Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

απολυση ενδομητριος θανατος

Recommended Posts

η απολυση μετα το τοκετο γνωριζω για ενα χρονο δε επιτρεπεται στη περιπτωση μου τα μωρακια μου διδυμα ειχαν ενδομητριο θανατο μπορουν να με απολυσουν?γεννησα στη 28 βδομαδα πηρα τα επιδοματα λοχειας β.τοκετου και εργαζομαι αρκετα χρονια στο ιδιο εργοδοτη.

Διαφημίσεις

Αρια λυπάμαι πολύ για τα μωράκια σου

Πριν την 24η εβδομάδα, αν χαθεί η κύηση, θεωρείται αποβολή και όχι τοκετός, οπότε είναι σα να μην ήσουν ποτέ έγκυος - ως προς τα εργασιακά μιλάω, ε;

Μετά την 24η εβδομάδα θεωρείται τοκετός, είτε επιβιώσει το μωρό είτε όχι, οπότε φαντάζομαι ότι έχεις τα ίδια δικαιώματα με κάθε γυναίκα που τελικά γέννησε.

Δες και εδώ

Θέμα: Χορήγηση αδειών σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα και τον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων.

Ύστερα από ερωτήματα υπηρεσιών σχετικά με τη χορήγηση των αδειών που προβλέπονται στον Υπαλληλικό Κώδικα (ΥΚ) που έχει κυρωθεί με το ν. 3528/2007, καθώς και στον Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΚΚΔΚΥ) που έχει κυρωθεί με το ν. 3584/2007 και σε συνέχεια της υπ΄ αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.51/538/12254/14-5-2007 εγκυκλίου της υπηρεσίας μας, σας επισημαίνουμε τα ακόλουθα:

12. Χορήγηση της άδειας κύησης και λοχείας στην περίπτωση θανάτου του νεογνού.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 52 του ΥΚ και των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 59 του ΚΚΔΚΥ, στις γυναίκες υπαλλήλους που κυοφορούν χορηγείται άδεια μητρότητας με πλήρεις αποδοχές δύο (2) μήνες πριν (άδεια κύησης) και τρεις (3) μήνες μετά (άδεια λοχείας) τον τοκετό. Η άδεια λόγω κυοφορίας χορηγείται ύστερα από βεβαίωση του θεράποντα γιατρού για τον πιθανολογούμενο χρόνο τοκετού.

Όταν ο τοκετός πραγματοποιείται σε χρόνο μεταγενέστερο από αυτόν που είχε πιθανολογηθεί αρχικά, η άδεια που είχε χορηγηθεί, παρατείνεται μέχρι την πραγματική ημερομηνία του τοκετού, χωρίς αυτή η παράταση να συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση του χρόνου της άδειας λοχείας που χορηγείται μετά τον τοκετό. Όταν ο τοκετός πραγματοποιηθεί σε χρόνο προγενέστερο από αυτόν που είχε αρχικά πιθανολογηθεί, το υπόλοιπο της άδειας χορηγείται μετά τον τοκετό, ώστε να εξασφαλιστεί συνολικός χρόνος άδειας πέντε (5) μηνών.

Συνεπώς, η άδεια κύησης χορηγείται εφόσον προσδιοριστεί η πιθανή ημερομηνία τοκετού, ενώ για τη χορήγηση της άδειας λοχείας η μόνη προϋπόθεση που τίθεται είναι η ύπαρξη τοκετού ανεξαρτήτως της επιβίωσης ή μη του νεογνού.

Όπως είναι αποδεκτό από την ιατρική επιστήμη η διακοπή της κύησης μέχρι την 24η εβδομάδα θεωρείται αυτόματη ή τεχνητή έκτρωση. Αντίστοιχα, μετά την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης θεωρείται πρώιμος ή πρόωρος τοκετός είτε το νεογνό είναι ζωντανό είτε όχι.

Μάλιστα η περίοδος λοχείας μετά τον πρόωρο ή πρώιμο τοκετό δεν διαφέρει από την αντίστοιχη περίοδο λοχείας που ακολουθεί την τελειόμηνη κύηση και τον φυσιολογικό τοκετό. Σημειώνεται επίσης ότι η απώλεια του νεογνού προκαλεί έντονη συναισθηματική και αγχωτική διαταραχή με σημαντικές ψυχικές και σωματικές επιπτώσεις στην υγεία της μητέρας υπαλλήλου.

Βάσει των ανωτέρω, σε περίπτωση απώλειας του εμβρύου μέχρι την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης πρέπει να χορηγείται στην γυναίκα υπάλληλο αναρρωτική άδεια σύμφωνα με τη σύσταση του θεράποντος ιατρού και τη διαδικασία που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του ΥΚ και του ΚΚΔΚΥ.

Σε περίπτωση πρώιμου ή πρόωρου τοκετού που πραγματοποιείται μετά την 24η εβδομάδα της εγκυμοσύνης και πριν την έναρξη της άδειας κύησης πρέπει να χορηγείται η τρίμηνη άδεια λοχείας ανεξάρτητα από την έκβαση του εμβρύου.

Τέλος, η απώλεια του νεογνού που πραγματοποιείται μετά την έναρξη της άδειας μητρότητας (κύησης και λοχείας) δεν επηρεάζει τη συνολική πεντάμηνη διάρκεια αυτής.

Εντάξει, αυτά ισχύουν για δημόσιο τομέα, αλλά θέλω να σου δείξω ότι μετά την 24η εβδομάδα θεωρείσαι λεχώνα και αυτό δεν φαντάζομαι να μην ισχύει στον ιδιωτικό τομέα

σ ευχαριστω sephora για τη απαντηση σου το εψαξα στην επιθεωρηση υπαρχει αποφαση αρειου παγου το 2005 που απαγορευεται να σ απολυσουν για ενα χρονο.....αλλα τελικα δεχτηκα να μ απολυσουν,τουλαχιστον θα μου δωσουν τη αποζημιωση τη πραγματικη γιατι στα χαρτια ημουν για 5 ωρο..σιγουρα χαμενη ειμαι αν ξαναεμενα εγκυος συντομα...κερδισμενη αν βρω κατι συντομα η αν κανω κατι μονο μου και παρω επιδοτηση απο οαεδ...αυτο που με πειραξε σκεφτηκαν να εκμεταλλευτουν τη πιο δυσκολη στιγμη της ζωης μου και μονο γι αυτο δε ηθελα να μεινω συμφωνα με τους ορους του μειωση ωραριου...