Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Χαλιά....για πείτε μου!!!!

Recommended Posts

Λοιπόν θέλω να αγοράσω δυο χαλιά για το σαλόνι μας, ένα για την μπέμπα μου και ένα χαλί για την κουζίνα.....

επειδή φυσικά δεν γνωρίζω τίποτα για χαλιά παρά μόνο για τα κλασσικά χειροποίητα που έχει η μαμά μου και μεγάλωσα με αυτά αλλά με τίποτα δεν στρώνω τέτοια δεν μου αρέσουν....

Για πείτε μου τι να προσέξω στα χαλιά...τι είναι αυτά τα shaggy?

Ποια μαζεύουν σκόνη, ποια είναι δύσκολα στο τίναγμα...

Ξέρω ακόυγομαι χαζή αλλά δεν έχω ξαναγοράσει....

Διαφημίσεις

• Replies 160
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Επίσης...για πείτε μου την γνώμη σας

πρέπει τα χαλιά να ταιριάζουν αισθητικά με τα καλλύματα των καναπέδων και τις κουρτίνες?

εχω φάει κόλλημα τόσες μερες και δεν αγοράζω κουρτίνες για αυτό το λόγο....

Δηλαδή χρωματικά θέλω να είναι της ίδιας οικογένειας μου αρέσουν όλοι οι τόνοι των γήινων χρωμάτων από καφέ ταμπά, λαδι εκρού του νεκρού και πάει λέγοντας......

Αλλά τα καλλύματά μου πχ έχουν έντονα μοτίβα σε καφέ ολέ με γλυκό ζεστό μπεζ σαν φόντο....ε η κουρτίνα που μου άρεσε έχει έντονα μοτίβα σε καφέ σκούρο σοκολά αλλά δεν μου ταιρίαζουν τα δυο μοτίβα...τι να κάνω???

Γνωρίζω σίγουρα ότι τα ολόμαλλα μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες. Τα παιδιά μου δεν σταματούσαν να βήχουν μέχρι που το έμαθα και τα σήκωσα (τα χαλιά, όχι τα παιδιά!). Επίσης, μου έκαναν δώρο ένα με μεταξωτές φούντες, πολύ βαρύ και άρχισαν οι φουντίτσες να το εγκαταλείπουν!

το ξερω και εγω για τις αλλεργιες για τα ολομαλλα χαλια αλλα ομως αξιζουν αν εχεις χρηματα να διαθεσεις

εγω ειμαι υπερ του κλασικου χαλιου γιατι μοδες ειναι πανε και ερχονται περισυ παντρευτηκε μια φιλη μου και ενω απο επιπλα ειχε μοντερνα πηγαμε και πηραμε κλασικα χαλιαπου εδειξαν υπεροχα στο σπιτι το χρωμα στους καναπεδες ειναι της αμμου οι κουρτινες της λινες υπεροχες και αυτες στο χρωμα της αμμου τραπεζακι τραπεζαριακ.τ.λ στο σκουρο χρωμα του ξυλου,και ηαληθεια ειναι οτι στην αρχη φαινοταν λιγο αχρωμο τα χαλια που πηραμε ομως ηταν σε γλυκο πορτοκαλι και οτι και να σου πω ειναι λιγο εδωσαν τετοια ζεστασια στο σπιτι!!!!τελεια και δεν αγορασε ακριβως τα ιδια για το σαλονι και την τραπεζαρια στο ιδιο υφος και χρωματισμο περιπου αλλα σε αλλο σχεδιο της στοιχησαν 2 χαλια 2500

insekten-0042.gif

Διαφημίσεις

ελπιζω να το εκανα σωστα και να μπορεσεις να δεις .....

καθε μερα μπαινω μεσα στην σελιδα και λιγουρευομαι και απο οσο ξερω ειναι αξιοπιστα

http://www.carpetvista.gr

Ειχαμε κάνει επιστροφή χαλί που δεν μας άρεσε το χρώμα και πήραμε τα 800 ευρώ της διαφοράς στην κάρτα, εντός 20 ημερών.Πολύ αξιόπιστο και με δωρεάν μεταφορικά απο 700-800 ευρώ (νομίζω;). Η επιστροφή είναι με χρέωση όμως, 40 ευρώ. Εχουμε αγοράση τουλάχιστον 20 κομμάτια μέσα σε δυο χρόνια.

shaggy εχω εγω.ειαν ιπολυ ομορφα αλλα οτι πεσει το ψαχνεις!!!!!!χαχαχαχα

πολυ δυσκολα εως καθολου το βγαζεις για τιναγμα παρα μονο καλη ηλεκτρικη...

