Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΕΧΩ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΤΑΙ. ΤΟΝ ΑΛΛΆΖΩ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΠΕΙΝΑΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΩ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΘΕ 4 ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΕΣ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 Ή 3 ΩΡΕΣ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ; ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΣΗΧΟΣ.

ΕΙΝΑΙ 5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 4 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 7,2kg.

k4lbp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 305
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπορεί να έχει ανάγκη για περισσότερο γάλα, οπότε τον βάζεις να φάει. Μου είχαν πει και μένα ότι μπορεί να συμβεί αυτό κατά τον 3ο μήνα γιατί αυξάνονται οι απαιτήσεις τους. Μέχρι να πάρει την ποσότητα που θέλει.

Κι εμένα μου΄κάνει τα ίδια, αλλά μέσα σε 4 λεπτά έχει φάει και από τις 2 πλευρές και μετά αρχίζει τη γκρίνια. ΣΤη δική μου περίπτωση δύο τεινά συμβαίνουν. Η άποψη είναι δική μου και όχι γιατρού, οπότε μην την πάρεις της μετρητοίς. Ή δεν του αρέσει το παχύ γάλα που έρχεται μετά ή τελειώνει το γάλα και πεινάει. Πρόσεξες ποιές ώρες το κάνει σε μεγαλύτερο βαθμό; Εμένα συνήθως τις απογευματινές. Και φυσικά σε 1,5 με 2 ώρες έχει πεινάσει. Μόνο το πρωί τρώει στις 3 ώρες. Πάντως επειδή αυτό μου συμβαίνει καιρό τώρα, σύμφωνα με τις μετρήσεις βάζει κανονικά βάρος, οπότε η γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ. Άλλωστε αυτό είναι που έχει σημασία.

Στην ηλικία που είναι ο γιος σου έχει αρχίσει να εξερευνά τον κόσμο γύρω του. Προφανώς τρώει βιαστικά μέχρι να ξεγελάσει την πείνα του και μετά χαζεύει και παρατηρεί τριγύρω. Είτε βάλε ένα πολύχρωμο κολιέ στο λαιμό σου για να τον επεξεργάζεται τρώγοντας, είτε προσπάθησε να τον θηλάζεις σε σκοτεινό μέρος για να μην αποσπάται εύκολα η προσοχή του. Εννοείται ότι έτσι δε χορταίνει και γι' αυτό ξανατρώει μετά από 2,5 ώρες.

Επίσης ο χρόνος θηλασμού όσο μεγαλώνουν μειώνεται, παρόλ' αυτά θηλάζουν πιο αποτελεσματικά. Αν δεν ισχύει το παραπάνω μπορεί ο μικρός να έχει ανάγκη περισσότερο γάλα και να προσπαθεί να ρυθμίσει την παραγωγή σου τρώγοντας πιο συχνά. Λογικά αυτό δε θα κρατήσει πολλές μέρες. Πάντως το βάρος του είναι πολύ καλό.

Καλή συνέχεια.

qcvQp3.pngy83hp2.png

Διαφημίσεις

Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ.

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ.

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΟΝ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ.

ΠΑΝΤΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

k4lbp3.png

erica ΚΑΙ ΣΑΛΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΤΑ ΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΤΩ ΔΟΝΤΑΚΙΑ.

ΛΕΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ;

k4lbp3.png

Ειναι πολυ πιθανο να ειναι δοντια!

Συγνώμη, αλλά δεν είναι συμβουλή αυτή που σου έδωσε η γυναικολόγος σου!

Το μωρό σου μεγαλώνει μια χαρά με το γάλα σου και αφου έφτασες μέχρι εδω, σημαίνει ότι ο θηλασμός σας πηγαίνει μιά χαρά! Το μωρό σου έχει αλλάξει στυλ θηλασμού για λίγο, αλλά κρίνοντας από την κόρη μου μεσα σε αυτούς τους 15 μήνες που θηλάζουμε, έχει αλλάξει άπειρες φορές στυλ!

Αν θες να συνεχίσεις να θηλάζεις, σίογυρα μπορείς και το καλύτερο θα ήταν να ακούς κυρίως το μωρό σου! Οποτε θέλει και όσο θέλει: αυτός είναι ο πρώτος κύριος κανόνας!

Κορίτσια και εγώ έχω παρόμοιο πρόβλημα .

