Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Test για διάσπαση προσοχής?

Recommended Posts

Καλημέρα!

Ξέρει κάποια κοπέλα να μου πει που μπορεί κάποιος να κάνει τεστ σε αναπτυξιολόγο για διάσπαση προσοχής?

Η 2η ξαδέρφη μου έχει ένα αγοράκι 4 μήνες μεγαλύτερο από τον Νίκο (περίπου 7 ετών δηλαδή) και η δασκάλα της είπε ότι πρέπει να περάσει από αναπτυξιολόγο για τεστ για διάσπαση προσοχής γιατί γίνεται χαμος στην τάξη.

Πήρε η ξαδέρφη μου τηλέφωνο στο 1535 και της έκλεισαν στις 17 Μαίου 2010!!! δηλαδή όταν τελειώνει η σχολική χρονιά ή Φεβρουάριο του 2010 με πληρωμή 75€.

Ξέρετε κάποιον ιδιώτη / κέντρο που να είναι αξιόπιστο και να γίνεται πιο σύντομα!?

Ευχαριστω εκ των προτέρων για την βοήθεια :)

Διαφημίσεις

αν ησουν θεσσαλονικη ξερω σιγουρα για το ιπποκρατειο νοσοκομειο στο οποιο γινετε μεσα σε λιγες ημερες αυτο το τεστ..

γι ααθηνα δυστυχως δεν γνωριζω...σιγουρα καποιο ιατρικο ψυχολογικο κεντρο θα υπαρχει....θα ψαξω στο ιντερνετ μηπως βρω κατι..

αν ησουν θεσσαλονικη ξερω σιγουρα για το ιπποκρατειο νοσοκομειο στο οποιο γινετε μεσα σε λιγες ημερες αυτο το τεστ..

γι ααθηνα δυστυχως δεν γνωριζω...σιγουρα καποιο ιατρικο ψυχολογικο κεντρο θα υπαρχει....θα ψαξω στο ιντερνετ μηπως βρω κατι..

Ευχαριστώ πολύ!!!

Βρήκα το τεστ του Παυλίδη αλλά κάνει συνολικά 240€ ! τα οποία δεν καλύπτει κανένα ταμείο... η ξαδέλφη μου δεν μπορεί να δώσει τόσα λεφτά... έχει αλλα δύο παιδιά και γενικά θα ήθελα να ξέρω γιατί κοστίζει ΤΟΣΟ ακριβά!? δεν μπορούν όλοι να δίνουν τέτοια ποσά!!!

Ευχαριστώ για το ψάξιμο, θα συνεχίσω και εγώ

Λοιπον στο ιπποκρατειο πηραμε πριν 10 μερες τηλ και μας εκλεισαν ραντεβου για αυριο..προκειτε για τον 7 χρονο βαφτισιμιο μου με τον οποιο εχουμε τεραστιο προβλημα...

εχω αγχωθει πολυ ..

Δεν ηξερα οτι ηταν ΤΟΣΟ ακριβα...δυσβασταχτο θα ελεγα..καποιο αλλο νοσοκομειο που να εχει πιο κοντινο ραντεβου?η καποιος αλλος ιδιωτης που να ειναι πιο φτηνος...

απαραδεκτο που δεν το καλυπτει το ταμειο παντως...

Πηρατε τηλεφωνο στο Ειδικο Ιατρειο για τη Διαγνωση και της Αντιμετωπισης της ΔΕΠΥ?

Ανηκει στο Παιδοψυχιατρικο Νοσοκομειο .  

Οσοναφορα για την τιμη η πραγματικοτητα ειναι οτι η αγορα ειναι ελευθερη και εξαρταται τι θελεις και το που θα πεσεις. Μπορει να σου κανουν το απλο ερωτηματολογιο για γονεις και εκπαιδευτικους διαγνωσης της ΔΕΠΥ της Καλατζη-Ασιζι να σου παρουν 50 ευρω και να τελειωνεις εχοντας πεσει μεσα 90% αλλα μπορει και να εξεταστει απο πληρη διεπιστημονικη ομαδα που θα ελεγξει ολες τις εκφανσεις της διαταραχης (αναπτυξιακα, ψυχολογικα, μαθησιακα, ψυχοκοινωνικα) , να παρεις πληρη αξιολογηση και προτασεις γιανα βοηθησεις το παιδι και να φτασεις μεχρι και τα 500 ευρω.

Εξαρταται το τι θελει κανεις και μεχρι που θελει να το ψαξει. Στανταρ τιμη δεν υπαρχει γιατι εξαρταται απο το ποσεςειδικοτητες θα εμπλακουν και ποιοι τομεις θα διερευνηθουν.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!

Θα της πω να τους πάρει τηλέφωνο, πολύ ενδιαφέρον site!!!

Και πάλι ευχαριστώ πολύ.

Kοίτα να δεις, αν το παιδί έχει πράγματι διάσπαση προσοχής θα πρέπει να το αναλάβει εργοθεραπευτής. Τι σημαίνει αυτό: ότι μπορείς να πας το παιδί σε ένα κέντρο λογοθεραπείας-εργοθεραπείας όπου θα του κάνουν το τεστάκι (ξέρουν αυτοί) και μετά θα το αναλάβουν. Το πόσο το χρεώνουν δε γνωρίζω αλλά τη θεραπεία την αναλαμβάνουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα πάει άνετη η ξαδέλφη σου σε ένα τέτοιο κέντρο και θα πει να δουν το παιδί γιατί νομίζει ότι δε μπορεί να συγκεντρωθεί και αν είναι να αρχίσουν τα μαθήματα και να δουλέψουν πάνω σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί το κέντρο και να μη τη χρεώσει προκειμένου να τη κάνει πελάτη ή η ξαδέλφη σου να κανονίσει, αν τη χρεώσουν, το ποσό αυτό να φανεί σαν μάθημα στην απόδειξη οπότε να το καλύψει το ταμείο της. Οι εργοθεραπευτές τη στιγμή που αναλαμβάνουν τη θεραπεία μπορούν να κάνουν και διάγνωση.

Εμένα με προβληματίζει όμως η δασκάλα. Μήπως αυτή δε κάνει κάτι σωστά έτσι ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον του παιδιού; Το παιδί αν δε βρίσκει κάτι που να του κεντρίζει την προσοχή λογικό είναι να χαζευει ή να κάνει κάτι πιο τονωτικό για να μην κοιμηθεί, φασαρία π.χ.

Γενικά η ξαδέλφη σου πως το βλέπει το παιδί και στο σπίτι; Την κάνει κάτι να πιστευει ότι η δασκάλα έχει δίκιο; Γιατί μη ξεχνάμε οι γονείς είναι καλύτεροι στο να παρατηρούν το παιδί τους.

Εμένα με προβληματίζει όμως η δασκάλα. Μήπως αυτή δε κάνει κάτι σωστά έτσι ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον του παιδιού; Το παιδί αν δε βρίσκει κάτι που να του κεντρίζει την προσοχή λογικό είναι να χαζευει ή να κάνει κάτι πιο τονωτικό για να μην κοιμηθεί, φασαρία π.χ.

Γενικά η ξαδέλφη σου πως το βλέπει το παιδί και στο σπίτι; Την κάνει κάτι να πιστευει ότι η δασκάλα έχει δίκιο; Γιατί μη ξεχνάμε οι γονείς είναι καλύτεροι στο να παρατηρούν το παιδί τους.

Η ξαδέρφη μου γενικά κάνει μαθήματα με τον μιρκό και ειναι ήδη προχωρημένος, με αποτέλεσμα να βαριέται, συγκεντρώνεται σε αυτά που θέλει ο ίδιος και ψιλο"γράφει" την δασκάλα λέγοντάς της ότι αυτα τα ξέρει κλπ.

Μίλησα με την ξαδερφη μου χθες το απόγευμα αρκετά και μου είπε οτι δεν κάνει κάτι κακό στην τάξη το παιδί, δηλαδή δεν σηκώνεται, δεν πειράζει τα άλλα, δεν αντιμιλάει, δεν πετάγεται κλπ. απλά όταν η δασκάλα τους λεει να κάνουν μία εργασία, αυτός προτιμά να ζωγραφίσει (με απόλυτη συγκέντρωση!) ή να σκεφτεται τα δικά του, με αποτέλεσμα όταν ο χρόνος τελειώνει ο μικρός να μην έχει τελειώσει την εργασία και να αναγκάζει την δασκάλα να πάει από πανω του να τον "επαναφέρει" στην τάξη και τότε τελειώνει την άσκηση και σωστά και σε χρόνο μηδέν!!!

Είναι (με βάση τα λόγια των δασκάλων του) το πιο έξυπνο παιδί στην τάξη.

Δεν ξέρω τι να σκεφτώ... και λυπάμαι την άμοιρη την ξαδέρφη μου που ακούει μονίμως "πανέξυπνος αλλά..."

Η ξαδέρφη μου γενικά κάνει μαθήματα με τον μιρκό και ειναι ήδη προχωρημένος, με αποτέλεσμα να βαριέται, συγκεντρώνεται σε αυτά που θέλει ο ίδιος και ψιλο"γράφει" την δασκάλα λέγοντάς της ότι αυτα τα ξέρει κλπ.

Απάντησες μόνη σου, εδώ είναι το πρόβλημα. Η ξαδέλφη σου καλό θα ήταν να σταματήσει να κάνει τη "δασκάλα" στο παιδί γιατί του κάνει μεγάλο κακό. Πάνω σ΄αυτό μας μίλησε και η δασκάλα του γιού μου. Μας παρακάλεσε (όλους τους γονείς) να μη προετοιμάζουμε τα παιδιά στα παρακάτω μαθήματα. Εχει παρατηρηθεί ότι τα προετοιμασμένα παιδάκια κάνουν "κοιλιά" στην απόδοσή τους και ο λόγος είναι οφθαλμοφανέστατος:βαριούνται να ξανακάνουν αυτά που ήδη ξέρουν, χάνουν το ενδιαφέρον τους με αποτέλεσμα να μη προσέχουν. Κρίμα είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα στο παιδί εκεί που δεν υπάρχει.

Μόλις της μίλησα, πήρε τηλ. στο site που μου δώσατε (http://www.paidohosp.gr/36-EidikoIatreio.html) και της πήραν τηλεφωνικά το ιστορικό (οικ. κατάσταση, ημ. γέννησης, λίγα για τον χαρακτήρα του παιδιού και το τι ειπε η δασκάλα) και την επόμενη εβδομάδα θα την καλέσουν μόνη της να κάνουν μία συνάντηση και μετά θα την καλέσουν με τον μικρό.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια!!!!!!!!!! αν δεν ήσασταν εσείς θα περίμενε μέχρι τον Μάιο!!! και θα είχε τρελλαθεί η καημένη.

Διαφημίσεις

Να ξερεις anf οτι κανατε πολυ καλα. Η διευθυντρια του ιατρειου ειναι η Παιδοψυχιατρος κα. Τέρψη Κόρπα η οποια ειναι και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης ΔΕΠΥ .

Εχει γραψει το φυλλαδιο που εχει εγκριθει απο το υπουργειο παιδειας και ειναι υπευθυνη για την ενημερωση των εκπαιδευτικωνγια τη ΔΕΠΥ

Εδω μπορειτε να διαβασετε το εντυπο αυτο

https://www.pde.gr/index.php?action=tpmod;dl=item265     2023 link check

Πατηστε το αρχειο ΔΕΠΥ για εκπαιδευτικους

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ βρε κοριτσια ..ειστε εκπληκτικες..

χτες που πηγαμε τον μικρο στο ιπποκρατειο επιβεβαιωθηκε οτι το επιπεδο αναγνωσης ειναι πολυ πισω απο την ηλικια του και εχει διαπσπαση προσοχης..

θελει επειγον λογοθεραπεια,εργοθεραπεια αλλα μας ειπαν οτι θα παει καλα........

παντως φαινοταν το παιδι οτι κατι ειχε..δεν ταν νορμαλ η συμπεριφορα του..

Μια γνωστή μου που έχει ταμείο το ΙΚΑ πήρε τηλ. στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής του ΙΚΑ στην Αθήνα και ζήτησε να κάνει αυτό το τεστ στο παιδί της.

Την πήρανε πίσω τηλ. της ζητήσανε πλήρες ιστορικό (μια ευγενέστατη κοπέλα) και της κλείσανε ραντεβού για 12 Νοεμβρίου.

Τηλ:210-8801400.

Για κοίτα κι εκεί.

Ευχαριστώ πολύ, είστε όλες τρομερά εξυπηρετικές!

Η ξαδέρφη μου έχει ΙΚΑ και θα την εξυπηρετήσουν, αλλες κοπέλες όμως που ίσως αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα που δεν έχουν ΙΚΑ πιστέυω ότι μετά άπό τόσες πληροφορίες που μας δώσατε θα βοηθηθούν πάρα πολύ! γιατί αν είναι να περιμένεις το Παίδων!!! :( ... περιμένεις μισό χρόνο!!!

Διαφημίσεις