Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Να σας ζήσει!!! :)

Όταν γυρίσαμε από το μαιευτήριο, όπου θηλάζαμε πολύ ωραία, είχα πολύ γάλα και κρατούσα τη μικρή όσο πιο πολύ γινόταν, θηλάζαμε σαν ρολόι: μια ώρα φαί, και από τα δυο στήθη, και τρεις ώρες ύπνος πάντα. Μπορεί αν ακούγεται πολύ και για τον ύπνο και για το θηλασμό, αλλά αφού η μικρή αυτό αποφάσισε και τηρούσε και φαινόταν απόλυτα ικανοποιημένη, το ίδιο ήμουν κι εγώ.

Γενικά αυτή είναι αναμενόμενη συμπεριφορά για το μωρό που μόλις βγήκε από το μαιευτήριο.

Αλλά τις τελευταίες 3 μέρες το πρόγραμμά μας έγινε χάλια. Πότε ξυπνάει στη μία ώρα, πότε στις δύο ή στις τρεις, ή δεν κοιμάται καθόλου ανάμεσα στα γεύματα.

Και αυτό είναι αναμενόμενη συμπεριφορά... :?

Κλαίει, διπλώνεται στα δυό και τεντώνεται, σίγουρα πονάει η κοιλίτσα της και δεν κάνει κακά παρά μόνο 1-2 φορές τη μέρα.

Πόσες βρεγμένες πάνες μετράς; Θα πρέπει να είναι 6-8. Επίσης θα πρέπει να κάνει 3-4 κανονικές κενώσεις μέχρι να γίνει 20 ημερών.

Ογιατρός λέει ότι είναι κολικοί

Οι κολικοί συνήθως ξεκινούν στο τέλος της 3ης εβδομάδας... Σίγουρα είναι κολικοί;

και μας σύστησε να της δίνουμε kinderte για να την ανακουφίζουμε. Αυτό αναάμεσα στα γεύματα, τα οποία να μην είναι νωρίτερα από 3ώρες.

Διάλεξα το γιατρό με βάση ότι είναι φανατικός του θηλασμού και κάθε φορά μου φωνάζει να μην πάω και της δώσω ξένο γάλα. Μου είπε για τα μαιευτήρια και τις συμβάσεις με τις εταιρείες, ότι οι δικές του γυναίκες θηλάζουν 1 χρόνο κτλ. και με κέρδισε. Τώρα όμως αρχίζω να τον αμφισβητώ, γιατί ξέρω ότι δεν πρέπει να δίνουμε στο παιδί τίποτα άλλο παρά μόνο στήθος, και όχι kinderte και παρασκευάσματα.

Το κίντερτε περιέχει πολλή ζάχαρη που επίσης ευθύνεται για κολικούς...

Το κακό είναι ότι δοκίμασα το kinderte και όντως την ανακουφίζει και τη βοηθάει και ενεργείται και έτσι ηρεμεί και κοιμάται.

Οι κολικοί δεν έχουν σχέση με τις κενώσεις. Μάλλον άλλο είναι το πρόβλημα... Πιο κίντερτε δίνεις, το χαμομήλι ή το μίγμα βοτάνων;

Απλά προσπαθώ να της το δίνω μόνο μια φορά τη μέρα, σε μγάλη ανάγκη. Επίσης, όταν δοκίμαζα να τη βάλω στο στήθος στα μισά του τρίωρου, έφαγε αλλά μετά πάλι ήταν νευρική και έκλαιγε και πονούσε.

Τελικά τί να κάνω;

Είναι νωρίς για να σου πω. Θα ήθελα να ξέρω αναλυτικά για τις πάνες που βρέχει και λερώνει.

Τι χρώμα έχουν οι κενώσεις;

Τα ξαναλέμε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 305
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαϊα βοήθεια. Ενώ κοιμόταν ο μπέμπης που είναι τώρα 3,5 μηνών 4ωρο και 3ωρο το βράδυ περίπου, τώρα 1-1,5 εβδομάδα ξυπνάει ανά 2 ώρες και εχτές το βράδυ ανά 1. Τρώει περίπου 5 ή 10 λεπτά το πολύ, επιμένω λιγάκι αλλά τίποτα κοιμάται. Επικοινώνησα με την τράπεζα γάλακτος σε νοσοκομείο και με ανησύχησαν. Με ρώτησαν αν έχω περίοδο (όχι), ότι θα πρέπει να επιμένω να τρώει παραπάνω το βράδυ (μα κοιμάται μόλις φάει λίγο) κι ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι μεταβατικό στάδιο.Επίσης με ρώτησαν αν έχω αγχωθεί ή κουραστεί αυτό το διάστημα (όχι περισσότερο από άλλες φορές).

Πόσο κρατάει αυτό το μεταβατικό στάδιο;

Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει το γάλα.

Επηρεάζει κάποια τροφή που μειώνει το γάλα.

Κάθε 1 ώρα που ξυπνάει του δίνω άλλο στήθος, καλά κάνω;

Τι να κάνω ελιναι φυσιολογικά όλα αυτά;

Ευχαριστώ

Αγλαϊα βοήθεια. Ενώ κοιμόταν ο μπέμπης που είναι τώρα 3,5 μηνών 4ωρο και 3ωρο το βράδυ περίπου, τώρα 1-1,5 εβδομάδα ξυπνάει ανά 2 ώρες και εχτές το βράδυ ανά 1. Τρώει περίπου 5 ή 10 λεπτά το πολύ, επιμένω λιγάκι αλλά τίποτα κοιμάται. Επικοινώνησα με την τράπεζα γάλακτος σε νοσοκομείο και με ανησύχησαν. Με ρώτησαν αν έχω περίοδο (όχι), ότι θα πρέπει να επιμένω να τρώει παραπάνω το βράδυ (μα κοιμάται μόλις φάει λίγο) κι ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι μεταβατικό στάδιο.Επίσης με ρώτησαν αν έχω αγχωθεί ή κουραστεί αυτό το διάστημα (όχι περισσότερο από άλλες φορές).

Τι να κάνω ελιναι φυσιολογικά όλα αυτά;

Ευχαριστώ

Α, επίσης διάβασα πιο πάνω για το χρώμα των κενώσεων, πληροφορικά τι συμβαίνει με το χρώμα και τι σημαίνει;

Οlzi δεν είμαι η Αγλαΐα ( :D ) αλλά δεν μου φαίνεται αξιοπερίεργο αυτό. Μπορεί να βρίσκεται στο "αλμα ανάπτυξης" και το μωρό να θέλει να θηλάζει πιο πολύ. Επίσης τα μωράκια περνάνε διάφορες φάσεις με την νύχτα να ξυπνάνε ανά 1 και 2 ώρες... και μετά επανέρχονται. Υπομονή και θα επανέλθει στα φυσιολογικά....

Είχα διαβάσει κάποθ ότι τα μωράκια οπισθοδρομούν λίγο στις συνήθειες όταν πρόκειται μετά να κάνουν ένα μεγάλο βήμα μπορστά !!! :D

Ποιος ξέρει, δεν είναι όλα τα μωράκια το ίδιο

Αν του δίνεις να θηλάζει όσο και όποτε θέλει αποκλείεται :D

Το φασκόμηλο μειώνει την παραγωγή, νομίζω ότι εσύ δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο, το μωράκι σου ξυπνάει και θηλάζει πιο συχνά για να την αυξήσει :D

Αν η παραγωγή είναι κανονική και κάθε 2ωρο. Επειδή όμως η μητέρα καταλαβαίνει καλύτερα από όλους τι γίνεται νομίζω ότι ό,τι κάνεις καλά το κάνεις :D

Τι να κάνω ειναι φυσιολογικά όλα αυτά;

Oh, yes !!!!! όλα οκ θα περάσει και αυτή η φάση και θα έρθουν άλλες :D:D:D:D

WLn5p2.png

Aγλαϊα σ'ευχαριστώ για την απάντηση.

Δίνω το μείγμα βοτάνων της kinderte, το οποίο την κάνει και "τα κάνει"!

Οι κενώσεις της είναι τώρα λίγο καλύτερες, δηλαδή περίπου 4 το 24ωρο αλλά πολύ λίγα κακά κάθε φορά. Τις χειρότερες μέρες είχε μόνο 2 και αυτές με το kinderte. Πάνες συνολικά μετράμε 6-7.

Τις πρώτες μέρες τα κακά ήταν πράσινο σκούρο, τώρα είναι καφέ, άλλοτε πιο ανοιχτό άλλοτε πιο σκούρο.

Πάντως οι πόνοι της είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τις φορές που δεν μπορεί να ενεργηθεί. Τότε είτε της δώσω πιπίλα, είτε την κουνάω και της μιλάω, είτε τη βάλω στο στήθος, το ίδιο της κάνει: κοιμάται λίγο, ξυπνάει από τους πόνους, ηρεμεί, ξαναξυπνάει. Μάλιστα πρόσεξα ότι όταν την αφήνω περισσότερο στο στήθος για παρηγοριά, αυτή τρώει περισσότερο και βγάζει πολλές γουλιές γάλα.

Μήπως παίζει ρόλο ότι δεν μπορεί να ρευτεί: Δεν τα καταφέρνω σχεδόν ποτέ να την κάνω να ρευτεί, όσες στάσεις κι αν δοκίμασα.

.png

Διαφημίσεις

Δίνω το μείγμα βοτάνων της kinderte, το οποίο την κάνει και "τα κάνει"!

Φοβάμαι μήπως το μωρό δεν τρώει αρκετά...

Πάνες συνολικά μετράμε 6-7.

Αυτό μάλλον αναιρεί αυτό που έγραψα παραπάνω... Θα περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη και το ξανασυζητάμε.

τώρα είναι καφέ, άλλοτε πιο ανοιχτό άλλοτε πιο σκούρο.

Οι κενώσεις θα πρέπει να έχουν το χρώμα της μουστάρδας και η υφή να είναι σαν μουστάρδα με κόκκους.

Πάντως οι πόνοι της είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τις φορές που δεν μπορεί να ενεργηθεί.

Άρα δεν είναι κολικοί!

Τότε είτε της δώσω πιπίλα, είτε την κουνάω και της μιλάω, είτε τη βάλω στο στήθος, το ίδιο της κάνει: κοιμάται λίγο, ξυπνάει από τους πόνους, ηρεμεί, ξαναξυπνάει. Μάλιστα πρόσεξα ότι όταν την αφήνω περισσότερο στο στήθος για παρηγοριά, αυτή τρώει περισσότερο και βγάζει πολλές γουλιές γάλα.

Αν δεν βγάζει πολλές γουλιές, ίσως θα ήταν καλύτερα να την ταΐζεις παρά να κάνεις όλα τα άλλα.

Μήπως παίζει ρόλο ότι δεν μπορεί να ρευτεί: Δεν τα καταφέρνω σχεδόν ποτέ να την κάνω να ρευτεί, όσες στάσεις κι αν δοκίμασα.

Δεν έχει σχέση. Τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν δεν χρειάζονται ρέψιμο...

Σίγουρα θα το ξανασυζητήσουμε... :)

Σέυχαριστώ Αγλαϊα, θα τη βάζω στο στήθος για τις επόμενες μέρες και το ξανασυζητάμε.

Τα κακά της είναι όντως σαν μουστάρδα, απλά δεν ήξερα πώς να το περιγράψω.