Η μικρούλα μου τρώει κάθε 1,5 με 2 ώρες έδω και 3 εβδομάδες. η διάρκεια του κάθε θηλασμού είναι περίπου 3-5 λεπτά απο το ένα στήθος. Αν σταματήσει να θηλάζει δεν κάθεται με τίποτα παραπάνω. Είναι όμως ευδιάθετη και γελαστή όλη μέρα.Φτάνουμε να τη θηλάζω ΄περίπου 8-9 φορές τη μέρα. το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί 6-7 ώρες συνεχόμενα. Ζυγίζει 5650 τώρα είναι στη φυσιολογική κατάσταση, σύμφωνα με τις καμπύλες στο βιβλιάριο. Οι πάνες της είναι επίσης 5-6 τη μέρα. Το στήθος μου όμως δεν γεμίζει πια με γάλα τη νύχτα και τη μέρα είναι πεσμένο. Όταν τη βάζω στο στήθος μου νιώθω αυτά τα τσιμπίματα. Απο ότι έχω διαβάσει η Αγλαία έχει γράψει οτι το γάλα κατεβαίνει τη στιγμή που θηλάζει το μωρό. Τέλος έδω και 3 έβδομάδες άρχισε να πιπιλάει πολύ και το χεράκι της οπότε της δώσαμε πιπίλα. Εχω παρατηρήσει οτι όταν πεινάει ρουφάει δυνατά τη πιπίλα αντί να κλαίει.

Μπορεί να μου πει κάποια αν κάνω κάτι στραβά και δεν τρώει πολλή ώρα. :?:

Το στήθος είναι φυσιολογικό να φτάνει σε αυτή τη κατάσταση :?:

Μπορώ να κάνω κάτι για το θέμα της πιπίλας και του θηλασμου :?:

ΥΓ L250807 συγνώμη που καταχράστηκα το χώρο σου, αλλά πιστεύω οτι τα προβλήματα μας είναι παρεμφερή :)

Ειστε η ζωη μου: Θεοδώρα 3ων, Στελα 2, Μπεμπης-Αποστολος!

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Βοn- bon, καταρχας, για το θέμα της πιπίλας, στη θέση σου για να είμαι σίγουρη, όποτε πιπιλάει το χέρι της, να της δίνεις πρώτα το στήθος και αν δεν θέλει, τότε να δίνεις την πιπίλα.

Κοντεύετε τους 4 μήνες και συνήθως κάπου εδώ η γαλουχία σταματά να ρυθμίζεται τόσο από τις ορμόνες του σώματός σου και ρυθμίζεται από το θηλασμό του μωρού. Είναι φυσιολογικό πια να μην πρήζεται το στήθος σου και σιγα σιγά το στήθος σου ενδεχεται να επανέλθει σχεδόν στην προ- εγκυμοσυνης κατάσταση.

Το στυλ θηλασμού που περιγράφεις, εμένα και πάλι μου ακούγεται εντελώς φυσιολογικό, και να μην ανησυχείς για την ποσοτητα του γάλατος σου! Αν υπήρχε πρόβλημα θα δυσανασχετούσε η κορούλα σου και δεν θα ήταν ευδιάθετη σίγουρα!

Τα τσιμπίματα κατά το θηλασμό είναι το "let-down" που λένει οι αγγλόφωνει (κατεβαίνει το γάλα). Σε μένα ήτνα περισσότερο πόνος και όχι τσίμπημα. Άλλες μητέρες πάλι δεν το νιώθουν καθόλου!

Διαφημίσεις

Κορίτσια ευχαριστώ για τις αμεσες απαντήσεις!!!!

Ελπίζω να είναι όντως φυσιολογικά και να μην μου σταματήσει το γάλα γιατί πραγματικά θέλω να συνεχίσω.

Σκεφτόμουνα μήπως πρέπει να ξυπνάω για να τραβάω το γάλα την ώρα που κοιμάται :?:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Η ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ.

Το μόνο καλό αν τον σταματήσεις είναι ότι δεν θα ξαναενοχλήσεις το γυναικολόγο σου για το θηλασμό.

Αν πράγματι έχει μειωθεί το γάλα, με συχνότερους θηλασμούς θα αυξηθεί.

Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ.

Ο παιδιάτρος αναιρεί το γυναικολόγο.

Διαφορετικές ιατρικές...

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΟΝ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΛΙΓΟ.