ειναι πολυ ομορφα και ζεσταινουνε τον χωρο.

εμεναμου αρεσανε παρα πολυ παντως!

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Επίσης έχε υπόψην σου ότι αν πάρεις χειροποίητο, θα πρέπει να το δίνεις κάθε χρόνο για καθάρισμα, γιατί απαγορευεται να το πλύνεις στο χέρι.

Αν πάρεις μηχανής μπορείς, αν έχεις χώρο, να το πλένεις εσύ με απλό σαπούνι πράσινο και νερό.

Εμένα αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αγορά των χαλιών μου..

Επίσης τα ολόμαλλα κάνουν αλεργίες (συνήθως τα χειροποίητα είναι μαλλί) ενώ τα άλλα όχι.

Κάτι που επίσης κοίταξα, καθώς το μαρό κάποια στιγμή θα σέρνεται πάνω αναγκαστικά!

Πάντως κάτι καινούργιο που έμαθα την προηγούμενη βδομάδα που πήγα κ αγόρασα χαλί για το παιδικό δωμάτιο, είναι ότι τα παιδικά (χειροποίητα και μηχανής) τα κάνουν με ειδική σύνθεση, χωρίς μαλλί, ειδικά για τα παιδιά και τις αλεργίες!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

για κάθαρισμα θα τα δίνω έτσι και αλλιως κάθε δυο χρόνια και στο ενδιάμεσο νερόξυδο απαλό για συντήρηση όπως κάνει και η μαμά μου με τα δικά της -βέβαια τα δικά της είναι χειροποίητα κλασσικά από ινδιά και βυρηττό-εγώ εχω αλλεργικό άσθμα το οποιό με πιάνει σε έντονες μυρωδιές από διάφορα πράγματα και με την σκόνη και με το καυσαέριο έχω πρόβλημα αρα καλύτερα να προτιμήσω τα μηχανής ε? Και τα σάγκυ είναι ολόμαλλα ή μπορώ λες να πάρω ?

Παντως θελω να σας τονισω πριν αγορασετε χαλια απο επωνυμο μαγαζι ριξτε μια ματια στα μαγαζια της γειτονιας σας.Πριν 2 χρονια πηγα σε ενα στοκ υποτιθεται μεγαλης σειρας στη ν ιωνια κ πηρα ενα χαλακι 130ε.Μετα απο 2 μερες μου ηρθε στα χερια μου ενα προσπεκτους ενος συνοικιακου μαγαζιου στο ν ηρακλειο.Για κακη μου τυχη κ να μην σας τα πολυλογω το ιδιο χαλακι το ειχε προσφορα 65ε!!Μονο κ μονο επειδη αισθανθηκα μ...πηγα στο στοκ κ τους το ειπα, οχι σαν παραπονο που εδωσα 2πλασια χρηματα, αλλα οτι ειναι καραγκιοζηδες κ κοροιδευουν τον κοσμο.Εννοειται πως εκανα κ καταγγελια.

Καλες αγορες

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Διαφημίσεις

ναι οντως αυτο ισχυει..εγω για να καταλαβετε πηγα απο συνοικιακο που εχει βιοκαρπετ και εκτος του οτι ητανε πιο φτηνο το ιδιο χαλι απο οτι στο καταστημα της βιοκαρπετ το δευτερο μου το εδωσε μιση τιμη!!!!! και χωρις να πω τιποτα γιατι γενικα δεν κανω παζαρια ντρεπομαι...

καλαμαρακι εαν θες να σου πω που ειναι(παπαναστασιου κοντα στην μποτσαρη)εαν θες να σου στειλω π.μ.

yπαρχει ενα σιτε με μοναδικα χαλια shaggy buhara κλπ http://www.drossos-carpets.gr poy exei monadika χειροποιητα χαλια απο ενα λενε και πληροφοριες για πως καθαριζουμε η προσεχουμε τα χαλια μας ειναι εταιρεια χονδρικης με τιμεσ χονδρικης εγω πηρα πριν λιγες μερες ενα χειροποιηοτ για το σπιτακι μας σε πολυ καλη τιμη χονδρικης καλο σαββατοτοκυριακο σε ολους αν και ο καιρος παλι καλοκαιρι γυριζει

eva papadopoylou

Εγω αυτο που θα σου ελεγα να προσεξεις ειναι να μην παρεις μονοχρωμα και προπαντων ανοιχτοχρωμα.Γιατι οταν τα παιδια ειναι μικρα λερωνονται αυνεχεια και αντε να τα καθαρισεις μετα.Επισης στους χρωματικους συνδυασμους νομιζω οτι πρεπει το χαλι να συνδυαζεται και με την κουρτινα και με τον καναπε.Οχι να ειναι ιδια αλλα να ταιριαζουν.