Μετράω το βάρος της μια φορά την εβδομάδα και σήμερα είχε πάρει 290γρ.

(Γεννήθηκε 3500, βγήκε από το μαιευτήριο 4 ημερών 3200, 7 ημερών ήταν πάλι 3190 και σήμερα 3480).

.png

Τα 190 γρ. που πήρε την τελευταία εβδομάδα είναι ικανοποιητικά. Θα συνιστούσα να τη θηλάζεις όποτε το ζητάει. Μπορεί να χρειάζεται επιπλέον γάλα. Θα πρέπει να κάνει 3-4 ικανοποιητικές κενώσεις κάθε 24ωρο (όχι απλά ένα λέρωμα της πάνας) μέχρι να γίνει 20 ημερών. Μετά μπορεί να αραιώσουν οι κενώσεις χωρίς να είναι ανησυχητικό αυτό.

Αν το μωρό πάρει για δύο συνεχόμενες εβδομάδες από 200 περίπου γραμμάρια την κάθε εβδομάδα τότε καταλαβαίνουμε ότι ο θηλασμός πάει καλά!

Εξακολούθησε να παρατηρείς τις κενώσεις, αν το μωρό ζορίζεται ίσως χρειάζεται βοήθεια.

Οlzi δεν είμαι η Αγλαΐα ( :D ) αλλά δεν μου φαίνεται αξιοπερίεργο αυτό. Μπορεί να βρίσκεται στο "αλμα ανάπτυξης" και το μωρό να θέλει να θηλάζει πιο πολύ. Επίσης τα μωράκια περνάνε διάφορες φάσεις με την νύχτα να ξυπνάνε ανά 1 και 2 ώρες... και μετά επανέρχονται. Υπομονή και θα επανέλθει στα φυσιολογικά....

Είχα διαβάσει κάποθ ότι τα μωράκια οπισθοδρομούν λίγο στις συνήθειες όταν πρόκειται μετά να κάνουν ένα μεγάλο βήμα μπορστά !!! :D

Ποιος ξέρει, δεν είναι όλα τα μωράκια το ίδιο

Αν του δίνεις να θηλάζει όσο και όποτε θέλει αποκλείεται :D

Το φασκόμηλο μειώνει την παραγωγή, νομίζω ότι εσύ δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο, το μωράκι σου ξυπνάει και θηλάζει πιο συχνά για να την αυξήσει :D

Αν η παραγωγή είναι κανονική και κάθε 2ωρο. Επειδή όμως η μητέρα καταλαβαίνει καλύτερα από όλους τι γίνεται νομίζω ότι ό,τι κάνεις καλά το κάνεις :D

Τι να κάνω ειναι φυσιολογικά όλα αυτά;

Oh, yes !!!!! όλα οκ θα περάσει και αυτή η φάση και θα έρθουν άλλες :D:D:D:D

Σε ευχαριστώ, εχτές κοιμήθηκε ένα 3ωρο και μετά πάλι ανά 1 ώρα. Το αντέχω δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ανησυχώ μήπως δεν κάνω κάτι καλά. Αυτό βέβαια έχει σαν επακόλουθο άγχος, τύψεις και πάει λέγοντας. Ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως. Να σου ζήσει κι εσένα η κόρη σου, τη θηλάζεις ακόμη. Φαντάζομαι ότι τώρα θα τρώει και κρεμούλες. Καλό βράδυ και πάλι ευχαριστώ.

Σε ευχαριστώ, εχτές κοιμήθηκε ένα 3ωρο και μετά πάλι ανά 1 ώρα. Το αντέχω δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ανησυχώ μήπως δεν κάνω κάτι καλά. Αυτό βέβαια έχει σαν επακόλουθο άγχος, τύψεις και πάει λέγοντας. .

Από τη στιγμή που θήλασες τόσο καιρό χωρίς προβλήματα μπορείς να συνεχίσεις έτσι για όσο καιρό θέλεις.

Τα μωρά αλλάζουν πολύ συχνά συμπεριφορά. Αναπτύσσονται γρήγορα και οι αλλαγές είναι αναμενόμενες. Εμείς οι ενήλικες έχουμε πρόβλημα να παρακολουθήσουμε τις αλλαγές και να προσαρμοστούμε σε αυτές! :roll:

Οι πολύ συχνοί θηλασμοί διαρκούν συνήθως 3-4 ημέρες και έχουν σκοπό να αυξήσουν την παραγωγή και να την προσαρμόσουν στις νέες ανάγκες του μωρού! :) Τα μωρά ξέρουν τι να κάνουν για να αυξήσουν το γάλα της μαμάς! Η μαμά δεν ξέρει ότι το μωρό της είναι τόσο σοφό και ανησυχεί!

Αν το σκέφτεσαι λιγότερο θα χαλαρώσεις και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Να θυμάσαι πάντα τον χρυσό κανόνα των 3 ημερών. Αν δεν υπάρχει κάτι επείγον, περιμένουμε 3 μέρες, τις περισσότερες φορές τακτοποιείται μόνο του. :wink:

Καλή συνέχεια! :)

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ, εχτές κοιμήθηκε ένα 3ωρο και μετά πάλι ανά 1 ώρα. Το αντέχω δεν είναι εκεί το πρόβλημα, ανησυχώ μήπως δεν κάνω κάτι καλά. Αυτό βέβαια έχει σαν επακόλουθο άγχος, τύψεις και πάει λέγοντας. .

Από τη στιγμή που θήλασες τόσο καιρό χωρίς προβλήματα μπορείς να συνεχίσεις έτσι για όσο καιρό θέλεις.

Τα μωρά αλλάζουν πολύ συχνά συμπεριφορά. Αναπτύσσονται γρήγορα και οι αλλαγές είναι αναμενόμενες. Εμείς οι ενήλικες έχουμε πρόβλημα να παρακολουθήσουμε τις αλλαγές και να προσαρμοστούμε σε αυτές! :roll:

Οι πολύ συχνοί θηλασμοί διαρκούν συνήθως 3-4 ημέρες και έχουν σκοπό να αυξήσουν την παραγωγή και να την προσαρμόσουν στις νέες ανάγκες του μωρού! :) Τα μωρά ξέρουν τι να κάνουν για να αυξήσουν το γάλα της μαμάς! Η μαμά δεν ξέρει ότι το μωρό της είναι τόσο σοφό και ανησυχεί!

Αν το σκέφτεσαι λιγότερο θα χαλαρώσεις και όλα θα πάρουν το δρόμο τους.

Να θυμάσαι πάντα τον χρυσό κανόνα των 3 ημερών. Αν δεν υπάρχει κάτι επείγον, περιμένουμε 3 μέρες, τις περισσότερες φορές τακτοποιείται μόνο του. :wink:

Καλή συνέχεια! :)

Έχει αλλάξει το ωράριο πάνω από 3 μέρες είναι καμιά βδομάδα ίσως και παραπάνω. Ελπίζω να μην είναι ανησυχιτικό αυτό. Ευχαριστώ και πάλι.

Από πότε συμβαίνει αυτό;

Υπάχει περίπτωση να έχει ισχυρό ανακλαστικό καθόδου του γάλακτος, δηλαδή το γάλα να κατεβαίνει απότομα και να πνίγεται το μωρό;

Το νιώθεις το κατέβασμα του γάλακτος; (μερικές μητέρες το νιώθουν, ενώ άλλες όχι).

Τα κακά του τί χρώμα έχουν;

Γράψε περισσότερα αν παρατηρήσεις κάτι.

Τα ξαναλέμε :)

aglaia καλησπερα!

αυτο συμβαινει εδω και 2 περιπου εβδομαδες..

πως νιωθεις οτι κατεβαινει το γαλα? καμια φορα οταν κοντεβει η ωρα του θηλασμου νιωθω κατι σαν.. (κραμπα,τσιμπημα να το πω?) σε καποια σημεια του στηθους(ψηλα). ειναι αυτο?

τα κακακια του ηταν κιτρινα και τις τελευταιες 3 μερες εχουν γινει πρασινα...ειναι φυσιολογικο αυτο?

αυτο που υποπτευομαι εγω ειναι οτι ισως εκεινη την ωρα αρχιζουν να δουλευουν τα εντερακια του και αυτο τον ενοχλει η και τον ποναει...εσυ τι θα ελεγες γι αυτο?

επισης να πω οτι η μονη λυση που εχω βρει για να το ξεπερναω το προβλημα (οχι παντα βεβαια) ειναι να τον ξεγελαω δινοντας του για κανα λεπτο την πιπιλα και μετα παλι το στηθος οποτε συνεχιζει να τρωει..

κατι ακομα ηθελα να ρωτησω..οταν ο μπεμπης εγινε 2 μηνων τα κακακια του ειχαν γινει λιγοτερο νερουλα (σαν κρεμουλα να το πω?...σαν μουσταρδα?..και ειχαν ελλατωθει οι κενωσεις του σε 2-3 την ημερα....αυτο κρατησε για περιπου μιαμιση εβδομαδα και μετα ξαναγιναν 6-7 την ημερα...βεβαια οι 6-7 ενοειται με πολυ μικροτερη ποσοτητα σε σχεση με τις 2-3...τι ειναι φυσιολογικο για ενα μωρο σαν το δικο μου (3 μηνων)?

tqj2p3.png vvtJp3.png

Aγλαϊα καλημέρα!!

Δεν κάνω παράθεση των απαντήσεων σου, αλλά για άλλη μια φορά σ' ευχαριστώ πολύ :lol:

όσο και να προσπαθώ να εμπιστευτώ τη "σοφία" του μικρού μου... μερικές φορές αδυνατώ :oops:, τί να κάνω... μαμά είμαι κι εγώ και αγχώνομαι!!

εύχομαι οι υπόλοιπες κοπέλες που γράφουν εδώ, να τα καταφέρουν με λιγότερο αγχος από το δικό μου!!

πολλά φιλιά :P:wink:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Aλαϊα καλησπέρα και πάλι,

τα γραμμάρια που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 290, όχι 190, όπως θα δεις στο προηγούμενο μήνυμα, οπότε νομίζω ότι τρώει καλά η μπέμπα!

Έκανα αυτό που μου πρότεινες, δεν έδωσα kinderte και περίμενα. Το πρόβλημα λύθηκε εντελώς τις τελευταίες δύο μέρες! Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να τη θηλάσω συχνότερα από όσο συνήθως! Απλά το ξεπέρασε. Μήπως ισχύει αυτό που διάβασα για τις τρεις μέρες αναμονής;

Τώρα οι κενώσεις της είναι 4 περίπου, άλλοτε με πολλά και άλλοτε μ ελίγα κακάκια και οι πάνες της 6-7 την ημέρα.

Παρ' όλα αυτά και τώρα ακόμα βλέπω ότι σφίγγεται πολύ και πονάει, κάνει συσπάσεις και κλαίει για λίγο ακόμα και μέσα στον ύπνο της, φανερό ότι προσπαθεί να τα κάνει. Απλά τώρα το καταφέρνει πιο συχνά και είναι πιο ήρεμη. Θα ήθελα όμως να ξέρω αν όλα τα μωράκια υποφέρουν έτσι για να τα κάνουν ή εμείς έχουμε κάποιο πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Επίσης θα ήθελα να μου πείς τί να κάνω για να τη βοηθήσω αν ξανασυμβεί αυτό που περάσαμε, να έχει μόνο 1, άντε 2 κενώσεις την ημέρα και να κλαίει.

.png

αυτο συμβαινει εδω και 2 περιπου εβδομαδες..

πως νιωθεις οτι κατεβαινει το γαλα? καμια φορα οταν κοντεβει η ωρα του θηλασμου νιωθω κατι σαν.. (κραμπα,τσιμπημα να το πω?) σε καποια σημεια του στηθους(ψηλα). ειναι αυτο?

αυτό είναι! Συμβαίνει σε όλες τις μητέρες αλλά κάποιες δεν το νιώθουν. Αν το μωρό διαμαρτύρεται αμέσως μετά από αυτό, τότε μάλλον το γάλα του έρχεται πολύ. Προσπάθησε να καταλάβεις αν συνδέεται με αυτό (εσύ που είσαι όλη τη μέρα μαζί του θα καταλάβεις περισσότερα από οποιονδήποτε ειδικό από μακριά!!!)

τα κακακια του ηταν κιτρινα και τις τελευταιες 3 μερες εχουν γινει πρασινα...ειναι φυσιολογικο αυτο?

Φυσιολογικά είναι και τα πράσινα κακά αλλά δεν είναι επιθυμητά. Οι πράσινες κενώσεις, ειδικά όταν συνοδεύνται από βλέννα, σημαίνουν ότι το μωρό περνάει κάποια ίωση ακόμη και αν δεν έχει άλλα συμπτώματα.

Αν το μωρό κάνει συνέχεια πράσινα κακά χωρίς να είναι άρρωστο, αυτό σημαίνει ότι τρώει πολύ από το πρώτο γάλα που είναι γλυκό με λίγα λιπαρά και λίγες πρωτεΐνες. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν η μαμά έχει υπερπαραγωγή.

αυτο που υποπτευομαι εγω ειναι οτι ισως εκεινη την ωρα αρχιζουν να δουλευουν τα εντερακια του και αυτο τον ενοχλει η και τον ποναει...εσυ τι θα ελεγες γι αυτο?

Στα μωρά ισχύει το γαστροκολικό αντανακλαστικό, δηλαδή με του καταπίνουν μερικές γουλιές, αρχίζει το έντερο και κινείται.

Μπορεί να συμβαίνει και αυτό αλλά πριν καταλήξουμε θα βοηθήσει να παρατηρήσεις τα παραπάνω μήπως μας βοηθήσουν.

επισης να πω οτι η μονη λυση που εχω βρει για να το ξεπερναω το προβλημα (οχι παντα βεβαια) ειναι να τον ξεγελαω δινοντας του για κανα λεπτο την πιπιλα και μετα παλι το στηθος οποτε συνεχιζει να τρωει..

αυτό παραπέμπει πιο πολύ σε ισχυρό ανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος το οποίο συχνά παρουσιάζεται μαζί με υπερπαραγωγή.

κατι ακομα ηθελα να ρωτησω..οταν ο μπεμπης εγινε 2 μηνων τα κακακια του ειχαν γινει λιγοτερο νερουλα (σαν κρεμουλα να το πω?...σαν μουσταρδα?..και ειχαν ελλατωθει οι κενωσεις του σε 2-3 την ημερα....αυτο κρατησε για περιπου μιαμιση εβδομαδα και μετα ξαναγιναν 6-7 την ημερα...βεβαια οι 6-7 ενοειται με πολυ μικροτερη ποσοτητα σε σχεση με τις 2-3...τι ειναι φυσιολογικο για ενα μωρο σαν το δικο μου (3 μηνων)?

Και αυτό συνηγορεί στην υπερπαραγωγή.

Πριν σου δώσω λεπτομερείς οδηγίες θα ήθελα να ξέρω πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο και πόση ώρα περίπου θηλάζει από το κάθε στήθος.

Σκέφτομαι να θηλάζεις ένα στήθος τη φορά και να κρατάς το ίδιο στήθος για 2 ή 3 ή και περισσότερες ώρες. Αυτό ποικίλει ανάλογα με το βαθμό υπερπαραγωγής και ανάλογα με τον τρόπο που προσαρμόζεται ο οργανισμός σου. Μέχρι να επικοινωνήσουμε, θήλαζε από το ένα στήθος για 2 ώρες ακόμη και αν το μωρό ζητήσει 2-3 φορές. Αν δεν ζητάει τόσο συχνά, περιορίσουν στο ένα γεύμα και στήθος.

Τα ξαναλέμε :)

Διαφημίσεις

καλησπερα και παλι..

λοιπον αγλαια .. το μωρο τρωει ανα 3 ωρες δηλαδη στις 6,9,12,15,18,21 και μετα κοιμαται...τρωει 15 λεπτα απο το ενα στηθος και 5-10 απο το αλλο...

περιμενω απαντηση...

σε ευχαριστω..

tqj2p3.png vvtJp3.png

Την υπερπαραγωγή πώς την καταλαβαίνει η μαμά, θα πρέπει να ρέει το γάλα ή σημαίνει κάτι άλλο. Επίσης Αγλαϊα για το γουργούρισμα των εντέρων μόλις τρώει που διάβασα πιο πάνω γιατί συμβαίνει είναι φυσιολογικό;

τα γραμμάρια που πήρε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 290, όχι 190, όπως θα δεις στο προηγούμενο μήνυμα, οπότε νομίζω ότι τρώει καλά η μπέμπα!

Πάρα πολύ καλά!!! :)

Έκανα αυτό που μου πρότεινες, δεν έδωσα kinderte και περίμενα. Το πρόβλημα λύθηκε εντελώς τις τελευταίες δύο μέρες! Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να τη θηλάσω συχνότερα από όσο συνήθως! Απλά το ξεπέρασε. Μήπως ισχύει αυτό που διάβασα για τις τρεις μέρες αναμονής;

:) Οι τρεις μέρες είναι ένα διάστημα που αν δεν συμβαίνει κάτι επείγον είναι αρκετά ασφαλές, δεν παθαίνει κάτι το μωρό (αν δεν παρει πολλά υγρά, αν δεν φάει αρκετά, αν δεν κοιμηθεί αρκετά...), οπότε μπορεί η μαμά να κάνει απλώς υπομονή χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα. :)

Τώρα οι κενώσεις της είναι 4 περίπου, άλλοτε με πολλά και άλλοτε μ ελίγα κακάκια και οι πάνες της 6-7 την ημέρα.

Πολύ καλά!

Παρ' όλα αυτά και τώρα ακόμα βλέπω ότι σφίγγεται πολύ και πονάει, κάνει συσπάσεις και κλαίει για λίγο ακόμα και μέσα στον ύπνο της, φανερό ότι προσπαθεί να τα κάνει. Απλά τώρα το καταφέρνει πιο συχνά και είναι πιο ήρεμη. Θα ήθελα όμως να ξέρω αν όλα τα μωράκια υποφέρουν έτσι για να τα κάνουν ή εμείς έχουμε κάποιο πρόβλημα δυσκοιλιότητας.

Δεν υποφέρουν όλα τα μωράκια. Δυστυχώς μερικά ζορίζονται. Αλλά αυτό το ζόρι δεν έχει σχέση με τη δυσκοιλιότητα που έχει σαν σύμπτωμα και τα σκληρά κόπρανα.

Αν ξανασυμβεί θα το συζητήσουμε. Ελπίζω να το ξεπεράσατε!

(το μήνυμα αυτό το έγραψα χθες, κάποιο λάθος έκανα και δεν δημοσιεύτηκε... το κατάλαβα σήμερα :oops: συγνώμη για την καθυστέρηση...)

Επίσης θα ήθελα να μου πείς τί να κάνω για να τη βοηθήσω αν ξανασυμβεί αυτό που περάσαμε, να έχει μόνο 1, άντε 2 κενώσεις την ημέρα και να κλαίει.

Πάρα πολύ καλά!!! :)

:) Οι τρεις μέρες είναι ένα διάστημα που αν δεν συμβαίνει κάτι επείγον είναι αρκετά ασφαλές, δεν παθαίνει κάτι το μωρό (αν δεν παρει πολλά υγρά, αν δεν φάει αρκετά, αν δεν κοιμηθεί αρκετά...), οπότε μπορεί η μαμά να κάνει απλώς υπομονή χωρίς να ανησυχεί ιδιαίτερα. :)

Πολύ καλά!

Δεν υποφέρουν όλα τα μωράκια. Δυστυχώς μερικά ζορίζονται. Αλλά αυτό το ζόρι δεν έχει σχέση με τη δυσκοιλιότητα που έχει σαν σύμπτωμα και τα σκληρά κόπρανα.

Αν ξανασυμβεί θα το συζητήσουμε. Ελπίζω να το ξεπεράσατε!

(το μήνυμα αυτό το έγραψα χθες, κάποιο λάθος έκανα και δεν δημοσιεύτηκε... το κατάλαβα σήμερα :oops: συγνώμη για την καθυστέρηση...)

Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ Αγλαία μου, αν δεν είχαμε εσένα θα είχαμε πιεί ένα κιλό τσάι μέχρι τώρα από την ανησυχία μας...!

Ήθελα να σου πώ ότι έχουμε σταθεροποιηθεί στα κακά μας: κάνουμε 3 φορές την ημέρα εκ των οποίων μόνο μία είναι πολλά και τις άλλες κανονικά έως ελάχιστα-κουτσουλίτσες!

Το κακό είναι ότι συνέχεια υποφέρει και τεντώνεται για να τα κάνει και θα ήθελα να το αντιμετωπίσω αυτό με κάποιον τρόπο. Ο πόνος έχει αρχίσει εξάλου και της χαλάει το πρόγραμμα, μιας και δεν κοιμάαι πια στο στήθος αλλά μετά ξυπνάει και εκνευρίζεται. Μετά ή πρέπει να την ξαναθηλάσω για να κοιμηθεί, πράγμα που δε νομίζω ότι πρέπει μετά από 1-1,5 ώρα θηλασμό, ή να της δώσω πιπίλα. Τί γνώμη έχεις;

Επίσης θα ήθελα να με συμβουλέψεις για την ώρα θηλασμού: μια-μιάμιση ώρα κάθε φορά (και από τα δύο στήθη) δεν είναι υπερβολικό; Έτσι καταλήγουμε να κοιμόμαστε 3 ώρες το λιγότερο (συνολικά μεσολαβούν 4-5 από γεύμα σε γεύμα) και τελικά κάνουμε το πολύ 6 γεύματα την ημέρα και συνεπώς αλλάζουμε 6 πάνες.

Επειδή διάβασα για 8 γεύματα κάθε 2-3 ώρες και πολύ λιγότερο τάισμα τη φορά, μήπως πρέπει να την "κόβω" λίγο; Όταν μάλιστα παίρνει και τόσο πολύ βάρος...

Σ'ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σου

.png

Μετά ή πρέπει να την ξαναθηλάσω για να κοιμηθεί, πράγμα που δε νομίζω ότι πρέπει μετά από 1-1,5 ώρα θηλασμό, ή να της δώσω πιπίλα. Τί γνώμη έχεις;

Να την ξαναθηλάσεις! :)

Επίσης θα ήθελα να με συμβουλέψεις για την ώρα θηλασμού: μια-μιάμιση ώρα κάθε φορά (και από τα δύο στήθη) δεν είναι υπερβολικό;

Για την ηλικία του μωρού δεν είναι υπερβολικό. Πολλά μωρά σε αυτή την ηλικία μένουν 23 ώρες το 24ωρο στο στήθος! Δηλαδή η μαμά μπορεί να πηγαίνει στην τουαλέτα με το μωρό αγκαλιά ανοίγει την πόρτα στο ντιλίβερι, παίρνει το φαγητό και δεν προλαβαίνει να το φάει αν δεν την ταΐσουν στο στόμα!!!

