Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οικονομικό αδιέξοδο!ίσως κάποια ιδέα σας βοηθήσει.

Recommended Posts

δεν ξέρουμε τι να κάνουμε...φτάσαμε στην οικονομική καταστροφή.το επόμενο στάδιο;δεν ξέρω.θα μου πάρουν το σπίτι;θα με βάλουν μέσα για χρέη στο δημόσιο;θα πέσω απ το μπαλκόνι;

Ίσως κάποιες γνωρίζετε κ θυμάστε περίπου την κατάσταση από άλλο θέμα που είχα ανοίξει το καλοκαίρι.θα κάνω ένα ρεζουμε.καταρχήν να πω ότι εδώ κ μια βδομάδα εχω βγάλει το περίπτερο σε αγγελία κ σε πωλητήρια μέσα στην πόλη κ δεν έχει εμφανιστεί τίποτα.αποφασίσαμε να το πουλήσουμε κ να φύγουμε θεσσ. Το ρεύμα κ το νερό του σπιτιού ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ.το τεβε κ η εφορία ένα χρόνο απλήρωτα.η δόση του δανείου κάπου 7 μήνες απλήρωτη(είναι υποθήκη το σπίτι μου).εξώδικα από άτομα που χρωστάμε λόγο του παλιομαγαζου πάνω από 4-5χιλ ευρώ.κοινόχρηστα 700ευρώ.συναλλαγματικές σύνολο 10.000 από τα οποία τρέχουν κάπου στα 6.000.το σπίτι χωρίς χάλια γιατί καταστράφηκαν πέρισυ κ τα πετάξαμε.το πλυντήριο χαλασμένο 2 μήνες τα πλένω όλα στο χέρι.ο Ντίνος μένει μόνιμα πλέον θεσσ γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για πήγαινε-έλα.τρέχουν 1200ευρώ για 2 ενοίκια στο περίπτερο.ο ιδιοκτήτης μας πιέζει πάρα πολύ.μας έδωσε περιθώριο ως σήμερα.ψάξαμε δανεικά αλλά δεν βρήκαμε.ο Ντίνος κατέληξε νοσοκομείο με πίεση 19 κ σπασμένο αγγείο κ δεν σταματούσε με τίποτα το αίμα κι εγώ εδώ να γλυκόκοιτάω το μπαλκόνι.τι ζητάω;ίσως να έχει κάποια κοπέλα κάποια ιδέα,κατι που δεν σκεφτήκαμε,κάποιο παραθυράκι.

Να θυμίσω ότι ο Ντίνος είναι τειρεσία,κ φυσικά εγώ δεν μπορώ να κάνω καμία κίνηση για δάνειο,ίσως μαύρισα κιόλας.η μαμα μου ότι είχε στην άκρη μας τα έδωσε.ακούω τις ιδέες σας.ότι κ αν σκεφτείτε.

Ο Ντίνος συνεχίζει να θέλει να πουλήσει το νεφρό του.

Διαφημίσεις

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να σημειώσω ότι το περίπτερο είναι KΛEIΣTO εδώ κ ένα μήνα διότι μας κυνηγάν θεοί κ δαίμονες.δεν εχω πρόβλημα να παω να δουλέψω σαν καθαρίστρια αλλά το παιδί που θα το αφήνω;3.30 ώρες το κρατάνε τώρα στον παιδικό!κ την δευτέρα είχε μέσα ένα παιδί άρρωστο κ τέταρτη αρρώστησε κ ο δικός μου!

Καλησπέρα, από τον Πειραιά! Διάβασα το ποστ και , δυστυχώς, το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα είναι να σου πω να μην το βάλεις κάτω, όπως και νά'ναι!!!

Ξέρω πως τα λογια δεν πληρώνουν λογαριασμούς, βρέθηκα κι εγώ κάποτε σε παρόμοια θέση, γι αυτό ας σκεφτούμε λίγο ψύχραιμα και θετικά!

Κατ'αρχήν θα μπορούσε ίσως να σε βοηθήσει με το παιδί κάποια φίλη ή συγγενής, νονά π.χ. ώστε να έχεις λίγο χρόνο παραπάνω για δουλειά?

