντεβου να βγαλω τον τεταρτο κ ενα δοντι ακομα γιατι οι φρονιμιτες πιεζαν υπουλα, μου στραβωσαν τα δοντια κ θα βαλω σιδερακια..

βεβαια εγω πηγαινω σε γναθοχειρουργο να μου τους βγαλει...πληρωνεις τα διπλα απ τον χειρουργο οδοντιατρο αλλα εισαι σιγουρη..

μου κανει μια ενεση,με αφηνει 10 λεπτα,κανει αλλη μια κ μεσα σε 5 λεπτα ακριβως εχει κανει την τομη(αν ειναι μεσα κ δεν εχει σκασει ακομα),την εξαγωγη κ τα ραματα.ετοιμη.πινω αντιβιωση κ ακολουθω καποιες οδηγιες πχ οχι ζεστα ροφηματα,οχι καλαμακια κτλ

οταν φυγει η δραση της ενεσης νιωθω λιγο ''περιεργα'' κ λιγο πονο ο οποιος οφειλεται στην εκτονωση της πιεσης που ασκουσαν οι φρονιμιτες στα αλλα δοντια..

σε 7 μερες κοβω τα ραματα κ ολα τελεια...

προσωπικη εμπειρια βεβαια..μακαρι να ησουν πατρα να σε πηγαινα στον γιατρο μου με προσωπικη ευθυνη οτι δεν θα πονεσεις..

οσοι γνωστοι μου βεβαια εχουν κανει εξαγωγη σε απλους οδοντιατρους κ οχι γναθοχειρουργους εχουν ταλαιπωρηθει,γιατι νομιζω οτι ο οδοντιατρος δεν μπορει να κανει ραματα στην πληγη κ την αφηνει ανοιχτη να κλεισει μονη...

αυριο που θα γυρισω απ το γιατρο θα σου πω πως ηταν αυτη τη φορα :wink::wink:

Διαφημίσεις

Sofoula, μπορείς να μου πεις το όνομα του γναθοχειρούργου σου ή να μου το στείλεις με πμ;

Εγώ είμαι στη φάση που τώρα βγάζω τον τρίτο μου φρονιμίτη, πονάει αρκετά και φοβάμαι ότι μπορεί να χρειαστεί εξαγωγή αν είναι χαλασμένος κτλ.

Εξαγωγή δεν έχω κάνει ως τώρα. Έχει κάνει ο άντρας μου και δεν πόνεσε καθόλου εκείνη την ώρα. Μετά όμως είχε αρκετό αίμα κι έκανε πυρετό και χρειάστηκε αντιβίωση. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν είναι χαλασμένος είναι πιο εύκολο να τον βγάλουν γιατί οι ρίζες δεν είναι γερές, ενώ όταν είναι γερό το δόντι και πρέπει να βγει για άλλους λόγους, είναι λίγο ζόρι.

Κουράγιο, Κατερίνα!!!

καλημερα κοριτσια....

κι εγω εχω κανει εξαγωγη σε 4 παρακαλω φρονιμιτες!!

λοιπον, τον πρωτο τον εβγαλα σε οδοντιατρο , και θυμαμαι ακομα τους πονους και το θορυβο απο το δοντι που μου ξεριζωσε!!φρικη!

ετσι ημουν αποφασισμενη να μην ξαναπειραξω φρονιμιτη!!

προπερσι ομως ειχα καποιους περιεργους πονους....και μου λεει η οδοντιατρος , την οποια επισκεπτομαι αρκετα συχνα, οτι πρεπει να βγουν οι φρονιμητες , γιατι σπρωχνουν την υπολοιπη οδοντοστοιχια.

στο μεταξυ τα δοντια μου ειναι ολοισια!!!οποτε.....τι να σκεφτω???

τελος παντων , μου ειπε οτι εκεινη δεν το αναλαμβανει, κι αυτο γιατι σιγουρα υπαρχει ο ειδικος:γναθοχειρουργος......

μου συστησε καποιον , τον οποιον συντομα επισκεφτηκα.....

πηγα,και φυσικα του ειπα να τους βγαλει και τους 3 γιατι δεν προκειται να με ξαναδει ως πελατισσα.!!!!!