Έτσι καταλήγουμε να κοιμόμαστε 3 ώρες το λιγότερο (συνολικά μεσολαβούν 4-5 από γεύμα σε γεύμα) και τελικά κάνουμε το πολύ 6 γεύματα την ημέρα και συνεπώς αλλάζουμε 6 πάνες.

Δηλαδή έχεις ένα μωρό που κάνει τρίωρους ύπνους;;; Μην το πεις γιατί θα ζηλεύουνε!!!

Επειδή διάβασα για 8 γεύματα κάθε 2-3 ώρες και πολύ λιγότερο τάισμα τη φορά, μήπως πρέπει να την "κόβω" λίγο; Όταν μάλιστα παίρνει και τόσο πολύ βάρος...

Όχι, δεν θα την κόβεις καθόλου. Όταν ένα μωρό πάει τόσο καλά, οποιαδήποτε παρέμβαση μόνο προβλήματα δημιουργεί! Δεν πρέπει να περιορίζουμε καθόλου το τάισμα με μητρικό γάλα. Ο θηλασμός είναι ελεύθερος και ανεμπόδιστος όσο βάρος και να παίρνει το μωρό. (Παρεμβαίνουμε μόνο αν το μωρό δεν είναι πρόθυμο να φάει, δεν παίρνει ικανοποιητικό βάρος...)

Θα ήθελα να περιμένεις λίγο ακόμη για να ξανασυζητήσουμε για τις κενώσεις και το πόσο ζορίζεται το μωρό...

Aγλαϊα δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για το τόσο υποστηρικτικό μήνυμά σου! Απλά τόσο καιρό δεν προλάβαινα να σου γράψω.

Όταν το διάβασα, έγινα τόσο αισιόδοξη και ευδιάθετη που έκανα τον καλύτερο θηλασμό στη μικρούλα μου!

Δόξα το θεό, εκείνη έχει βοηθήσει για να γίνουν όλα όπως πρέπει!

Για το φλέγον θέμα των πόνων, θα περιμένω να δω τί γίνεται και θα επανέλθω με νεότερα.

Προς το παρόν τα ίδια, και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ η κοιλίτσα της γίνεται τούμπανο...

.png

καλησπερα και παλι..

λοιπον αγλαια .. το μωρο τρωει ανα 3 ωρες δηλαδη στις 6,9,12,15,18,21 και μετα κοιμαται...τρωει 15 λεπτα απο το ενα στηθος και 5-10 απο το αλλο...

περιμενω απαντηση...

σε ευχαριστω..

anastasie, συγνώμη για την καθυστέρηση αλλά μου ξέφυγε η απάντησή σου και την περίμενα...

Να το ξαναπώ. Αν βλέπετε ότι δεν απαντώ σημαίνει ότι μου ξέφυγε... :oops: , στέλνετε ένα πμ για να μην καθυστερώ τόσο.

(όταν είναι να απουσιάσω ταξίδι κλπ, πάντα βγάζω ανακοίνωση).

Προσπάθησε να το αφήνεις περισσότερο στο ένα στήθος, μην τον αλλάζεις στα 15 λεπτά. Αν είναι δυνατόν να τελειώσει το γεύμα του με ένα στήθος. Πιστεύω ότι έχεις ελαφριά υπερπαραγωγή και το μωρό σου πίνει πολύ από το πρώτο γάλα που είναι πιο γλυκό, με λιγότερες πρωτεΐνες και λιγότερα λιπαρά. Αν δεν ικανοποιείται από το ένα στήθος, απλά προσπάθησε να του δώσεις περισσότερο από το πρώτο, δηλαδή 20 ή 25 λεπτά και λιγότερο από το δεύτερο.

Και πάλι συγνώμη για την καθυστέρηση... :oops:

Για το φλέγον θέμα των πόνων, θα περιμένω να δω τί γίνεται και θα επανέλθω με νεότερα.

Προς το παρόν τα ίδια, και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ η κοιλίτσα της γίνεται τούμπανο...

Εμάς μας βοήθησε πολύ ένα ήπιο μασάζ που λέγεται craniosacral ή κρανιοϊερό στα ελληνικά. Το κάνουν οι οστεοπαθητικοί, στην Ελλάδα υπάρχουν 20-25 άτομα συνολικά κι έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό γιατί εδώ δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή. Οι σχολές είναι πανεπιστημιακού επιπέδου και οι οστεοπαθητικοί μπορούν να κάνουν διάγνωση (έχουν τις γνώσεις για να το κάνουν, οι φυσικοθεραπευτές δεν έχουν ανάλογη εκπαίδευση).

Ευτυχώς η παιδίατρός μας ήξερε και μας παρέπεμψε, δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί στην Ελλάδα δεν ξέρουν κάν τι είναι...

Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να σας παραπέμψω. :)

καλημέρα σε όλες !!!

Συγνώμη που αλλάζω το θέμα αλλά μου προέκυψε ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη πολύτιμη γνώμη της Αγλαίας ή όποιας άλλης κοπέλας μπορεί να με βοηθήσει.