Να μην ξαναζητήσεις τη γνώμη αυτών που ενοχλούνται από ένα τηλεφώνημα και που τόσο φανερά δεν θέλουν να σε βοηθήσουν.;

Ακόμη και να λιγόστευε το γάλα (κάτι που δεν μπορεί να συμβεί μετά από τόσο καιρό που θηλάζεις...), γιατί να πρέπει να το κόψεις και όχι να το συμπληρώσεις; Γιατί το λιγότερο να γίνει καθόλου; Γιατί το λίγο να γίνει λιγότερο; Εσύ του ζητάς βοήθεια για να το αυξήσεις κι αυτός σου λέει να το κόψεις... :?

Η αλήθεια είναι ότι μετά από τόσο καιρό θηλασμού μπορείς να συνεχίσεις όσο θέλεις. Οι ανάγκες του παιδιού αλλάζουν, θέλει περισσότερο γάλα και θηλάζει περισσότερες φορές. Εμπιστέψου το παιδί σου που μετά από τόσο καιρό, σίγουρα ξέρει τι κάνει! :wink:

Η μικρούλα μου τρώει κάθε 1,5 με 2 ώρες έδω και 3 εβδομάδες. η διάρκεια του κάθε θηλασμού είναι περίπου 3-5 λεπτά απο το ένα στήθος. Αν σταματήσει να θηλάζει δεν κάθεται με τίποτα παραπάνω. Είναι όμως ευδιάθετη και γελαστή όλη μέρα.Φτάνουμε να τη θηλάζω ΄περίπου 8-9 φορές τη μέρα.

Ο αριθμός των θηλασμών είναι φυσιολογικός, και 6 να ήταν θα ήταν φυσιολογικός και 12 να ήταν πάλι φυσιολογικός θα ήταν... :wink:

το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί 6-7 ώρες συνεχόμενα.

Τυχερούλα!!! :)

Το στήθος μου όμως δεν γεμίζει πια με γάλα τη νύχτα και τη μέρα είναι πεσμένο.

Όπως γράφει και η Έρικα παραπάνω, δεν χρειάζεται να το νιώθεις γεμάτο και βαρύ, το γάλα παράγεται κυρίως την ώρα του θηλασμού... Όσο εδραιώνεται ο θηλασμός τόσο ρυθμίζεται η παραγωγή από τις θηλαστικές κινήσεις και λιγότερο από τις ορμόνες :wink:

Τέλος έδω και 3 έβδομάδες άρχισε να πιπιλάει πολύ και το χεράκι της οπότε της δώσαμε πιπίλα. Εχω παρατηρήσει οτι όταν πεινάει ρουφάει δυνατά τη πιπίλα αντί να κλαίει.

Όταν πεινάει να της προσφέρεις αμέσως και να μην την αφήνεις να ξεχνιέται με την πιπίλα...

Το να τρώει τα χέρια της είναι επίσης φυσιολογικό, δεν είναι ανάγκη να της δώσεις πιπίλα...

ΥΓ L250807 συγνώμη που καταχράστηκα το χώρο σου, αλλά πιστεύω οτι τα προβλήματα μας είναι παρεμφερή :)

Είναι πολύ καλό να γράφονται μαζί παρόμοια προβλήματα, είναι πιο εύκολο για τις μητέρες που θέλουν αργότερα να συμβουλευτούν το φόρουμ, τα βρίσκουν όλα μαζεμένα :wink:

καλά,ε;;;bon-bon έγραψες Ο,ΤΙ ακριβώς ήθελα να ρωτήσω την aglaia!!!μα,να πέσεις τόσο μέσαααα!!!! ειλικρινά,λες και ήσουν στο μυαλό μου!!! ευχαριστώ και για τις ερωτήσεις και για τις απαντήσεις.... :D

Aγλαία ευχαριστώ για τις επισημάνσεις.

Όντως παρατηρώ ότι το στήθος μου αν το πιέσω την στιγμή που θηλάζω το γάλα ρέει άφθονο :D Η πρίν και μετά κατάσταση είναι πλέον πολύ πεσμένη.

Οσον αφορά την πιπίλα της την έδωσα γιατί τα χεράκια της είχαν αρχίσει να σκάνε και γιατί μου είπαν κάτι τρελές ιστορίες με ατροφικά δάχτυλα, νύχια που δεν έβγεναν, 18-χρονους που πιπιλάνε ακόμα :shock:

Με μπερδεύει το πιπίλισμα γιατί της αρέσει τόσο που ή την πιπίλα ή το χεράκι της τα βάζει μονίμως στο στόμα. Εγώ πλέον καταλαβαίνω οτι μπορεί να πεινάει απο το πόσο δυνατά πιπιλάει :roll:

Ευδοκία πραγματικά χαιρομαι που σε βοήθησα έμμεσα. Μακάρι να βρίσκουμε πάντα μια απάντηση σε αυτά που μας απασχολούν για να μη πελαγώνουμε :wink:

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Διαφημίσεις

EMENA ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΟΤΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. ΟΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 5 ΜΗΝΩΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΔΟΝΤΟΦΟΙΪΑ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΓΙΕΙΝΗ :lol:

k4lbp3.png

μου είπαν κάτι τρελές ιστορίες με ατροφικά δάχτυλα, νύχια που δεν έβγεναν, 18-χρονους που πιπιλάνε ακόμα :shock:

Αν είναι δυνατόν!!!!

Το πιπίλισμα του δαχτύλου ή των δαχτύλων είναι εντελώς φυσιολογικό και αυτές οι ιστορίες για ατροφικά δάχτυλα και για νύχια που δεν έβγαιναν ξεπερνούν τη νοσηρή φαντασία...

Όσο για 18χρονους που πιπιλάνε ακόμη, αυτοί σίγουρα υπάρχουν αλλά η αιτία δεν είναι το ότι δεν τους έδωσαν πιπίλα αλλά το ότι δεν τους κάλυψαν στοιχειωδώς τις συναισθηματικές ανάγκες όταν έπρεπε...

Αλοίμονο, είναι εύκολο για τους γονείς του 18χρονου να βλέπουνε την έλλειψη πιπίλας και όχι τις τεράστιες δικές τους ελλείψεις!!!

Είτε βάλε ένα πολύχρωμο κολιέ στο λαιμό σου για να τον επεξεργάζεται τρώγοντας, είτε προσπάθησε να τον θηλάζεις σε σκοτεινό μέρος για να μην αποσπάται εύκολα η προσοχή του.

ΑΜΑΛΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΙΕ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΙΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ :shock:

k4lbp3.png

Καλησπέρα

θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου. Θηλάζω αποκλειστικά και ο μπέμπης είναι 3 μηνών 1 εβδομάδα. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο θηλασμός; Στην αρχή είχα άγχος αν θα τα καταφέρω και τώρα έχω άγχος αν θα συνεχίσω να έχω γάλα. Επίσης μου είπαν ότι από κούραση και από στεναχώρια μπορεί να σταματήσει το γάλα. Δε με βοηθάει κανείς εκτός από τον σύντροφό μου τα βράδια (και αυτό είναι φυσικά επιλογή μου) και η κούραση για να γίνουν οι δουλειές είναι μεγάλη καθώς και οι στεναχώριες δε λείπουν. Ευχαριστώ

olzi δεν είμαι ειδική για να σου απαντήσω για το αν σταματάει το γάλα με την κούραση και με τις στεναχώριες ( Αγλαία-α-α-α-α-α), αλλά αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως από τότε που γέννησα είδα να έχω αποθέματα δυνάμεων που δε πίστευα ποτέ! και έγω μόνη μου είμαι στο σπίτι ... σταμάτησα όμως να σκάω ιδιαίτερα για αυτά , οτι προλαβαίνω, προέχει το παιδί και ο θηλασμός!! :wink: Απ'οτι κατάλαβα ο άντρας σου σε υποστηρίζει οπότε δεν πειράζει να βρει και λιγη σκόνη... Όσο για τις στεναχώριες , μην αφήνεις κανέναν και τίποτα να σε πτοεί, τώρα έχεις το παιδάκι σου να σκεφτείς και πρέπει να είσαι διπλά δυνατή...

Δεν είναι τυχαίο οτι εμείς οι γυναίκες γινόμαστε μανούλες!!! αντέχουμε ε!!! :wink::wink::wink::D

Νεκταριε Σ' ΑΓΑΠΩ!!!

Καλησπέρα

θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου. Θηλάζω αποκλειστικά και ο μπέμπης είναι 3 μηνών 1 εβδομάδα. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο θηλασμός; Στην αρχή είχα άγχος αν θα τα καταφέρω και τώρα έχω άγχος αν θα συνεχίσω να έχω γάλα. .... Δε με βοηθάει κανείς εκτός από τον σύντροφό μου τα βράδια (και αυτό είναι φυσικά επιλογή μου) και η κούραση για να γίνουν οι δουλειές είναι μεγάλη καθώς και οι στεναχώριες δε λείπουν. Ευχαριστώ

Να σου ζήσει!!!

Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι μετά από τόσο καιρό που θηλάζεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να το σκέφτεσαι! Τώρα απλά συνεχίζεις!!! :)

Παραδοσιακά οι μητέρες προστατεύονται στην περίοδο της λοχείας γιατί είναι πράγματι κρίσιμη περίοδος. Μετά τη λοχεία οι μητέρες κανονικά συμμετέχουν στη δουλειά και στα κοινωνικά, τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα. Ο θηλασμός χωράει σε κάθε τρόπο ζωής, αφού τα κατάφερες μέχρι τώρα μπορείς να συνεχίσεις όσο θέλεις.

Επίσης μου είπαν ότι από κούραση και από στεναχώρια μπορεί να σταματήσει το γάλα

Όταν σου λένε διάφορες σοφίες θα ρωτάς ευθέως αν εχουν θηλάσει και πόσο διάστημα, συνήθως αυτά τα λένε άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνει θηλασμός. Μόλις σου απαντάνε θα χαμογελάς με κατανόηση. Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε ξαναενοχλησουν :wink:

Επίσης ο χρόνος θηλασμού όσο μεγαλώνουν μειώνεται, παρόλ' αυτά θηλάζουν πιο αποτελεσματικά. Αν δεν ισχύει το παραπάνω μπορεί ο μικρός να έχει ανάγκη περισσότερο γάλα και να προσπαθεί να ρυθμίσει την παραγωγή σου τρώγοντας πιο συχνά. Λογικά αυτό δε θα κρατήσει πολλές μέρες. Πάντως το βάρος του είναι πολύ καλό.

Καλή συνέχεια.

ΑΜΑΛΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ Ο ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΕΧΘΕΣ ΕΠΑΝΗΡΘΕ ΣΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΥΠΝΟ ΕΧΘΕΣ.

k4lbp3.png

Καλησπέρα

θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου. Θηλάζω αποκλειστικά και ο μπέμπης είναι 3 μηνών 1 εβδομάδα. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο θηλασμός; Στην αρχή είχα άγχος αν θα τα καταφέρω και τώρα έχω άγχος αν θα συνεχίσω να έχω γάλα. .... Δε με βοηθάει κανείς εκτός από τον σύντροφό μου τα βράδια (και αυτό είναι φυσικά επιλογή μου) και η κούραση για να γίνουν οι δουλειές είναι μεγάλη καθώς και οι στεναχώριες δε λείπουν. Ευχαριστώ

Να σου ζήσει!!!

Μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι μετά από τόσο καιρό που θηλάζεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να το σκέφτεσαι! Τώρα απλά συνεχίζεις!!! :)

Παραδοσιακά οι μητέρες προστατεύονται στην περίοδο της λοχείας γιατί είναι πράγματι κρίσιμη περίοδος. Μετά τη λοχεία οι μητέρες κανονικά συμμετέχουν στη δουλειά και στα κοινωνικά, τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα. Ο θηλασμός χωράει σε κάθε τρόπο ζωής, αφού τα κατάφερες μέχρι τώρα μπορείς να συνεχίσεις όσο θέλεις.

Επίσης μου είπαν ότι από κούραση και από στεναχώρια μπορεί να σταματήσει το γάλα

Όταν σου λένε διάφορες σοφίες θα ρωτάς ευθέως αν εχουν θηλάσει και πόσο διάστημα, συνήθως αυτά τα λένε άνθρωποι που δεν ξέρουν τι σημαίνει θηλασμός. Μόλις σου απαντάνε θα χαμογελάς με κατανόηση. Να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σε ξαναενοχλησουν :wink:

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση όσο μπορώ θα τον θηλάσω είναι θαύμα συναίσθημα.

Σε περίτωση δεύτερης εγκυμοσύνης σε κοντινό διάστημα από την πρώτη υπάρχει πρόβλημα με τον θηλασμό και κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί ειδικά την περίοδο της λοχείας που θέλει αποκλειστική αφοσίωση, τι γίνεται με το πρώτο μωρό που ουσιαστικά θέλει κι αυτό φροντίδα και δεν υπάρχει άλλη βοήθεια;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι που με ενδιαφέρει,πως μπορεί κάποια μαμά που δεν είναι μαία ή γιατρός να παρει πιστοποίηση όσον αφορά το θηλασμό, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να βοηθάς και φυσικά να αποκομίζεις και γνώσεις.

Ευχαριστώ

Σε περίτωση δεύτερης εγκυμοσύνης σε κοντινό διάστημα από την πρώτη υπάρχει πρόβλημα με τον θηλασμό και κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί

Αν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά και θηλάζει και το βράδυ, είναι λίγο δύσκολο να επανέλθει η γονιμότητα πριν τον 6ο μήνα. Κατά κανόνα επανέρχεται λίγο μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αν δεν υπάρχει ιστορικό πρόωρων συσπάσεων. Αν υπάρχει τέτοιο ιστορικό, ο θηλασμός εξακολουθεί να είναι ασφαλής μέχρι και τη 16η εβδομάδα κύησης.

ειδικά την περίοδο της λοχείας που θέλει αποκλειστική αφοσίωση, τι γίνεται με το πρώτο μωρό που ουσιαστικά θέλει κι αυτό φροντίδα και δεν υπάρχει άλλη βοήθεια;

Αν το πρώτο παιδάκι θέλει να θηλάσει και εσύ συμφωνείς, θηλάζεις και τα δύο! Όταν έχεις δύο παιδιά είτε θηλάζεις είτε όχι δεν μπορείς να αφοσιωθείς αποκλειστικά στο μικρό, απλά του δίνεις προτεραιότητα :wink:

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι που με ενδιαφέρει,πως μπορεί κάποια μαμά που δεν είναι μαία ή γιατρός να παρει πιστοποίηση όσον αφορά το θηλασμό, θα με ενδιέφερε πάρα πολύ αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να βοηθάς και φυσικά να αποκομίζεις και γνώσεις.

Για υποστήριξη από μητέρα προς μητέρα θα βρεις εδώ πληροφορίες από το Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού που παράρτημά του υπάρχει και στην Ελλάδα.

http://www.llli.org/LAD/TaLLL/TaLLL.html

Για επαγγελματική πιστοποίηση θα βρεις εδώ πληροφορίες:

http://americas.iblce.org/eligibilityrequirements.php

Σε περίτωση δεύτερης εγκυμοσύνης σε κοντινό διάστημα από την πρώτη υπάρχει πρόβλημα με τον θηλασμό και κατά πόσο μπορεί να επιτευχθεί

Αν το μωρό θηλάζει αποκλειστικά και θηλάζει και το βράδυ, είναι λίγο δύσκολο να επανέλθει η γονιμότητα πριν τον 6ο μήνα. Κατά κανόνα επανέρχεται λίγο μετά την εισαγωγή των στερεών τροφών.

Ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αν δεν υπάρχει ιστορικό πρόωρων συσπάσεων. Αν υπάρχει τέτοιο ιστορικό, ο θηλασμός εξακολουθεί να είναι ασφαλής μέχρι και τη 16η εβδομάδα κύησης.

ειδικά την περίοδο της λοχείας που θέλει αποκλειστική αφοσίωση, τι γίνεται με το πρώτο μωρό που ουσιαστικά θέλει κι αυτό φροντίδα και δεν υπάρχει άλλη βοήθεια;

Αν το πρώτο παιδάκι θέλει να θηλάσει και εσύ συμφωνείς, θηλάζεις και τα δύο! Όταν έχεις δύο παιδιά είτε θηλάζεις είτε όχι δεν μπορείς να αφοσιωθείς αποκλειστικά στο μικρό, απλά του δίνεις προτεραιότητα :wink:

Για υποστήριξη από μητέρα προς μητέρα θα βρεις εδώ πληροφορίες από το Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού που παράρτημά του υπάρχει και στην Ελλάδα.

http://www.llli.org/LAD/TaLLL/TaLLL.html

Για επαγγελματική πιστοποίηση θα βρεις εδώ πληροφορίες:

http://americas.iblce.org/eligibilityrequirements.php

Σε ευχαριστώ πολύ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...