z1QBp3.png UKB8p3.png

Διαφημίσεις

αν θες να πάρεις ακριβά χαλιά δεν σου κάνει η απάντηση μου

αν θες οικονομικά πήγαινε στην λαϊκή (πχ στην δικιά μας το Σαββατο περιοχή Αγιος Παντελεήμονας. Επειδή η λαική μας ξεκινάει απο το ύψος της Πλατείας Βικτωρίας κια τελειώνει Αγιο Νικόλαο τα χαλιά είναι Μιχαήλ Βόδα και Παιώνίου δλδ στο ύψος της Βικτώριας) βρίσκεις με 100 και 150 ευρώ. Φυσικά είναι συνθετικά αλλα τουλάχιστον αν πάθουν οτιδήποτε δεν θα τα κλαίω. Εννοείται οτι θα βρείς την τελευταια λέξη της μόδας και σε σχέδια και σε χρώματα.

Τωρα αισθητικά να μην είναι μονοχρωμα και ανοιχτοχρωμα και σε στυλ και χρωμαιτκούς τονος που ταιριάζουν με το υπολοιπο χωρο πχ αν τα επιπλα σου είναι ντιζαϊν μην βάλεις κλασικό χαλί κοκ

ΚΑΛΑ ΨΩΝΙΑ

Σας ευχαριστώ όλες για την βοήθεια σας!

Τώρα έχω καταλήξει στο τι θα πάρω από άποψη υλικού ...εννοείται ακρυλικά γιατί με τα ολόμαλλα δεν μπορώ έχω ασθμα αλλά θέλω να μου πείτε τα χαλιά shaggy πως τα περιποιήστε??? Δηλαδή τι θέλω να πω, στο σπίτι κυκλοφορούμε μόνο με παντόφλες τις οποίες πλένω μια φορά το μήνα στο πλυντήριο, όταν έρχεται κόσμος δηλάδή άτομα δικά μου όχι ξένοι τους δίνω παντοφλίτσες που έχω ειδικά για καλεσμένους αντρικες και γυναικείες , οπώτε δεν έχω χαλίκια χώματα κτλπ (μου την σπάνε απίστευτα...η σκόνη στα έπιπλα δεν με ενοχλεί αλλά αν δω κάτι στο πατωμα τρελλαίνομαι....) Όταν έρχεται κόσμος πχ σε μια γιορτή...μετά που φεύγουν τι κάνετε για να το καθαρίσετε? Μόνο σκούπα ή και τίναγμα? Γιατί στα απλά κάνεις μια σκούπα και σφουγγάρισμα και τελέιωσε στα shaggy όμως????

Καλημέρα και απο εμένα .

Εγώ στις γιορτές πχ.του άντρα μου Βασίλης ή στα γενέθλια της κόρης μου 04/01 τα βγάζω τα χαλίά προτιμώ να σκουπίσω μετά και να σφουγγάρισω παρά να μου κάνουν τα χαλιά κω...ς .Ασχημο μπορεί να φαίνεται στην πεθερά μου :-(ή στη γιαγιά μου ας πούμε που ειναι της παλίας σχολής αλλά σε εμένα και στους συνομίληκους μου μας φαίνεται πολύ καλύτερα να χορέουμε (ενίοτε να σπάμε και κανά ποτηρι)στα πλακάκια παρά στα χαλιά.:wink:

Γιατί στα απλά κάνεις μια σκούπα και σφουγγάρισμα και τελέιωσε στα shaggy όμως????

Η αληθεια ειναι οτι για να καθαρισουν καλα θελουν τιναγμα αλλα και να μην τα τιναξεις δεν τα βλεπεις τα σκουπιδικακια εκει που πανε και χωνονται!!

z1QBp3.png UKB8p3.png

Η αληθεια ειναι οτι για να καθαρισουν καλα θελουν τιναγμα αλλα και να μην τα τιναξεις δεν τα βλεπεις τα σκουπιδικακια εκει που πανε και χωνονται!!

aaaaaaaaxxxxxxxxx μου εχουνε βγει τα χερια με την ηλεκτρικη...

αλλα οντως και να μεινουνε σκουπιδακια δεν φαινονται!χαχαχα

εγω θελω αυριο να βαλω και της τραπεζαριας που ειναι πιο μεγαλο και βαριεμαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

θελω να το περασω και με ατμο! αστα! παντως ειναι κουκλια τα shaggy χαλια!!!!!