Θα μπορούσες να μιλήσεις ακόμη και με τον παιδικό να σε φέρουν σ'επαφή με άλλες μητέρες, ίσως να σ'εξυπηρετήσει κάποια από αυτές...

Μια άλλη σκέψη θα ήταν να κάνεις baby-sitting και νά'χεις και το μικρό μαζί,λες να γίνεται? Σίγουρα κάποιοι δεν θα καλύπτονται από το ωράριο του παιδικού!

Θα σκεφτώ κι άλλο και θα τα ξαναπούμε, ναι?

Σε κάθε περίπτωση πάντως ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ!!!

Η μαμα σου δεν μπορει να κραταει το μωρο για να δουλευεις καποιες ωρες? Ξερω οτι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λες αλλα μετα την καταιγιδα ερχεται η ηρεμια. Καποια λυση θα βρεθει μην το βαζετε κατω γιατι δεν βγαινει και τιποτα.

lcWup3.png

Καλησπέρα, από τον Πειραιά! Διάβασα το ποστ και , δυστυχώς, το μόνο που μπορώ να κάνω για σένα είναι να σου πω να μην το βάλεις κάτω, όπως και νά'ναι!!!

Ξέρω πως τα λογια δεν πληρώνουν λογαριασμούς, βρέθηκα κι εγώ κάποτε σε παρόμοια θέση, γι αυτό ας σκεφτούμε λίγο ψύχραιμα και θετικά!

Κατ'αρχήν θα μπορούσε ίσως να σε βοηθήσει με το παιδί κάποια φίλη ή συγγενής, νονά π.χ. ώστε να έχεις λίγο χρόνο παραπάνω για δουλειά?

Θα μπορούσες να μιλήσεις ακόμη και με τον παιδικό να σε φέρουν σ'επαφή με άλλες μητέρες, ίσως να σ'εξυπηρετήσει κάποια από αυτές...

Μια άλλη σκέψη θα ήταν να κάνεις baby-sitting και νά'χεις και το μικρό μαζί,λες να γίνεται? Σίγουρα κάποιοι δεν θα καλύπτονται από το ωράριο του παιδικού!

Θα σκεφτώ κι άλλο και θα τα ξαναπούμε, ναι?

Σε κάθε περίπτωση πάντως ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ!!!

Από φίλες κτλ δεν υπάρχει τίποτα για να μου κρατήσουν το παιδί.αν υπήρχε δεν θα τον έστελνα βρεφικό.βρεφικό τον στέλνω ακόμα αυτό τον μήνα για να γλυτώνω πανες κ το φαγητό του ώστε να μου φτάσουν τα αποθέματα που εχω έως τις 26 του μήνα που πληρώνετε ο Ντίνος.έκανα συμφωνία μαζί τους ότι αυτό τον μήνα θα τους πληρώσω αργά.αν διαβάσεις εχω ανοίξει τοπικ για τον βρεφικό.ότι να ναι είναι εκεί μέσα.

Διαφημίσεις

Η μαμα σου δεν μπορει να κραταει το μωρο για να δουλευεις καποιες ωρες? Ξερω οτι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λες αλλα μετα την καταιγιδα ερχεται η ηρεμια. Καποια λυση θα βρεθει μην το βαζετε κατω γιατι δεν βγαινει και τιποτα.

Η μαμα μου είναι κοντά στα 75.όσο ήταν μικρός κ ήθελε μόνο αλλαγμα κ φαΐ μόνο,μπορούσε κ τον κρατούσε.τώρα ούτε εγώ τον προλαβαίνω που περπατάει.τον βρεφικό δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ.μια μέρα που έκλαιγε σε 1 ώρα με πήραν τηλ να παω να τον πάρω.φαντάζεσε τι πρόβλημα θα ήταν αυτό αν δούλευα.από μέσα ΣEΠTEMBPIOY που άρχισε 15 εργάσιμες μέρες δεν τον πηγα γιατί ήταν άρρωστος..

Καταρχήν ξεχώρισε τα χρέη,ποια επείγουν και ποια όχι,εσυ απο τη στιγμή που εχεις ακίνητο ακόμα κ αν είναι σε υποθήκη,επαναυποθηκεύεις το σπίτι σε νέο δάνειο με μεγαλύτερο πιστωτικό όριο και αρχίζεις να ξεχρεώνεις.Το περίπτερο γιατί είναι κλειστό?ανοιξε το με όσο εμπόρευμα έχει,ξενοίκιασε το σπίτι σου κ μείνε στη μάνα σου για λίγο μέχρι να διορθωθούν τα θέματα σου.Πήγαινε στις Τράπεζες και ρώτησε,σύγκρινε επιτόκια.Για όλα υπάρχει λύση αρκεί να κινηθείς μεθοδικά και να μην σε παίρνει απο κάτω,δύσκολο ακούγεται αλλά εχεις ένα παιδί να μεγαλώσεις!!Σε αυτούς που σε κυνηγάνε εξήγησε οτι δεν θα φας τα λεφτά τους,αλλά θες μια παράταση χρόνου και μονο αν ανοίξεις το περίπτερο θα μπορέσεις να τα επιστρέψεις για να μην σε ενοχλούνε.Δεν είναι τραγική η κατάσταση,σίγουρα σώνετε!

Για να καταλαβω εχεις σπιτι ιδιοκτητο το οποιο υποθηκευσες για να παρεις δανειο για αλλο λογο? Επισης η μαμα σου μενει στο χωριο σε δικο της σπιτι? Εφοσον ειναι ετσι τα πραγματα και ο Ντινος απ οτι λες μενει Θεσσαλονικη. Αν εμενες στην μαμα σου και νοικιαζες ταυτοχρονα το σπιτι που ειναι υποθηκευμενο ωστε να εχεις καποιο εσοδο?

lcWup3.png

Καταρχήν ξεχώρισε τα χρέη,ποια επείγουν και ποια όχι,εσυ απο τη στιγμή που εχεις ακίνητο ακόμα κ αν είναι σε υποθήκη,επαναυποθηκεύεις το σπίτι σε νέο δάνειο με μεγαλύτερο πιστωτικό όριο και αρχίζεις να ξεχρεώνεις.Το περίπτερο γιατί είναι κλειστό?ανοιξε το με όσο εμπόρευμα έχει,ξενοίκιασε το σπίτι σου κ μείνε στη μάνα σου για λίγο μέχρι να διορθωθούν τα θέματα σου.Πήγαινε στις Τράπεζες και ρώτησε,σύγκρινε επιτόκια.Για όλα υπάρχει λύση αρκεί να κινηθείς μεθοδικά και να μην σε παίρνει απο κάτω,δύσκολο ακούγεται αλλά εχεις ένα παιδί να μεγαλώσεις!!Σε αυτούς που σε κυνηγάνε εξήγησε οτι δεν θα φας τα λεφτά τους,αλλά θες μια παράταση χρόνου και μονο αν ανοίξεις το περίπτερο θα μπορέσεις να τα επιστρέψεις για να μην σε ενοχλούνε.Δεν είναι τραγική η κατάσταση,σίγουρα σώνετε!

Αχ αντιγόνη μου...για ξανάδιάβασε το αρχικό ποστ μου κ πες μου εσυ τι ΔΕΝ επείγει...όλα στο κόκκινο είναι.το σπίτι είναι δικό μου.κ ναι άντε να φύγω να παω στο χωριό.για να το νοικιάσω ΠPEΠEI να πληρωθούν 2000 σε ρεύμα-νερό,700 σε κοινόχρηστα κ κανένα ακόμα 300άρι σε βάψιμο κ επισκευές.κ πότε θα βρω να το νοικιάσω;από τότε που έκλεισαν τα στρατόπεδα σέρρες έμειναν πολλά ακίνητα στα αζήτητα.πριν χρόνια που βγήκε ο ενοικιαστής που είχα έκανα 1 χρόνο να το ξαναδώσω για ενοικίαση.το περίπτερο αν ανοίξει...υπάρχει κ εκεί ένας απλήρωτος λογαριασμός δεη κάπου στα 600 αλλά δεν μπορεί να το κόψει η δεη γιατί είναι μέσα στο περίπτερο το ρολόι.εκτος αυτού έπρεπε να βγάλω πριν πολύ καιρό άδεια κ δεν έβγαλα(120-130 είναι)αλλά δεν τα εχω να τα δώσω τώρα κ αν έρθουν για έλεγχο θα φάω 2000 πρόστιμο.

Κ αυτό που λες για να βγάλω κ άλλο δάνειο δεν γίνετε.το ψάξαμε πριν καιρό αλλά επειδή εχω καθυστερούμενες δόσεις δεν μου βγάζουν ούτε πιστωτική ούτε καν δώσεις για να πάρω πλυντήριο.

Ρούλακι έγραψα τι γίνετε με το σπίτι πιο πάνω

Διαφημίσεις

μαράκι κάτι με την μαμα σου πρέπει να κάνεις..θα συμφωνήσω..πήγαινε στο χωριό και νοικιασε το σπίτι σου..εξάλλου ο ντινος δεν ερχεται,δεν θα γίνονται φασαρίες..και αν καταφερεις να τον κραταει για λίγο η μαμα σου να βρεις μια δουλίτσα για ημιαπασχόληση??πάντως με ψυχραιμία,κανε κάτι άμεσα,κάνε κάτι χτες που λένε..

4Z1vp3.png

είμαι ερωτευμένη με την κόρη μου!!!!!!!!!!!!!

δεν θα πάρεις άλλο δάνειο,θα εξοφλήσεις το παλιό επαναυποθηκεύοντας το σπίτι.Εχεις ρωτήσει κ σε άλλη τράπεζα?Το περίπτερο κυνήγησε να το ανοίξεις,να υπάρχει καθημερινά μεροκάματο στο σπίτι.

μαράκι κάτι με την μαμα σου πρέπει να κάνεις..θα συμφωνήσω..πήγαινε στο χωριό και νοικιασε το σπίτι σου..εξάλλου ο ντινος δεν ερχεται,δεν θα γίνονται φασαρίες..και αν καταφερεις να τον κραταει για λίγο η μαμα σου να βρεις μια δουλίτσα για ημιαπασχόληση??πάντως με ψυχραιμία,κανε κάτι άμεσα,κάνε κάτι χτες που λένε..

Εύακι μου εξήγησα κ για την μαμα μου κ για το σπίτι.κ για να πηγαίνοέρχομαι σέρρες με τι;ξεχνάτε το σκηνικό με τις πινακίδες;λεωφορείο;3 την μέρα έχει το χωριό μου.κ αφού δεν είναι ο Ντίνος εδώ πως να ανοίξω το περίπτερο;μόνη;ναι να υπήρχε άτομο να το κρατάει όλη μέρα το παιδί να το άνοιγα.αλλά κ γυναίκα να βρω να το κρατάει όλη μέρα,οοοοσο λίγα κ αν μου παίρνει μιλάμε για όλη μέρα έτσι;το λιγότερο 50 για 8πρωί με 11βράδυ.κ λίγα λέω...

εγώ το χω παρακολουθήσει το θέμα και παλιότερα, δε σου κάνω ερωτήσεις, τη ξέρω τη κατάσταση, κουράγιο και δύναμη.

ίσως είναι καλή η ιδέα για θεσ.νικη. ίσως βρεις δουλειά ευκολότερα.

θ αλλάξει και η ψυχολογία σου μακριά απ τα μελανά σημεία των Σερρών, μπορεί ν αλλάξει και η τύχη σας!

απευθυνθείτε στους γονείς του Ντίνου. πάτε να μείνετε εκεί, ξέρω δεν είναι καλές οι σχέσεις αλλά πάτε με το έτσι θέλω και κάντε τους κινέζους μέχρι να ορθοποδήσετε. θέλουν δε θέλουν, θέλετε δε θέλετε, να πάτε εκεί για ένα διάστημα μέχρι να βρεις δουλειά και κάπου να αφήνεις το μωρό. έχουν υποχρεώσεις κι αυτοί να κόψουν το λαιμό τους μέχρι να σταθείς στα πόδια σου!

και ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Μαρία εγώ δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι σε σχέση με τα χρεή σας, αλλά με θορύβησε το θέμα της υγείας του Ντίνου οπότε έχω να σου πω το εξής:

Και το σπίτι να χάσεις και να πεινάσετε, στο τέλος θα ανακάμψετε ΑΝ.............. ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ. Δεν είναι δυνατόν να θέλει ο Ντίνος να πουλήσει το νεφρό του, έλεος.

Και όλα να τα χάσετε, ο Ντίνος έχεις μια σταθερή δουλειά, εσύ κάτι θα μπορεσεις να κάνεις μόλις πας Θεσ/νίκη κλπ κλπ.

Αν πάθει κάτι κάνείς από τους 2 σας (όξω από δω και μακρία) τι θα γίνει το παιδί σας?

Εάν δεν μπορεσεις να πουλήσεις το περίπτερο, δώσε το πίσω στον ιδιοκτήτη του και εξήγησε του ότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος έστω και αν σε πάει στα δικαστήρια, θα κηρύξεις πτώχευση. Το ίδιο και στους προμηθευτές σου, δώσε τους πίσω τουλάχιστον όσα εμπορεύματα έχεις να τελειώνεις.

Και αν ξέρεις κανένα καλό Παπά (πράγμα σπάνιο στην εποχή μας) μίλα του και πέστου τις ανάγκες σου. Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια, όλοι οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούμε σε τέτοια θέση. Η γιαγιά μου παλιά είχε πάει στην ενορία μας και ζήτησε βοήθεια για μια θεία μας στο χωριό που δεν είχε να φάει. και έκανε έρανο η εκκλησία και της έστειλε τα λεφτά και ότι άλλο είχε μαζέψει.

Στην ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ (για το σπίτι) πήγαινε κάνε διακανονισμό, για το περίπτερο ξέχνα το προς το παρόν.

Αλλά πρόσεχε το θέμα της υγείας σας. Χωρίς υγεία δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Ούτε οι προμηθευτές σου θα νοιαστούν, ούτε η ΔΕΗ, ούτε ο διαχειριστής, ούτε η τράπεζα.

Διαφημίσεις

δεν θα πάρεις άλλο δάνειο,θα εξοφλήσεις το παλιό επαναυποθηκεύοντας το σπίτι.Εχεις ρωτήσει κ σε άλλη τράπεζα?

ΏΠΑ,ΏΠΑ...KATΣE...εδώ νομίζω κατι γίνετε!λοιπόν το άτομο που έκανε εκτίμηση την αξία του σπιτιού ήταν φιλη μου κ μου είπε ότι το σπίτι έχει μεγαλύτερη αξία κ μπορώ να βγάλω κ 70.000 δάνειο αν ήθελα αλλά εγώ 50.000 ήθελα,50.000 έβγαλα.οπότε μάλλον μπορώ να κάνω αυτό που λες!;!κ ας χρωστάω δόσεις;

Επίσης κ κατι άλλο να ρωτήσω αν ξέρει κάποια.ο Ντίνος είναι μαύρος όπως είπα κ χρωστάει κάπου 35 αν θυμάμαι καλά.αν ζητήσει απ την τράπεζα να βάλει υποθήκη το σπίτι του κ να βγάλει επιπλέον δάνειο;το σπίτι είναι από παρακαταθηκών κ τραβάνε KATEYΘEIAN τα λεφτά απ τον μισθό.το σπίτι το πήρε μόνο κ μόνο γιατί θα γινόταν υπερεκτίμηση κ έτσι μας έμειναν κάποια χρήματα κ δώσαμε για το περίπτερο.δεν τον νοιάζει δηλαδή.απλά σκεφτόμασταν μακροπρόθεσμα πως όταν αποπληρωθεί θα μας αφήνει ένα επιπλέον εισόδημα.

εγώ το χω παρακολουθήσει το θέμα και παλιότερα, δε σου κάνω ερωτήσεις, τη ξέρω τη κατάσταση, κουράγιο και δύναμη.

ίσως είναι καλή η ιδέα για θεσ.νικη. ίσως βρεις δουλειά ευκολότερα.

θ αλλάξει και η ψυχολογία σου μακριά απ τα μελανά σημεία των Σερρών, μπορεί ν αλλάξει και η τύχη σας!

απευθυνθείτε στους γονείς του Ντίνου. πάτε να μείνετε εκεί, ξέρω δεν είναι καλές οι σχέσεις αλλά πάτε με το έτσι θέλω και κάντε τους κινέζους μέχρι να ορθοποδήσετε. θέλουν δε θέλουν, θέλετε δε θέλετε, να πάτε εκεί για ένα διάστημα μέχρι να βρεις δουλειά και κάπου να αφήνεις το μωρό. έχουν υποχρεώσεις κι αυτοί να κόψουν το λαιμό τους μέχρι να σταθείς στα πόδια σου!

και ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ρε φιλενάδα θεσσ να μείνουμε στους γονείς του δεν παίζει.αν γράψω εγώ στις πεθερόπληκτες θα σας πάρω τα σώβρακα.κρατούσαμε κρυφό το μωρό απ τους γονείς του για να μην το μάθει η πρώην του κ σταματήσει πάλι τις διαδικασίες του διαζυγίου.το έμαθαν από ρουφ όταν ο μικρός ήταν 7 μηνών.κ το μοναδικό που του είπε η μάνα του ήταν ΝΑ ΚΑΝΕΊΣ ΤΕΣΤ ΠΑΤΡΌΤΗΤΑΣ.πριν λίγο καιρό τηΣ λέει ο μικρός έχει τα μάτια μου κ η μάνα του του λέει ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΆΖΕΙ ΤΙ ΈΧΕΙ,ΜΗΝ ΤΟ ΔΩ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΧΤΥΠΉΣΩ!

Άντε πες τώρα!

Μαρακι θα πω κι εγω τη μπουρδα μου... Ισως να λεω βλακειες, αλλα επειδη ξερεις την οικονομικη μου κατασταση (ενταξει, δεν ειμαι τοσο οσο εσεις, αλλα δεν "σκορπαω και ζαχαρες") νομιζω πως θα κινομουν ως εξης: Θα επαιρνα μια χρυση ευκαιρια και θα αρχιζα τα τηλεφωνα σε ολες τις εταιρειες που ασχολουνται με δανειοδοτησεις. Οσα ακυρα κι αν ετρωγα, θα συνεχιζα για την επομενη. Οσο ποσο κι αν μου εδιναν θα το δεχομου εστω για να καλυψω αρχικα καποιες απο ολες τις τρυπες. Εστω και 3000 euro (π.χ.) να μου εβγαζαν, θα τα δεχομουν! Επισης, θα ελεγα του Ντινου να βγει αναρρωτικη (με το προβλημα που εχει νομιζω θα τα καταφερει) και να πιασει καπου αλλου δευτερη δουλεια. Ετσι, θα εχει και το μισθο του δημοσιου αλλα και το μισθο απο τη 2η δουλεια. Τελος, θα προσπαθουσα να βρω κι εγω καποια δουλεια (εστω και part time) και να αρχιζω να τακτοποιω σιγα-σιγα τις εκκρεμοτητες.

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Μαρία εγώ δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι σε σχέση με τα χρεή σας, αλλά με θορύβησε το θέμα της υγείας του Ντίνου οπότε έχω να σου πω το εξής:

Και το σπίτι να χάσεις και να πεινάσετε, στο τέλος θα ανακάμψετε ΑΝ.............. ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ. Δεν είναι δυνατόν να θέλει ο Ντίνος να πουλήσει το νεφρό του, έλεος.

Και όλα να τα χάσετε, ο Ντίνος έχεις μια σταθερή δουλειά, εσύ κάτι θα μπορεσεις να κάνεις μόλις πας Θεσ/νίκη κλπ κλπ.

Αν πάθει κάτι κάνείς από τους 2 σας (όξω από δω και μακρία) τι θα γίνει το παιδί σας?

Εάν δεν μπορεσεις να πουλήσεις το περίπτερο, δώσε το πίσω στον ιδιοκτήτη του και εξήγησε του ότι ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος έστω και αν σε πάει στα δικαστήρια, θα κηρύξεις πτώχευση. Το ίδιο και στους προμηθευτές σου, δώσε τους πίσω τουλάχιστον όσα εμπορεύματα έχεις να τελειώνεις.

Και αν ξέρεις κανένα καλό Παπά (πράγμα σπάνιο στην εποχή μας) μίλα του και πέστου τις ανάγκες σου. Δεν είναι ντροπή να ζητάς βοήθεια, όλοι οι άνθρωποι μπορεί να βρεθούμε σε τέτοια θέση. Η γιαγιά μου παλιά είχε πάει στην ενορία μας και ζήτησε βοήθεια για μια θεία μας στο χωριό που δεν είχε να φάει. και έκανε έρανο η εκκλησία και της έστειλε τα λεφτά και ότι άλλο είχε μαζέψει.

Στην ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ (για το σπίτι) πήγαινε κάνε διακανονισμό, για το περίπτερο ξέχνα το προς το παρόν.

Αλλά πρόσεχε το θέμα της υγείας σας. Χωρίς υγεία δεν μπορείς να κάνεις απολύτως τίποτα. Ούτε οι προμηθευτές σου θα νοιαστούν, ούτε η ΔΕΗ, ούτε ο διαχειριστής, ούτε η τράπεζα.

Έχεις απόλυτο δίκιο κ το ξέρω κ τον εχω ζαλίσει να πάει για εξετάσεις αφού έχει ασφάλεια κ είναι δωρεάν κ δεν με ακούει.ελπίζω να τρόμαξε κ να πάει τώρα.εγώ παρακαλαω να είχα ασφάλεια να παω σε κάποιους γιατρούς που χρειάζομαι.σε παπα αν θα παω θα παω για να μας διαβάσει.

Καλά αυτό με την πεθερά μ'εστειλε.......... έλα Χριστέ κι Απόστολε!!!

Και κάτι άλλο κουφό......... αν ξεμείνεις από λεφτά για πάνες, κάνε ότι κάνανε οι γιαγιάδες μας............. πανάκια βαμβακερά............ αρκεί να αντέχεις να πλένεις βέβαια.

Μην με παρεξηγήσεις αλλά εγώ όποτε τραβάω ζόρια αρχίζω και διακωμωδώ τις καταστάσεις για να την βγάλω καθαρή γιατί αλλιώς δεν.............

Στην τελική το πολύ πολύ να κηρύξεις μια πτώχευση, να γραφτείς και στην πρόνοια σαν άπορη για να παίρνεις τις ελεημοσύνες που δίνει το κράτος............... αρκεί το ξαναλέω να έχετε την υγεία σας.

Ρε φιλενάδα θεσσ να μείνουμε στους γονείς του δεν παίζει.αν γράψω εγώ στις πεθερόπληκτες θα σας πάρω τα σώβρακα.κρατούσαμε κρυφό το μωρό απ τους γονείς του για να μην το μάθει η πρώην του κ σταματήσει πάλι τις διαδικασίες του διαζυγίου.το έμαθαν από ρουφ όταν ο μικρός ήταν 7 μηνών.κ το μοναδικό που του είπε η μάνα του ήταν ΝΑ ΚΑΝΕΊΣ ΤΕΣΤ ΠΑΤΡΌΤΗΤΑΣ.πριν λίγο καιρό τηΣ λέει ο μικρός έχει τα μάτια μου κ η μάνα του του λέει ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΆΖΕΙ ΤΙ ΈΧΕΙ,ΜΗΝ ΤΟ ΔΩ ΜΠΡΟΣΤΆ ΜΟΥ ΘΑ ΤΟ ΧΤΥΠΉΣΩ!

Άντε πες τώρα!

Ρε φιλεναδα ελεος! Τι λογια ειναι αυτα? Ουτε η δικια μου η στριντζω δεν τα λεει αυτα! Πωπω...τα πηρα τωρα!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

βρε πουλάκι μου αφήστε τα όλα πίσω και κάντε μια νέα αρχή, βρες μια δουλειά ό,τι να ναι! και σερβις να πας μια χαρά μεροκάματο έχει. μη δανειστείς άλλο! δεν έχει τελειωμό αυτή η διαδικασία! σιγά σιγά ξεχρεώνεις!

κι εγώ θα έπαιρνα μια εφημερίδα με αγγελίες για να βρω δουλειά όμως κι όχι για εκ νέου δάνειο! και ό,τι δουλειά να ναι!

σου πα ξέρω τη φάση με τα πεθερικά, αλλά με το έτσι θέλω πάτε και καταλάβετε ένα δωμάτιο για κανα 6μηνο μέχρι να ηρεμήσετε. και μην έχεις σχέσεις. τίποτα! εγώ έτσι θα κανα.

όλοι τα ευρώ μετράμε κι εμείς στεγαστικό 170 χιλιάρικα χρωστάμε.

οι γονείς βοηθάνε σε αυτές τις περιπτώσεις και μόνο!

φορτωθείτε τους! ας κάνει ο Ντίνος μια κουβέντα τελεσίδικη! μη μιλάς για ακραίες λυσεις, εγώ για χάρη του παιδιού μου θα πήγαινα κι ας μου κλείνανε τη πόρτα.

δε ξέρω την αγορά στις Σέρρες κι εκεί να μείνεις ενεργοποιήσου για δουλειά, μια χαρά κοπέλα είσαι

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Καλά αυτό με την πεθερά μ'εστειλε.......... έλα Χριστέ κι Απόστολε!!!

Και κάτι άλλο κουφό......... αν ξεμείνεις από λεφτά για πάνες, κάνε ότι κάνανε οι γιαγιάδες μας............. πανάκια βαμβακερά............ αρκεί να αντέχεις να πλένεις βέβαια.

Μην με παρεξηγήσεις αλλά εγώ όποτε τραβάω ζόρια αρχίζω και διακωμωδώ τις καταστάσεις για να την βγάλω καθαρή γιατί αλλιώς δεν.............

Στην τελική το πολύ πολύ να κηρύξεις μια πτώχευση, να γραφτείς και στην πρόνοια σαν άπορη για να παίρνεις τις ελεημοσύνες που δίνει το κράτος............... αρκεί το ξαναλέω να έχετε την υγεία σας.

μαρω σκεψου το αυτο που λεει η ζανα

Nrdkp3.png

Μαρακι θα πω κι εγω τη μπουρδα μου... Ισως να λεω βλακειες, αλλα επειδη ξερεις την οικονομικη μου κατασταση (ενταξει, δεν ειμαι τοσο οσο εσεις, αλλα δεν "σκορπαω και ζαχαρες") νομιζω πως θα κινομουν ως εξης: Θα επαιρνα μια χρυση ευκαιρια και θα αρχιζα τα τηλεφωνα σε ολες τις εταιρειες που ασχολουνται με δανειοδοτησεις. Οσα ακυρα κι αν ετρωγα, θα συνεχιζα για την επομενη. Οσο ποσο κι αν μου εδιναν θα το δεχομου εστω για να καλυψω αρχικα καποιες απο ολες τις τρυπες. Εστω και 3000 euro (π.χ.) να μου εβγαζαν, θα τα δεχομουν! Επισης, θα ελεγα του Ντινου να βγει αναρρωτικη (με το προβλημα που εχει νομιζω θα τα καταφερει) και να πιασει καπου αλλου δευτερη δουλεια. Ετσι, θα εχει και το μισθο του δημοσιου αλλα και το μισθο απο τη 2η δουλεια. Τελος, θα προσπαθουσα να βρω κι εγω καποια δουλεια (εστω και part time) και να αρχιζω να τακτοποιω σιγα-σιγα τις εκκρεμοτητες.

Δεν λες καθόλου βλακείες.πριν λίγο που μιλήσαμε αυτό του είπα.να πάρει άδεια(για καλοκαίρι δεν πήρε καθόλου.) Να έρθει σέρρες να δούμε τι θα κάνουμε.δεν εχω πρόβλημα να κάνω 2 δουλειές εγώ αρκεί να κρατάει αυτός τον κωνσταντίνο μας.βέβαια το θέμα δουλειάς στην πόλη μου είναι ΠΆΡΑ ΠΟΛΎ ΔΎΣΚΟΛΟ!ίσως έβρισκε ο Ντίνος σαν πακέτας(το έκανε κ πριν τον γνωρίσω)αλλά εγώ παω κ για καθαρίστρια δεν με πειράζει APKEI να βρω κατι.ρε κορίτσια μιλάμε για τραγική κατάσταση σέρρες.φιλη μου έχει ο άντρας τηΣ ταξί που υποτίθετε είναι κερδοφόρα δουλειά κ με πήρε τηλ πριν 3 μέρες κ έκλαιγε.ολόκληρη μέρα δουλειάς 4-5 κούρσες των 3ευρώ κάνει ο άνθρωπος!

Καλά για την αγορά...δεν το συζητώ..κάθε εβδομάδα βλέπω κ 3-4 μαγαζιά να κλείνουν.κ εγώ να εχω την κότα με τα χρυσά αυγά στα χέρια κ να μην μπορώ να δουλέψω.