σας πληροφορω μαζι την ενεση,και ολη την διαδικασια , μεσα σε ενα εικοσαλεπτο ειμασταν στο γραφειο του και μου εδινε την αγωγη και ολα τα υπολοιπα....παναλαφρο χερι!!!δεν καταλαβα τιποτα!! :lol:

σημειωτεον δεν εκανα ραμματα....

ο ενας ηταν και χαλασμενος..... :oops:

ειναι καπου στην πανορμου, αν θυμαμαι καλα....

ειχα παει με τον αντρουλη μου για συμπαρασταση!!

μια χαρα!!

οδοντιατρο μπορω να πηγαινω καθε μερα, να μου βαζει τροχο και ο,τι εργαλειο θελει!! αλλα με ολους τους υπολοιπους γιατρους εχω προβλημα!!

αν θελετε και ενδιαφερεται καποιος ,σας στελνω τα στοιχεια........ :lol::lol:

τωρα γυρισα απ τον γιατρο.εκανα εξαγωγη σε εναν φρονιμιτη κ σε ενα αλλο δοντι που ειχε βγει στραβα πανω στον ουρανισκο..ο φρονιμιτης βγηκε σε ενα λεπτο..το αλλο ηθελε ωρα κ τραβηγμα..δεν πονεσα καθολου...τωρα εφυγε η δραση των ενεσεων κ παλι δεν ποναω...απλα λιγο μουδιασμενη ειμαι..σε μια εβδομαδα κοβω τα ραματα κ ειμαι ετοιμη..

αυτα....

Διαφημίσεις

Κορίτσια καταλαβαίνω ότι με την ένεση δεν πονάει αλλά όσο να ‘ναι νιώθεις το τράβηγμα, σωστά;;;; :?:?:?:?

Πόση ώρα μπορεί να τραβάει και να μην βγαίνει;;; :?::?::?:

Στη κακόμοιρα την κολλητή μου τραβούσε 10 λεπτά και δεν έβγαινε!!! :shock::shock:

Κάποια στιγμή αυτός έβαλε το πόδι του για κόντρα πάνω στην καρεκλά!!!!! :shock::shock:

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ….αυτά σκέφτομαι και είμαι έτοιμη να λιποθυμήσω… :?:roll::roll:

Σήμερα έχω ραντεβού με ορθοδοντικό να δω τι θα μου πει και θα τον ρωτήσω αν έχει κανα καλό γναθοχειρουργό υπ’οψην του αλλιώς Σοφούλα σου ρχομαι!!!!! Ετοιμάσου!!!! :lol::lol::lol:

Θα σας πω νεότερα το βράδυ!!!

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση… πάντως είμαι αισιόδοξη, θα πάνε όλα καλά (εξάλλου αποκλείετε να θυμάμαι γιατί θα έχω λιποθυμήσει!!!!!!!) :lol::lol::lol::lol::lol::shock:

Κι εγώ φοβόμουνα το ίδιο. Να φανταστείς ότι τον άφησα να χαλάσει τόσο πού που αποκαλύφθηκε το νεύρο και δεν μπορούσα να πιώ ούτε νερό χωρίς να πηδήξω στο ταβάνι. Σκέψου ότι ο γναθοχειρουργός ήταν κουμπάρος μου και με παρακαλούσε μήνες. Στο απροχώρητο πήγα και μετά από την τοπική τράβηξε μιά φορά έσπρωξε άλλη μιά και εγώ δεν το πίστευα ότι είχε τελειώσει. Δεν είναι τίποτα. Λιγο θα σε ενοχλεί μετά αλλά τίποτα που δεν μπορείς να αντέξεις. Εγώ τον έβγαλα πρίν από ένα μήνα ήδη έγγυος.

Ο Μανώλης είναι 10,5 χρονών

Η Μαλβίνα είναι 8,5 χρονών

Ο Γιάννης είναι 6 χρονών

Μόλις γύρισα από τον ορθοδοντικό ο οποίος με καθησύχασε αρκετά, με το που έκατσα στην καρεκλά όμως να με δει με έπιασε κρύος ιδρώτας!!!! :shock::shock:

Ήμαρτον!!!!:lol::lol:

Μου είπε ότι ο γιατρός θα μου κόψει το δόντι στη μύλη δλδ εκεί που αρχίζει η ρίζα και θα μου τραβήξει τα δυο κομμάτια. :roll::roll::roll: Ωραία μου τα είπε, αλλά όταν πάω να γνωρίσω τον οδοντίατρο που μου συνέστησε και τον συζητήσω θα αποφασίσω αν θα κάτσω ή θα αρχίσω να τρέχω!!!! :lol::lol::lol::lol:

Και εγω εχω βγαλει 2 δεν πονεσα καθολου.
Και δεν έχω πονέσει ......... διότι δενέχει έρθει μάλλον ο καιρός να τους βγάλω .

Αλήθεια σε τι ηλικία βγαίνουν για να ξέρω τι με περιμένει?????

Διαφημίσεις

Γιατι ο 1 φρονιμητης ειναι εσωκλειστος και χρειαζεται ραμματα απο οτι μου ειπε η οδοντιατρος μου. Τον αλλο φρονιμητη τον αναλαμβανει αυτη να μου τον βγαλει.

• 2 εβδομάδες μετά...

Εχθές επισκέφθηκα έναν διακεκριμένο χειρούργο οδοντίατρο της περιοχής μου… :?

Ο οποίος είχε καλές συστάσεις…αλλά εμένα δεν με ηρέμισε ούτε με έκανε να τον εμπιστευτώ!!!! :roll::roll:

Μου είπε να μην φοβάμαι δεν είναι τίποτα και ούτε πρόκειται να πονέσω και ότι η κάθε εξαγωγή μπορεί να διαρκέσει από δέκα λεπτά μέχρι μια δύο τρεις ώρες…:shock::shock::shock:

Νόμιζα όταν μου τα έλεγε αυτά ότι αστειευόταν αλλά μαντέψτε…μιλούσε σοβαρά!!!!!!!!!!! :lol::lol:

Το κορυφαίο το αφήνω για το τέλος…μου είπε ότι καλό θα ήταν πριν πάω για την εξαγωγή να έχω πάρει δυο τρία ηρεμιστικά χαπάκια για να είμαι πιο χαλαρή!!!!:shock::shock::lol:

Και τώρα ερώτηση για οποίον γνωρίζει: ποία η διάφορα μεταξύ γναθοχειρουργού – οδοντιάτρου και χειρούργου οδοντιάτρου;;;;:?::?:

Επίσης οποίος ξέρει έναν καλό γναθοχειρουργό από Τρίπολη ή Αθηνά παρακαλώ να μου στείλει τα στοιχεία του σε π.μ.

:wink:

οπως ειδες κ παραπανω ο οδοντιατρος με τον χειρουργο οδοντιατρο ειναι το ιδιο με αλλη ονομασια...

για να γινει καποιος γναθοχειρουργος θα πρεπει να εχει τελειωσει αρχικα οδοντιατρικη...ο γναθοχειρουργος κανει τις ''βαριες'' δουλειες των δοντιων.εμφυτευματα,εξαγωγες οταν εχει σπασει το δοντι κ ειναι μονο η ριζα για εξαγωγη,εσωκλειστους φρονιμιτες κτλ...ολα αυτα συνηθως τα αναλαμβανουν κ απλοι οδοντιατροι αφου ειναι κ αυτοι γνωστες αλλα δεν βλεπω το λογο να πας σε εναν οδοντιατρο απλα γιατι το αναλλαμβανει κ οχι σε εναν ειδικο..κ οι μαιες μπορουν να αναλαβουν μια γεννα.αλλα ολες παμε σε γυναικολογους..καπως ετσι το βλεπω εγω.. :D οταν εψαχνα που θα κανω τις εξαγωγες μου 4 φρονιμιτες +1=5 συνολο ενας οδοντιατρος προσπαθουσε να με πεισει οτι μπορει να το κανει αυτος..με λιγοτερα λεφτα αλλα θα δυσκολευτουμε λιγο παραπανω κ δεν θα μου κανει ραματα μετα κ θα πρεπει να κλεισει μονη της η πληγη..οταν ρωτησα γιατι δεν θα μου κανει ραματα μου ειπε οτι σαν οδοντιατρος δεν εχει το δικαιωμα να ραψει στο στομα μου αυτος,παρα μονο ο γναθοχειρουργος..κ εγω πηγα σε γναθοχειρουργο,πονος 0,λεφτα παραπανω κ το κεφαλι μου ησυχο... :wink:

742634riacj6wvic.png

καλη επιτυχια σε οτι αποφασισεις...

Υ.Γ αυτο με το ηρεμιστικο το θεωρω απαραδεκτο..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...