Μας αρέσουν πολύ και εμας τα shaggy και αυτές τις μέρες το σκεφτόμαστε αν θα μείνουμε και φέτος χωρις ή αν θα αγοράσουμε.Επειδή είμαι πολύ ικανοποιημένη από το flycarpet που πήρα της μικρής και επειδή το halia.gr είναι της ίδιας ιδιοκτησίας έχω βρει κάποια και ίσως τα παραγγείλω. Αλλά με τρωει να παω και μια βόλτα σε ένα μαγαζί (γνωστή φίρμα) εδώ κοντά να δω τι με συμφέρει. Πάντως εγώ δε σκοπεύω να τα τινάζω, είναι αδύνατον χαλιά 2*3 να τα σηκώνουμε και να τα τινάζουμε. Σκούπα και κάθε χρόνο καθαριστήριο.Απλά επειδή με έχουνε φαει ότι το παιδί θα μπουσουλήσει και πρέπει να χω χαλιά (για να τα τρώει ΚΑΙ αυτά...) θα πάρω και έναν διάδρομο-πατάκι να πλένεται πλυντήριο να τη βάζω εκεί. Στο δωμάτιό της πάνω απ το χαλί όταν θα ναι να κάθεται εκεί θα στρώνω μια μεγάλη πικέ. Και τα 2, για λόγους ασφαλείας αλλά και καθαριότητας (που είναι επίσης λόγος ασφαλείας!)

2 αγοράκια μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις με pm ποιο κατάστημα εννοείς στο Ν.Ηράκλειο? Γιατί για το stok στη Ν.Ιωνία κατάλαβα ΣΙΓΟΥΡΑ ποιο εννοείς.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Είμαι να σκάσω. Έβγαλα το καλό χαλί από το υπνοδωμάτιο που το είχα βάλει προπερσι και είχε πιάσει μούχλα. Το στέλνω για καθάρισμα και το αποτέλεσμα μηδέν. Είναι μάλλινο ιντογκαμπέ της μιραράκης και το έχω στρώσει μόνο για μερικούς μήνες. Πάνε 500 ευρώ. Από εδώ και στο εξής μηχανής. Ποιος ψάχνει τώρα!

Κορίτσια στο flymarket είναι δωρεάν τα έξοδα αποστολής?

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

Τα μεταφορικά σε flycarpet και halia είναι δωρεάν.

Έχω παραγγείλει κι εγώ δυο shaggy απο το http://www.halia.gr αλλά δεν τα είχαν άμεσα διαθέσιμα και θα τα λαβω μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Μόλις παραλάβω θα σας πω εντυπώσεις.

Τα shaggy είναι πανέμορφα αλλά το καθάρισμα τους για να είμαι ειλικρινής με προβληματίζει λίγο...:roll:

Να τα βγάζω συχνά για τίναγμα το βλέπω λίγο (εως πολύ) δύσκολο αφενός λόγω του μεγέθους και του βάρους τους και αφετέρου γιατί θα πρέπει να βγάζω και όλα τα έπιπλα κάθε φορά και μόνη μου δεν τα καταφέρνω - άρα θα τα κάνω κυριώς με την ηλεκτρική σκούπα και βλέπουμε... :roll:

ΑΑΑ ερώτηση αν η σκούπα είναι μεγάλης ισχύος δε θα φθείρει τα χαλιά;;; Κι αν πάλι δεν έχει αρκετή ισχύ πώς θα καθαρίζουν;;;

Αγχώθηκα!

*

• 2 weeks later...

Να κάνω και εγώ την ηλίθια ερώτηση της ημέρας. :confused:

Έχω από την γιαγιά μου κάτι ολόμαλλα χαλιά σετ για την κρεβατοκάμαρα όμως δεν έχουν πλαστικό από κάτω και πάνω στο ξύλινο πάτωμα γλιστράνε (2 φορές παραλίγο να μου σακατευτεί η μπουμπίτσα μου από χθες που τα έστρωσα) για συναισθηματικούς λόγους αλλά και γιατί μου αρέσουν θέλω να τα κρατήσω.

Ξέρετε κανένα τρόπο για να τα κάνω να μην γλιστράνε? σκέφτηκα να τα κολλήσω με ταινία 2 όψης αυτή την ειδική, άλλα έτσι θα χαλάσει το πάτωμα, κάπου είχε πάρει το μάτι μου κάτι πλαστικά που βάζουν κάτω από τα χαλιά αλλά δεν είμαι σίγουρη ούτε πως τα λένε, ούτε από πού τα αγοράζεις, άλλα ούτε και αν θυμάμαι σωστά (γεράματα) helpplsssssss :roll::roll::roll: