Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τα φαφουτάκια ... μασάνε?

Recommended Posts

Φαφουτομαμάδες καλημέρα!

Ο μικρός μου είναι 12 μηνών και έχει μόνο 2 δόντια κάτω. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Οτι τρώει του το δίνω αλεσμένο, γιατί φαντάζομαι οτι ο φαφού... δε μπορεί να μασήσει χωρίς δόντια... Αυτός όμως δεν κάνει καν την κίνηση να μασήσει... έτσι όσες φορές προσπάθησα να του δώσω πχ λίγη πατάτα λιωμένη αμέσως πνίγηκε γιατί απλώς καταπίνει. Αλλα φαφουτάκια που βλέπω, με τα ούλα τους μασάνε μπανάνα, πατάτα και γενικά τρόφημα που είναι μαλακά.

Τα δικά σας Φαφουτάκια μασάνε?

Διαφημίσεις

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΑΝΕ LOUKOMAMY!!!

Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 11 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΔΟΝΤΑΚΙΑ, ΤΑ ΚΑΤΩ!!!! ΜΑΣΑΕΙ ΨΩΜΑΚΙ, ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ, ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο,ΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ!!!

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να είσαι δίπλα του και να του δίνεις μαλακά τρόφιμα να μασάει, μπανάνα, ψωμάκι πατατούλα, συνέχεα. Υπομονή και επιμονή. Ήδη άργησες λίγο νομίζω να του δώσεις στέρεες τροφές. Μην το αφήσεις, γιατί αλλιώς την πάτησες. Α και κάτι άλλο μπορείς να κάνεις: μην αλέθεις πολύ τα φαγητά.Να αρχίσει να νιώθει περισσότερο φαί παρά χυλό. Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά.:P

74Qtp3.png2SeRp3.png

Διαφημίσεις

ναι μασανε. νομιζω πως η καλυτερη αρχη για μασημα με τα ουλα ειναι το ψωμι. η μαμα μου του εδινε του δικου μου απο 7-8 μηνων. στην αρχη το πιπιλαγε μεχρι να μουσκεψει και να κοψει λιγο. ετσι ομως μαθαινουν.

ΜΑΣΑΕΙ ΨΩΜΑΚΙ, ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ, ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Ο,ΤΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ!!!

Του τα δινεις στα χερια? Και στον σταθμο ετσι του κανουν αλλα εγω τρεμω και το λιωνω δινοντας του το.

loukomamy καθε παιδι εχει τον χρονο και την ορεξη του. ο Βασιλης δεν ηθελε καν να δοκιμασει μη αλεσμενο. Αστον και οταν θελησει. Ειναι πολυ νωρις εξαλου.:wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Βασικά με προβληματίζει οτι με το που θα του δώσω τροφή στο στόμα δε κάνει κάν την κίνηση να μασήσει. Το καταπίνει αμέσως με αποτέλεσμα αν υπάρχει ακόμα και ένα μικρό κομματάκι να πνίγεται.

Φυσικά δεν έχω δει πολλά παιδάκια στο Δημοτικό να τρώνε αλεσμένα... (χι χι χι) οπότε λεω και εγω... πού θα πάει... υπομονή.

Αυτο απλώς που αναρωτιέμαι είναι αν θα πρέπει να τον παρακινήσω ή αν θα πρέπει να περιμένω μέχρι να μου δείξει ο ίδιος οτι είναι έτοιμος.

Η κόρη μου είναι πιο γνήσια φαφουτίτσα!:lol: Δεν έχει κανένα δόντι και μασάει από 7 μηνών. Tο πρώτο που της είχα δώσει ήταν βρεφικό μπισκότο. Δεν έτρωγε τίποτα και το έκανα κουτάλι. Έτσι άρχισε να μασάει. Στην αρχή τα έφτυνε, μετά τα μασούσε. Και τώρα τρώει πάρα πολλά πράγματα με τα ούλα της. Όμως θεωρώ πως είναι στο παιδί. Γνώμη μου είναι να μην το πιέσεις, ξεκίνα με κανα μπισκοτάκι, λίγο ψωμάκι και σιγά σιγά όλο και περισσότερα. Όσο για το φαγητό εμένα παρόλο που μασούσε αν δεν της το έλιωνα καλα δεν το έτρωγε. Ή θα ήταν πολύ καλά λιωμένο ή καθόλου.Το ντεμί την αηδίαζε.Τώρα επειδή ειναι πολύ αδύνατη και δεν τις κόβω τα λιωμένα για να τρώει λίγο παραπάνω, μέσα στο λιωμένο της βάζω μακαρόνια, ρύζι, πατάτα χωρίς να τα έχω λιώσει γιατί πλέον αηδιάζει αν δεν μασάει κάτι.

DoUwp3.png

Του αγοράζω λοιπόν χθες μπισκοτάκια παιδικά! Του το δίνω στο χέρι και αυτός ... το επεξεργάζεται καλά καλά με τα χέρια του, το πετάει κάτω, το πατάει με το πόδι του (πάνω στο χαλί φυσικά...) με κοιτάει και γελάει. Οταν με τα πολλά του το ψιλοέλιωσα και του το έδωσα με το κουτάλι (για να καταλάβει οτι τρώγεται, γιατί απ΄οτι φαίνεται δεν καταλαβαίνει οτι αυτό που έχει στο χέρι μπορεί να το φάει)...ε... έκανε εμετό...

Θα γελάσουμε λέμε....

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...
Εγω που το δικό μου δείχνει να πνίγεται, τί πρέπει να κάνω? Σιγά - σιγά πρέπει να ξεκινήσω να του δίνω στερεές τροφές ή οχι? Ουφ...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει τα παιδιά να τρώνε άλλιωτα χωρίς δόντια και από πολύ μικρή ηλικία. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Προφανώς το παιδί δεν είναι έτοιμο να φάει στερεές τροφές οπότε δεν υπάρχει λόγος να το πιέσεις, για αυτό πνίγεται.

Η παιδίατρός μου έχει πεί ότι θεωρεί επικίνδυνο ενα μωρό να τρώει χωρίς δόντια. Παρόλα αυτά πολλοί γονείς τα προτρέπουν. Λάθος κατά την γνώμη της. Ειδικά τα αδύνατα παιδάκια μπορούν να τρώνε αλεσμένα μέχρι 2,5 ετων. Μάλιστα μου είπε ''έχεις δει κάποιο παιδάκι που μεγάλωσε και δεν έτρωγε κανονικά?΄΄

Και εγώ νομίζω ότι αυτά θα μας δείξουν πότε θα είναι έτοιμα. Ξεκινάς με μπισκοτάκια για να εξασκεί τα δοντάκια του ή λίγο ψωμάκι και βλέποντας και κάνοντας. Αν βλέπεις ότι πάει να κάνει εμετό μην του δίνεις άλλιωτα, τα φοβίζουμε περισσότερο έτσι. Ασε να βγάλει μερικά δοντάκια. Σκοπός είναι να τρώει το φαγητό του με ευχαρίστηση.

ο βαπτιστικος μου απο 12μηνων με 2 κατω δοντια ετρωγε τ α παντα και οχι αλεσμενα,κρεας,αγγυρι,μηλο,μακαρονια τα παντα σας λεω πολυ φαγανο παιδι τη νονα του εμοιασε :D;)

1kOup2.pngTxJmp3.png

εμενα παλι η κορη μου φαφουτα 8μιση μηνων κ τρωει φρουτα μη αλεσμενα ,τα αλεσμενα δεν τα θελει,αντι γ μπισκοτοκρεμα προτιμα να τρωει μονη της μπισκοτακια κ ψωμακι ,τι να την κανω να την πιεσω να τα φαει λιωμενα ?αφου τα φτυνει.....η παιδιατρος μας πιστευει οτι πρεπει σιγα σιγα να εισαγουμε μη αλεσμενα λαχανικα που ειναι μαλακα να τα κραταει στο χερι της κ να τα τρωει κ συμφωνω μαζι της,παιδακι 5 χρονων που τα θελει αλεσμενα δεν ειναι ωραιο θεαμα,(στον σταθμο που παω την κορη μου ειναι αυτο το παιδακι)

NJMAp3.png

εμενα παλι η κορη μου φαφουτα 8μιση μηνων κ τρωει φρουτα μη αλεσμενα ,τα αλεσμενα δεν τα θελει,αντι γ μπισκοτοκρεμα προτιμα να τρωει μονη της μπισκοτακια κ ψωμακι ,τι να την κανω να την πιεσω να τα φαει λιωμενα ?αφου τα φτυνει.....η παιδιατρος μας πιστευει οτι πρεπει σιγα σιγα να εισαγουμε μη αλεσμενα λαχανικα που ειναι μαλακα να τα κραταει στο χερι της κ να τα τρωει κ συμφωνω μαζι της,παιδακι 5 χρονων που τα θελει αλεσμενα δεν ειναι ωραιο θεαμα,(στον σταθμο που παω την κορη μου ειναι αυτο το παιδακι)

Δεν μιλάμε για παιδιά ηλικίας 5 ετών, αυτό είναι υπερβολή. Αλλα υπερβολή είναι επίσης 7 μηνών να τρώει κομματάκια φρούτα ! γιατί και αυτό το έχω δει.:shock: Αν κάτσει ένα κομμάτι στο λαιμό του μωρού το οποίο δεν έχει εξασκήσει ακόμα καλά τα δόντια του(ή μαλλον τα ούλα του περισσότερο), τότε οι γονείς τι κάνουν? κοιτάνε και περιμένουν να το φτύσει μόνο του αφού μεγάλωσε και τρώει τα πάντα?

Νομίζω ότι υπάρχει μια τάση υπερβολής να μεγαλώνουμε γρήγορα τα παδιά μας.

Διαφημίσεις

Η μικρή μου 8 μηνών με 1 δόντι έτρωγε κριτσίνι και μήλο. Το μήλο ειδικά το φοβόμουν πολύ, μια και η μεγάλη μου 3,5 χρονών και πνιγόταν μ ' αυτό. Όμως κάθε φορά που δεν της έδινα ή της το έβγαζα από το στόμα της μικρής ξεσήκωνε τον κόσμο. Της το αφήνω μια μέρα να δω πως θα το φάει και έπαθα πλάκα. Το θρυμάτιζε πολύ και το έτρωγε. Ήταν πολύ φαγανή. Δεν πνίγηκε ποτέ και έτρωγε τα πάντα. Φαντάζομαι ότι εξαρτάται από το παιδί. Οι κόρες μου δε θέλανε λιωμένα για πολύ καιρό. Προτιμούσαν ολόκληρα φρούτα και ελάχιστα λιωμένα φαγητά.

74Qtp3.png2SeRp3.png

εμενα ο δικος μου ειναι 7 μηνων και εντελως φαφουτης!!ουτε ενα δοντι.πρεπει δηλαδη να αρχισω να του δινω στερεα τροφη?και μονο στη σκεψη αγχωνομαι,δε θελω!οσο για το μηλο ειναι ο,τι πιο επικινδυνο ακομη και για πιο μεγαλα παιδακια.διπλα στη πεθερα μου γιαγια εδωσε μηλο σε παιδακι 2,5 ετων και το παιδι πνιγηκε!!!!δεν νομιζω οτι ειναι ο,τι καλυτερο για μωρα να φανε ολοκληρο κομματι μηλο.ισως εγω φοβαμαι πολυ και τα βλεπω ετσι τραγικα τι να πω.ελπιζω καποια στιγμη ο γιος μου να βγαλει επιτελους ενα δοντακι τουλαχιστον ετσι βρε κοριτσια να λεμε οτι εχει δοντακι:D:D:D

Κι εμείς φαφουτάκια είμαστε αλλά δεν έχω σκοπό να του δώσω μη αλεσμένο.....

Καμιά φορά κάνω πλάκα και λέω οτι θα πάει δημοτικό και θα του δίνω ταπερακι με αλεσμένο αφου δε θα έχει δόντια......

Πάντως πέρα απ τα αστεία δε με αγχώνει καθόλου.Ξέρω οτι κάποια στιγμή θα βγάλει δοντάκια κ τότε θα ξεκινήσουμε στερεα τροφη....σιγα σιγα και όλα θα γίνουν.

Ας γίνει και ένα χρόνο μετά......και τι έγινε????

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

μα αυτο ειναι το θεμα ακολουθεις τη φυσικη αναπτυξη του παιδιου σου και καθε παιδι ειναι διαφορετικο,η δικια μου μπορει κ τα μασαει κ τα καταπινει χωρις να πνιγει ,φυσικα παντα ειμαι διπλα της σε περιπτωση που κανει πως πνιγεται ,επειτα η μπανανα λιωνει,λανεις δεν την πιεσε να φαει μας κανει οτι θελει κ σε αυτο το τομεα,καλα στο σταθμο δεν το συζητω καν τα τρωει αλεσμενα

NJMAp3.png

Είναι αλλιώς τα κορίτσια.....πιο τσαχπίνικα!!!!!!!

Δε χαμπαριάζουν τίποτα.....ενώ τα αγοράκια βαριούνται κ λίγο.....θα σκέφτονται....

"που να μασαω τωρα?αφου κι ετσι κατεβαίνει!!!!"

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

εμενα ο δικος μου ειναι 7 μηνων και εντελως φαφουτης!!ουτε ενα δοντι.πρεπει δηλαδη να αρχισω να του δινω στερεα τροφη?και μονο στη σκεψη αγχωνομαι,δε θελω!οσο για το μηλο ειναι ο,τι πιο επικινδυνο ακομη και για πιο μεγαλα παιδακια.διπλα στη πεθερα μου γιαγια εδωσε μηλο σε παιδακι 2,5 ετων και το παιδι πνιγηκε!!!!δεν νομιζω οτι ειναι ο,τι καλυτερο για μωρα να φανε ολοκληρο κομματι μηλο.ισως εγω φοβαμαι πολυ και τα βλεπω ετσι τραγικα τι να πω.ελπιζω καποια στιγμη ο γιος μου να βγαλει επιτελους ενα δοντακι τουλαχιστον ετσι βρε κοριτσια να λεμε οτι εχει δοντακι:D:D:D

Και εμένα το καστοράκι μου άργησε να βγάλει το πρώτο δοντάκι. 9 μηνών το βγάλαμε! Τα δύο επάνω δοντάκια είναι και αραιά και ροκανίζει τα πάντα! (για αυτό του έμεινε και το καστοράκι...)

Εμένα ήταν και καραφλάκι εκτός από φαφούτης!!:lol: όχι ότι τώρα έχουμε πολλα μαλλιά αλλά τελοσπάντων...το δικαιολογώ επειδή είναι ξανθός!

Θα του βγουν όλα μαζί τα δοντάκια, μην ανυσηχείς έτσι έγινε και με εμάς.

εμεις εαν και κλεινουμε τον 9 ακομα δοντι πουθενα παρολαυτα μασαμε ψωμι απο 7 μηνων κουλουρακι μηλο φοβαμε να του δωσω. εκτος απο τα φαγητα μασαμε και οτι βρουμε κατω απο σκουπιδακια μεχρι χαρτια σκουπα καταντησε...

Ρε παιδιά τι λέτε τώρα – ο δικός μου έχει χρονίσει και δεν έχει ούτε για δείγμα δόντι….

Να ανησυχήσω;;;

Παρεμπιπτόντως τα μπισκοτάκια τα τσακίζει με τα ούλα του….

Η μικρή μου γεννήθηκε με 2 δόντια και μετά το επόμενο περίπου όταν χρόνισε. Όταν ρώτησα την παιδοοδοντίατρο μου είπε πως δεν κάνουμε τίποτα μέχρι 15 μηνών. Αν μετά δε βγάλει ακόμα δόντι υπάρχουν διάφορες λύσεις που δεν τις αναλύσαμε.

74Qtp3.png2SeRp3.png

εμεις εαν και κλεινουμε τον 9 ακομα δοντι πουθενα παρολαυτα μασαμε ψωμι απο 7 μηνων κουλουρακι μηλο φοβαμε να του δωσω. εκτος απο τα φαγητα μασαμε και οτι βρουμε κατω απο σκουπιδακια μεχρι χαρτια σκουπα καταντησε...

Καλά αυτά τα χαρτιά και η δικιά μου έχει φάει όλα τα χρώματα.

Πάντως εμένα ξεκίνησε με βρεφικό μπισκότο, μετά με ψωμί και συνεχίζει με σταφυλάκι, αβγοφετα σήμερα και ό,τι είναι μαλακό της δίνω πολύ πολύ μικρές μπουκίτσες. Βέβαια έχει 6,5 δοντάκια.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.