Η μπέμπα μου εμφάνισε εδω και μια εβδομάδα αίμα στα κακάκια της όποτε έτρωγα γαλακτοκομικα. Ο γιατρός μου είπε οτι μπορώ να τρώω γαλακτοκομικά απο γάλα άλλων ζώων( πρόβειο ή κατσικίσιο) ή επειδή δεν είναι δυνατόν να μη τρώω για πολύ καιρό τα απαραίτητα γαλακτοκομικά , να της δώσουμε κατάλληλο ξένο :!::? Φυσικά απάντησα πως το θηλασμό δεν το σταματάω και αναρωτιέμαι πως μπορεί ένα μωράκι που τρελαίνεται να βρίσκεται στην αγκαλιά της μαμάς του και να τρώει, να αρχίσει να πίνει ένα γάλα αμφιβόλου ποιότητας σε σχέση με το μητρικό, μόνο και μόνο επειδή η μαμά του θέλει να πινει γάλα και να τρώει σοκολάτες κτλ :?

Τέλος πάντων , τι μπορώ να τρώω για να μην περιοριστεί η πρόσληψη ασβεστίου. :?:

Ποια τυριά ή υπάρχει κάποιο γάλα που μπορώ να πίνω :?:

Ο γιατρός μου είπε οτι μιλάμε για δυσανεξία και όχι για αλλεργία απο τη στιγμή που δεν έχει εξανθήματα, ισχύει :?:

Μου είπε επίσης οτι στα περισσότερα μωρά που εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά , σταματάμε τα γαλακτοκομικά για 1 χρόνο και μετά είναι μια χαρά, ισχύει :?:

Όπως έχω ξαναγράψει έχω αποθηκεύσει πάρα πολύ γάλα, το οποίο όμως το έβγαζα όταν η διατροφή μου ήταν πλήρης. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να της το δώσω τώρα που εκδηλώθηκε αυτή η κατάσταση :?:

Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή αλλά σας παρακαλώ όποια κοπέλα έχει κάποιες γνώσεις παραπάνω ας μας ενημερώσει :wink:

Περιμένω με αγωνία τις επισημάνσεις σας :)

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Η μπέμπα μου εμφάνισε εδω και μια εβδομάδα αίμα στα κακάκια της όποτε έτρωγα γαλακτοκομικα. Ο γιατρός μου είπε οτι μπορώ να τρώω γαλακτοκομικά απο γάλα άλλων ζώων( πρόβειο ή κατσικίσιο)

Τα περισσότερα παραδοσιακά ελληνικά τυριά γίνονται με πρόβειο ή/και κατσικίσιο γάλα: φέτα, μανούρι, κασέρι (κασέρια δεν είναι τα κίτρινα τυριά αλλά αυτά που γράφουν κασέρι Π.Ο.Π.). Οι περισσότερες γραβιέρες, της Κρήτης σίγουρα, (όχι της Νάξου και της Τήνου που γίνονται με αγελαδινό). Υπάρχει γάλα κατσικίσιο και το πρόβειο γιαούρτι μπορείς να το βρεις παντού!

ή επειδή δεν είναι δυνατόν να μη τρώω για πολύ καιρό τα απαραίτητα γαλακτοκομικά , να της δώσουμε κατάλληλο ξένο :!::?

Απαράδεκτος!

Δηλαδή οι Ιάπωνες που δεν τρώνε καθόλου γαλακτοκομικά πώς τα καταφέρνουν;;; Και δεν είναι μόνο οι Ιάπωνες, υπάρχουν και άλλοι που δεν περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά στη διατροφή τους.

Φυσικά απάντησα πως το θηλασμό δεν το σταματάω και αναρωτιέμαι πως μπορεί ένα μωράκι που τρελαίνεται να βρίσκεται στην αγκαλιά της μαμάς του και να τρώει, να αρχίσει να πίνει ένα γάλα αμφιβόλου ποιότητας σε σχέση με το μητρικό, μόνο και μόνο επειδή η μαμά του θέλει να πινει γάλα και να τρώει σοκολάτες κτλ :?

αυτά τα είπες στον παιδίατρο;

Τέλος πάντων , τι μπορώ να τρώω για να μην περιοριστεί η πρόσληψη ασβεστίου. :?:

Η αφομοίωση του ασβεστίου αυξάνεται όταν θηλάζεις. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία πόσο ασβέστειο προσλαμβάνεις αλλά πόσο τελικά αφομοιώνεις και οι μαμάδες που θηλάζουν αφομοιώνουν πάρα πολύ. Στο τέλος του 12ου μήνα έχουν μεγαλύτερη οστική μάζα από αυτή που είχαν πριν την εγκυμοσύνη!!!

Ασβέστειο υπάρχει σε όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στο σουσάμι, στα ψάρια, ειδικά σε αυτά που μπορείς να καταναλώσεις με τα κόκαλα (μαρίδα, αθερίνα, σαρδέλα....).

Ο γιατρός μου είπε οτι μιλάμε για δυσανεξία και όχι για αλλεργία απο τη στιγμή που δεν έχει εξανθήματα, ισχύει :?:

Δεν κάνουν όλες οι αλλεργίες εξανθήματα...

Μου είπε επίσης οτι στα περισσότερα μωρά που εμφανίζουν αυτή τη συμπεριφορά , σταματάμε τα γαλακτοκομικά για 1 χρόνο και μετά είναι μια χαρά, ισχύει :?:

Μπορεί και λίγο παραπάνω, 1,5 χρόνο...

Όπως έχω ξαναγράψει έχω αποθηκεύσει πάρα πολύ γάλα, το οποίο όμως το έβγαζα όταν η διατροφή μου ήταν πλήρης. Υπάρχει περίπτωση να μην μπορώ να της το δώσω τώρα που εκδηλώθηκε αυτή η κατάσταση :?:

Δυστυχώς ναι... Θα δεις όμως πως αντιδρά το μωρό. Καλύτερα το αποθηκευμένο να το δοκιμάσεις αφού περάσει 1,5 μήνας τουλάχιστον.

Ευτυχώς που θηλάζεις! Αλλιώς θα είχατε σοβαρό πρόβλημα...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...